Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל - פרצופה של המדינה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שעמד "בראש סדר העדיפויות" שלו הייתה הלחימה

ודווקא אני מעריך אותו שחיזק את החיילת

איך הוא בדיוק חיזק את החיילת? בכך שהוא ביחד עם תנ"ץ מירי גולן איימו עליה שאם היא לא תתלונן אז רמון יתבע אותה בתביעת דיבה?

זה מה שהאיש הזה עשה בשבוע הראשון ללחימה.

בוא לפחות נסכים על העובדות.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא 11.

בצה"ל יש 24 אלופים.

סליחה- טעות סופר, ועדיין איזה רכב אתם ממליצים עבור אותם 24 אלופים?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא חושב שקאמרי זו קפיצה מעל לפופיק כפי שחלק מהחברים מציגים זאת כאן בשרשור ואני בספק שכלל הציבור יפקח עין על מי שנוסע בקאמרי. הבעיה היא הקאמרח ביחס לרכבים של הח"כים, הבכירים במשטרה וכיו"ב ולא מבחינת הרכב עצמו.

פורסם

ממש השתדלתי לא להכנס לשרשור הזה, אבל אתם לא משאירים לי ברירה.

אני, כבן אדם שראה והרגיש על עורו את השחיתות הצבאית, וישלם למשך כל החיים על זה, יכול להגיד כמה דברים.

1) יש שחיתות רצינית בצבא, ויש צורך לקחת את רוב האידיוטים ולזרוק אותם לכלא או לאזרחות בגלל התנהלות בזיונית ומושחתת.

2) חלק ענק מהקצינים בצה"ל הם אידיוטים שכמו שכבר אמרו, לא יכולים להסתדר באזרחות, ואלה שכן כבר לא שם.

3) יש בצבא בזבוז כספים ממש מדהים, והמכוניות של האלופים לא צריכות להעסיק אותנו, כי הן עניין שולי, ויש בזבוז הרבה יותר רציני בתחומים אחרים.

4) למרות הזלזול האדיר שיש לי בקצינים באופן כללי, קשה לי להאמין שמי שמגיע לרמה של אלוף הוא אדיוט או קומבינטור, ואם כן, אז אתם יודעים מה? מגיע לו להגיע לשם, כי אפילו את זה הוא עשה בצורה מדהימה. זה שאני לא מאמין במה שהם עושים לא אומר שאני פוסל אותם כבני אדם שמתאמצים.

5) טויוטה קאמרי זה לא רכב כל כך מדהים, ואם יש למישהו אלטרנטיבה יותר מתאימה, תגידו לי. כמו שיש רכב חברה באזרחות, ככה גם צריך להיות רכב חברה בצבא. אם הייתי קורע את התחת במשך 20 שנה, הייתי מצפה לפחות לקאמרי, או 6 או מונדאו.

6) תזכרו שבצבא יש עניין של היררכיה מחויבת, ולא יכול להיות אותו סוג של רכב לכולם. זה לא הולם, ובשום צבא לא תראו דבר כזה.

7) בקריה למשל (גם אני הייתי שם, אז אני אובייקטיבי ואין לי שום דבר נגד ג'ובניקים) יש המון אנשים בלי תפקיד, או עם תפקידים ממש זנותיים, שלא צריכים לעשות שום דבר. אני מכיר עשרות חיילים בודדים שמקבלים כמה אלפי שקלים לחודש ולא עושים כלום, רק כי הם לא רוצים כתם של קב"ן על הראש. אגב, זה משהו שהשאיר אותי בצבא במשך השנה האחרונה שלי שם, שהייתה גם הגרועה ביותר בחיים שלי, אפילו יותר מזאת של הרפת.

אם היו נותנים לג'ובניקים להשתחרר אם יש להם בעיות אמיתיות, והיו מטפלים בשחיתות הפנימית שיש ביחידות, ובמיוחד בחילות כמו משטרה צבאית, או אפילו היו עושים קורס קצר על יעילות במשרד ואיך לא לבזבז כל כך הרבה דפים, אולי זה היה תורם משהו. אין שום סיבה לתקציב של הצבא, ואפילו שאם הייתי מאמין בו הייתי מגדיל אותו, אני עדיין חושב שזאת בעיה רק של הצבא. אגב, אני יודע בדיוק מי מחליט על הרכבים שלהם במחלקת רכש של משרד הבטחון, וההחלטה היא אחרי המון דיונים (מיותרים). הבעיה היא לא הקאמרי או לא קאמרי, אלא ייעול טוטאלי של הצבא. אין לי כבוד לשום קצין כמעט, כולל אלו שבמשפחה שלי (ויש המון!), בגלל היותם קצינים, אבל מי שכבר מגיע להיות אלוף, לא הייתי רוצה לראות אותו הפיאט פונטו. זה לא מכובד, באותה צורה שאני לא מוכן שאבא שלי ייסע ברכב גרוע אחרי שהוא קרע את העכוז כל החיים שלו בעבודה.

8) האלופים מייצגים את המדינה במידה מסוימת, ויש לזה מחיר. אם היו רואים שהם נוסעים על פונטו, היו אומרים שיש בעיות בצבא ושאין תקציב. תחליטו אתם...

פורסם

מסכים עם חלק ממה שכתב הבחור מעליי.

על מה אתם כל כך מקשקשים ?

תרצו או לא תרצו,מהרגע שבנאדם החליט לחתום קבע,הצבא הופך להיות עבורו מקום עבודה לכל דבר !

למה למנכ"ל באזחות מגיע לנסוע על רכב יוקרה ולאלוף לא מגיע ?!

על מה אתם כל כך צרי עין,כאילו שההפרש של 50K ש"ח בין רכב כזה או אחר ישפיע על תוצאות המלחמה הבאה.

הרי אם המלחמה האחרונה היתה מוצלחת כולכם הייתם אומרים שהם לא צריכים טויוטה קאמרי,הם בכלל צריכים S קלאס.

אין קשר בין זה שהם תרמו או לא תרמו,מהרגע שבנאדם סיים את השירות הסדיר שלו,הוא סיים את ההתחייבות שלו,ובקבע הצבא מהווה עבורו מקום עבודה,וזה לא משנה אם בתפקיד של טכנאי מחשבים או רמטכ"ל,זו עבודה,שכמובן נלוות אליה המון התחייבויות ומחוייבויות,אבל בד בבד מתלווים גם התנאים,וחלק מהם זה רכב.

למנכ"ל בחברת היי טק הייתם אומרים לנסוע של מאזדה 3\6 ?

אח שלי עובד בחברת הייטק במשרה ממוצעת ונוסע על 6.

תפסיקו להכנס לקצינים לכיסים,נכון,הם בתפקיד ייצוגי,אבל איזה רכב הם ייסעו או כמה פעמים הם יקבלו אפטר בשבוע זה לא עניינכם, זה "תנאי עבודה",כן,בדיוק כמו באזרחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אין לי בעיה עם קאמרי.

יש לי בעיה עם הדרישה של "מגיע לי". תסתמו ותקבלו מה שיש לפי התקשיר. זהו.

אלוף בצבא מקביל למנכ"ל משרד בממשלה.

מנכ"ל משרד מקבל 6, אז גם אלוף יקבל 6.

מנכ"ל מקבל SLR אז גם אלוף יקבל SLR.

ככה פשוט.

שיטת ה"מגיע לי" חלחלה כ"כ עמוק לצבא שזה מגעיל.

ד"א, אין לי שום בעיה עם המלחמה האחרונה, הייתי בה ואני אפילו חושב שהצבא תפקד מעולה, לא פחות.

יש הרבה בעיות, אבל ככה זה בכל ארגון של מעל חצי מליון אנשים (כולל מילואים).

עוד דבר, מי שעובד בהייטק עובד בחברה פרטית, מה שהוא מקבל מגיע מהכיס של המשקיעים/בעלים.

מי שעובד מצבא מקבל כסף ממני, אני רוצה לדעת למה מגיע לו הכסף הזה, לעומת מנכ"ל משרד ממשלתי למשל.

דבר אחרון.

קצין זה לא תפקיד ייצוגי. הוא לא מייצג את המדינה (אלא אם כן הוא קיבל תפקיד מיוחד, כמו נספח צבאי וכו').

הוא כן מייצג את האירגון (בגלל זה טוחנים לכם את המוח בבה"ד 1), הוא לא צריך רכב ייצוגי, הוא צריך רכב יעיל בהתאם למעמדו.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ומאיפה אתה יודע בידיוק שכל האלופים התאגדו ואמרו "מגיע לי"? באיזה פורום מטכ"ל אתה נוכחת? איזה תקצירי דיון אתה ראית?

אני מוכן להבטיח לך שפורום מטכ"ל לא מזומן סתם ככה, ובטח שלא בשביל להחליט על איזה רכב ינהגו האלופים. אין להם זמן לשטויות הללו.

אני לא יודע מי כתב את המאמר הזה, אבל גם לו כדאי מאוד שיהיו כמה הוכחות מוצקות ביותר למה שהוא כותב שם.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
ההבדל בין שר לאלוף, הוא ששר צריך בין היתר שהרכב שלו יהיה ייצוגי.

אלוף צריך שהרכב שלו ייסע.

די עם ההערצה העיוורת לאנשי הפלאפלים, 90% מהם אפסים שלא היו מגיעים לשום מקום באזרחות.

מכירים את האימרה "קשרו חמור לעץ, אחרי 10 שנים גם הוא סא"ל", חבל אבל יש הרבה עצים עסוקים בצה"ל.

כל הכבוד להכללה..כמו שלא צריכה להיות הערצה עוורת גם לא צריכה להיות שנאה עוורת. וזה מכוון גם ליוסי פרנקוס שכתב "למרות הזלזול האדיר שיש לי בקצינים באופן כללי...". אז שניכם תסתכלו טוב טוב על מה שיוצא מהעט שלכם כי אתם פשוט סותרים את עצמכם, מתחשבנים אולי אישית ולא יכולים לבדוק את העובדות לפני שאתם שופכים רעל על חבורה של אנשים שאחרי הכל הנהיגו את הצבא, למרות הפוליטיקאים. אז ברור שיש כאלה וכאלה אבל מי שמזלזל בקצינים "באופו כללי" מזלזל גם בכמה אנשים ונשים שכולנו מכירים כאן מהפורום. בקיצור, בולשיט וגישה שבצבא בטח לא הייתם מסכימים למצוא.

ולגופו של עניין, רוב קציני צה"ל שאני מכיר (גם מתקופת שירותי כקצין...) הם אנשים טובים וראויים שקורעים את התחת והשכר שלהם לשעת עבודה (אם משקללים לילות ללא שינה וכו') נמוך בהרבה ממה שחושבים. יחד עם זאת אני מסכים שהם יכולים להסתפק במזדה 6...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
מחר הוא גם יביא 10 ילדים ויבקש מיני ואן למה לא?

אם הוא סא"ל ומעלה - יקבל טראג'ט או מזדה 5. (גם אם לא, יש רכבים כמו טרנזיט או L400 או ספארי שתמיד נגדים מקומבנים משיגים).

פורסם

quote]

כן אבל צריך לזכור שבצבא אין ועד עובדים כמו בנמל שילך לשביתות וירים מהומות בשבילם.

צה"ל הוא אחד הגופים הגדולים היחידים אם לא היחיד שבהם שאין לו ועד עובדים והגנה מתוך הארגון ובזה הוא דומה לחברה פרטית למשל.

תחשבו על זה....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יוסי ,אני טוען שהסיבה לסעיף שתיים שלך (שנכון חלקית) ,זה הפתיחת עיניים של כל המדינה.

נגיד שאני לוחם טוב עם קב"א גבוה ונתוני פיקוד ,למה לי להילחם בשביל המדינה 20 -30 שנה ,ואחר כך כל ינוקה שבמקרה הטוב עשה שלוש שנים , יבלבל את המוח אם מגיע לי מיני ואן או לא....

רועי ,אני לא יודע איפה אתה הייתה במלחמה ,אבל אני הגעתי למחלמה מורעל לא מהעולם הזה, ויצאתי משם אחר לגמרי ,וגם בסדיר ראיתי כמה קרבות, ככה שזה לא שוק מכדור ראשון.

זילזלו בנו ,השפילנו אותנו,הפקירו אותנו ,וירקו לנו בפנים.

בצו הבא אני יהיה שם שוב ,אבל אני כבר באמת לא בטוח למה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
איך הוא בדיוק חיזק את החיילת? בכך שהוא ביחד עם תנ"ץ מירי גולן איימו עליה שאם היא לא תתלונן אז רמון יתבע אותה בתביעת דיבה?

זה מה שהאיש הזה עשה בשבוע הראשון ללחימה.

בוא לפחות נסכים על העובדות.

תזכיר לי מה נגמר עם רמון?

תקשיב עוד פעם - זה לא אדם שאתה יכול לשפוט

זה אדם שאתה צריך להגיד לו תודה

וזה לא מהעיתון

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אגב, אם מדברים על בזבוז בצבא, קבלו קוריוז קטן: כמה מרוויח מכר שלי, טבח, נשוי?

6000 שקל. נטו. חייל בחובה.

איך? הוא עושה שבוע-שבוע ומקבל כמעט 4 מהצבא (על חצי משרה!). בשאר הזמן הוא עובד באזרחות.

איפה מקבלים על חצי משרה כזה שכר?

פשוט טמטום. לדעתי, אין שום סיבה לשלם לחייל בחובה, אפילו נשוי, משכורת כזו ועוד על חצי משרה. מי שנשוי - לשחרר אותו במקום.

פורסם
כל הכבוד להכללה..כמו שלא צריכה להיות הערצה עוורת גם לא צריכה להיות שנאה עוורת. וזה מכוון גם ליוסי פרנקוס שכתב "למרות הזלזול האדיר שיש לי בקצינים באופן כללי...". אז שניכם תסתכלו טוב טוב על מה שיוצא מהעט שלכם כי אתם פשוט סותרים את עצמכם, מתחשבנים אולי אישית ולא יכולים לבדוק את העובדות לפני שאתם שופכים רעל על חבורה של אנשים שאחרי הכל הנהיגו את הצבא, למרות הפוליטיקאים.

בני, מה שאני מזלזל ומזועזע ממנו, זה מה שאני ספגתי בצבא. להזכירך אני עליתי לפני 4.5 שנים לארץ עם אידיאל. אני רציתי להיות חייל גאה בצה"ל. זה כל מה שרציתי לעשות, ואחרי שהתגייסתי גם הייתי מצטיין טירונות, מצטיין קורס, וקיבלתי כמה וכמה שבחים על העבודה שלי. בסוף, בגלל קומבינה של אחד המפקדים שלי שבגלל בעיות אישיות שלו לא רצה לתת לי חופשה מיוחדת, אחרי שלא לקחתי אפילו ימי רגילה במשך כמעט שנה, רק בשביל לראות את אמא שלי אחרי שלוש שנים, היו לי שתי אופציות:

1)משפט על כלום שיוביל אותי לשבועיים בכלא (אמרו לי את גזר הדין עוד לפני שהיה משפט, ואפילו לפני שהייתה סיבה למשפט, אבל הוא הבטיח לי שתהיה כי זה מה שהוא רצה)

2)לצאת על קב"ן מהצבא, כי אני סטרילי ואובססיבי קומפולסיבי, ככה שבכלא הייתי משתגע.

בלית ברירה הלכתי לקב"ל וסיפרתי לו בפרטי פרטים את כל האמת, בלי לוותר על פרט כלשהו, ובלי להגזים. בסוף הוא שם לי פרופיל 24 (כי הוא שם לב שהבעייה לא אצלי) ושלח אותי לדרכי.

במילים אחרות, לקחו אותי, הרימו אותי עם שבחים, זרקו אותי לאדמה, בעטו בי, ירקו עלי וגם שמו לי פרופיל נפשי. ממש יפה...

הבעיה שלי היא שכל הקצינים שהכרתי, כולל דוד שלי, מקבלים החלטות שבשבילם הן קלות מאוד ולא משפיעות, אבל בשביל חייל הן יכולות למוטט לו את החיים. אני יכול לספר על עוד המון זוועות שראיתי, ואני לא מאמין בקצינים בגלל ההתנהלות הצבאית שלהם, אפילו שאני לא מפקפק בחלק מהמקרים ביכולות האנושיות שלהם, ומעצבן אותי שיכולים סתם ככה להתעלם מדברים חשובים. אני גרתי בגן שמואל והיה לי פטור מלישון בבסיס, אז רצו לתקוע אותי בבסיס של משטרה צבאית בבאר שבע, ואחרי המון מכתבים תקעו אותי בצריפין, עם 6 שעות נסיעה יומיות, ועוד רצו להעלות אותי למשפט על זה שאני לא מגיע ב7:15 לבסיס.

ובשביל להוסיף לאבסורד, הייתי במחלק תאונות דרכים בצריפין, ובמשך שבוע, כשהמפקד שלי (סרן, ראש מחלק תאונות דרכים), התכונן למבחן תיאוריה (מה, הוא מפקד מחלק תאונות דרכים בלי רשיון?!), אני הייתי צריך להשאר עד 8 כל יום בבסיס ולהגיע הביתה ב11:30 בלילה כי מישהו היה צריך ללמד אותו, ואני הייתי היחיד שהפגין ידע.

עליתי למשפט המון פעמים גם בגלל סירוב פקודות להרשיע מישהו שלא עשה כלום, רק כי המפקד שלי אמר "מישהו צריך לשלם על זה, נגרם נזק לרכב", אפילו שזו הייתה אשמת האזרח.

היה לי גם אישור עבודה, אבל להגיע כל יום ב20:00 הביתה ולצאת ב05:30, קצת מקשה על עבודה. אז קרה שחייל בודד מורעל יצא מהצבא עם 4500 שקל חובות וסעיף נפשי

אולי בקרבי זה שונה (ואני מקווה מאוד שכן), אבל אצל הג'ובניקים כל הקצינים שאני מכיר מזלזלים בחיילים שלהם וגורמים להם לשחיקה זוועתית. עדיין יש לי טראומות ממה שעברתי שם. כל עוד המפקדים מוכנים להקריב את הצדק והחיים של החיילים שלהם רק כדי להתקדם או בשם הבירוקרטיה, אני ממשיך לזלזל.

(לכולם, אל תגידו לי שהייתי יכול להשאר בבסיס, כי זה לא ככה. יש לי בעיה שאני לא אפרט כאן, ככה שזה לא היה יכול להיות)

פורסם

חוץ מזה , עלה בדעתכם שכשמערכת הבטחון מנסה כול הזמן לקצץ כאן ,כדי להכניס את זה לסיוע האמריקאי , אולי כדאי שנקנה רכב אמריקאי לצבא ? זה יצא מהסיוע , וזה יתן לנו נקודות אצל האמריקאים שמשוועים למכירות (כי אחרת החברות רכב שלהם יפשטו רגל :lol:). ובקיצור נהנה מכול העולמות.

אתם לא תריבו , לאלופים יהיה מושב נוח מאוד להתפנק בו , כולל המון מקום לעגלות תינוק , החשבונאים של הצבא ישמחו, האמריקאים ישמחו . מה רע ?

בברכה יהודה

• תוכן חדש...