Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אל תתן לאף אחד לבלבל לך את המוח. אם אתה רוצה לבנות, תבנה. אם אתה חושב שאתה יכול, תנסה. בישראל נהוג לפסול כל דבר כי בעצם אם אתה עוסק במשהו שהוא לא כדורגל או לרדוף אחרי בחורות, משהו דפוק אצלך במוח.

 

בקר באתר הזה: http://www.zcars.org.uk/saxo/index.htm

לכריס הזה יש את האנגלית הכי מגניבה בעולם. החברה שלו עוסקת בדברים האלה כבר הרבה שנים ולדעתי אם תקנה קיט מוכן זה יצא גם יותר זול בטווח הארוך וגם יותר טוב.

  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה? מי בלבל לו במח? מי פסל?

אני רואה רק פירגון ושלל עצות טובות.

מה אתה ראית?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה? מי בלבל לו במח? מי פסל?

אני רואה רק פירגון ושלל עצות טובות.

מה אתה ראית?

בגירה - האמירה שלי היתה בבחינת הקדמת תרופה למכה ולא כוונה לדברים שנכתבו בשרשור הזה. אני מבטיח לך שהוא עוד ישמע התבטאויות כאלה ולא רק פה בפורום, כשם שאני שומע מדי יום.

 

אם כן אתייחס לפורום הזה - אני קורא פה כבר כמה זמן. אדם שמגיע עם רעיון מקורי, או כוונה לשפר את הרכב שלו נתקל ראשית בשאלה "אתה חושב שיש לך את הכסף?" או "כמה כסף יש לך?" או "עדיף לך ככה וככה".

צר לי אבל זה לא רלוונטי לאף אחד לדעת כמה כסף יש או אין, מה עדיף או מה לא. כשאדם כותב הודעה בפורום בנושא צילום בנוסח הבא "מחפש מצלמה בשווי 8K ל-10K ש"ח" אף אחד לא פונה אליו ושואל אותו למה הוא צריך אותה, ואם הוא לא יסתפק במצלמה זולה יותר. ההנחה צריכה להיות שכל אחד מאיתנו חכם ומנוסה מספיק כדי לנהל את חשבון הבנק שלו. אני משתתף במספר פורומים בחו"ל ושם אין התבטאויות כאלה.

 

אני מתרשם שבארץ אנשים תמיד מניחים שהשואל הוא חסר ניסיון או, חס וחלילה, נהג חדש זב חוטם. יתכן שאני טועה.

דעתי היא שעלינו להתיחס ברצינות מלאה גם לבחור שרוצה קאיה אוטומטית עם טורבו וסמי-סליקס. רק כך נוכל להביא יום אחד למצב שבו השיפורים הללו יהיו חוקיים כמו בכל מדינה אחרת.

פורסם

הסיבה לשאלה היא אחרת לגמרי.

כאנשים שמתעסקים כמעט ברמה היומיומית בעולם השיפורים אנחנו נתקלים הרבה בפרויקטים שנתקעים באמצע מחוסר תקציב.

לאחר השקעה של 25-30K ש"ח אנשים עושים לך טובה שקונים את הפרויקט שתקוע באמצע שלך ב 5K ש"ח.

לכן אנחנו רוצים לוודא שחלום לחוד ומציאות לחוד.

אם יש פאפלינוס, תפאדאל, שיתן שראש, רק שידע למה הוא נכנס.

אם אני אגיד עכשיו שהפרויקט הזה יעלה איזה 50K ש"ח פתאום אנשים יסתכלו עליי כאילו אני משוגע,ועכשיו יגיעו כל אלה שיגידו, "מה קרה לך אחי, כולה דיסק,רתכת, במ.וו. ישנה ב 4000 ש"ח ויש פרויקט!"

 

עכשיו נראה אותו עושה את זה בפחות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מצטער , אבל שאלה כמו , "האם ידוע לך על הסכום שהפרוייקט הולך להיות ?" דווקא חייבת להשאל .

 

אתה לא יכול לדעת מי רציני ומי לא . אתה גם לא יכול לדעת , אלא אם ניחנת בכוחות מיוחדים .

 

אם נניח שכל שאלה שנשאלת היא ממישהו רציני , אז הפורום כאן היה בדיחה אחת גדולה .

 

אי לכך ובהתאם לזאת , ( תמיד רציתי להגיד את זה ) אני חושב שהשאלות האלה רצויות ומיועדות גם לבעל הרעיון שלך תדע , אולי הוא לא מודע לסכומים וגם לנו , שנוכל לדעת אם הוא ילדון / מישהו לא כל כך רציני / סתם חובב זיוני שכל / או מישהו רציני .

 

בכל מקרה , כולנו רוצים לראות פרוייקטים . תתפלא , אבל חלקנו אפילו מבצעים פרוייקטים כאלה , אם כאלה שמוצגים כאן או כאלה שמתבצעים "בחדרי חדרים" .

 

בכל מקרה , אני לא מעוניין להפוך את השרשור הזה למשהו אחר . לכן הודעות בסגנון הנ"ל , ימשיכו או איתי בה"פ או עם יניב .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אגב, שאלה בקשר למכלול הנעה, איך בנוי הגיר של האימפרזה GT?, הגיר ו/או המנוע שלה יוכלו להתאים למנוע מרכזי + הנעה אחורית?

 

 

הגיר של האימפרזות הוא בדיוק מה שמכונה טרנסאקסל - גיר אורכי שהדיפרנציאל משולב לתוכו. אתה יכול לקחת מנוע+גיר סובארו ולהתקין אותם מאחור, אתה מקבל מנוע מרכזי אמיתי. אתה כן צריך לבטל את היציאה המקורית לדיפרנציאל האחורי שכמובן לא קיים בשימוש שלך.

 

עדיין, אני חושב שלאפליקציה שלך, הכיוון הנכון הוא מנוע רוחבי של מכונית הנעה קדמית, הוא ישב ממש מעל ומעט לפני הסרן האחורי וזה מיקום מצויין, שלא ידרוש ממך שינויים גדולים מדי בתא הנוסעים להערכתי.

Jeepolog.com

פורסם

א) כסף לעולם יהווה בעיה (אלא אם כן אבא שלך אוליגרך), אני מודע לעלויות הגבוההות שיעלה כזה פרוייקט, אם יקח חצי מה טוב, אם יקח שנה, ניחא, אגב, גם שנתיים+ לא יעצרו אותי. אני כולה בן 23 (ב10 לספטמבר, אם מישהו רוצה לתת לי מתנה מנוע, אחלה אחלה מתנה :-)) יש לי עוד מספיק זמן כדי לנטוש את הפרוייקט מפאת פיננסים או זמן וגם לחזור אליו. אני עדיין בתהליך מחקר, ואין לי כוונה להתחיל לרתך כבר מחר. גם אם היו לי כל החלקים. קודם אני חוקר הת,רד הזה גלש מעבר למה שתוכנן בהתחלה ועזר לי מאוד. למדתי מושגים חדשים שיעזרו לי בעתיד. קראתי את הפרוייקט של נמרוד ושות' שניפח לי המפרשים עוד יותר, וגם את החזה (RACE SPEC TRUGGY ישראלית, כבוד! [אגב, נמרוד, מה התוכנה שבה השתמשתם לתכנון השלדה?]).

 

ב) אני לא יודע בקשר למנוע רוחבי, אחת הסיבות המרכזיות זה שהוא לא סקסי כמו V6 :-P, בכל מקרה אני אנבור "קצת" באינטרנט, בPUGOWNERS.CO.UK ראיתי משהו על מכונית כמו שתכננתי. כמדומני אם מנוע קוסוורת' אורכי והנעה אחורית. אם אני אמצא עוד מידע, אשמח לשתף (אם תרצו) :-).

 

שוב, המון תודה למגיבים!!!

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
א) כסף לעולם יהווה בעיה

נגיד לך את האמת, אחרי המשפט הזה, אני מאמין ב 100% שהפנטזיה על הפרוייקט תיגמר רק בדיבורים.

 

הלוואי שלא.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

GSI, אני אומר את זה ככה שום דבר לא ימנע ממני להתחיל, שום דבר. אני לא יודע איך זה ייסתיים, אבל אני מקווה ומאמין שעל מסלול מרוצים, חוקי או לא.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

כמו שאמרתי קודם, אל תתן לאף אחד להוציא לך את האוויר מהמפרשים. כנראה שאצל GSI רק אנשים בעלי סכום כסף בלתי מוגבל משפרים מכוניות.

 

על כל פנים, אני לא בטוח בכלל שמנוע מרכזי עם הנעה אחורית יהיה מהיר ממנוע קדמי והנעה קדמית בגלל בסיס הגלגלים הקצר. אני כמובן מתיחס אל השלדה של 106, לא באופן כללי 8)

פורסם

אם הולכים כבר לכיוון של se7en מעלי, למה לא להגדיש את המנוע הקיים או אף להתקין מנוע 16V ולהגדיש אותו?

 

יש כבר כמה פרוייקטים מאוד מעניינים כאלו בארץ...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

למה לא לשפר מנוע קיים?

א) השלדה שיש, היא "טבולה רסה" המנוע או מה שהיה תקין בו נמכר לחלקים, מכאן הכסף ההתחתלי (בנוסף למה שיש לי)

ב) זה לא מעניין

ג) מנוע גדול יותר, עם יותר מרווח לעבודה ולמיקום חלקים (טורבו?, שניים? :twisted:)

ד) נובע מ-ג', מנוע יותר חזק מבסיסו, יהיה יותר קל לשפר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned


×
×
  • תוכן חדש...