Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה כרגע יש לי זמן פנוי מלימודים אז החלטתי לתרום קצת לפורום במאמר מתורגם.

המקור: CAR&MUSIC רוסיה.

הסיבה למאמר זה היא עייפות של המתקינים להסביר לשאלות מהסוג הזה : "אז יהיה לי סאב וופר אבל מה התועלת הרי הבאס יבוא מאחור?" בוא ננסה להבין את הנושא,בגלל שמסתתרים בו הרבה דברים מענינים ובמבט ראשון לא מובנים מאליו.

בהתקנה נכונה כאשר סאב מאחור הבאס עדיין יהיה קדמי.הטריק הוא בזה שהאוזן האנושית רגישה לכיוון של התדר רק בתחום תדרים מסויים ותדרים אלו נמצאים הרחק מתחום התדרים של הסאב.

המספרים הם כאלו: תאורטית על המיקום משפיעים התדרים הבאים בין 300-ל3000 HZ וסאב וופרים במקרים נדירות נחתכים ב 100 HZ, במילים אחרות מקור הבאס שיתפס אצלנו הוא הרמקולים הקדמיים.

ממבט ראשון הדבר הזה פותר את כל הבעיות שלנו מבחנית הבאס,והכל אמור להיות מצויין אבל הפרקטיקה מראה הפוך.

בחיים האמתיים המצב של סאב מותקן מאחורה והבאס המגיע מקדימה, קורה רק כאשר את ההתקנה ביצע מקצוען אמיתי, ומערוכות שהבאס שמגיע אצלהן מאחורה לא כאלה נדירות. אפילו בתחרויות של אוטו סאונד, שאת המכוניות שם מכינים לא ממש חובבנים, להגיע לבאס קידמי גורם לא מעט כאב ראש אצל המשתתפים.

הסיבות לבאס מאחור:

*קודם כל אם LOW PASS FILTER לא אפקטיבי מספיק אז יכול לקרות מצב שהסאב ינגן תדרים אשר משפיעים אל מיקום הסאוד.

*דבר שני, אם הרמקוליים הקדמיים לא "מצטיינים" מבחינת באס זה יכול לגרום לחור בינם לבין הסאב.

*דבר שלישי, אם אין מספיק איטום מאחור, יחד אם נגינה של הסאב, אנו נקבל גם ים של רעשים של כל מיני פלסטיקים מה שיגרום לנו לשמוע את הסאב מאחור.

יש עוד כמה סיבות אך אנו לא נתמקד בהן.

אז מה עשים?

*בבחירת מגבר לסאב יש לשים דגש על LPF אם 24DB או לפחות 18DB. כמו כן גם מבורחת שליטה עדינה על פאזה של הסאב.

*עדיף שרמקולים קדמיים יהיה בעלי יכולת לנגן טוב באס. מבחינה זו יש עדיפות לרמקולים בגודל 6 1/2 ,למרות שיש גם רמקולים 5 1/4 שיעשו את העבודה ברכבים קטנים. כמו כן ממולץ לנסות להפעיל את הרמקולים הקדמיים גם עם HPF וגם ללא חיתוך מלמטה.

*כמו כן גם התאמה של תיבה לסאב מכניסה את שלה למשווה כי היא מתפקדת כמו סוג של LPF.

מבחינה זאת עדיף להישתמש בתיבת BAND PASS.

*תדרי חיתוך של הסאב והרמקוליים הקדמיים לא חייבים להיות חופפים. הקטע הוא שבתחום תדרים 70-150 HZ התכונות האקוסטיות של פנים הרכב גורמות לעליה מסוימת בתדר היענות (ככל שהרכב יותר קטן כך עולה התדר שבו הוא עולה). זה יתן לנו אפשרות להורד את ה LPF יותר למטה מה שיוריד את הסיכון בזיהוי המיקום של הסאב.

*איטום טוב של תא המטען יפתור את הבעיה של הפלסטיקים הרועשים.

*כמו כן צריך להתאים את אופי הבאס של הסאב לרמקוליים הקדמיים (לחובבן יהיה קשה לעשות זאת לכן מומץ להיתעץ עם מקצוענים בתחום אשר יש להם כבר שילובים טובים).

פורסם

מאמר נכון ויפה

אבל לקבל את הבאס מקדמת הרכב זה דבר מאוד פשוט לטעמי ולא גרם לי אף פעם לכאבי ראש

יש צורך לוותר על חלק מעוצמת הסאב אם הרמקולים הקדמיים שלך לא מספקים באס שמצליח לגרור את הבמה קדימה

הבעיה היא שאנשים גוררים את הסאב למלוא היכולת שלו במונו איכותי

ואילו הקומפוננט זז בעזרת מגבר חלש או שהקומפוננט עצמו הוא לא ברמת הסאב

אחד השיקולים הגדולים שלי בבחירת הפירלס שלי היה קבלת באס מהיר שיותאם למידים שברשותי K2P

אבל מבחינת איטום בגאז'? ממש אין לי ולמה זה לא מפריע לי בכלל? הסאב מופנה כלפי ולא לכיוון דלת הבגאז'!!

הפניית הסאב כלפייך אומנם גורמת לסאב לאבד את עוצמת ההחזרים של הבגאז' אך כך הבאס מגיע במהירות רבה יותר

הכל תלוי בעד כמה הרמקולים הקדמיים שלך מסוגלים לרדת

מבחינתי האופטימום הוא תדרים של 30 אך זה מושג רק ברמקולים שעולים דיי הרבה כסף והשקעה בבנית תשתית מתאימה (תיבה וכו')

כיום אני יכול להגיד לך שאצלי בחיתוך קומפוננט ב63HZ בלי סלופ (וגם בבסלופ של 24 DB) וסאב ב80 בסלופ של 24 DB את הבאס לא תשמע בכלל מאחורה (וזה גם כי אצלי המיד מקבל עוצמה לא מבוטלת של 170 RMS)

העיקרון הוא להוריד את הרמקול לתחום שבו פועל גם הסאב

דרך אחרת היא גם להגביר תדרים שהסאב לא פועל בהם (נניח אם הסאב פועל עד 80 אז להגביר את 100HZ)

לסיכום

יש כמה דרכים

1 טיפול נכון בעוצמה (ולדעת להתפשר על העוצמה כאשר הסט הקידמי שלך לא מסוגל להתמודד עימה)

2 חיתוך נכון של תדרים לכל אלמנט

3 הגברת תדרים מסויימים

4 פאזה חשמלית נכונה

5 הפנייה של הסאב כלפייך

6 התאמת רכיבים

7 טיים קורקשן (מתן דיליי לסט הקידמי)

ועוד ועוד ועוד

אבל אם אתה עוקב אחרי שלבים בסיסים אלו האפקט יהיה מושג בקלות

עניין של שעה של כיוונים, ללא רכיבים נכונים זה אף פעם לא יהיה מושג

פורסם
מאמר נכון ויפה

האופטימום הוא תדרים של 30 אך זה מושג רק ברמקולים שעולים דיי הרבה כסף והשקעה בבנית תשתית מתאימה (תיבה וכו')

עדיף מאוד שלא תוריד שום מידבאס לתדרים כאלו נמוכים , ולא משנה אם תבנה לו תיבה או לא . ככול שאתה יורד יותר בתדר אתה גורם לו להיות פחות נציל ואז אתה מקבל שהוא ישמע פחות , וזה עלול להזיז את התדרים הנמוכים אחורה

לסיכום

יש כמה דרכים

1 טיפול נכון בעוצמה (ולדעת להתפשר על העוצמה כאשר הסט הקידמי שלך לא מסוגל להתמודד עימה)

2 חיתוך נכון של תדרים לכל אלמנט

3 הגברת תדרים מסויימים

4 פאזה חשמלית נכונה

5 הפנייה של הסאב כלפייך

6 התאמת רכיבים

7 טיים קורקשן (מתן דיליי לסט הקידמי)

ועוד ועוד ועוד

אבל אם אתה עוקב אחרי שלבים בסיסים אלו האפקט יהיה מושג בקלות

עניין של שעה של כיוונים, ללא רכיבים נכונים זה אף פעם לא יהיה מושג

עם כול הכבוד לא כ"כ משנה מה הרכיבים שלך . עלול להיות שהסאב יהיה בדילי (בד"כ זה יקרה בסאבים יותר גדולים ו/או עם ממברנות יותר כבדות ) , אבל כול עוד תשמור שהמידבאס יוכל לרדת בנוחיות ל80HZ ומטה , ותכווין את החיתוך ע"פ הקבין גיין של הרכב שלך , סביר מאוד להניח שהבאס יבוא מקדימה .

טיים דילי יעזור לך שהבאס ינוגן בהרמוניה עם התדרים האחרים

בברכה יהודה

פורסם

עדיף מאוד שלא תוריד שום מידבאס לתדרים כאלו נמוכים , ולא משנה אם תבנה לו תיבה או לא . ככול שאתה יורד יותר בתדר אתה גורם לו להיות פחות נציל ואז אתה מקבל שהוא ישמע פחות , וזה עלול להזיז את התדרים הנמוכים אחורה

ב30 אני כבר לא מדבר על מידבאס רגיל

ובטח שלא מידבאס

אלא על סאב וופר קידמי

אבל התאמת הדלתות לסאב וופר זה לא עניין פשוט

פורסם

ב30 אני כבר לא מדבר על מידבאס רגיל

ובטח שלא מידבאס

אלא על סאב וופר קידמי באיזה גודל ? ומה ינגן את שאר התדרים עד 200 ואולי למעלה מזה ? (בתלות אם זה 2WAY או 3WAY)

אבל התאמת הדלתות לסאב וופר זה לא עניין פשוט

אם אתה מתכווין לתת לוופר שלך לנגן יותר מ500HZ , אזי זה לא מומלץ בכלל

בברכה יהודה

פורסם

אני חושב שכדאי להשאיר את הדיון בגובה העיניים, כלומר למערכות הממוצעות שיש לרוב החברים כאן, ומבלי להתמקד במערכות מאוד מתקדמות ,אם וכאשר יהיו , אם בכלל.

זאת למען יוכלו להנות מהתרד' גם שאר חברי הפורום, הצעירים שבהם.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זה נשמע כמו רשימת מכולת לא ברורה , במרכול ללא מחירים על המדפים , ובלי קופאיות.

מה שאני הבנתי:

1.קומפוננט טוב.

2.מגבר טוב-עם קרוס אפקטיבי.

3.תיבה טובה

4.התקנה אצל מקצוען

5.התקנת איטום-בעיקר בבגאז'.

יש משהו שלא ידעת עד היום?

נ.ב.

לפחות כל הכבוד על המאמץ בתרגום.

ZZR

פורסם
זה נשמע כמו רשימת מכולת לא ברורה , במרכול ללא מחירים על המדפים , ובלי קופאיות.

נ.ב.

לפחות כל הכבוד על המאמץ בתרגום.

מצטרף לדברים

+1

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

בכלל לא צויין כאן אורך הגל ביחס למרחק השמיעה שלו.

ככל שאנחנו יורדים בתדר האורך של גל הקול גודל - זאת הסיבה העיקרית לכך שככל שחותכים את הסאב וופר יותר נמוך הוא כביכול מגיע יותר מכוון השמשה - מה שקורה באופן פיסי זה בעצם הארכה של גל הקול שיוצא מהסאב שגורם לו "להבשיל" אם כבר משתמשים במושגים לא ברורים יותר רחוק מהסאב עצמו - כיוון נכון של חיתוך התדר של הסאב ביחד אם תיבה מתאימה יתנו את האפקט הזה.

מה שנאמר למעלה נכון לגבי כל מערכת ולגבי כל סאב ולגבי כל סביבה.

תוסיפו על כל זה מידבאסים שמנגנים באס בצורה מספקת - מן הסתם זה ימשוך את תשומת הלב קדימה.

כוון נכון של עוצמת הסאב ביחס לרכיבים האחרים זה דבר קריטי - תנסו לדמיין L7 פועל בשיא העוצמה על סט קומפוננט SPS של אלפיין - נו באמת.

מעבר לכוון העוצמה והתדר ושימוש ברמקולים טובים מקדימה - בידוד טוב של הרכב תמיד יוסיף וזה נכון לגבי כל הספקטרום ולא רק הבאס.

כוון של התיבה לפנים הרכב או לדלת תא המטען זה דבר מאוד סובייקטיבי לסוג הרכב - לא תמיד זה נותן את אותן התוצאות כולל הפיכת הפאזה של הסאב וופר שבחלק מהמקרים יכולה לפתור בעיות של דיליי או גם את ההרגשה של מיקום הסאב.

כל הגורמים האלה צריכים להלקח בחשבון כשרוצים להשיג את האפקט הזה - זאת לא נוסחא קבועה אבל כשמכניסים את כל מה שנכתב בת'רד הזה למשוואה - אפשר כמעט תמיד להגיע לתוצאה רצויה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...