Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודל 94 עבר 191K הרכב.

הרעש הוא כל הזמן ולא בהתנעת בוקר.

חבר שלי רוצה לקנות את הרכב ולדעתי פיתרון הבעיה יכול לעלות הרבה מאוד כסף.

מה דעתכם מבחינה מקצועית בקשר לבעיה,מה יכול לגרום לה וכמה יכול לעלות לפתור אותה?

תודה

פורסם

לחבר שלום

אתה צודק

נקישה קבועה וחדה אף שמגיעה ממקום מסוים מעל מכסה השסתומים עלולה לגרור את בעל הרכב להרפתקאה יקרה

כל רוקר עומד על 220 שח בערך לא כולל מוטות,השחזה

הבעיה הגדולה היא שחופש בבוכנה ספציפית במנועי BMW (כאשר הראש בחוץ לנענע את הבוכנה בצילינדר )נשמע בדיוק כמו "נקישת שסתומים" ועלול להטעות את טובי המכונאים

ולכן הייתי מתמחר החלפת מנוע ועבודה ולא תיקון מקומי בשעת המו"מ

יגאל

פורסם

יגאל,אמרתי לבעל הרכב שצריך להחליף מנוע ותמחרתי את המנוע ב8 אלף.

הוא מוכן להשתתף בחצי מהמחיר.

מה דעתך?

נ.ב

אתה מרחובות או שאני מתבלבל בינך לבין מכונאי אחר מהפורום?

פורסם
לחבר שלום

אתה צודק

נקישה קבועה וחדה אף שמגיעה ממקום מסוים מעל מכסה השסתומים עלולה לגרור את בעל הרכב להרפתקאה יקרה

כל רוקר עומד על 220 שח בערך לא כולל מוטות,השחזה

הבעיה הגדולה היא שחופש בבוכנה ספציפית במנועי BMW (כאשר הראש בחוץ לנענע את הבוכנה בצילינדר )נשמע בדיוק כמו "נקישת שסתומים" ועלול להטעות את טובי המכונאים

ולכן הייתי מתמחר החלפת מנוע ועבודה ולא תיקון מקומי בשעת המו"מ

יגאל

יגאל,

אלא אם אתה יודע משהו שאני לא - במנועי M40 \ M43 של ב.מ.וו מהשנים האלה אין מוטות דחיפים ואין רוקרים, אלא אם אתה מתכוון לתותבים שבין גל הזיזים לשסתומים.

מדובר במנועים עם שסתומים הדראוליים.

לבחור ששאל - רעש מוגזם מכיוון השסתומים מבציע בעיקר על שמן שצריך להחליף במקרה הטוב, או קפיצים מחזירים עייפים של השסתומים במקרה הרע.

מנסיוני עם מנועים אחרים ושסתומים הדראוליים - לא סביר שכל התותבים יתחילו להרעיש יחד, וגם אם כן, אלא אם יש בעיה בגל הזיזים [בעיה שלא אמורה להיות במנועי ב.מ.וו מהשנים הללו אם משתמשים בשמן טוב] אתה אמור להרגיש את זה היטב בביצועי הרכב.

לשם הידיעה - מנוע קומפלט - לא קיים.

מנוע לבד עולה סביב ה5-6-7K תלוי אצל מי ובאיזה מצב, מנוע קומפלט - כולל מחשבים, צמות MAF וקוילים יכול בקלות לטפס ל15K.

ודבר נוסף - אצלי באוטו, מנוע M40, כל פעם שמתקרב טיפול 10K [למרות המלצות היצרן לטפל כל 15, אני מטפל כל 10 כי המנוע וותיק] רעש השסתומים מתגבר והולך, כל אחרי טיפול - הרעש הופך לשקט יותר עד כדי העלמות, ושוב, מטפס לאיטו ככל שעובר הזמן.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
יגאל,

מדובר במנועים עם שסתומים הדראוליים.

לבחור ששאל - רעש מוגזם מכיוון השסתומים מבציע בעיקר על שמן שצריך להחליף במקרה הטוב, או קפיצים מחזירים עייפים של השסתומים במקרה הרע.

ודבר נוסף - אצלי באוטו, מנוע M40, כל פעם שמתקרב טיפול 10K [למרות המלצות היצרן לטפל כל 15, אני מטפל כל 10 כי המנוע וותיק] רעש השסתומים מתגבר והולך, כל אחרי טיפול - הרעש הופך לשקט יותר עד כדי העלמות, ושוב, מטפס לאיטו ככל שעובר הזמן.

רון.

אותה התופעה נצפתה גם אצלי בלגאסי לאחר 7000 ק"מ מרגע החלפת שמן לא איכותי.

לאחר החלפת השמן - הרעשים נעלמו ונשמעים באופן חלש רק לאחר התנעת מנוע קר ,ונעלמים לאחר כחצי דקה.

שווה לנסות ולהחליף לשמן איכותי ולבדוק האם קיים שיפור.

מוטי.

פורסם

לרון היקר

תגובתי התייחסה ,לעצם מעמד הקניה ופחות לצד הטכני ,מכיון שהנושא הנידון הוא קניית הרכב

מכיון שאין דרך לבדוק את בלאי מערכת השסתומים ללא פתיחת חלקי המנוע ,הצעתי את האפשרות הראדיקאלית ביותר (כמובן שמתוך ניסיון)

אכן אתה צודק, אותו הרעש עלול להופיע גם עקב מרימים הדראוליים שחוקים אשר מחירם עומד בין 350 ל500 לאחד,

כנל לגבי המחירים אשר איני מתייחס אליהם (פרט למחירי חלפים לצרכן)

בדרך כלל מנועים אלה עברו התעללות וברוב המקרים יהיו סימנים לחוסר שימון בחלקי המנוע כתוצאה מחוסר שמן או שמן לא מתאים עירבוב של שמנים מסוגים שונים

,ולכן נקודת המבט שלי מעט שונה משלך

יגאל

פורסם

אוקיי,הייתי אצל מכונאי היום שעבד במוסך של BMW שלוש עשרה שנים ..

הוא אמר שהרעש הוא רעש סטנדרתי למנועים האלה ואין מה להיות מוטרד שזה אמור להיות ככה ואף הגדיל ואמר:

"אם אני אגיד לך שאני אסדר לך את הבעיה הזאת אז אני אשקר".

מכונאי צדיק?

בעיה נוספת היא שאני נותן גז והאוטו ממש ממש כבד עד שהוא זז.האם זאת בעיה כשלהי או שפשוט הרכב מאוד כבד וככה זה אמור להיות ככה?

תודה

פורסם

דורון,הדיקה הייתה שיטחית והוא ניסה להחליף אפלומטר מה שלא שינה דבר.

אני יכניס את האוטו למוסך בימים הקרובים אבל שורה תחתונה מה יכולות להיות הבעיות כדי להיות עם ראש שקט.

האם האוטו אמור לנסוע טוב או שזה אוטו "כבד"?

פורסם

אם אני מעביר בגיר האוטו' להילוך 1 אז הרכב "פותח" מהר ולא כאילו אני גורר טנק

האם זאת אינדיקציה לבעיה בגיר?

תודה

פורסם

אוטו ששוקל כמו טנק

המנוע הכי קטן בהיצע

וגיר אוטומט

אני לא יודע למה ציפית אבל ביצועים אתה לא תמצא פה....

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אוקיי,עידכונים

הוחלף חיישן למדה והאוטו נוסע ממש טוב ב"ה.

עכשיו לגבי הרעש מהשסתומים,בטח הפרטים הבאים יתנו אינדיקציה:

ברגע שאני פותח את המכסה בזמן שהמנוע עובד אליו אני שופך שמן אין השפרצת שמן בכלל כלפי מעלה ובכלל אין אפילו אדים.

האם זה אומר שהמשאבת שמן התעייפה ולמעשה זאת הסיבה של הרעש מהשסתומים?

תודה

• תוכן חדש...