Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מה השאלה שאתה שואל בעצם?

מוסבר בשירשור ההוא בדיוק למה GPS יותר מדוייק מהמד מהירות.

זה שהחברים שם נתנו הסבר כזה או אחר , זה עוד לא אומר שהם צודקים , לכן הבאתי את הדיון לכאן ...

והשאלה שלי היא : האם יש הגיון בכך שמדי המהירות מזייפים כלפי מעלה בכוונה ע"י היצרנים בשיעור של 10-15% ? כפי שצויין בשירשור .

פשוט , לי אישית נראה תמוה , ויכול להיות שאני טועה .

פורסם

מבדיקות שערכתי בכמה כלי רכב שונים, גיליתי שבכולם המהירות המוצגת במד המהירות גבוהה מהמהירות המוצגת ב-GPS.

ברכב שלי, למשל, מד המהירות מראה באופן קבוע 5 קמ"ש יותר מהמהירות האמיתית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז בעצם\ כשאתה חונה במקום אתה נוסע רוורס? :p

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מבדיקות שערכתי בכמה כלי רכב שונים, גיליתי שבכולם המהירות המוצגת במד המהירות גבוהה מהמהירות המוצגת ב-GPS.

כן גם אצלי ברכב הנוכחי וברכב הקודם היו הפרשים במהירות בין מכשיר הניווט ( GPS ) לבין המהירות במד המהירות ברכב שתמיד הציג מהירות גבוהה יותר בלפחות 10 קמ"ש בממוצע .

ואני לתומי תמיד חשבתי ועדיין חושב שה GPS מזייף ( ריחוק מלווינים ויכולות העברות המידע אליהם ומהם ) ואסביר :

נניח שאנו משתמשים בתוכנת ניווט כלשהיא המציגה את המפה על המסך ואת מיקום הרכב גם כן ' בהתאמה ' , ומשום מה תמיד ישנו DELAY מסויים בתצוגה של הרכב במפה ביחס למציאות .

לדוגמא : אני יכול להיות במצב של אחרי פנייה בצומת , ועל המסך תצוגת הרכב תהיה קצת לפני הצומת או בתוך הצומת .

אשמח לקבל חוות דעת נוספות .

פורסם
כן גם אצלי ברכב הנוכחי וברכב הקודם היו הפרשים במהירות בין מכשיר הניווט ( GPS ) לבין המהירות במד המהירות ברכב שתמיד הציג מהירות גבוהה יותר בלפחות 10 קמ"ש בממוצע .

ואני לתומי תמיד חשבתי ועדיין חושב שה GPS מזייף ( ריחוק מלווינים ויכולות העברות המידע אליהם ומהם ) ואסביר :

נניח שאנו משתמשים בתוכנת ניווט כלשהיא המציגה את המפה על המסך ואת מיקום הרכב גם כן ' בהתאמה ' , ומשום מה תמיד ישנו DELAY מסויים בתצוגה של הרכב במפה ביחס למציאות .

לדוגמא : אני יכול להיות במצב של אחרי פנייה בצומת , ועל המסך תצוגת הרכב תהיה קצת לפני הצומת או בתוך הצומת .

אשמח לקבל חוות דעת נוספות .

לא קשור לDELAY שאכן קיים בחיווי המיקום שלך, החישוב של המהירות נעשה לפי הפרש זמנים. כלומר כמה זמן לקח לך להגיע מא' ל-ב'. זה לא משנה שיש השהייה של החישוב - כי היא מתווספת גם לזמן של א' וגם לזמן של ב', רק ההפרש חשוב. ובהנחת דיוק של כמה מטרים של הGPS - אין ספק שהוא הרבה יותר מדוייק (גם האי דיוקים האלה במרחק מתקזזים כי נעשה מיצוע של הרבה נקודות, ולכן השגיאה הממוצעת קטנה מאד).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

misterb

אוקיי , אז אתה טוען שהמהירות המוצגת על גבי מכשיר הניווט מדוייקת בסך הכל . :wink:

וזה מחזיר אותי לשאול ולהקשות בעניין , האם יצרני הרכב מזייפים את קריאות מד המהירות כלפי מעלה בכוונה תחילה ?

מישהו שמע על זה בעבר , או שהיה דיון בנושא .

תודות

פורסם

אני לא מאמין שיש ליצרני הרכב איזשהי סיבה ליצור סטייה מכוננת של מד המהירות.

לדעתי,כמו שכתוב בשרשור המקורי, החישוב של המהירות ברכב תמיד יהיה בעל סטייה בגלל לחץ אוויר לא מדוייק ב 100% ושחיקת צמיגים.

פורסם

הסיבה שיש ליצרני הרכב היא התחושה שהנהג מקבל שיש לו רכב מהיר יותר = חזק יותר = איכותי יותר.

גם במדי הדלק יש תופעה דומה כפי שנדון בשרשור המרתק הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130229&highlight=%D7%93%D7%9C%D7%A7+%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%90%D7%A8%D7%99

לטובתכם העתקתי את עיקרי הדברים.

כמעט כל מדי הדלק מזייפים, ובכוונה.

שימו לב שבהרבה מכוניות, מד הדלק נוטה להתעכב הרבה מעבר למה שצריך סביב סימון "מלא".

בד"כ המחוג לא זז או זז מעט עד שנגמר כשליש מיכל, ואז הוא מתחיל לנוע בנחת תוך שהוא חולף את סימן החצי כאשר נשאר כשליש מיכל אפקטיבי, ומשם הוא מרביץ ספרינט לסיום.

למה? באופן כללי, כדי שהנהג יראה סימון של מיכל מלא כמה שיותר זמן, בלי קשר למצב בפועל. מבחינת יצרני הרכב, אם לא היה העניין הפעוט שגורם לרכב להתקע אם לא הגעת לתחנה לפני שנגמר הדלק, המחוג היה מראה "מלא" כל הזמן, וצונח חופשית ל-0 ברגע ששתית את טיפת הדלק האחרונה.

בנוסף, מסתבר שאנשים מודעים יותר למחוג הדלק קרוב למועד התדלוק, ואם באותו פרק זמן של עניין בדלק הם יראו מיכל מלא כל הזמן, הם יחשבו שהאוטו שלהם חסכוני יותר: ככל שחולף הזמן מהתדלוק האחרון, יותר קל לנהג להצדיק את זה שהאוטו (החסכוני) שלו שתה מיכל שלם - כי כבר עבר מלא זמן מאז שהיה בתחנת דלק (הוא לא זוכר שעברו רק יומיים), כי הוא נסע הלוך חזור לנהריה (הוא לא זוכר שזה היה לפני התדלוק האחרון...) וכן הלאה.

בגלל סיבות אלו יש ליצרני הרכב אינטרס לבלף אותנו, גם במחוג הדלק. לכן גם נדיר לראות ריבוי שנתות או מספרי ליטרים (אני יודע שיש מכוניות שזה קיים) על הסקאלה.

בלוף דומה קיים במדי המהירות האופטימיים הגורמים לנו לחשוב שהאוטו מהיר יותר, מאיץ מהר יותר, חסכוני יותר (כי בפועל אנחנו נוסעים יותר לאט וחסכוני רק לא יודעים זאת, ובנוסף הספידומטר סופר יותר ק"מ ממה שאנחנו נוסעים בפועל = יותר ק"מ לליטר), וגם מונע תביעות כנגד היצרנים בגין עברות מהירות כתוצאה מזיופים קלים של המחוון.

הבנתי שביפניות מסוימות אפילו מדי טמפרטורה מתייצבים על מרכז הסקאלה במדוייק ללא תנועה, לטווח רחב של טמפרטורות כדי ליצור אשליה שטמפ' המנוע לא משתנה כלל בזמן נסיעה.

השורה התחתונה היא שבעולם שבו יצרני הרכב נאבקים להרוויח כל שקל על הרכב שהם מוכרים, ותדמית הייתה ותישאר המניע של אנשים לרכוש רכב מסויים, ובעולם שבו כל המידע שמגיע ללוח המחוונים עובר דרך מחשב ולא דרך צינור, שום זיוף הוא לא מקרי.

פורסם

לא קונה את ההסבר הזה על שחיקת צמיגים ולחץ אויר.

מבחינת שחיקה - אכן הקוטר האפקטיבי של הצמיג קטן עם הזמן. השאלה בכמה.

נאמר ש-3 מ"מ שחיקה זה מספר סביר עד שמחליפים צמיג.

המהירות עומדת ביחס ישר להיקף הגלגל (2*PI*R), ולכן הסטיה באחוזים במהירות צריכה להיות זהה לסטיה באחוזים ברדיוס (או בקוטר) הגלגל.

קוטר גלגל ממוצע הוא כ-50 ס"מ, 6 מ"מ (3 כפול 2) מהווים 1.2%, שזוהי הסטיה הצפויה במהירות עקב שחיקה. סטייה של 10% במהירות תצריך שינוי של 2.5 ס"מ בעובי הסוליה - לא סביר בשום קנה מידה.

חוסר בלחץ אויר בכלל לא מסביר את זה לדעתי כי עדיין הדרך שעובר הצמיג זהה - אין החלקה, הקוטר האפקטיבי נשאר (הצמיג אמנם פחות "עגול", אבל זה משפיע על ההתנגדות לגלגול, לא על הדרך שהצמיג עובר כל סיבוב).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אז בעצם\ כשאתה חונה במקום אתה נוסע רוורס? :p

85%-90% מ-0 זה 0

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...