Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, להלן סיפורי:

- רכב שנת 97

- לרכב מנוע מיבוא שהוחלף לפני שנתיים (ונסע מעולה מאז)

- לפני כשנה מישהו נכנס ברוורס ופגע קלות ברכבי מקדימה - כמובן שהיה במוסך, אך לא דווח לי על בעיות מיוחדות למנוע/רדיאטור

- לפני כחודש בנסיעה בעליות ירושלים נתקע הרכב, במוסך הוחלף רדיאטור + טיפול 10

- מאז הטיפול, נסע נסיעה אחת, אשר לאחריה מד טמפ' עלה וירד באופן לא רגיל ולכן נלקח ישר למוסך

- במוסך, התברר כי המכונאים שכחו לחבר פלאגים כאשר הוחלף הרדיאטור+הטיפול שהוזכר לעיל

- באותה עת המזגן הפסיק לעבוד באופן פתאומי (נאמר לי שהלך המדחס כנראה)

- הרכב נסע מספר פעמים בודדות, בנסיעה אחרונה נפלטו אדים ועצרתי את הרכב במיידי, לאחר פתיחת מכסה מנוע ראיתי כי הרדיאטור החדש נסדק

הרכב נכנס שוב למוסך והמכונאי רכב אמר שבעקבות התקלה הלך ראש מנוע וצריך לבצע חריטה, הרדיאטור כמובן יוחלף באחריות.

המכונאי אומר שכנראה מאותה תאונה יתכן שנדפק המנוע, ובגלל לחצים כלשהם, הרדיאטור החדש נדפק.

לאחר קריאת קצת חומר והתיעצות עם מכונאי אחר, להבנתי יש מספר בדיקות שאמורים לבצע כאשר מחליפים רדיאטור (בדיקת לחץ הפוך/טרמוסטט וכו'), אינני יודע מה אכן נבדק אך אני חושש שיתכן שלא בוצע כהלכה.

הטיפול להחלפת הרדיאטור עלה כ 2500 שקל, ונאמר לי כי החריטה תעלה כ 2500 לפחות..

בשל רצף האירועים שקצת מחשיד אותי, רציתי להתיעץ כאן אם "מסובבים" אותי, (אולי אף לכפות על פשלות בטיפול הקודם)

ומכיוון שמדובר בהוצאה רצינית באתי להתיעץ עמכם כאן.

מה יש לעשות בנידון ?

איזה דברים עליי לבדוק ?

באיזה טענות אפשר או אי אפשר לבוא כנגד המוסך ?

יש לציין כי הרכב עמד להימכר ולכן אינני מעוניין להשקיע בו מעבר לטיפול הדרוש להחזירו למצב נוסע

פורסם

לאחר החלפת רדיאטור בודקים, ידנית במגע על צנורות המיים, אם טרמוסטט המנוע מתפקד ואת פעולת מאורר/י הרדיאטור.

לא מבצעים אוטומטית בדיקת לחץ הפוך כדי לוודא מצבו של אטם ראש מנוע ו/או ראש מנוע ו/או נפילת לחץ ממקומות אחרים במנוע.

למרות זאת נתקלתי במוסך מקצועי ומסודר שלאחר כל התחממות מנוע היה ממליתץ ללקוח לבצע בדיקת לחץ הפוך כדי לוודא שהכל תקין ואם לא אז למצוא מייד את נזקים הנלווים. 90% מהלקוחות סרבו לבדיקה כזאת וראו במוסך "שודד" המנסה לגזול כספם לשווא. כתוצאה מכך, מוסך זה, לא ויתר על מקצועיותו והיה מסביר ללקוח מה משמעות הבדיקה ואם הוא היה מסרב לכך אז זה צוין בחשבונית שהלקוח מסרב לביצוע בדיקת לחץ הפוך. בכך פעל המוסך הן בצורה המקצועית הנכונה (שאינה מתחשבת בעלות כספית נוספת) והן הגן על עצמו בפני תביעות סרק על אחריותו לנזקים נלווים שקרו עקב ההתחממות מנוע שהייתה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בעבר היו מספר פעמים שהאוטו מתחמם והמוסך מכיר אותו טוב.

ככל הידוע לי לא הוצע להעביר אחרי הטיפול בדיקה שכזאת.

פורסם

באיזה רכב מדובר ?

המחירים של הרדיאטור וחריטת ראש המנוע נראים גבוהים ובלתי סבירים בעליל אלא אם מדובר ברכב מעל הממוצע.

חסרים פרטים כדי שנוכל לחוות דעה על המחירים.

בכל מקרה אין חובה כאשר מוחלף רדיאטור לבדוק את המערכת בלחץ הפוך,רצוי לפני ההחלפה לבצע בדיקה של הטרמוסטט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש כאן רצף של תקלות . ואי אפשר לדעת אם הן קשורות .

תן לנו את פרטי הרכב. והעבר של הטיפולים בצורה יותר מדוייקת.

למה הוא התחמם בעבר. ומה היה הטיפול של המוסך אז.

מדוע הוא התחמם בעלייה לירושלים - ומדוע הוחלף הרדיאטור.האם היה סימני שמן במים.

האם המזגן עבד באופן תקין כל הזמן. ופיתאום הפסיק.

( צריך את כל רצף הטיפולים - וכן מה עשה המוסך בטיפול בהיתחממויות הקודמות.)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...