Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן.

אכן הסט-אפ של בילשטיינים +סטראט תחתון ב-106 הוא מעולה.

לגבי החישוקים, אז החישוקים המקוריים של הראלי פשוט מעולים.

אם תתעלם לרגע מהמראה הלא נוצץ שלהם, תגלה שיש להם רק יתרונות על פני חישוקי הסגסוגת המקוריים או הסינים.

והם מיוצרים על"י מישלין בצרפת, לא במזרח.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב,לכל המתלהבים מהג'אנטים של PSI ה"יקרים", באותה תקופה שהזמנתי את האנטירול האחורי של ה-GTI משרודר, היה אצלהם מבצע על כל הג'אנטים 14 אינץ' המקוריים של פז'ו סיטרואן,כל סט במחירים של 1400-1600 ש"ח לסט של 4 ג'אנטים חדשים (כולל של GTI שכל העולם ואישתו סוגדים לו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לירן,

זה לא הנקודה כמה הג'אנט פח של הראלי מעולה או לא,וזה גם לא העניין מי מייצר אותו והיכן.

אני לא צריך לגלות לך שבשוק האפטרמרקט יש תחליף יותר טוב כמעט לכל חלק מקורי,וגם לאותו תחליף יש תחליף אחר שעוד יותר טוב,וכן הלאה,כך שאין לזה ממש גבול,אבל הכיף הגדול זה לעשות את הכל בהדרגה,להרגיש את השינוי.

מעצבן אותי שהבנאדם רק קנה את הרכב,עוד לא הספיק לנסוע עליו 1000 ק"מ,ואנשים פה יורים לו 1000 הצעות על כמה זה לא שווה לעשות,וכמה זה כן שווה לעשות,וכמה תרגיש יותר ככה,וכמה תרגיש יותר ככה, וחצי מהם אפילו לא ניסו אף פעם את חלק מהדברים שהם מדברים עליהם.

כולם פה רק זורקים לו תשפר ככה ותשפר ככה,וכל אחד זורק לו את החלומות שלו לאיך שהוא רוצה לעשות את הרכב של עצמו, וזורקים לו מספרים מפגרים (שעתיים להחליף אנטירולים..........אולי,אם הבנאדם שמחליף אותם שרוי בקומה\לא יודע מה הוא עושה\סובל מחוסר תחושת זמן\חסר כלים ייעודיים\חושב שבשביל להחליף אנטירול צריך להוריד סרן).

את כל אותם ממליצים אני בכלל שואל איך זה שהם לא נוסעים עם אנטירולים של פז'ו ספורט,וקמשפטים של KENT, וצמיגי F-1 וברקסים של ברמבו 4 בוכנות (גם מאחורה כמובן) ?

הרי זה הכי טוב,לא ?

אז אני אחדש לכם,שגם הרכב שלכם הוא פשרה בין כסף לתועלת,ובמקום להמליץ לו להחליף צמיגים,שכבר הוחלפו לחדשים, תחליפו את הצמיגים של עצמכם,כי כרגע אני בספק אם נקודת הכשל ברכב שלו היא הצמיגים החדשים של אליאנס או הג'אנטים החדשים מתוצרת קזחסטן.

אני שיפרתי את הרכב מהרמה שהוא היה XSI סטנדרטי,עד למצב שהיו מעט מאוד 106ים ספורטיביות עם רמת אחיזה כמו שלי,אבל עשיתי הכל בהדרגה, אחרי 4 חודשים עם הרכב החלפתי את הצמיגים לרחבים וספורטיביים יותר,למרות שאלה שהיו מותקנים היו במצב מעולה ולא יבשים,בהמשך גם התקנתי את הבולמים והסטראט,מה שמאוד שיפר את ההרגשה,ולסיום החלפתי אנטירולים לאלה של ראלי דור שני\GTI.

העניין הוא שהכל היה הדרגתי,ונהנתי מכל רגע עם האוטו והרגשתי כל שיפור והתרומה שלו,וזה גם עזר לי ללמוד את המגבלות המדוייקות של האוטו ברמה מדהימה,עד כדי כך שעוד לפני שהרכב התחיל להחליק ידעתי בדיוק את הקמ"ש המדוייק שבו אני יציב לגמרי,ושעוד 4 קמ"ש הצמיגים ייללו,ואם אעזוב את הגז עכשיו הזנב ייצא ככה,ואם אתן מכת גז יהיה לי תת היגוי כזה, וזה היה התענוג הגדול.

פורסם

עידן אתה צודק, אני אישית מדבר יותר על בורג מקבע מוטות פיתול שנוטה להיטחן כי הוא טורקס וכך כל הברגים במערכת המתלים בערך, הוא רוצה שיעשה עבודה פעמיים,אני לא רואה בזה טעם,

בנוסף הבחור רוצה לעשות עבודה טובה אז בשביל למנוע חופשים יצתרך להשיג כריות אנטירול(או בוקסות איך שתקרא לזה)חדשות,

קשה להשיג חדשות למשהו שיותר מעובי של XS מקורי אלא אם בחברה בעלות של 250 לאחד(וכן בדוק מניסיון!)

אז אם כבר שישיג של ראלי ויעשה הכול בפעם אחת מאשר ללכת להשיג אחרי זה שוב של ראלי עבה יותר ועוד הוצאת כסף,

אישית אני משודרג מבחינת הכול לראלי דור שני, אומנם בולמים מקוריים של ראלי חדשים מהשקית(*) ובכל זאת אני נהנה , ניסיתי כבר סטרט עליון הורדתי בגלל הרגשה אישית, ומעוניין להביא סטרט תחתון ואז נוכל להמשיך את הדיון של מי יש יותר גדול...

בכל אופן שיעשה מה שבא לו, אישית אמרתי את דעתי, לא נוח לך תגיד בכיף אבל אל תתקוף כי אני מדבר מניסיון נטו של החלפת רכיבים, וכן תשאל את חברינו נאור(שאישית אני מכיר אותו מאחורי המקלדת "קצת יותר טוב") ושברנו תראש עד שמצאתי לו כריות אנטירול קדמי, ועל הדרך הבאתי לרכבי, והבנתי כמה הבדל יש לאחר ההתקנה,ונהגתי ברכבו גם לפני האנטירולים ואחרי והשיפור מורגש מאוד.

עוד משהו?:)

ולגבי התגובה השנייה,אני בטוח שאתה מדבר מניסיון של החלפת הרכיבים לבד מתחת לבית ולא במוסך נכון?

אז ייקח לפחות כשעה להחליף קדימה אחורה, כרוך בהרמת האוטו פירוק אגזוז אנטירול חיבורים לבתי בולם וזה רק מקדימה אז אל תנסה לתפוס תחת יותר מדי ..:)

פורסם

גל,

אני לא ארד לרמה שלך,כי אתה מתנהג כמו ילד קטן,אבל אציין כמה דברים:

גם אני החלפתי אנטירולים בתנאים בייתיים (מוזמן לשאול את יוני),אז אל תספר לי במה זה כרוך,תאמין לי,אני יודע,ולא צריך להוריד שום אגזוז ושוב בטיח,רק לשחרר אותו מעט והאנטירול הקדמי בחוץ.

אגב סוד קטן,להחליף אנטירול אחורי במוסך או בבית זה בדיוק אותו דבר,מצריך פירוק 2 גלגלים אחוריים (ומה הקשר בכלל למוטות פיתול ???).

למי יש יותר גדול ממש לא מעניין אותי וגם אף פעם לא עניין אותי,להיפך,אומר לך שלך יש הרבה יותר גדול,כי לך יש רכב, ולי אין.

תפסיק להתנהג כמו ילד, ותבין למה אנשים פה חותרים :

הבנאדם רק קנה את האוטו,תן לו להנות,הוא הצליח להשיג כמה שיפורים שיכולים לשדרג אותו מבחינת התנהגות ובחינם ?

אחלה,תן לו להנות מזה (כאילו שאם אתה היית מקבל עכשיו אנטירול יותר עבה בחינם לא היית הולך להתקין אותו,אלא היית מחכה לעוד שנתיים שתקנה אחד של פז'ו ספורט,נכון ?).

במקום זה אתם כבר 5 עמודים מורידים לו את החשק לגעת ברכב,וכל אחד זורק את ההערה המטומטמת שלו.

פורסם

מסכים איתך,

אישית אני החלפתי צמיגים רחבים כשקניתי את הרכב ואפשר לסכם את זה בכל מה שעשיתי ברכב כשקניתי אותו מלבד יישור קו,

את שיפורי השלדה התחלתי רק כ8-10 חודשים לאחר קניית הרכב לאחר שלמדתי אותו, פותח השרשור מברר לגבי השיפורים ואני הצגתי לו מה כדאי ומה לא,

לגבי האגזוז אפשר להוריד אותו מהתושבות או לפתוח את ברגי ה10 באמצע להוצאת האנטירול.

לגבי הברגי מוטות פיתול,נתתי את הדוג' שלהם שברגים שנטחנים כי לא פתחו אותם וכ'ו ,אותו דבר יכול להיות לגבי ברגים אחרים.

לא חשוב זה לא העניין.

שיילך יתקין את האנטירול בתכל'ס ,במחשבה שנייה שהרכב אצלו לא יומיים עדיף שיעשה את זה צעד צעד ולא ישר הכי עבה..

בהצלחה.

פורסם

אני גם אמרתי לו שימתין מעט,ירגיש את הרכב,ואז ישפר לאט לאט.....

אין בעייה שהוא יתקין ישר אנטירולים של פז'ו ספורט וישים קויילאוברים ובוקסות של POWERFLEX, זה לא מה שיעשה את הרכב "גרזן", העניין הוא מאוד פשוט:

יש לו כרגע אפשרות לשפר את הרכב לרמת ביניים שהיא בין מה שהיה לו לפני כן ("שוטי שוטי סירתי....") לבין סוג של קארטינג (ראלי),והאפשרות הזאת אפילו קיימת בחינם, אז למה לא להתחיל מזה ?.....

גל אל תכעס שאני "התפרצתי", פשוט באיזשהו מקום זה קצת מעצבן,הרי אף אחד לא שיפר את האוטו שלו ביום אחד,ומי שהיה חכם גם עשה את זה בתהליך הדרגתי כדי להנות מזה כמו שצריך,אז פשוט אל תדחפו את הבנאדם.

מעבר לזה,

אני חושב שהכיוון שלו נכון,כי בניגוד להרבה לא חכמים שהדבר הראשון שעניין אותם זה "איך מעלים את ההספק של המנוע ?????", הוא שקול,הוא מצד אחד מתחיל לשפר את השילדה,שהיא הבסיס להכל,ומצד שני הוא נמנע מטעויות שלפעמים אנשים מתפתים לעשות אותן (כמו למשל להתקין ג'אנט 15 על נפח מנוע 1.4 ליטר),ועל זה אני מוריד את הכובע.

פורסם

לגבי רוחב ג'אנט(או גודל אבל מי סופר) ונפח מנוע-

כשקניתי את הרכב והרחבתי מידת צמיג ושמתי ג'אנטים של ראלי דור שני רחבים, הדבר הראשון שאמרו לי הוא האוטו לא יסחוב וכ'ו,בולשיט לדעתי, אולי היתה השפעה שהיתה כל כך זניחה שאין להתייחס, לגבי מעבר ל15 לאניסיתי ולא יודע להגיד,מה שכן זה לא כזה נורא.

לגבי שידרוג מנוע ושלדה, אצלי הכול פחות או יותר השתלב ביחד, אנטירולים באו לאחר תקופה,ולאחר מכן הגיע מנוע ויחד איתו הורכבו קפיצים של הראלי במקביל, לאחר מכן שהבנתי שחייב בולמים גם הם באו והאוטו הרגיש באמת אחרי זה כדבר נכון שהיה לעשות,בייחוד לאחר שהרגשתי אותו בג'ימיקאנה בPSI שנה שעברה לפני הבולמים ואחריהם...:)

לבחור

תבדוק חופשים שבד"כ ינבעו במוטות מייצבים לאנטירולים שחוקם שיגרעו מהחדות של הרכב, ומבוקסות האנטירול שרצוי להחליף וייתנו חדות.(שוב מניסיון,זה מורגש מאוד)

פורסם

אני חושב שהכיוון שלו נכון,כי בניגוד להרבה לא חכמים שהדבר הראשון שעניין אותם זה "איך מעלים את ההספק של המנוע ?????", הוא שקול,הוא מצד אחד מתחיל לשפר את השילדה,שהיא הבסיס להכל,ומצד שני הוא נמנע מטעויות שלפעמים אנשים מתפתים לעשות אותן (כמו למשל להתקין ג'אנט 15 על נפח מנוע 1.4 ליטר),ועל זה אני מוריד את הכובע.

תודה רבה לך, על הפרגון, על כל העזרה וההתייחסות באשכול, וגם על האנטירול בין השאר :-P

בן. :mm_yeah:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

עידן אתה טוחן מים.

אתה כנראה לא מבין משהו אחד.

האטירול הנוכחי שלו האחורי הוא 18 מ"מ

של ה XSI הוא 19 מ"מ.

מה השדרוג פה????????????

של הראלי דור ראשון הוא 22 מ"מ.

של ראלי דור שני הוא 24 מ"מ.

אני לא טרחתי לשים אנטירול של XSI כמו שאמרת,הבאתי סרן שלם מפירוק כי שלי היה דפוק.

בחיים לא הייתי שם אצלי אנטירול של XSI,זה פשוט דבר מפגר.

באמת קשה להשיג של ראלי דור ראשון? ממש לא!

אנטירול אחורי של ראלי דור שני עולה חדש מהחברה 800 ש"ח,כמו שאתה רכשת,אבל אין טעם להיסחף,שישיג אנטירול אחורי של דור 1 וזהו.

ותפסיק לכתוב כאלו מגילות,אני באמת רציתי לקרוא את כל מה שרשמת,אבל התעוורתי באמצע:oops:

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

כולם פה רק זורקים לו תשפר ככה ותשפר ככה, וכל אחד זורק לו את החלומות שלו לאיך שהוא רוצה לעשות את הרכב של עצמו...

משפט מאוד נכון, לא רק בשרשור זה, אלא בכל הפורום בכלל, כמעט בכל נושא שקיים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

באמת קשה להשיג של ראלי דור ראשון? ממש לא!

אנטירול אחורי של ראלי דור שני עולה חדש מהחברה 800 ש"ח,כמו שאתה רכשת,אבל אין טעם להיסחף,שישיג אנטירול אחורי של דור 1 וזהו.

מהחברה? עולה הרבה כסף.

מפירוק? לך תמצא עכשיו ראלי דור ראשון עם שני אנטירולים למכירה, או להתחיל לחפש קדמי מאחת ואחורי מאחרת.

עוד זמן, ועוד כסף.

כשיש לי ביד - אנטירול אחורי שקיבלתי במתנה (תודה רבה עידן :) ), וקידמי שקניתי ב 200 ש"ח.

עבודה - חינם.

ככה שבעצם אני יכול להשתדרג לאנטירולים של XSI ב 200 ש"ח.

לא שווה?

לדעתי כן, כרגע אני נוסע עם הרכב בסט-אפ מקורי כדי להתרגל אליו וגם כדי שאוכל לשים לב לשינוי (ובמידה והוא לא יספיק לי אני אשדרג עם הזמן לאנטירולים של ראלי דור שני).

בסך הכל שיפורים זה שילוב של - מה רצוי \ מה מצוי \ מה מתאפשר, ולא תמיד חייב להיתקע כי קיים יותר טוב.

כרגע זה מה שיש לי, וזה יוצא לי הכי נוח נכון לעכשיו.

חשבתי לא להרכיב בגלל אחת התגובות שבה נכתב שפירוק והרכבה מיותרים יכולים לגרום נזק לסרנים - אבל אחרי שזה התברר כשטויות שבה אלי דעתי.

שוב תודה, לעידן,לאלדר ולכל השאר - על כל העזרה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

מצטער, לא הבנתי מה הכוונה שמאחורי השאלה ואשמח אם תוכל להסביר.

אם התכוונת לשינוי שאותו אני מצפה להרגיש, עדיין לא הרכבתי את האנטירולים ולכן איני יכול לענות.

בינתיים - אני נהנה מהצמיגים הדקים, קל מאוד להוציא את הזנב בכל פעם שאתה רק רוצה :-D:-D:-D

כרגע יש לי על הראש קודם כל להחליף רדיאטור חימום פנימי שנוזל (סיפור של בערך 1500 ש"ח במורשה), מתכנן לבצע את התיקון עוד כשבועיים בערך (מה גם שלא חייב, אפשר לבטל את החימום ברכב ולחסוך את הטיפול היקר הזה - אבל לא בא לי להתחיל עם קומבינות ולא לוותר על החימום בחורף :-)) ואחרכך אקח פרק זמן של עוד שבועיים עד חודש ואתחיל עם השיפורים (הרכבת האנטירולים דבר ראשון, לאחר מכן צפויים צמיגים רחבים) ובהמשך הדרך אולי סטראט קדמי תחתון.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...