Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל - פרצופה של המדינה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חוץ מזה , עלה בדעתכם שכשמערכת הבטחון מנסה כול הזמן לקצץ כאן ,כדי להכניס את זה לסיוע האמריקאי , אולי כדאי שנקנה רכב אמריקאי לצבא ? זה יצא מהסיוע , וזה יתן לנו נקודות אצל האמריקאים שמשוועים למכירות (כי אחרת החברות רכב שלהם יפשטו רגל :lol:). ובקיצור נהנה מכול העולמות.

ספר את אותו הדבר לשרים בבמשלה כפי שתיארתי פה בתגובה 25 למטה:

אני גם לא חושב ששר צריך לנסוע בפונטו או ביאריס...אבל ב.מ.וו סדרה 5 או A6 זה מוגזם.נקודה!

מאזדה 6/אקורד לא טוב? קאמרי לא מספיק? אפילו פאסאט חדשה..

אבל אם כבר ללכת בגדול, אז ללכת לפי היגיון ולרכוש את הלוצרן או רכב אמריקאי מכובד אחר (כספי סיוע, "מענה" לאמריקאים על כל מה שהם נותנים למדינה ולשרים המזורגגים האלה...ועוד אלף סיבות).

אתם מציעים מאליבו לאלופים? אני מציע לוצרן לשרים.

פורסם
עידן, אין לי בעיה עם קאמרי.

יש לי בעיה עם הדרישה של "מגיע לי". תסתמו ותקבלו מה שיש לפי התקשיר. זהו.

כן אבל צריך לזכור שבצבא אין ועד עובדים כמו בנמל שילך לשביתות וירים מהומות בשבילם.

צה"ל הוא אחד הגופים הגדולים היחידים אם לא היחיד שבהם שאין לו ועד עובדים והגנה מתוך הארגון ובזה הוא דומה לחברה פרטית למשל.

תחשבו על זה....

עידן

על מה בדיוק לחשוב ??

צבא אינו אירגון וולונטרי, אלא אירגון צבאי המנוהל על סמך אוטוריטה ומשמעת .

כל החותמים בקבע יודעים וידעו היטב להיכן הם נכנסים.

הצבא רחוק כמרחק הירח מהשמש ואפילו לא קרוב לחברה בבעלות פרטית, המחויבת ליעילות ולרווח, ועמידה ביעדים שאותם הם צריכים להשיג בפיקוח הדוק של מנהלי החברה ובעלי המניות.

הביזבוז המשווע בצבא לא יכול להתקיים בחברה פרטית אשר נדרשת להציג מאזנים רבעונים , אני מניח שהצבא כפי שהוא הנוי היום לא היה מחזיק שנה אחת כחברה פרטית עם חובות הגילוי , הסדר התקציבי ועמידה ביעדים שבהם מחויבות חברות פרטיות.

לגבי תרבות המגיע לי.., אני מסכים שיש לשפר דרמטית את תנאי השירות של יחידות לוחמות, ובעלי מקצועות נדרשים בצבא, אבל הם מהווים אולי 20% מכלל הסד"כ הצבאי..

כל השאר עם כל הכבוד לא זכאים לתנאים עודפים מול אזרחים עובדים אחרים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא מדובר על יחידות לוחמות- היצמדו לנושא השרשור...

מדובר ב24 אנשים שהיגיעו לדרגת אלוף- איזה רכב הם צריכים לקבל?

וכן בקבע הצבא הוא וולנטרי ועוד איך- מחדשים חתימה כל פרק זמן בצורה וולנטרית לחלוטין...

חותם הקבע יודע לאן הוא נכנס אבל לא מתי ולאיפה הוא ייצא...

לא מדובר בתנאים עודפים כלל- ילד בן 24 בהיי טק נוסע על פוקוס חדשה שמקבילה לרכב סא"ל/ אל"מ

בקיצור- שוב התגובות מתחמקות מהשאלה...ואם אין גוף שדואג להם, כי אם זה היה תלוי בכמה אנשים פה הם היו נוסעים בטאטא סומו או בפיאט פנדה אז כנראה שהם צריכים לדרוש בעצמם, די לפתוח עיניים על אנשים שב25 שנים האחרונות עבדו למען המדינה ובסוף יצאו עם קאמרי במקרה הטוב...

יום טוב

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הצבא רחוק כמרחק הירח מהשמש ואפילו לא קרוב לחברה בבעלות פרטית, המחויבת ליעילות ולרווח, ועמידה ביעדים שאותם הם צריכים להשיג בפיקוח הדוק של מנהלי החברה ובעלי המניות. אתה צודק באופן עקרוני , אבל גם הוא צודק בכך שיש מספיק חברות ציבוריות שההנהלה ובעל השליטה ומשפחתו "סוחטים" את החברה. ההבדל היחיד הוא שלפחות חלק אדיר של הכסף בא מכיסם , והם במזלם, אונם ומרצם הביאו את החברה למה שהביאו

הביזבוז המשווע בצבא לא יכול להתקיים בחברה פרטית אשר נדרשת להציג מאזנים רבעונים , אני מניח שהצבא כפי שהוא הנוי היום לא היה מחזיק שנה אחת כחברה פרטית עם חובות הגילוי , הסדר התקציבי ועמידה ביעדים שבהם מחויבות חברות פרטיות.

מחזק . אבל אל תשכח שצבא אינו אמור לעמוד במבחנים האלו . הרי לא תבוא ותאמר בסוף מלחמה שבה "נובס" אתם יודעים למה הובסנו ? כי "סופרי האפונים" לא נתנו לנו מספיק נשק לאימונים/לא רכשנו את הטכנולוגיה /המאגרים היו חצי רקם וכו' וכו'

לגבי תרבות המגיע לי.., אני מסכים שיש לשפר דרמטית את תנאי השירות של יחידות לוחמות, ובעלי מקצועות נדרשים בצבא, אבל הם מהווים אולי 20% מכלל הסד"כ הצבאי.. אמת . והנקודה היא שלאלו שבאמת מגיע , והייתי נותן להם בכיף במוו סדרה 5 או אפילו מרצדס CLS , סביר להניח שלהם אין לא את הזמן ולא את האנרגיה להתערב בזה , ולא רק זאת אלא שאם תיתן להם הם יסרבו לקבל רכב כ"כ ייצוגי , כי הם מבינים שאי אפשר להוביל חיילים לקרב , אם המפקד משדר כזה בידול ממצבם של חייליו שהוא נוסע ברכב מנקר עניים . מי שנלחם על זה יושה בקריה או במקומות אחרים כאלו , וחלקם הלא קטן מתעקשים על כבוד כזה כי אחרת הם לא יקבלו אותו מכפופיהם

כל השאר עם כל הכבוד לא זכאים לתנאים עודפים מול אזרחים עובדים אחרים.

כבוד מקבלים ע"י אישיות וע"י עבודה , לא לוקחים אותו ע"י דרישה של רכב . יש אנשים בוגרים בנשמתם שקולטים את זה , ואלו שלא קולטים את זה אינם ראויים לזה

וכן בקבע הצבא הוא וולנטרי ועוד איך- מחדשים חתימה כל פרק זמן בצורה וולנטרית לחלוטין...

לא מדובר בתנאים עודפים כלל- ילד בן 24 בהיי טק נוסע על פוקוס חדשה שמקבילה לרכב סא"ל/ אל"מ

בקיצור- שוב התגובות מתחמקות מהשאלה...ואם אין גוף שדואג להם, כי אם זה היה תלוי בכמה אנשים פה הם היו נוסעים בטאטא סומו או בפיאט פנדה אז כנראה שהם צריכים לדרוש בעצמם, די לפתוח עיניים על אנשים שב25 שנים האחרונות עבדו למען המדינה ובסוף יצאו עם קאמרי במקרה הטוב...

יום טוב

עידן

אם לא מדובר על יחידות לוחמות , אז אלו שצריכים אותם באמת , יודעים מי הם וניתן בהחלט לשפר ולשםפצר את התנאים שלהם .

שתדע שיש מחקר שברמה מסויימת ההנעה של עובדים טובים אינה מכסף אלא מההערכה שנותנים להם במקום העבודה , מרמת העניין ומרמת האנשים שעובדים אתם , ועוד כמה פרמטרים פחות חשובים . אבל עובד שמתנהגים אליו כאל חשוב , לא יעבור למקום פרטי רק בגלל שבמקום קאמרי הוא קיבל מזדה 6 /לוצרן כשהוא יודע שכולם קיבלו . מי שיקח את ההחלטה הזו כמוטיב לעזיבה , אזי אני מודיע לך שזה בגדר ברוך שפטרנו מעולו של זה .אלא אם כן אתה תבכה שהוא יאלץ לקבל אבטלה .(אבל אז הוא בוודאות לא יסע בקאמרי)

בברכה יהודה

פורסם

יום טוב

עידן

אני מבין שערוות ההיי טק מכסה על הכל..

כמה מהווה מגזר ההיי טק מבחינת עובדים במשק הישראלי, 20%..

למה לא להצמיד את תנאי הצבא לצורך הויכוח לנהוג בתעשיות המסורתיות ??

כל אלופי צהל הם אנשי מחשבים ותוכנה מדופלמים ??

הצביעות וכפל המוסר של אלופי צה"ל הנהנים ממשכורות עתק, תנאי שירות יוקרתים, ופנסיות בסכומי עתק, דורשים את כבודם בטויוטה קאמרי חדשה..

הרי רק לפני כשנה הם הגיעו לכנסת עם דמעות תנין על חוסר בתקציב שגרם לביטול אימונם, ואילו עתה יש כסף לקאמרי חדשות ??

אין מקום למעט צניעות ??

דין פרוטה כדין מאה , יעשו אלופי הצבא חסד עם תדמיתם השחוקה וירדו מהעץ.

פורסם

הי,

יהודה- אין לי בעיה שאתה מצטט אותי אבל ההודעה הראשונה שציטטה בשמי - איננה שלי אז אנא תערוך.

CX25GTI- אתה שוב מתעקש לא להגיד איזה רכב אתה מציע לתת, הבנו צניעות (ולדעתי קאמרי לאלופים זה צנוע) אבל תן רכב כבר...ומה הקשר בין הרכב שלו שעולה 200K לבין תקציב מליונים לאימונים, הוא צריך לדאוג גם לתנאיו האישיים וגם לתפקידו המקצועי וכך גם אני וגם אתה עושים במקומות העבודה שלנו- אם אתה שכיר...

עידן

פורסם

כל רכב מקבוצה 5 יאה גם יאה לאלוף בצה"ל ירום הודו וכבודו..

אין שום רע בדגמים המצוידים של האקורד, 407, ועוד ועוד..

מה הקשר בין כסף לרכבים ולאימונים ??

פשוט מאוד, אם אין כסף בצבא, גם 50,000 ש"ח לשידרוג רכב ל 21 אלופים זה הרבה מאוד כסף..

ואם חוסכים אז לכולם, ובראש האלופים..

או שהקיצוץ צריך להיות רק לחפשי"ם שממילא אוכלים את הלב ??

כשכיר אני יכול להגיד לך, שברגע שהחברה בקשיים הצימצומים הם כורח המציאות, ורכב זה הדבר הראשון שבו מצמצמים או מורידים עלות ברכישה של דגמים זולים יותר, למה לא בצבא ??

פורסם

מצוין, דגמים מצוידים אמרתה, בבקשה:

פג'ו 407 ST 2.2 - 188K

אקורד 2.0 ספורט- 198K

מאזדה 6 2.3- 174K

פאסאט2.0FSI- 192K

קאמרי 2.4- 204K

כמו שאתה רואה המחירים מאוד דומים, מה עוד שבסה"כ מדובר ב24 רכבים מה שמצריך בשביל קבלת הנחה קניה מרוכזת וכמו שאתה יודע צריכים יצרן שמוכר כרגע לצבא וכו... בואו לא נשכח כי מערכת הביטחון נהנת מהנחות וככל שמחיר הרכב בבסיסו יקר יותר כך גם גובה ההטבה. מה שאני מנסה להגיד לאורך כל השרשור הזה הוא: שההבדל הוא קטן פינתי ולא משמעותי, הקאמרי הוא לא רכב מנקר עיניים או יקר מדי לאומת ההצע בשוק.

עידן

פורסם

קאמרי זה ממש לא רכב מנקר עיניים.

כל השרשור הזה מבוסס על זה שאלופי צהל "דרשו" קאמרי. מישהו יכול לתת מקור מוסמך לזה? (האתר הקיקיוני שבהודעה הראשונה הוא ממש לא מקור מוסמך).

מן הסתם הצבא הוציא מכרז על המכוניות ובחר את ההצעה שהכי התאימה. גם לחברות יש אינטרס לתת הנחה לצבא, בדיוק כמו שנותנים הנחות לסליברטאים.

דרך אגב, בסיוע האמריקאי אי אפשר לרכוש מכוניות. חשבו על זה לפניכם.

פורסם

אולי ורק אולי אי אפשר לרכוש רכב פרטי ,וגם בזה אני לא בטוח .

יש והיו בצבא לא מעט רכבים מהסיוע :

חומים:

ג'פסים ,האמרים ,פורדים ,אינטר ,וויאט ,הטטרות קשרות איכשהו לארה"ב ועד כמה שידוע לי רוב מיכלולי המשאיות וולוו הם קאמינס.

לבנים :

נבדה, סונומה, ואנדורה ,סאוונה, אקונוליין .

ואני בטוח ששכחתי לא מעט .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

האופטרה הזוועתית נרכשה לאלמים בגלל משהו שקשור לסיוע.

וכך נוצר מצב שסא"לים נסעו ברכב יותר טוב משל המפקד שלהם. (אסטרה מול אופטרה).

פורסם
תזכיר לי מה נגמר עם רמון?

תקשיב עוד פעם - זה לא אדם שאתה יכול לשפוט

זה אדם שאתה צריך להגיד לו תודה

וזה לא מהעיתון

אני אזכיר לך מה נגמר עם רמון: רמון היום הוא אחד המועמדים המובילים לתפקיד שר האוצר או לתפקיד בכיר אחר בממשלה.

בשביל התוצאה הזו מזכירו הצבאי של רוה"מ בזבז את זמנו במהלך המלחמה, בשביל זה אימללו את החיילת, בשביל זה בזבזו משאבי מדינה במשפט שהוא לא יותר מפרסה... שאני אמשיך?

כבר הבנתי שאתה מעריץ את שמני, שיתכן שבזמנו היה מח"ט נפלא - אבל יתכן שהיה בסה"כ מניפולטור כריזמטי שהצליח לגרום לנערים צעירים להאמין בו בעיניים עצומות.

מה האמת מבין השניים - אינני יודע כי אני לא מכיר את האיש.

תבין עובדת חיים בסיסית - שני אנשים פותחים חלון, מתבוננים על המציאות ורואים מציאות אחרת. למה? כי זווית הראיה שלהם שונה. אם את זה הבנת - דיינו.

פורסם
אני אזכיר לך מה נגמר עם רמון: רמון היום הוא אחד המועמדים המובילים לתפקיד שר האוצר או לתפקיד בכיר אחר בממשלה.

תבין עובדת חיים בסיסית - שני אנשים פותחים חלון, מתבוננים על המציאות ורואים מציאות אחרת. למה? כי זווית הראיה שלהם שונה. אם את זה הבנת - דיינו. מצטרף בהחלט

ומכול מקום לא מצאתי פוליטקאי אחד במדינה המזורגגת הזו שאנו חייבים לו תודה , כולם אופורטוניסטים בקנה מידה אדיר , שקרנים וחלקם גם מושחתים בקנה מידה אדיר וכולם ביחד לא לקחו אפילו מיליגרם אחריות על מחדליהם בחיים שלהם .

אז אדם שלא לוקח אחריות על מחדליו , ומשלם את המחיר , לא מגיע לו שיודו לו על הצלחותיו , אם הם קרו , כי זה פשוט המזל שהוא הצליח לא להרוס את העסק , אבל לא כתוצאה מיכולותיו

בברכה יהודה

• תוכן חדש...