Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השוואה בין getz ל aveo

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

החלטתי לקנות רכב מליסינג ואני מתלבט בין יונדאי גטס לשברולט אוויאו

מה שמעניין אותי במיוחד זה השוואה ביניהם בצריכת דלק, אמינות, ועלות ביקורים במוסך.

כמו כן אם ישנה אופציה נוספת לרכב קטן 1.3 סמ"ק אשמח לשמוע

תודה לעוזרים

פורסם

את האוואו עזוב אלא אם יש לך במשפחה הממש קרובה אורטופד, מה שעוד הרכב לא נוסע וכשהוא נוסע הוא לא עוצר...

האוואו הידני מגיע בלי ABS אפילו.

לגבי הגטס, אם מדובר בידני האוטו חמוד מאוד פרט לבור בין הילוך 2 ל3, וחוסר של ABS בגירסה של הליסינג/השכרה.

באוטומטית צריכת הדלק זוועתית 1:9 ביום טוב.

אופציה נוספת היא ה206/C3 וכן הסיריון של דייהטסו.

פורסם

את האוויאו הייתי זורק רק בגלל הבטיחות הנמוכה.

את הגטס הייתי זורק כי היא בינונית מדי (אם כי אולי לך זה מתאים).

כאמור, סיריון חדשה היא אופציה טובה משתיהן. אבל לעזרה טובה יותר - מה התקציב והדרישות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אהלן

תודה לכולם על התשובות

התקציב הוא כ 45K בסכום הזה אפשר לקנות גטס 2005 עם קילומטרז' סביר ביותר מליסינג. לגבי הסיריון כדי לעמוד בתקציב לדעתי צריך לרדת לפחות שנתיים. או שאני טועה?

הדגשים הם על חסכון. בדלק, טיפולים וחלקי חילוף, ולא על הבטיחות.

אשמח לשמוע עוד תגובות

פורסם

לחסוך בדלק, אתה לא תחסוך. האוטו הזה כמו שאמרו לך, עושה 1:9 ביום טוב

בנוסף לזה ,אני מאמין שגם חיסכון בתחזוקה לא ממש יהיה לך, משום שזה מליסינג

אבל יכול מאד להיות שאני טועה.

בכל מקרה ,בתור בעל גטס ,אני חושב פעמיים בכל פעם שאני מניע את האוטו.

פורסם

הגטס הינה מכונית זולה מאד לתחזוקה שוטפת-חלפים,טיפולים וביטוח,ובנוסף היא מכונית אמינה מאד שלא סבלה משום מחלות ילדות.

כפי שאמרו לך,בגירסאות האוטומטיות חיסכון בדלק לא תמצא,וגם לא בטיחות אם מדובר בגירסאות הבסיסיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא יודע מה הצריכת דלק בגטס אבל האוויאו עושה 1:10 בממוצע.

יש גם איזשהי מחלה בגיר האוטומטי, לפעמים הוא נתקע ולא ניתן לצאת ממצב פארקינג ויש לעבור למצב מכני (לדחוף את המפתח לאיזה חור בתיבת ההילוכים) כדי לצאת מפארקינג. פעם אחת הוא נתקע לי לגמרי והיה צריך לקחת את האוטו למוסך, לפי מה שאמרו לי זו בעיה נפוצה באוויאו ובדיוק כשהתקשרתי הנציג לקוחות דיבר עם עוד מישהו שהייתה לו את אותה הבעיה בקו השני.

אם אתה קונה אחת (לא ממליץ) תסתכל יש כזה פלסטיק מרובע מעל התיבת הילוכים כתוב עליו Shift-lock, תראה אם הוא שרוט או שחוק אם כן אז כנראה היה צורך להסיר אותו כדי להכניס לשם את המפתח.

פורסם

הייתי מתרחק משתיהן אבל אם כבר- הגטס עדיפה- תחזוקתה זולה, אמינותה טובה והבטיחות עדיפה, דווקא תצרוכת הדלק אצלה הוא הנושא הכאוב...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה לכולם על התגובות

ואם כבר כולם החליטו פה אחד ששתי המכוניות האלה לא חסכוניות, אז מה אתם חושבים על דייהטסו סיריון ופיאט פונטו בקרטריונים האלה? האם שווה להשקיע לחפש את אחת משתיהן?

פורסם

לדעתי הפונטו היא הטובה ביותר מבחינת איכות ופינוק והכי חשוב בטיחות! - היא גם אמינה.

חסכונית יותר מהגטס בהרבה מבחינת דלק (לא יודע בקשר לאוויאו, אבל גם לא רוצה לדעת - אם החיים שלך חשובים לך תתרחק! הרכב עשוי מקרטון!).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ככה, מניסיון שלי על 3 דגמי אוויאו במשך השנים: 2004,2005,2006 , כולל האחרונה דנדשה עם 6000 ק"מ כרגע. וכ 4 חודשים על גטס 2006

האוטו מבחינת ישיבה יותר נוח מהגטס, מרגיש יותר טוב מהגטס.

מבחינת דשבורד,פלסטיקה,וסביבת נהג , אם מדובר על השנים 2004-2006 , הגטס עולה בכל דבר בערך , פשוט אוטו מכוער מבפנים (שלא לדבר על זה שאי אפשר לסגור את פתחי המזגן !) , לעומת זאת ב 2007 המצב כבר יותר טוב, החולף כל הדשבורד, כולל הלוח שעונים, ופתחי האוירור , ועכשיו הכל יפה יותר ונעים יותר.

מבחינת נסיעה , האוויאו מרגישה כמו סוג של באגי , ממש נסיעה מוזרה, ההגה לא קשור לגלגלים בכלל, נסיעות ארוכות זה זוועה רצינית ביותר - בגטס אותו הדבר, מרגיש מאוד לא נעים בנסיעה, אבל באוויאו זה מורגש הרבה יותר

מבחינת גיר - הגיר באוויאו עם רצונות משלו, הן במתן "קיק" (לוקח להילוך לפחות 1-2 שניות DELAY לרדת), והן בבעיה שלא נותנת להוציא מ P , אלא אם אתה מכניס מפתח באיזה חריץ שמנטרל את השחרור של הידית (זו בעיה שיש לי כרגע ברכב החדש 2007 !! יתוקן השבוע אני מקווה)

מבחינת מנוע - האוויאו חזקה יותר, והנסיעה בה מרגישה עדיפה על הגטס החלשה מאוד, האוויאו למרות מנוע 1.4 ומשקל גבוה מרגישה יותר טוב, מנוע 16V (לא ידוע לי כמה שס' יש בגטס), מגיב בסדר גמור לסוג רכב הזה.

בלמים - בגטס פשוט נורא ! פשוט מפחיד ! לחיצה אחת חזקה, ואין ברקסים, באוויאו צריך יותר לחיצות.. ואז מתחילות רעידות, אבל סה"כ הבלמים טובים יותר (אני חושב שבלמים של אופניים חזקים יותר משל הגטס !)

צריכת דלק: אוויאו 9-10 ק"מ לליטר , גטס 9-10 ק"מ לליטר נוטה לכיון ה 9 ! הגטס בולעת דלק כאילו יש לה מנוע 2 ליטר ואתה עם רגל כבדה ! גם האוויאו בולעת אבל לא כמו הגטס.

בסה"כ הכללי - שניהם לא משהו, ויש בחירות הרבה יותר טובות, אבל אם הייתי ממש ממש חייב לבחור...... אז אוויאו משנתון 2007 , ואם זה 2006\5\4 , אז גטס.

תעשה את השיקולים שלך.

נ.ב נאמר פה לגבי בטיחות - אני לא יודע מה זה אומר , אבל אני אתן את מה שקרה לי: תאונת צד שמאל (נהג) עם עצם באמצע הכביש , נשבר הגיר + כנף +חצי מצד שמאל + הדלת , 2 כריות אוויר נפתחו, וכל מה שיצאתי איתו היה קצת אדמומיות בחזה ובפרצוף. סה"כ עמדה במבחן הזה מעולה.

בהצלחה !

פורסם
נ.ב נאמר פה לגבי בטיחות - אני לא יודע מה זה אומר , אבל אני אתן את מה שקרה לי: תאונת צד שמאל (נהג) עם עצם באמצע הכביש , נשבר הגיר + כנף +חצי מצד שמאל + הדלת , 2 כריות אוויר נפתחו, וכל מה שיצאתי איתו היה קצת אדמומיות בחזה ובפרצוף. סה"כ עמדה במבחן הזה מעולה.

האוויאו קיבלה ציון כמעט מקסימלי בפגיעה צידית ב-ENCAP, וציון כמעט מינימלי בפגיעה קדמית. התאונה שלך הייתה מהצד ולכן ניצלת, אם היית חו"ח נפגע מלפנים, לא בטוח שהיית יוצא ככה...

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ככה, מניסיון שלי על 3 דגמי אוויאו במשך השנים: 2004,2005,2006 , כולל האחרונה דנדשה עם 6000 ק"מ כרגע. וכ 4 חודשים על גטס 2006

האוטו מבחינת ישיבה יותר נוח מהגטס, מרגיש יותר טוב מהגטס.

מבחינת דשבורד,פלסטיקה,וסביבת נהג , אם מדובר על השנים 2004-2006 , הגטס עולה בכל דבר בערך , פשוט אוטו מכוער מבפנים (שלא לדבר על זה שאי אפשר לסגור את פתחי המזגן !) , לעומת זאת ב 2007 המצב כבר יותר טוב, החולף כל הדשבורד, כולל הלוח שעונים, ופתחי האוירור , ועכשיו הכל יפה יותר ונעים יותר.

מבחינת נסיעה , האוויאו מרגישה כמו סוג של באגי , ממש נסיעה מוזרה, ההגה לא קשור לגלגלים בכלל, נסיעות ארוכות זה זוועה רצינית ביותר - בגטס אותו הדבר, מרגיש מאוד לא נעים בנסיעה, אבל באוויאו זה מורגש הרבה יותר

מבחינת גיר - הגיר באוויאו עם רצונות משלו, הן במתן "קיק" (לוקח להילוך לפחות 1-2 שניות DELAY לרדת), והן בבעיה שלא נותנת להוציא מ P , אלא אם אתה מכניס מפתח באיזה חריץ שמנטרל את השחרור של הידית (זו בעיה שיש לי כרגע ברכב החדש 2007 !! יתוקן השבוע אני מקווה)

מבחינת מנוע - האוויאו חזקה יותר, והנסיעה בה מרגישה עדיפה על הגטס החלשה מאוד, האוויאו למרות מנוע 1.4 ומשקל גבוה מרגישה יותר טוב, מנוע 16V (לא ידוע לי כמה שס' יש בגטס), מגיב בסדר גמור לסוג רכב הזה.

בלמים - בגטס פשוט נורא ! פשוט מפחיד ! לחיצה אחת חזקה, ואין ברקסים, באוויאו צריך יותר לחיצות.. ואז מתחילות רעידות, אבל סה"כ הבלמים טובים יותר (אני חושב שבלמים של אופניים חזקים יותר משל הגטס !)

צריכת דלק: אוויאו 9-10 ק"מ לליטר , גטס 9-10 ק"מ לליטר נוטה לכיון ה 9 ! הגטס בולעת דלק כאילו יש לה מנוע 2 ליטר ואתה עם רגל כבדה ! גם האוויאו בולעת אבל לא כמו הגטס.

בסה"כ הכללי - שניהם לא משהו, ויש בחירות הרבה יותר טובות, אבל אם הייתי ממש ממש חייב לבחור...... אז אוויאו משנתון 2007 , ואם זה 2006\5\4 , אז גטס.

תעשה את השיקולים שלך.

בהצלחה !

וואו תודה על התגובה המושקעת :-D

טוב אין פה אפילו אחד שאמר משהו חיובי לגבי אחת משתיהן... וזה השפיע עלי

תודה לכולם על התגובות אני מתחיל לחפש אופציות אחרות

• תוכן חדש...