Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יום שישי היה חם. חם מאוד. הוא מסתכל עלי , ואני מסתכל אליו .

מבטים תקועים.

אני יכול לנחש למה היה חם באותו יום :lol:

מעבר לזה, אני לא טוב בניחושים. :wink:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השורות האחרונות מאירועי הפרק הראשון... (בירוק, ההמשך ממשיך בצבע כחול)

.......אין ספק שהמערכת מתסכלת אותו. איש עסקים רציני ומכובד מנכל חברות ועורך דין במקצועו הבסיסי ,פתאום מביט בי כמו ילד שמסביר שלקחו לו את הצעצוע.

ואני, מ 5 מטרים מהאוטו, מוצא עצמי מתמקד בחשיבה תוך מבט לנקודה אחת שאינני זוכר אותה , והרצתי לעצמי בראש.. ועצרתי. פניתי אליו ודרשתי , תנמיך את זה. ושאלתי. למה לא פתרו לך את הבעיה בחנות?!!

כוונו את המערכת עם כמה דיסקים ענה, והסביר. משהו כאן לא בסדר.

זה לא הכיוונים שאל?

חלפה מחשבה מהירה בראשי, האם זה באמת רק הכיוונים?

(להזכיר,- הסיפור אמיתי!)

נגשתי לאוטו, מבט קצר למגבר, טוב אמרתי לעצמי , זה לא מה שאני אוהב, אבל ניתן ל"עבוד" איתו, מבט נוסף לעבר הסאב, גם בהחלט סביר. לא סחורה שלא ניתן לעבוד איתה.

סיבוב מהיר מסביב לרכב, רכב שכל דלתותיו נפתחו, נפתחו למען יצא החום המעיק,

טריקת תא המטען, סגירת דלתות אחוריות, לא לפני שסוגרים חזרה את גב הכיסא האחורי שחברי החליט לפתוח אותו לשם הכיוונים הנחוצים, נכנסתי למושב הנהג (לא הייתי מתנגד לאיזה סיבוב של חודש באוטו..) והוריתי לחברי לעוף החוצה מהאוטו או להכניס את הרגלים ולסגור את הדלת הקדמית הימנית בה ישב חצי בחוץ.

מערכת (לא כינוי שבדיוק מגיע לה לפי איך ששומעים) מנגנת בווליום נמוך, ואוי ואבוי. בתוך הרכב זה נשמע גרוע הרבה יותר ממה שהיה נשמע מבחוץ, הפתעה רעה!

מה זה גרוע הרבה יותר? על הפנים, אין ספק שהתדרים לא במקום! אין ספק!

לא, זה לא רק זה אמרתי לעצמי, וחשבתי, לעזזל! מה עשו כאן? בסך הכל החליפו מגבר שזה חיבור כמה חוטים לסאב חדש, מה זה הדבר הזה?

בדיקת הכיוונים במכשיר המקורי (לא שיש יותר משניים...) ואיפוסם לבאס ב 0 טרבל ב 0 פדר קדימה. מצפה לתגובה וסאונד פחות גרוע, אבל לא, האמת טופחת על הפנים, שומעים גרוע , גרוע עוד יותר. הפתעה רעה נוספת.

איך גרוע עוד יותר? מה קורה פה חשבתי לעצמי, 4 רמקולים ספק מחרחרים ספק סתם נשמעים גרוע , הסאונד לא נמצא בשום מקום , שלא לומר, במה? מה זה? ,לפי איך ששומעים בוודאי ובוודאי שבמה ברכב הזה לא אמורה לכאורה להיות גם לאחר כיוונים. אבל שוב, מה זה הדבר הזה שמנטרלים זוג והכל נשמע גרוע יותר? במקום להשתפר, או לפחות לא להדרדר.

עצרתי , הפסקתי, התרכזתי עם עצמי תיאורטית והבנתי.

בטח גרוע יותר אמרתי לעצמי, שהרי הרמקולים האחוריים הם היחידים שמחוברים להיי פאוור של המכשיר, הדבר היחידי שלא נגעו בו ונשאר מקורי...

ואכן כן, למעט הרמקולים האחוריים שהפיקו צלילים סבירים ביחס להיי פאוור של מכשיר, כל השאר היה גרוע הרבה יותר.

חייך חברי ואמר, אתה רואה- אמרתי לך! באוטו של אישתי שומעים טוב יותר, והנה , הרמקולים האחוריים המקוריים ללא הגברה, זה הדבר היחידי שנשמע סביר , בדיוק כמו באוטו של אישתי, ידעתי שאני מאבחן נכון , הביט ועצר. איבחון איבחון, צריך גם שמישהו יסדר.

אבל לא, החליט חברי, אין מה לסדר. זהו, החליט וקבע, הוא עבד עלי. חבל לו על הזמן , הוא לא יודע עם מי הוא מתעסק (באמת לא כדאי להתעסק איתו, ולא ,הוא לא עולם תחתון ולא עארס) דפק אותי, מכר לי קופסא שקוראים לה מגבר, וסאבוופר שחוץ מזה שהוא עגול , אין בו כלום, ואני עוד האמנתי שמדובר בסחורה ליגה א' ומה שנשאר זה בסך הכל לשפר את הכיוון של בחור טוב שלא מספיק מנוסה.

"חמוד, עשית טעות, תגלה אותה במהרה" (טוב, לבחור שמעסיק 700 עובדים, יש כמה עורכי דין קבועים במשרד במשכורת מלאה, זאת מעבר לזה שהוא בעצמו בעל תואר עורך דין) הוסיף אמר, והביט אלי שאאשר לו שזה אכן מה שנשאר לעשות, שזוהי הדרך הראויה לפתרון בעית השמע אצלו באוטו.

תירגע (הרגע בעיברית ראויה) אמרתי לו , תמתין (המתן) ואל תקפוץ. רגע, סבלנות. אנחנו בסך הכל שתי דקות באוטו, עוד לא בדקנו כלום מאחור, ואתה כבר בבית משפט, תביעות ,עיניינים ובאלגן.

שנייה , הוספתי , וחברי השתתק.

פתחתי את תא המטען, עזר לי, וקיפלנו חזרה את הכיסא, השכבנו אותו, כדי שאוכל לבחון את הדברים דרך הדלתות האחוריות במקום להתכופף פנימה לתא המטען הגדול (ולא הענק) של היגואר.

לא רואים כלום! הוא אומר, אתה רואה, לא סתם הבאתי מברגים, כבר הסתכלתי לבד, צריך לפרק משהו, שם איפה שהחוטים יש "כאלה שמסובבים" (התכוון לפוטנציומטרי הכיוון) אתה יודע הוא אומר לי ומוסיף, זה הכיוונים! ומחייך כמקצוען שגילה אוצר נסתר.

כן אמרתי לו, נשארו בזכרוני עוד כמה דברים, נראה שזה אחד מהם, אבל קח את המברגים חזרה אמרתי, כאן צריך מפתח הלן.

פרצופו החוויר, הביט ואמר, אין לי ועכשיו כבר מאוחר. שוב פעם אכלתי אותה , נאנח ושתק, מבטו הפך לרציני, עצוב ומאוכזב.

לא, אמרתי, לא אכלת אותה , חוץ מזכרון , נשארו לי גם כמה כלי עבודה, והוצאתי מפתחות מתאימים מתא המטען של העגלה שאיתה הגעתי אליו.

תן לי, ציווה, אני אפתח ולא הסכים אחרת. כך היה, פתח בורג אחד, פתח בורג שני, והפיל אחד מהם , השד יודע להיכן.

לא חשוב אמר, העיקר שיעבוד כמו שצריך, את הכיסוי הזה אפשר בכלל לשים בצד.

"שויין" אמרתי לעצמי, הכיסוי הזה יחזור למקומו, ונגשתי חזרה לעגלה שבאתי איתה. אנטנת ראש המגנט שברשותי, והנפתחת לעשרות סמ' ארוכים , נפתחה והוחדרה לכל פתח אפשרי בין הכסא לחגורות הבטיחות, בין המושב לריצפה ואיפה לא, תוך שניות היו שני הברגים חזרה בידיו, משם הונחו אחר כבוד על רצפת המכונית , במקום ממנו אין לאן ליפול.

נמשיך , חשבתי לעצמי , והחלטתי להתקדם ובמהירות, תוך שאני ממלמל עם עצמי לעצמי , כמו מאשר לעצמי, שבסדר, עם זה נוכל להסתדר :

המגבר מגבר של רוקפורד, הסאב גם כן, שניהם בוודאות חדשים. לא רימו אותו בכך , לא קיבל מוצר משוחזר, לא מתוקן, כל הסימנים מראים מקוריות לשמה. כזו שלא התעסקו איתה.

החוטים?? אותם חוטים שהיו , אותם חוטים שהותקנו בעבר אצלי. ללא ספק ובוודאות אותם חוטים, ובדיקה קצרה מראה שכל חוט פעיל, כל חוט נראה כמחובר למקומו.

מבט לעבר הכיוון שבוצע במגבר, כן הכל בסדר, הכיוונים נראים במקום, החיתוך של הקדמיים, החיתוך של הסאב, הכל בטווח שחייב להשמע כראוי, אפילו אם לא המיטב, כראוי כן.

אתה מפספס משהו , הרהרתי לעצמי תוך שאינני מסיר את עיני ממה שאני רואה ובודק שוב את הכיוונים.

הבט טוב שוב, ציוויתי לעצמי, וכך עשיתי. בדיקות צ'אנל 1 לצ'אנל 1, השני לשני, השלישי והרביעי מגושרים לסאב.

ושוב, בודק ויזואלית את החיוט בין המגבר לסאב, בין יציאותיו מצ'אנל 1 לצד אחד של סט קדמי, והשני לצד השני, שוב מבט לכיוונים , והכל נראה תקין.

תקין? בטח תקין! מה זה תקין, ממש כפי שכל אחד מאיתנו מייעץ כאן בפורום לכל פותח תרד' ששואל איך וכיצד יש לכוון את הפוטנציומטר , לאיזה נקודות חיתוך להצביע, לאיזו נקודה הכי קרובה במציאות אף אם בלי לשמוע.

בוחן בפעם שלישית, ובלי גלידה (לצערי) והכל נראה במקום.

קדמיים נראים כסביבות ה HP 80 הרץ' הסאב בסביבות ה LP 70 הרץ, והמערכת? רשמתי כבר קודם

לא כינוי שבדיוק מגיע לה לפי איך ששומעים
ממש כך, נשמעת על הפנים.

עד לפני 9 חודשים עישנתי. זוהי הנקודה שבה הייתי נוהג להדליק לעצמי סיגריה, יושב באיזו פינה , מעשן ב"נירונה" ומהרהר, התשובה היתה מבריקה במוחי , ולא, לא יכול לעשן, וחם חם מאוד.

בשביל הברקה מהירה , תהיה אשר תהיה, לא שווה לחזור לעשן, וממילא, החבר שלי הפסיק לעשן לפני כמה שנים, כך שסיגריה בסביבה אין, וממילא ומכיוון שאני, החלטתי שאם לעשן , זה רק עשן שמגיע במקרה אלי, מין עישון פסיבי כזה.. אז לא נורא. לא מעשנים וזהו.

אין ברירה , ידעתי, אם חשבתי לכוון את המערכת לנקודת ה 90% ב 30 שניות, יהיה טוב אם הכיוון יתחיל בעוד כמה דקות,אם בכלל.

עוד כמה דקות אמרתי לעצמי, בחום הזה, באמצע הרחוב, אין מה לעשות, כמה דקות ונדרשות הן.

יהיה אשר יהיה, חשבתי לעצמי, לא יעזור, כמה דקות אני אתבשל בחום באוטו. שהרי כמה דקות הן המינימום שבמינימום לאתר תקלה גם אם אתה מומחה, שכן אין מעשה קסמים, אין הוקוס פוקוס, ואם יש , הכל עורבא פרח.

כך התחלתי בבדיקות, קצרות ומהירות , תוך דקות, כאשר המערכת מנגנת בווליום נמוך יחסית.

הבעיות, הטעויות, וחוסר המקצועיות של מי שהסכים לשחרר את הרכב, ואת המערכת בצורה ששוחררה, עלו וצפו , התגלו והתבהרו, וללא צל ושמץ של ספק כדלקמן: .

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לעזאזל איתך:lol: אתה לא יכול לדפוק אותי ואת כולם ככה . מה זה כאן עינוי סיני או משהו ? מפסיק בחלק הכי מותח ? רוצה תשובה עכשיו :lol:מה קרה ?

בברכה יהודה

פורסם

אז מה הייתה הבעיה ?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אם זה מגבר רוקפורד דומה ל-400A4 ,

נראה לי שיש בורר בין 2 ל- 4 ערוצים , בINPUT של המגבר, והוא היה מכוון לא נכון.

מידן, (שלא יכול ללכת לישון בכזה מתח..:sleeping:.

ZZR

פורסם

מה אתה רציני! מה כבר יכולה להיות הבעיה ?

אתה הורג אותי!

"היא עשוייה מחומר MDF ויש לה כונס אוויר.."

פורסם

אאאאאאאהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה - קראתי את כל זה ובשביל מה! בשביל זה שהקטרזיס יאחר לבוא?!? אאאהההההההההההההההההההההה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אאאאאאאהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה - קראתי את כל זה ובשביל מה! בשביל זה שהקטרזיס יאחר לבוא?!? אאאהההההההההההההההההההההה!

אתה עושה לי בעיות.. זה בניגוד לכללי הפורום כל האותיות האלה,

בסוף אני אחטוף על הראש למה אני לא מוחק כזו הודעה.. (אני מחוייב לכללים של הפורום )

השארו מתורבתים בבקשה , יש כללים לפורום, ויש מנהלים מעלי :wink:.

טוב, נחזור לסיפור, בעצם לסופו , אבל קודם אני הולך לנוח צהריים ואת הסיפור אסיים בערב .

ברשותכם וברשותך, נראה שלא יהיה מנוס עוד מעט למחוק את התגובה הזו שלי, וגם את שלך או לפחות לערוך אותן. עוד מעט כאמור.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...