Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני עומד בפני דילמה קשה מאוד. "בקרוב" אסיים את שירותי הצבאי, וצריך (לכל המתחכמים אני רוצה) לחשוב על לימודים אקדמאים.

הבעיה היא שאני לא יודע מה אני רוצה ללמוד. אין לי אפילו כיוון. אני רוצה משהו שיעניין אותי מאוד, אבל ברוב המקרים למצוא עבודה בתחומים האלה היא אתגר קשה מאוד. איך מוצאים את השילוב בין מקצוע שמעניין אותי לבין מקצוע שיוכל לפרנס אותי בכבוד בעתיד?

תודה מראש.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

יש כבר פסיכומטרי?

אם עוד לא עשית אז תעשה אני מניח שזה ייתן לך כיוון.

בכל אופן אתה יכול לקבוע בכל אחת מהאוניברסיטאות פגישת ייעוץ.

אותי בבית חינכו ללמוד ולעבוד בתחום שאני אוהב.

אם תאהב את העבודה שלך אתה גם תהיה טוב, אם תהיה הכי טוב פרנסה לעולם לא תחסר.

זה הפילוספיה בגרוש שלי.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
יש כבר פסיכומטרי?

אם עוד לא עשית אז תעשה אני מניח שזה ייתן לך כיוון.

מה הקשר בין פסיכומטרי למציאת כיוון ללימודים ? :shock:

תתן כיוון במה אתה מתעניין , אולי ככה יוכלו לעזור לך....

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

תראה, הרבה יותר חשוב שתחפש תחום שאתה אוהב מאשר תחום שיש בו הרבה עבודה - כמובן שצריך להתייחס לכך אבל אם תבחר בתחום שאתה לא אוהב אתה עלול למצוא את עצמך מהר מאוד מתייאש מהלימודים לאחר שסתם בזבזת זמן וכסף שיכלת לנצל בצורה הרבה יותר טובה.

קודם כל, אתה מגדיר את עצמך כבן אדם שמתחבר יותר למקצועות הומניים או מדעיים?

אילו תחומי עניין יש לך?

אולי אחרי שתענה נוכל לזרוק לך תחומי לימוד ואחד מהם יעניין אותך.

בהצלחה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שי, המצב בו אתה נמצא הינו אופייני להרבה צעירים שנמצאים בתחילת דרכם באזרחות ואני עצמי גם הייתי באותו המצב.

ראשית, אני מצטרף להמלצה לעשות פסיכומטרי. עשה אותו עכשיו, כשאתה עדיין לא בלחץ וכשיש לך אפשרות להתמסר לכך באופן טוטאלי. הדבר יכול להיות לך לעזר רב בהמשך.

מעבר לכך, הלשכה להכוונת חיילים משוחררים מפעילה שלושה מרכזי יעוץ, בהם תוכל להפגש עם פסיכולוגית תעסוקתית שתראיין אותך. לאחר מכן תעבור מבחן פסיכוטכני ולאחריו פגישת סיכום עם הפסיכולוגית, בה תוצאות המבחן תנותחנה ותקבל המלצות באשר לכיוון המועדף עבורך.

אני יכול לומר לך שסדרת המפגשים הזאת עזרה לי מאוד לגבש כיוון וכיום אני עומד בפתחה של השנה השלישית והאחרונה של לימודי התואר שלי ולפני שבוע אפילו מצאתי עבודה חדשה בתחום אותו אני לומד :-)

קח את הזמן שלך, קרא מידעונים של מוסדות להשכלה גבוהה ותגיע להחלטה מתוך בשלות פנימית אמיתית ולא בגלל חיפזון שאחר כך תצטער עליו.

בהצלחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל תודה למגיבים.

התחום בו אני הכי הייתי רוצה לעסוק הוא תחום הרכב, (שבו אני עוסק כתחביב - ראלי) אבל בארץ המקצועות בו מוגבלים.

חשבתי על עריכת דין אבל אני לא יודע כמה זה מעניין.

חשוב לציין שאני אלמד רק באונבירסיטה ולא במכללה.

דבר נוסף, פסיכומטרי אני אעשה ברגע שאשתחרר אבל ניראה לי שהפסיכו' לא יכוון אותי, מהסיבה הפשוטה שההיגיון אומר שצריך לשאוף לאנשהו או לכוון למקום מסויים ורק אז לעשות.

לפי איך שזה ניראה עכשיו, אני מאמין שרק באמת יעוץ והכוונה מקצועיים יתנו לי את הפיתרון. רק נותר לקוות שזה באמת יצליח.

אשמח לשמוע דעות נוספות.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

שלום שי

אני ממליץ קודם להתחיל לעבוד ולא לחשוב עדיין על לימודים.

תשתחרר מהצבא, תחפש עבודה, תלמד איך זה "שם" באזרחות. אם תמצא עבודה מסודרת במשרה מלאה זה יפתח לך כיווני מחשבה על העתיד שלך ובמה אתה רואה את עצמך עובד ולומד. לא כל העבודות לחיילים משוחררים הן מתדלק או מאבטח ובחלק מהן יש גם ערך מוסף לעתיד. אני עבדתי אחרי הצבא במחסן של חברת היי טק, צברתי שם נסיון וכמעט והלכתי ללמוד לוגיסטיקה מתוך רצון להתקדם בתחום.

בקיצור ולעניין, כוונתי היא שדרך העבודה תוכל לקבל כיוון כללי לגבי העתיד שלך ואז הבחירה עשוייה להיות פשוטה יותר.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני למדתי בבי"ס מקצועי, מגמת כימייה.

עקרונית זה הכיוון שלי, רק שאני לא מצליח לעבור את בחינת הכניסה למכינה של הטכניון, שיפול עליהם פיל הנבלות:evil:.

בכל מקרה, אני טיפוס "מדעי"-יש לי כיוון מוגדר יחסית, כי אני יודע מה אני אוהב, מה מעניין אותי ומה מאתגר אותי.

תצטרך לשבת ולחשוב מה אתה אוהב ומעניין אותך, לחפש מקצועות שונים בגוגל ולראות מה הגדרת התפקיד, וכולי.

בכל מקרה תחשוב על עבודה- ללמוד ולעבוד זה דיי קטלני למוח ולחיים.אולי עדיף שתעבוד קצת ותחסוך טוב טוב ללימודים?

נקודה למחשבה:

כל מי שאני מכיר שלא ידע מה ללמוד הלך ללמוד תעשייה וניהול בסוף...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...