Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל - פרצופה של המדינה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם מדברים על קאמרי?

אני כשהייתי חייל חייתי על 352.5 שקל בחודש הבאתי את כל האישורים שהם ביקשו רק אמרו הבאתי.

לא נתנו לי אישור עבודה לא נתנו כלום והייתי זקוק לכל עזרה רק שהייתה יכולה להיות.

והם עם משכורות כמו שצריך ותנאים מעולים עוד דורשים "קאמרי" איזו חוצפה זאת.

אם באמת הם היו שם משיכולים של רק לתרום ולא בגלל התנאים והכל אז הם לא היו מעלים דבר כזה בכלל כי רכב יש להם וגם לא רע, אולי אלה שבאמת שם בשביל לתרום למדינה ולא משיכולים אחרים ואין הרבה כאלה, הם כנראה לא היו מעלים נושא כזה.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל עובד הייטק בן 24 מקבל פוקוס אז שאלוף לא יקבל טויוטה קאמרי, איך לדעתכם ישכנעו את הטובים להישאר?

עידן

כל החשיבה של לתת יותר כדי להשאיר את הטובים היא מקולקלת מראש

בגלל שיש בתפקידים האלה הרבה כסף ותנאים, גם הגרועים רוצים להיות שם ודרך קומבינות וכ"ו הם מצליחים לקבל תפקידים מה שאומר שבעצם רוב הבררה בצבא מגיע לשם ולא הטובים כמו שאתה חושב (כמובן שיש יוצאי דופן).

בשביל שיהיו אנשים טובים ורציניים צריך לבטל את כל התנאים האלה ואז רק האנשים הרציניים שאכפת להם מהתפקיד ישארו.

על אותו הרעיון של התנדבות, אלה שמתנדבים ומשקיעים מהזמן שלהם זה אנשים שאכפת להם ולא מחפשים לקבל משהו בתמורה.

בגלל זה אם יורידו את כל ההטבות רק האנשים שאכפת להם מהתפקיד ומוכנים להשקיע ינסו להגיע לתפקיד הבכיר הזה.

ואת זה אני אומר כי אמא שלי היתה בקבע 22 שנים והיום היא מתנדבת באגון למען הקהילה ואני רואה מי באמת נשאר בארגון הזה בניגוד לצבא שכל מי שנשאר שם בתפקיד בכיר זה מי שרוצה כסף פוזה וכבוד.

ואני לא מקבל את הטענה שהם נותנים את החיים שלהם בשביל המדינה, הם ידעו לאן הם הולכים והיתה להם האפשרות לבחור אחרת! תאשים את אבא שלך שלא ראית אותו רוב הילדות שלך ולא את אף אחד אחר כי זאת היתה בחירה שלו.

ולא רק בצבא אנשים משקיעים אם לא אכפת לך, בתור ילד יחיד היתי המון לבד בבית כבר מכיתה א שהיתי הולך לבד לבית ספר בבוקר וחוזר גם לבד לבית בצהריים, אבא שלי היה יוצא בשעה 8 לעבודה וחוזר בשעה 10 בלילה, אמא שלי היתה יוצאת בשעה 7 בבוקר וחוזרת בשעה 4 אחרי צהריים, וכל זה כדי לפרנס. בתור ילד היה לי הכל, ההורים שלי בגיל 26 היו עם בית משלהם פלוס רכב חדש כל שנתיים. זה המחיר שאני שילמתי בגלל ההחלטות של ההורים שלי ואני לא מתלונן על זה היום כי בגלל זה יש לי יותר מלאחרים, הרבה יותר!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הגיע הזמן להרגע מעט. אף אלוף לא מקריב כלום. הבחירה בקריירה צבאית היא לגיטימית, אבל בינה לבין "קדושה" אין ולא כלום. נגמרה מזמן התקופה ( אם בכלל הייתה ), שמישהו מקריב משהו, למען הכלל. לקצונה הבכירה בצה"ל, בניגוד מדהים לזוטרה, יש תנאים שאף מגזר ציבורי אחר במשק אינו נהנה משכמותם. גם העובדה שהם זכאים לפנסיה משובחת החל בגיל צעיר יחסית, אינה ממש מצביעה על הקרבה כלשהיא למען מישהו. נראה שמישהו יעז לגעת בתנאי השרות שלהם.

הם רוצים רכב פוזה, בסדר, כמעט כולם רוצים, אבל שוב, זה לא צורך "קדוש" וזה לא ממש מגיע להם בזכות שכיבתם במארבים עבור כולנו.

פורסם

הבעיה זה לא איזה רכב יהיה לקצינים בצבא, אלא מי הבן-אדם שיחליט את זה.

כבר מזמן שלא מקבלים החלטות ערכיות במשרדי הממשלה. המטרה של פקידי האוצר זה להשיג יותר תמורה בעד פחות הוצאה. בדרך גם נבנות יוקרות אישיות ומעמדות, ולאחר מספר שנים אותו פקיד כל- יכול, שברקורד שלו רשום שהצליח להזחיל כמה אלופים על הברכיים כדי שיקבלו אוטו כזה או אחר, יוצא לשוק הפרטי לג'וב מרופד ודשן.

ההחלטות על רכבי האלופים, משכורות הבכירים, תנאי הפרישה של השוטרים, והליך מינוי השופטים, צריכות להתקבל לפי שיקולים לאומיים וחברתיים על ידי נבחרי הציבור. אם נותנים לפקידים שאפתניים או יועצים משפטיים מגלומנים לקבוע מדיניות - המדינה מאבדת את נכסיה הערכיים.

נמרוד

פורסם

וואו.. אנשים לקחו את זה טיפה רחוק מידי.

נכון, גם אני חייל בסדיר ואני "חיי" מ-352.5 שקל לחודש. כן, גם אני כבר מגיל הגן הייתי עצמאי לעצמי, קם לבד, הולך לבד ובא לבד. על הדרך מכין לעצמי אוכל. ההורים שלי עלו לארץ והיו צריכים להסתדר ולהרים את עצמם ואותי על הרגליים. הם עשו את זה יפה מאוד. עד גיל 8 אני לא זוכר יום אחד שבו הצלחתי לראות גם את אימא וגם את אבא ביחד בבית, כשיש אור בחוץ.

נכון, בחירה שלהם, ועשו אחלה בחירה ואני לא מתלונן על כך.

לגבי המאמר שפורסם כאן, אין לי מושג ממתי הוא ועד כמה הוא נכון. אבל ממה שידוע לי, כמה מהאלופים הרכב א' שלהם התמזג עם ה-ב' לפני מספר שבועות, ואלה שיורדים לשטח בתכיפות קיבלו טויוטה לאנד קרוזר חדשה. תסכימו איתי שזה לא כזה שיא. במיוחד בהתחשב בעובדה שהרכב משמש אותם גם לנסיעה בשטח וביחידות.

שאר האלופים - עדיין עם הקאמרי הישנה שלהם, שהיא בהחלט לא מנכרת עיניים אבל מפנקת ומתאימה למה שהם צריכים, הרבה מקום ונוחות. עד כמה שאני יודע, הוחלט שהקאמרי הישנות ישודרגו לפאסאט 2 ליטר TDI, גם לא רכב מנכר עיניים יותר מידי נכון?

אני לא מאמין שיש התאגדות של כל האלופים לדרישת קאמרי חדשה, זה נשמע לי לא הגיוני שיש להם זמן בכלל לבלבל את האשכים אחד לשני על זה בפורומי מטכ"ל.

לגבי מידת התרומה של האלופים לצה"ל ולמדינה - רובם, אנשים שכל החיים שלהם זה הצבא. אני יכול להצביע על האלוף בלשכה שלנו, שהוא מגיע ב-5:30 בבוקר וחוזר הביתה במקרה הטוב ב-23:00, וזה ביום חלש. ובין לבין, הוא ממש לא יושב במשרד שלו ומשחק סוליטר. רץ מדיון לדיון, מנסיעה לנסיעה. אז כן, אני מאמין שמגיע לאנשים האלה רכב נוח, ויודעים מה? אפילו רכב ייצוגי שנראה טוב ומראה על סטטוס כל שהוא, שכבר מבחוץ יראו את ההבדל בין אלוף לסתם איזה רס"ן.

צודקים, לא חסר קצינים שפורשים בדרגת רס"ן רק כי זה נוח להם, את האנשים הללו צריך להעיף אחרי חמש שנים באותו תפקיד, ואם הם לא מראים רצון להתקדם, אין להם מה לעשות בצה"ל. להכריח אותם לפרוש וזהו, פיצוי כל שהוא וסאלאמת'.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אם כל הכבוד לא מדובר פה באלפי מכוניות אלא בכמה עשרות, והאנשים שמקבלים אותם יותר מראויים לקבל אותם

היחס של השעות וכמות העבודה המשכורת שלהם לא גבוהה, כל עובד אזרחי שהיה עובד 15 שעות ביום היה מקבל יותר מהם

יש לשבח אותם שהם נשארים בתפקידם ולא יוצאים לטעום מהחיים הטובים בחוץ, האנשים הללו הם אנשים איכותיים שבחוץ היו מצליחים לא פחות מבמערכת הצבאית ובכל זאת הם נשארים בה. ברצינות ?!!!! אתה חי בסרט תסלח לי . ממתי לכול הרוחות והשדים, צבא שבו המפקדים מאשימים בפשלות את הש"ג ,אתה יכול לקרוא למפקדים האלו אנשים טובים ?!!! מי שאנו יכול לקבל אחריות על פשלות לא צריך להיות יותר מש"ג . באזרחות אנשים כאלו היו מטאטאי רחובות במקרה הטוב

לעומתם יש את הפוליטיקאים שלנו הגזלנים אוכלי החינם שאין להם לא ידע ולא מקצועיות ולא אידיאולוגיה ולא יושר, ואנו צריכים לממן להם רכב, מי קבע ששר צריך ליסוע על וולוו למה לא c5 למה לא רנו לגונה? רק בגלל סיבה מח****ת אחת : שיראו אותם אנשים ממאדים שלא יודעים איזה ח*א יש לנו , ואנחנו לא רוצים לגלות להם מראש עד שיגלו בעצמם .

לפני שאנחנו נטפלים למיטב האנשים במדינה הזאת אנחנו צריכים לטפל בחזירים האמיתיים.

אתה לא קולט שמי שהכבוד חשוב לו הוא לא ראוי לכבוד ? כבוד מרוויחים לא לוקחים.

בברכה יהודה

פורסם
מכירים את האימרה "קשרו חמור לעץ, אחרי 10 שנים גם הוא סא"ל", חבל אבל יש הרבה עצים עסוקים בצה"ל.

אם לדייק האמרה אומרת "קשור סוס לעץ - אחרי 20 שנה הוא יהיה רס"ן; קשור חמור לעץ - אחרי 20 שנה הוא יהיה רנ"ג".

או משהו כזה.

ואם כבר חמורים וסוסים, אז עוד בדיחה: "נגד אחד הולך ברחוב ורואה חמור. הוא שואל אותו: תגיד לי מי אתה? החמור בודק היטב שאין אף אחד בסביבה ועונה 'אני סוס'. אח"כ החמור שואלה את הנגד את אותה השאלה. הנגד בודק שאין אף-אחד בסביבה ועונה 'אני קצין'."

ונסיים בעוד משהו קטן: "מה ההבדל בין קצין לנגד? לקצין יש פרווה על המעיל, לנגד יש פרווה על הגב".

ואם לא הבנתם - אם יש צל של ספק שההשקעה בקצינים יותר מדי גבוהה, אוכלי חינם הם הנגדים. (יש איכותיים ומקצועיים אבל יש...). ואל תבינו אותי לא נכון - אני ממש לא מעריך את כל הקצינים 'על עיוור'. יש כאלה שצריך להעיף אותם, ויפה שעה אחת קודם. אבל כשמ"פ צעיר מקבל משכורת נחמדה (ועדיין נמוכה יחסית לזמן שהוא משקיע) ורכב (שגם ממנו כמעט ולא מספיק להנות) - אני, בתור משלם מיסים, מרגיש שהכסף מתועל נכון.

ולנושא עצמו: אל"מים וסא"לים מקבלים רכבים שנחשבים לנחותים בקטגורייה שלהם. (אבאו ואימפרזה או לנסר).

תא"לים מקבלים מונדאו/6 - ובצדק!. (חלקם מבצעים תפקידים המקבילים לתפקידי ניהול באזרחות).

ובצה"ל הגודל (של הרכבים, כן?) כן קובע - ולכן אלוף חייב לקבל רכב יותר גדול משל פקודו. לפחות תקעו להם קורולה מגודלת... :lol:

אביעד

פורסם
ע"י משכורות גבוהות (יש).

על ידי תנאים שירות טובים (יש, ילד בן 24 יש לו פקידה ו-2 נהגים).

על ידי פנסיה גבוה ומוקדמת (יש).

ע"י ביטחון במקום העבודה (יש ויש).

ע"י יחס מיוחד והערכה (לרוב יש).

ע"י פוזה? (לא רוצה שיהיה).

משכורת גבוהה לא תקבל בקבע.

תנאי שירות טובים אין, אלא אם אתה מחשיב תורנויות בשטחים וארוחות בחדר אוכל מצחין תנאים טובים.

פנסיה מוקדמת כבר אין - ביחידות עורפיות גיל הפנסיה הועלה ל55 ובדרך ל65.

ביטחון במקום העבודה אין, בטח שלא לכולם. אולי בשנה האחרונה, מאז המלחמה, יש ביטחון ולא מקצצים תקני כוח אדם. אבל עד לפני שנה אי אפשר היה לדעת מה יקרה בשנה הבאה, וכל ינואר היה מלחמה על הכיסא.

יחס מיוחד והערכה? ממי בדיוק? פוזה? על מי?

ולנושא עצמו: אל"מים וסא"לים מקבלים רכבים שנחשבים לנחותים בקטגורייה שלהם. (אבאו ואימפרזה או לנסר).

תא"לים מקבלים מונדאו/6 - ובצדק!. (חלקם מבצעים תפקידים המקבילים לתפקידי ניהול באזרחות).

אני מסכים איתך.

כשהבנק שלכם מעלה את העמלות בעוד פרומיל כדי לממן רכבי ליסינג לפקידים הבכירים ולמנהלים - אף אחד לא פוצה פה ומצפצף.

כשכמה שרים "מתבייכנים" בטלוויזיה שהם נוסעים בוולבו "שישנה" ממודל 2002 ומבקשים רכב שרד חדש - אף אחד לא פוצה פה ומצפצף.

האנשים האלו שם בשביל שאתם תוכלו לעשות את הסופשבוע בבית. האנשים האלו נוסעים בקנגו דיזל עם חצי מיליון קילומטרים לטיול של שבת בשביל שאתם תוכלו לדפוק דריפטים בחניון עם רכב ההנעה האחורית שלכם.

קצת כבוד ופרופורציה - לא יזיק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

די עם ההערצה העיוורת לאנשי הפלאפלים, 90% מהם אפסים שלא היו מגיעים לשום מקום באזרחות.

מכירים את האימרה "קשרו חמור לעץ, אחרי 10 שנים גם הוא סא"ל", חבל אבל יש הרבה עצים עסוקים בצה"ל.

כמה שאתה צודק , ואני חווה את זה כרגע באופן אישי.

פורסם

רציתי להוסיף כמה הערות לדיון:

1. עד כמה שהאלופים משקיעים את כל מאודם, ראינו בשתי דוגמאות מייצגות במלחמה:

- הרמטכ"ל דן חלוץ שהורה לפקידת הבנק שלו לחסל לו את תיק ההשקעות.

- האלוף גדי שמני שבימים הראשונים למלחמה היה עסוק מאוד בלשכנע את המתלוננת נגד חיים רמון להגיש תלונה.

2. אין לי שום בעיה עם זה שאלוף יסע בקאמרי. אני באמת חושב שכל סמנכ"ל שנמצא בארגון בגודל כזה מקבל רכב כזה.

3. יש לי בעיה קשה עם מראית העין:

- מפריע לי הסגנון של "מגיע לי - תנו לי".

- מפריע לי שצבא שצריך להיות עסוק במוכנות להתמודדות עם אירן, גבול הצפון והחמאס, עסוק בכגון אלה.

4. שלא תחשבו שעניין המכוניות הוא דבר חדש בצבא. גם לפני 25 שנה זה היה כך, ענייני כבוד וסטטוס תמיד שיחקו כינור ראשון בארגון הזה:

- אני זוכר את האל"מ שישב ברכב שלו (ווליאנט) עם חלונות סגורים, באמצע הקיץ, כדי שיחשבו שיש לו רכב ממוזג של תא"ל.

- אני זוכר את האל"מ שהזמין אותי אחר כבוד ללשכתו והראה לי אינטרקום (אז האינטרקום היה מיכני עם לחצנים) שהוא "השיג" עם 24 לחצנים. הוא נתן לי הרצאה ארוכה למה הוא חייב להתקין אותו במקום האינטרקום 12 לחצנים שאיננו יאה לקצין במעמדו...

פורסם

האינטרקומים האלה דבר מגניב ביותר, היתי משגע את כולם עם הדבר הזה, בהתחלה היו לחצנים ירוקים כאלה עגולים, ואחרי זה החליפו למכשיר עם מתגים יורדים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

משכורת גבוהה לא תקבל בקבע - אם לא משווים להייטק, רוב המשכורות שם יפות, במיוחד עם התוספות (ובמיוחד בהתחשב באנשים שמקבלים אותם).

תנאי שירות טובים אין, אלא אם אתה מחשיב תורנויות בשטחים וארוחות בחדר אוכל מצחין תנאים טובים - כמה קצינים בכירים קרביים כבר יש? 2.5? חוץ מזה, בתנאים התכוונתי לרכב + הפרשות לביטוחים + הטבות למיניהן.

פנסיה מוקדמת כבר אין - ביחידות עורפיות גיל הפנסיה הועלה ל55 ובדרך ל65 - שזה עדיין מעל 10 שנים פחות מהשוק, רווח נקי.

ביטחון במקום העבודה אין, בטח שלא לכולם. אולי בשנה האחרונה, מאז המלחמה, יש ביטחון ולא מקצצים תקני כוח אדם. אבל עד לפני שנה אי אפשר היה לדעת מה יקרה בשנה הבאה, וכל ינואר היה מלחמה על הכיסא - איזה מלחמה? בוא תעשה סיבוב בגלילות, כמות הכלומניקים עם פלאפל אחד או שניים, אסטרונומית.

קצין ותיק כמעט ולא יעוף מהצבא. הוא "יקודם רוחבית". בשוק האזרחי כל שניה יכולים לפטר אותך, וזה קורה הרבה.

יחס מיוחד והערכה? מהציבור, עדיין קציני צבא מקבלים יחס מועדף, בין אם בהבעת דיעות ובין אם בשוק העבודה (כמובן תלוי באיזה עבודות מדובר).

פוזה? על מי? - צודק, גם אני לא רוצה שהם יעשו פוזות, בגלל זה הם לא צריכים לדרוש רכב מסוים, אלא רכב מתאים כלשהו.

אני מסכים איתך.

כשהבנק שלכם מעלה את העמלות בעוד פרומיל כדי לממן רכבי ליסינג לפקידים הבכירים ולמנהלים - אף אחד לא פוצה פה ומצפצף.

כשכמה שרים "מתבייכנים" בטלוויזיה שהם נוסעים בוולבו "שישנה" ממודל 2002 ומבקשים רכב שרד חדש - אף אחד לא פוצה פה ומצפצף.

האנשים האלו שם בשביל שאתם תוכלו לעשות את הסופשבוע בבית. האנשים האלו נוסעים בקנגו דיזל עם חצי מיליון קילומטרים לטיול של שבת בשביל שאתם תוכלו לדפוק דריפטים בחניון עם רכב ההנעה האחורית שלכם.

קצת כבוד ופרופורציה - לא יזיק.

הם נוסעים בקנגו שהם לא משלמים עליה.

זה שהח"כים והשרים בארץ בדיחה, לא אומר שהם לא צריכים רכב ייצוגי. קצינים בכירים לא צריכים רכב ייצוגי.

בדיוק כמו בדיונים על המשטרה, זה שיש 5% בצבא שקורעים ת'תחת (ואני ביניהם, במילואים קרביים), לא אומר שכל רנ"גית מצויה או רס"ן עם כרס, שומרים עלי בלילות במארבים אינסופיים.

יש הרבה זבל שמסתיר את היהלומים בצבא.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
תקרא את הספרים האדמה רעדה ושבויים בלבנון ותראה שיש דברים שלא הכי ברורים בתיפקוד של קצינים בפקוד צפון

ואחר זה תרשום מה דעתך על גל הירש שלא סולק מהצבא אלא הוגשה המלצה לעביר לתפקיד לא פיקודי

לידיעתך גל הירש ניהל את המערכה של חומת מגן ואת הלחימה בשטחים בכלל בהצלחה יתרה כמו שכולנו יודעים

הבעייה בלבנון הייתה שההוראות הסוטרות שהגיעו מהדרג המדיני גרמו לבילבול אדיר במערכת, כאשר החיילים בשטח תירגמו את הבלבול הזה כבלבול שמגיע מהאוגדה.

המעניין הוא שחוץ מהדרג הצבאי אף אחד לא הלך הבייתה, רק אני חושב שזה חזרה על העוול שנעשה במלחמת יום כיפור.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לדעתי צריך להכניס קצת פורפוציות לנושא.

מצד אחד ,כן הם תורמים והרבה.

אומנם לא כולם ,אומנם חלקם טעה ובגדול ,אבל עדיין עובדה,שרוב המלגלגים ו"קנאים " לא רצו חזרה לצבא.

אומנם יש צ'ופרים שונים בשירות צבאי ,אבל יש גם לא מעט חסרונות גדולים מאוד.

מאוד קל להישאר בצבא אחרי הסדיר כנגד או קצין .

אפילו קל לחזור לקבע אחרי השיחרור .

אבל עדיין רוב אלה שיכולים לקדם את צה"ל בוחרים לצאת .

למה? כי הפלוס מול המינוס ברמה האישית בסוף יוצא מינוס.

ילד בן 24 עם שני רכבים ,הוא מ"פ שרכב אחד שלו זה סופה לשימוש צבאי ,שהיא בעצם רכב של הפלוגה.

והרכב השני הוא רכב לבן שמשמש כל השבוע את הרס"פים והפלוגה ,והוא יוצא איתו הביתה או נוסע איתו לישיבות .

ואחרי 6 שנים של שירות צבאי מגיע לו לצאת הביתה ברכב.

תראו לי בן אדם שמנהל סד"כ של פלוגה באזרחות בלי רכב.

ילד בן 24 עם רכב אחד ביחידה עורפית זה גם סביר.

גם האלופים האלה בדרך כלל שכבו במארבים כמה שנים טובות (גם המג"ד שלי היה בא לפעמים למארבים ,ואת הברית של הבן שלו עשו בקיבוץ ליד עזה כי הייתה כוננות ...),וסיכנו את עצמם לא מעט בדרך למעלה ,אז נכון שיש בזה גם כמה פלוסים ,אבל זה לא תפקיד "מפנק".

שימו לב שכמעט תמיד אנשי צבא נראים מאוד מבוגרים לגילם.

אז כן מגיע להם רכב טוב.

ועוד אחד כדי לרדת לשטח .

וטרמפ עם מסוק מידי פעם.

ואפילו פנסיה מעולה.

אני מסכים איתכם שהם לא צריכים את היקר ביותר ,ואם קמרי עולה יותר מפאסט ,אז שיסתפקו בפאסט ,זה אוטו מספיק טוב.

אבל מכאן ועד להשוות את שכר שלהם עם חייל חובה?

הגזמתם ובגדול .

לגבי גל הירש ,כפקוד שלו ,ששמע מספיק מאימרי פיו ופקודותיו ,אני שמח שלא אשמע את זה יותר.

הבן אדם לא קשור למציאות וחושב שהוא במלחמת השיחרור ,הוא לא מודע ליכולות ולצרכים של היחידות שהוא מפקד עליהן ,והוא גם לא ממש הראה רצון ללמוד (מה לעשות בהנדסה הוא לא מבין כלום).

שיקח איזה רכב שהוא רוצה אבל שלו יעמוד מולי עם נשק מדוגם מא' ועד ת' וישלח אותי ללבנון עם נשק עתיק וחלוד ,הוא לא ציריך יותר מאקדח.

ועדיין אני מעריך את כל השנים שנתן לצה"ל.

שילך ולא יחזור יחד עם המח"ט שלי שאני מקווה שגם הוא בדרך החוצה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...