Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, יש לאמא שלי סובארו די אל 1600 אוטומטית אתמול היא נסעה לכיוון תל אביב מחיפה וליד מחלף זכרון ,התחמם לה המנוע והיא עצרה בצד, המים רתחו והמנוע "זרק" שמן החוצה היה קשה להניע אותו אחר כך למרות שהטמפרטורה צנחה בסוף הוא הניע והגיע עד לאם הדרך שמה כשהטורים היו נמוכים הוא נכבה ולא היה אפשר להניע אותו.

הביאו אותו בגרירה עד לחיפה לבית והיום הצלחתי שום להניע וגם ליסוע הוא סחב והכל היה בסדר רק שאחרי איזה עשר דקות הוא נכבה ולא הניע. רק אחרי חצי שעה הוא הניע שוב. יש לציין שלפני שבועיים אימי נכנסה למוסך ד"ר סובארו(אוניברסל) בחיפה שמול הסיטי סנטר והוא עבר טיפול באלפיים שקל שכלל רצועות אלטרנטור ומזגן, שמנים, החלפת משאבת מים וטיפול גדול ,

כשהגעתי היום בנסיעה למוסך הזה נאמר לי שמה שהמנוע התבשל . מה עושים חברים יקרים??

פורסם

כדי לחרוץ את גורל המנוע לשבט או לחסד צריך לבדוק מס' דברים:

1- האם יש מים בשמן או שמן במים ?

2- האם כשפותחים את פקק מילוי השמן יש עליו שאריות טחינה.

3- האם נשמע בהתכבות הרכב רעש של "פיצוץ" .

אני אסביר לך את (3)- אצלי באפלאוז,הרכב לא התחמם,נדלקה מנורת שמן ופתאום האוטו החל להאט ואז נשמע רעש פיצוץ והתגלו שני חורים בגודל אפרסק בבלוק.

יחד עם זאת,למישהי שאני מכיר ויש לה רכב דומה,קרה אירוע דומה עם סובארו משנתון 88 ומה שקרה שם הוא שהרכב התחמם בגלל שהמאוורר לא היה תקין ,מד החום טיפס עד למעלה והיא עצרה מייד.

היא נבהלה ובכתה שיוצא לה העשן לבן ואולי הלך ראש מנוע אבל בסוף הראש ניצל.

4- זו השאלה המשמעותית ביותר: האם אמא שלך המשיכה לנסוע ברכב גם כאשר מד החום היה במקסימום -אם כן,בעיה לא פשוטה.

אם בכל זאת,נפגע המנוע,יש לקבל הצעת מחיר תחילה מכמה מקומות,לפרק קודם את הראש,לבדוק אם אפשר להציל את המנוע טולבדוק שלא נגרמו מלבד הראש נזקים נוספים.

אם זה רק ראש מנוע,באופן יחסי לא תצא יקר (להערכתי כ-1500-2000 ש"ח ) .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יש לציין שלפני שבועיים אימי נכנסה למוסך ד"ר סובארו(אוניברסל) בחיפה שמול הסיטי סנטר והוא עבר טיפול באלפיים שקל שכלל רצועות אלטרנטור ומזגן, שמנים, החלפת משאבת מים וטיפול גדול ,

כשהגעתי היום בנסיעה למוסך הזה נאמר לי שמה שהמנוע התבשל . מה עושים חברים יקרים??

לפי הטיפול והחלקים שאתה מציין, לא הייתי מנקה את המוסך מאחריות. ברור שיש כאן גם אחריות המוסך המטפל, אבל לא רק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני לא מבין איך טיפול לדיאל עולה 2000 שקל?! לא מבין את זה.

תעלה חשבונית עם פירוט ,זה יעזור לאיבחון נכון יותר, בכל אופן מניסיוני:

לפי דעתי יש לרכב בעייה בקרבורטור.

בברכה.

פורסם

קרה מקרה דומה גם לאמא שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=136488&highlight=%D7%94%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A3+%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8

לאחר החלפת צינור מיים שהיה קרוע, הרכב המשיך לנסוע כרגיל.

המקרה ההוא התרחש לפני יותר מחצי שנה.

למנוע כמעט 300 אלף ק"מ.

לקולאוטי 9 - למנועי סובארו יש שני ראשי מנוע. מעניין אם הערכת המחיר שלך לוקחת בחשבון עובדה זו.

ולגבי סעיף 4 שלך - אמא שלי המשיכה לנסוע הרבה מאוד אחרי שהמדחום הגיע למקסימום. היא, כמו הרבה נשים אחורות , לא עוקבת באופן תמידי אחרי השעון חום. היא עצרה, רק אחרי שראתה אדים עולים ממכסה מנוע.

פורסם

אם יש נזק בלתי הפיך לראש אפשר להשיג מנוע לרכב במחיר זול יחסית ליפניות המשפחתומטיות.

לאחד השכנים שלי בזמנו הצליחו לארגן מנוע ועבודה כולל הכל בפחות מ- 4000 ש"ח כולל טיימינג,מחזירי שמן,משאבת מים ,מותחנים ושאר ירקות.

אם ניזוק רק הראש עדיף לשפץ ראש (גם אם כפול) ולא להסתכן ברכישת חתול בשק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שכחתי לציין ,שהמוסכניק בדק שהאוטו מניע וזורק מים החוצה מהרדיאטור, ואז אמר לנו בישלתם את המנוע ואגב אם זה בעיה בקרבורטור אז למה הוא נוסע טוב איזה 15 דקות ורק אז בטורים נמוכים הוא נכבה?

פורסם

כי ככל שהטורים גבוהים יותר הסירקולציה של המים במערכת הקירור מהירה יותר.

בנסיעהה בטורים גבוהים יתכן והמין יספיקו להתקרר למרות התקלה בקרבורטור אבל בטורים נמוכים יש תלות גדולה יותר בקרבורטור.

אם אמא שלך נסעה על העובר היט כמה דקות יתכן והיא המיסה את הרינגים על הבוכנות וקשה מאוד להחזיר את הבוכנה אח"כ למצב תקין שלה. רינגים זה לא בעיה. הייתי ממליץ לך לקנות מנוע מיבוא, לא מפירוקים, תוכל למצוא אותו קומפלט כולל הרכבה עד 5000 ש"ח במקום טוב ולא יקרן, כמובן שאתה מקבל 3-6 חודשים אחריות של המוסך כך שזה לא כל כך "חתול בשק" כי במידה וקורה משהו זה יקרה בחודשים הראשונים.

פורסם

חבר'ה, הייתי רק רוצה להבין מדוע שאני מניע את הרכב כשהוא קר הוא זורק מים בלחץ מהרדיאטור למה זה קורה?

פורסם
חבר'ה, הייתי רק רוצה להבין מדוע שאני מניע את הרכב כשהוא קר הוא זורק מים בלחץ מהרדיאטור למה זה קורה?

משום שבגלל שאטם ראש שרוף, באזור מעבר מים, הקומפרסייה חודרת למי הקירור, ודולפת את המים החוצה, מכיוו שמכסה הרדיאטור פתוח זה המקום היחיד שהמים יכולים לפרוץ.

סגירת מכסה הרדיאטור, תגרום ללחצים ממערכת הקירור, ומי הקירור עלולים לפרוץ דרך פפקי הנס קפה בבלוק, או בראש.

יש לאתר תחילה באיזה ראש מנוע מן השנים נפרץ האטם ראש, או נסדק, לפרקו, ולהתפלל שהראש השני לא נסדק, גם כן או

אטם הראש לא נשרף גם כן.

מומלץ בכל מקרה לפרק את שני הראשים, ולבדוק בהזדמנות זאת, את מצב טבעות השמן, על ידי בדיקת חילחול נפט בתוך הצילנדרים.

אין להשקיע יותר מ2000 שקל על שני הראשים, משום שבסכום כפול, ניתן להשיג מנוע מושלם מיבוא, בעל חחים קצרים יותר, אשר אמור לשרוד בתנאים אנושיים עוד כ10 שנים לפחות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה רבה על התשובה המצויינת, היום בדקתי שוב את הרכב פתחתי את הפילטר אוויר וראיתי כמות של שמן בתוך הפילטר ומסביב, וכן מדובר בקומפרסיה הפוכה שדוחפת את המים החוצה

האם תוכלו להמליץ לי על מישהו או מקום שיתקן לי את זה באיזור חיפה?

תודה רבה!

פורסם

מוסך רימון בקריית חיים-מספר 1 בארץ.

תגיע,תבקש את עאמר,תאמר שסובארו לאונה משופרת שלח אותך.

זה יהיה הפעם האחרונה שתחליף מוסכים בחיים שלך=הבטחה אישית!

טלפון: 048413719

יש סיכוי גדול שתפגוש אותי שם,אני מסתובב שם הרבה.

• תוכן חדש...