Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר: אודי 80 86 בתהליך שיפוץ מכאני.

אתמול ביקרתי במוסך בקשר להתייעצות למצב הראש, הבחור הבהיר לי שניתן להצילו ואז פלט "למה שלא תשים גם טורבו?"

זה היה כמובן בצחוק, אבל המשכתי איתו ושאלתי אם זה לא יעשה בעיות שיש לי קרבורטור, הוא אמר שאין בעיה להרכיב מערכת הזרקה מכנית.

אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם פרוייקט שכזה (ספציפית לרכב זה).

אם אני לא טועה היו מנועים ששוווקו עם הזרקה מכנית של בוש K-JETRONIK.

אמח לשמוע מה תיהיה העלות של פרוייקט כזה ומה יצתרך ליהיות מוחלף (סעפת, משאבת דלק, חיישנים וכו')?

פורסם

אני לא מכיר את הרכב הספציפי הזה, אז סלחו לי אם אני מדבר שטויות, אבל השתלת טורבו עולה ה-מ-ו-ן כסף (אנשים דיברו על פרויקטים מינימליים של 20K, עם חלקים משומשים וחיפופים בפינות, וזה עולה בדיוק עד כמה שרוצים).

מבחינת דברים שצריך להחליף, אני מניח שצריך לגרום לרכב להכניס הרבה יותר דלק ממה שהוא מיועד להכניס (הרבה יותר אוויר) אני לא יודע אם זה נעשה ע"י מזרקים מוגדלים או לא, מבחינת סעפות למיניהן אני מניח שכן כי פתאום הרכב מתעסק עם מספרים שונים לחלוטין של יניקה ופליטה.

תחכה לתשובות יותר מפורטות מאנשים יותר מפורטים :)

יום נפלא

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לא, כנראה שלא הובנתי נכון.

טורבו בכלל לא על הפרק (ואני יודע שזה עולה המון, האמינות תלויה במחיר, יש צורך בהחלפת מכלולים שונים למכלולים מחוזקים\משופרים וכו').

אני שואל על החלפת מערכת הזנת הדלק ממערכת קרבורטור, למערכת הזרקה מכנית.

מה יש להחליף, וכמה זה יעלה (השיפור בהספק זניח, ולכן אני לא מאמין שיש צורך בשיפור שאר המכלולים)?

למה אני מעוניין לחליף, להשיג יותר אמינות מקרבורטור, ולהקטין את צריכת הדלק.

פורסם

קרבורטור פחות אמין ממערכת הזרקה לדעתך?

לפי דעתי אתה מכניס את עצמך לצרות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לפי דעתי, ועוד איך.

מאז שקניתי את האוטו אני נאבק בקרבורטור (לכשעצמו הוא טוב, אבל בגלל שלא טיפלו ברכב כראוי הוא לא עובד טוב, ודורש תחזוקה שוטפת ברמה מאוד גבוהה).

ולגבי הזרקה, אני לא מדבר על הזרקה אלקטרונית אלא על מכנית שלפי מה ששמעתי וקראתי במס מקומות, נחשבת למערכת מאוד אמינה וטובה.

פורסם

לחבר

מערכת הK JETRONIC ,אכן מערכת טובה אמינה ופשוטה ,אבל,

החלקים מאוד יקרים,מערכות ישנות קשות לכיול עקב חופשים בצילינדר חלוקת הדלק ,ובלאי קפיצי וחרירי המזרקים

עליך להתקין משאבת דלק חיצונית יקרה 1200 שח בלחץ גבוה

יגאל

פורסם

הופרעתי סליחה

כנל סעפת יניקה עם המחלק ,מעבר אויר נוסף ,מזרק התנעת בוקר חיישן טמפ-זמן ,בחלק מהמערכות מחשב ניהול סרק

המערכת מזריקה דלק באופן רציף ולכן אין שיפור משמעותי התצרוכת הדלק

הייתי הולך על מערכת פועמת מהדור הבא בתור פרויקט

יגאל

פורסם

כאחד שהיתה בבעלותו מערכת הזרקה מכאנית כזאת כ 5 שנים , אני יכול לומר שזו מערכת מעולה .

כמעט ולא היו תקלות . פעם אחת במחלק וזה כתוצאה של "מתאנול" כנראה . שאכל את הגומיה בפנים .

במערכת הזרקה מכאנית אתה יכול לשלוט על כמות הדלק בתאוצה בנפרד , וכמות הדלק בשיוט בנפרד . גאוני למי שמתכוון לגדוש .

אני לא ממליץ על הרכבת ההזרקה מפני שלדעתי זה ייקח קצת זמן . כמו כן אין לי מושג כמה ידע יש לאותו מוסכניק . המערכת מאוד פשוטה . מאוד . אבל מי שלא התעסק איתה , זה נראה לו כאילו קיבל משהו לא מובן ביפנית .

יגאל , משאבת דלק להזרקה מכאנית אכן עולה בסביבות המחיר שדיברת . אבל תמיד אפשר למצוא בפחות . אצלי .

:wink:

בכל מקרה , ניתן לבחור לשקול את העניין ובינתיים אני אעביר את הנושא מפורום שיפורים לפורום הטכני .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לי יש במרצדס את אותה המערכת.(מערכת מצויונת)

20 שנה לא היו בעיות אבל לפני שנה המשאבת דלק הוחלפה, המפצל דלק הוחלף , הוחלפו המזרקים.

לפי דעתי זה לא יהיה כלכלי בישבילך, כי אתה צריך להביא מחשב הצתה (עולה 1000 שקל למשומש!), סעפת יניקה וכו'.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

"הקרבורטור (לכשעצמו הוא טוב, אבל בגלל שלא טיפלו ברכב כראוי הוא לא עובד טוב,"

זה ממש לא הגיוני!!

במקום לשפץ/לשקם קרבורטור מוזנח- עלות ל 350-600 ש"ח

אתה נגרר לפרוייקט הזוי שעלותו לפחות פי 10 וביצועיו בסבירות גבוהה יותר גרועים!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

כי אני חושב בטווח הרחוק!

ואתה דיי טועה, אצלי ברכב יש קרבורטור מסוג פיירבורג 2E2, קרבורטור יש רכיב פלסטיק שאמור להעביר דרכו מים חמים לצורך הנעות הבוקר הקרות, רכיב זה ,אצלי, במצב ממש לא מזהיר, ומחירו מאוד יקר.

הכל אופן, אילו תחלופות אתם יכולים להציע (פרט לשיפוץ הקרבורטור הקיים), מבחינת עלות-תועלת, צריכת דלק, זיהום אויר, פשטות ואמינות וקלות אחזקה והרכבה?

נ.ב.

YIGALJET, תוכל לפרט על מערכת פועמת?

פורסם

אני לא טועה!

כדאי שתעשה חיפוש בכל הפורומים- היו די הרבה שרשורים על הנושא הזרקהVSקרבורטור.

אישית יש לי מנוע שלושה ליטר ושני קרבורטורים מתואמים אז בבקשה...

(אגב מיים חמים- זה פתרון מכני למשנק אוטומטי וקיים

בהרבה קרבורטורים לרבות וובר וסולקס..)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

שלום רב!

למי שלא יודע, אני ויורי, התכתבנו בעבר הלא רחוק, ודסקסנו לא מעט גם בטלפון, וזהו למעשה הכרותנו היחידה.

אך מהכרותי הרבה עם לקוחות בעברי, ובעיקר עם צעירים, בינהם רבים מחברי הפורום הזה, אני התרשמתי שיורי

פותח השרשור, הוא בחור צעיר, בעל מוטיבצייה בלתי רגילה, קליטה די מהירה, שליטה טובה בשפה האנגלית,

השכלה בנושא הנדסת הרכב,ורצון בלתי נדלה, לשפר לשדרג, ולהוציא את נמקסימום מהרכב, למרות שהרכב, לא מבוקש

ברכבי האספנות, וניתן להשיג רכבים שכאלה באזור נתניה, במצב מצויין, נוסע וללא שום צורך בהשקעה כלשהי בטווח הקצר.

אך ופה באה השאלה מדוע בכלל יורי מתכוננן להשקיע ברכב, שחוץ מנוחיות הנסיעה, הוא לא מרשים במיוחד.

ובכן הרושם שאני קיבלתי, שיורי לוקח את הרכב בתור פרוייקט אישי, ולא מוכן לוותר ולעצור באמצע, ומוכן להשקיע שעות וימים רבים, וגם כסף באם יש צורך, על מנת להביא את הרכב, קרוב מאד למצב כמו שהוא יצא מפס היצור.

וכפי שבוודאי, הבנתם אני עוקב באדיקות, אחרי הפרוייקט של יורי, ומדי פעם אני גם מגיב ותורם מהידע שלי לטובת הפרויקט.

אך במקרה של הרצון להסב את מערכת הדלק מקרבורטור למערכת הזרקה , מסוג K גיטרוניק,, ההשקעה הכספית הרבה,

והתוצאות ששדירוג זה תתן, כפי שהסביר כבר קודמי יגאל הם שוליות, ולא מצדיקים לדעתי את ההשקעה הרבה,

ולכן לדעתי בלבד, לא הייתי ממליץ על הפרויקט הזה.

לכן הייתי ממליץ ליורי לפנות אלי בפרטי, ובהשקעה סבירה יותר לפתור את בעיית הצוק האוטומטי, ששולט על סלד הצוק בעת ההתנעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...