Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון פחחות או החלפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פוקוס 2007 הרכב ניפגע בכנף הקדמית כתוצאה משיפשוף הגון של רכב אחר. לדעתי ניתן לעשות תקון פחחות קל. מוסך מורשה אחד המליץ על תקון בעלות 1200 שקל ואילו מוסך אחר (מוסך הסדר) המליץ על החלפת כל הכנף הואיל ומדובר ברכב חדש וכמובן הביטוח מממן (למעט השתתפות עצמית שאני מקווה שתגבה מהנהג המשפשף). לדעתי החלפת כנף למרות שאינה על חשבוני עשויה להקשות על מכירת הרכב. מה דעתכם מה עדיף?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

כעקרון אני מעדיף להחליף חלק פח פגוע בחדש, בשני תנאים:

- החלק מורכב לרכב עם ברגים, כלומר פירוק והרכבה לא יותירו סימן ברכב (למעט כמובן תיקוני הצבע).

- החלק החדש הוא מקורי או OEM. בכל מיקרה אחר ישנו סיכון שחלק הפח החדש יהיה נחות בתכונותיו מהחלק הפגוע.

אם מתקיימים שני התנאים, אז אתה מקבל חלק איכותי, בלי מילוי של חומר פחחים וגם זה משהו.

פורסם

עדיפות לחלק מקורי בלבד.

אחרת יהיו מרווחים מכוערים שקשה מאד לטפל בהם כמו שצריך ובארץ גם לא מנסים במיוחד.לא תאמין מה הבדל של מילימטר עושה לכנף או פגוש שמורכבים על הרכב מבחינה וויזואלית.

בכל מקרה, תן איזו תמונה כדי שיהיה יותר ברור בכמה נזק מדובר, ומה יותר שוה לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

- החלק החדש הוא מקורי או OEM. בכל מיקרה אחר ישנו סיכון שחלק הפח החדש יהיה נחות בתכונותיו מהחלק הפגוע.

הנוסח הנכון הוא :

אין שום סיכוי שהחלק התחליפי יהיה ברמה של המקורי או דומה לו.

תצלם את הרכב, לפני ואחרי העבודה, שמור את הצילומים, תחליף כנף לחדשה.

תיקון רכב שנמצא עד שנתיים על הכביש חייב להתבצע בחלקים מקוריים בלבד.

פורסם

הרכב חדש 2007

עדיף לך לשים חלק חדש ותואם לצבע המקורי (ע"פ החברה)

זה לא שהרכב ישן וכבר הצבע דהה פה מדובר ברכב חדש וחבל על תיקוני צבע ופחחות שלא תמיד יוצאים מושלמים

:roll:

פורסם
זה לא שהרכב ישן וכבר הצבע דהה פה מדובר ברכב חדש וחבל על תיקוני צבע ופחחות שלא תמיד יוצאים מושלמים

גולפית - גם כשמחליפים חלק צריך לצבוע אותו וגם אז יש לעבודת הצבעי משקל לא מבוטל.

אני מדבר על:

- הכנת תערובת צבע מדויקת לפי נוסחת היצרן.

- מריחה טובה של הצבע.

- צביעה בתנור כדי להבטיח שאבק לא ידבק על החלק.

- הכנה נאותה של הרכב לצבע, כדי שסביבת החלק שנצבע לא תצבע גם כן.

שאני אמשיך או שהרעיון ברור? גם כשהרכב חדש ומשתמשים בחלק מקורי, גם אז לעבודת הפחח ולהשקעה שלו יש משקל לא מבוטל בתוצאה הסופית.

פורסם

הכנה נאותה של הרכב לצבע, כדי שסביבת החלק שנצבע לא תצבע גם כן.

לא צובעים את הכנף לפני ההרכבה על הרכב ?

פורסם

לפי הידוע לי, פחחים נוהגים להתקין את החלק החדש ורק אח"כ לצבוע. למיטב הבנתי הרציונל הוא מניעת שריטות על החלק בעת ההרכבה.

נכון שניתן לבצע את העבודה בסדר שציינת, אבל כפי שכתבתי בד"כ פחחים נוהגים להתקין ואח"כ לצבוע.

• תוכן חדש...