Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל - פרצופה של המדינה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנוסף, הייתי רוצה להוסיף שהצבא אפילו הכניס שברולט אפלנדר לתפריט, וגם שברולט אפיקה. ככה שהכתבה הזאת היא לא יותר מהתלהמות חד צדדית ומתריסה.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יהודה,

מזל שאתה לא מגזים בכלל.... אם תוכל להרחיב שאבין את הרמז , אני אשמח

אתה יודע אני במקרה קצת זמן כאן , ולפני ש"העיפו" אותי מהצבא הייתי בשל"ר במחלקת זימון לקצונה . אז בא נגיד את זה כך , שחלק לא קטן מה"פלאפלים" שבאים לך עם רקע אדום כי "יענו הי קרביים " אני שמעתי איך ולמה בדיוק הם היו (בגלל תוספת קרב שמשתלמת להם גם כשהם פקידים 9-0-5 ) אז עם כול הכבוד , אחרי שהתוודעתי לכול מה שקורה שם ולכול האשמות שלהם בכול מיני מקרים שקרו פאשלות , לי לפחות אין כבר מזמן כבוד מיוחד לאלופים וגם לא לתא"לים .

יש מעטים שמחזיקים את הצבא הזה על הכתפיים כי הם עושים עבודה - אבל אני שם אתך כסף שלהם אין את הזמן ללכת לריב אם זה קאמרי או רכב אחר . מי שרב זה מי שיושב ומזיז ניירות במשרד

בברכה יהודה

פורסם
לדעתי צריך להכניס קצת פורפוציות לנושא.

ילד בן 24 עם רכב אחד ביחידה עורפית זה גם סביר.

באיזה סרט אתם חיים, שילד בן 24 מקבל שני רכבים מהצבא? :shock:

יש לי כמה וכמה חברים בני 24 בצבא, שמתחננים לרכב צמוד. אחד מהם אפילו ניגש לסא"ל שמעליו והודיע לו שתמורת זכאות לרכב ליסינג הוא מוכן לחתום שלוש שנים על בליינד ולא קיבל כלום.

רכב צמוד אפשר לקבל רק בדרגת סרן, וגם זה נדיר. ביחידות עורפיות בחיים לא תיהיה סרן בגיל 24, אולי בקרבי, וגם אז אני בספק אם תקבל רכב צמוד. ראיתי ופגשתי הרבה מ"פים קרביים בשירות שלי, לאף אחד מהם לא היה רכב צמוד.

הם נוסעים בקנגו שהם לא משלמים עליה.

זה שהח"כים והשרים בארץ בדיחה, לא אומר שהם לא צריכים רכב ייצוגי. קצינים בכירים לא צריכים רכב ייצוגי.

בדיוק כמו בדיונים על המשטרה, זה שיש 5% בצבא שקורעים ת'תחת (ואני ביניהם, במילואים קרביים), לא אומר שכל רנ"גית מצויה או רס"ן עם כרס, שומרים עלי בלילות במארבים אינסופיים.

יש הרבה זבל שמסתיר את היהלומים בצבא.

כתבת בתוך הציטוט שלי, וקשה לי להגיב אחד לאחד, אבל אני אנסה.

לדעתי לא שירתת וראית מספיק מהצבא ואתה ניזון רק משמועות שאספת לאורך הדרך. אני אנסה להסביר.

תחילה - המשכורות. נגד בדרגת רס"ל ביחידה עורפית מקבל משהו כמו 4500 ש"ח, אחרי כל התוספות שתיארת. הוא נוסע חינם באוטובוסים (על מדים, כמובן) ומקבל רכב לסופ"ש שלוש או ארבע פעמים בשנה. הידד למשכורות העתק!

ואני אתן לך דוגמא קיצונית אחרת. יש לי חבר שמשרת ביחידה תומכת לחימה. הבחור נגד בקבע, יש לו תואר על-תיכוני ולכן הוא זכאי לגמול השתלמות ומקבל גם תוספת על פעילות מבצעית. קורע את התחת 12 שעות ביממה ויותר, סוגר כל שבת שלישית בבסיס וגם עושה תורניות אבטחה בבקעת הירדן למשך כמה שבועות בשנה (כי קיצצו בתקני מילואים, ומישהו צריך לשמור), ומקבל משהו כמו 8000 ש"ח בחודש. עכשיו תחלק את זה יחסית לכמות השעות שהוא עובד ו...

לגבי הכלומניקים - בכל יחידה יש כלומניקים, בין אם היא קרבית ובין אם לא. האמת היא, שכשגדלתי הבנתי שהכלומניקים האלו קיימים בכל ארגון גדול, גם בארגון פרטי.

ולגבי התשלום על הקנגו - תתפלא לשמוע, אבל משלמים על הרכב הזה. לא הרבה, אני מסכים, אבל משלמים.

כשאתה מקבל רכב צמוד מהצבא אתה מוותר על כמה מאות שקלים בחודש שנכנסים למשכורת הצבאית שלך בסעיף ה"החזר הוצאות נסיעה".

אני לא אכתוב שאין זבל בצבא. אני מכיר את הזבל הזה מקרוב, והאמת היא שהזבל הזה היה גם הזבל שגרם לי בסופו של דבר לעזוב את המערכת ולעבור לאזרחות. יש המון קצינים ונגדים שרק מחממים את הכיסאות ומעלים בי גואל וסלידה, אבל אם נמשיך להרע את מעט ההטבות שעוד נשארו בצבא מה שישאר לנו זה רק האפסים והכלומניקים. ואז מה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגדול אנחנו מסכימים.

אני נגד ההערצה העיוורת והסיפורים על "שומרים עלינו בלילות".

מי ששומר עלינו בלילות מקבל בהתאם.

העניין הוא שהיחס בין הטובים לגרועים, הוא קטסטרופה, אם היה כזה יחס בכל אירגון פרטי (חברה), היתה פשיטת רגל מזמן.

דבר נוסף, מחלת המש"קים בצה"ל.

אין לי מושג מה עושה הנגד שדיברת עליו, אבל בחייאת, את 50-60% מהם אפשר להעיף.

על כל ממטרה יש מש"ק/נגד/אל"מ.

לצה"ל יש שיטה - אין מה לעשות אותך, נהפוך אותך לאחראי על תחום מסוים. צביעת סלעים.

מה שאני טוען הוא יותר חמור, דיברת על נגד שמקבל 4500, אני טוען שהוא מקבל 4500 יותר מדי.

למה הוא שם? (לא מדבר עליו ספציפית, הבנת את הרעיון, נכון?).

מה שנכון הוא שבשירות שלי לא ראיתי הרבה אוכלי חינם (בתור חי"רניק קרבי, אתה רואה את המג"ד והרס"פ. זהו).

אבל יש לי מספיק חברים בצבא, חלקם בקבע ארוך.

קרובי משפחה בקבע (קציני די בכירים, מג"דים למיניהם).

יש לי על מה להסתכל.

אם הצבא הכללי היה מתנהל כמו היחידות הקרביות, אני הייתי מנשק את האדמה שקצינים הולכים עליה.

לא שביחידות האלה הכל מושלם, אבל אתה רואה את הרצון לעשות ולהיות יותר טובים כל שניה, לא משנה מה התפקיד שלך.

חפש את המבט הזה בעיניים אצל קציני הכלום ושום דבר בכל מיני בסיסים הזויים של צה"ל, אז תבין על מה אני מדבר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
באיזה סרט אתם חיים, שילד בן 24 מקבל שני רכבים מהצבא? :shock:

יש לי כמה וכמה חברים בני 24 בצבא, שמתחננים לרכב צמוד. אחד מהם אפילו ניגש לסא"ל שמעליו והודיע לו שתמורת זכאות לרכב ליסינג הוא מוכן לחתום שלוש שנים על בליינד ולא קיבל כלום.

רכב צמוד אפשר לקבל רק בדרגת סרן, וגם זה נדיר. ביחידות עורפיות בחיים לא תיהיה סרן בגיל 24, אולי בקרבי, וגם אז אני בספק אם תקבל רכב צמוד. ראיתי ופגשתי הרבה מ"פים קרביים בשירות שלי, לאף אחד מהם לא היה רכב צמוד.

אני הגבתי לרועי שכתב שלילד בן 24 יש פקידה ושני רכבים .

והסברתי מהם שני הרכבים שיש למ"פ ,שהם לא ממש שלו....

בקיצור אנחנו מסכימים.

רועי ,האמת היא שדווקא מי שמגיע לו מקבל פחות ,מ"מ בגדוד לוחם ,ונגד באותו גדוד ,כשמ"מ לוחם והנגד מספק לו שירות כלשהו ,הנגד יקבל משכורת יותר גבוהה (בדוק עשרות פעמים).

מה לעשות שבדרך כלל הקצין ישאר מתוך רעל או מעמד ,והנגד ישאר בשביל כסף (וברור שיש יוצאים מהכלל).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

קלפטוקרטיה

הייתי SUBAMAN אבל אני עכשיו SUBALESS

אם מישהו מכיר מישהו שנמאס לו מטנדר סובארו 4X4 וחושב להשבית אותו, אשמח לתת סכום סמלי עבור טנדר סוברו

נשאר טנדר+דיסקברי+הונדה 250CH+אופניים..:lol: ..

פורסם

יש מעטים שמחזיקים את הצבא הזה על הכתפיים כי הם עושים עבודה - אבל אני שם אתך כסף שלהם אין את הזמן ללכת לריב אם זה קאמרי או רכב אחר . מי שרב זה מי שיושב ומזיז ניירות במשרד

מילים כדורבנות יהודה!

:mm_yeah:

אתם סתם רבים למי "מגיע" ולמי "לא מגיע". יהודה תיאר את זה נהדר.

יש אל"מים שמגיע להם ויש אל"מים שלא מגיע להם.

יש תאל"ים שמגיע להם ויש כאלה שלא.

יש אלופים שמגיע להם ויש כאלה שלא (כן, גם אלופים).

עכשיו תחליפו את דרגות הקצינים בדרגות נגדים.

הצבא צריך לעשות סדר עמוק בפנים. לאחר שיעשה כן, יחסוך הרבה משכורות ששולמו לאפסים וכלומניקים והכסף הזה ילך לטובת שיפור תנאים או שמירה על הקיימים לאלו שזכאים לזה.

השירות שלי היה מגוון מאוד וכלל תפקידים שונים בכלל החזיתות (עבודה רציפה עם ג'ובניקים, תומכים ולוחמים..נגדים וקצינים זוטרים ובכירים).

עבדתי רבות בשטח עם נג"דים שקוראים את התחת כל השבוע ויוצאים לאפטר אחד וחמשוש שבו הם רואים את המשפחה..וסוגרים שבת שלישית- המשכורת שלהם עלובה יחסית למשק. (למרות שגם ככה בחוץ סביר להניח שהם לא היו מוצאים את עצמם).

מאידך, אני צריך דפדפת כדי לרשום את הנג"דים שעבדתי איתם והם בעצם שום דבר חוץ מאוכלי חינם.

אצלי ביחידה, המורכבת כמעט ברובה מקצינים בכירים, לא היו כאלו שגירבצו כל היום, והם באמת באסכולה שתיאר יהודה על אנשים שבאמת עובדים קשה ולא מתעסקים באיזה רכב הם יקבלו.

חבר משפחה קרוב, תא"ל במיל', עקר את משפחתו מהארץ כ-3 פעמים במהלך שירותו הצבאי בשל התפקיד (בין היתר שליחות ל-3 שנים בגרמניה להבאת הצוללות דולפין) וראוי מאוד שהוא יזכה לנסוע ברכב מכובד כיאה לתפקיד הבכיר מאוד שהוטל עליו.

גדי שמני לדוגמא צריך לנסוע בפונטו, כי זה בדיוק מה שהוא משדר כלפי חוץ (התעסקות בזוטות).

מה שבאמת עבר כל גבול ואין לו מהומה הצדקה זה הדבר הזה.

פורסם
מה שבאמת עבר כל גבול ואין לו מהומה הצדקה זה הדבר הזה. תגיד , ראית פעם מה קורה לח*א שנתקל במאוורר ?:lol:

אם תוכל להסביר לנו מדוע צריך לחזור על החרבון סוסים ההוא אני אשמח .

ולפני שתתחיל . אם הייתי בטוח שאין אנשים ממאדים שלא שמעו על הפוליטקאים שכאן , ואינם יודעים איזו חיה זואולוגית מוזרה יש שנקראת פוליטיקאי ישראלי , אזי הייתי נותן להם קלנועית אם הייתי יכול . היות ואנו מקווים שמישהו בלולובולו שבאפריקה עוד לא שמע על המוטציה הנקראת פוליטיקאי בישראל , ויבוא הנה לביקור ממלכתי בכנסת (סוף כול סוף הנוסע המתמיד של השרים כדי למצוא חברים לעט שיבואו לביקור נימוסין בכנסת הוא מהידועות ), אי לכך ובהתאם לזאת אין לנו ברירה אלא לתת להם רכב , שנראה בלולובווב רכב שרד (אמריקאי)

בברכה יהודה

פורסם
ילד בן 24 עם שני רכבים

כן, גם אצלי בבסיס היה אחד כזה. הרכב האחד זה הסיאט איביזה הפרטית שלו, והשני זה טנדר טויוטה שזה גם רכב זונה של הגדוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
רציתי להוסיף כמה הערות לדיון:...

1- האלוף גדי שמני שבימים הראשונים למלחמה היה עסוק מאוד בלשכנע את המתלוננת נגד חיים רמון להגיש תלונה....

גדי שימני היה המח"ט שלי ואדם משיכמו ומעלה

וזה אדם שהחשיב את החיילים שלו יותר מעצמו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

הבנתם- אין מי שיכול לקבוע מי ראוי ומי לא ובגלל זה צריך החלטה משותפת לכל דרגה ללא קשר לפרסונות.

אלוף= טויוטה קאמרי, סבבה, לא רכב שמנקר עיניים יותר מדי אפילו סולידי משהו...

ואתם יודעים מה? לא נראה לכם קאמרי, תגדירו אתם מה ראוי, אך אין צורך בשמות של אלופים שלא עושים כלום כי ראינו בדוגמא של שמני שזה לא כל כך פשוט.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

רכב רגיל צריך להיות סגנון פונטו

רכב לדרגה גבוהה יותר צריך להיות סגנון מזדה 3

והכי גבוהה סגנון מזדה 6. לא יותר מ 170 אלף ש"ח, אין צורך בריפודי עור וכ"ו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז למה חברי הכנסת מחפשים רכב עם חימום במושבים ועם כל מיני שטויות שיכוונו לרכישת b.m.w רק שהם לא מודים שהם רוצים כזה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
גדי שימני היה המח"ט שלי ואדם משיכמו ומעלה

וזה אדם שהחשיב את החיילים שלו יותר מעצמו

תראה, זה פורום רכב ואינני רוצה להתווכח על סגולותיו של אדם זה או אחר.

לגבי שמני, יתכן שהיה מח"ט ניפלא אבל במלחמה הוא הוכיח שמה שעומד בראש סדר העדיפויות שלו זה תפירת תיקים.

פורסם

פונטו בעייתי כי אין מקום לעגלות של ילדים, לדוגמא.

בדיוק מהסיבה הזו נתנו לרסנים אפשרות לשדרג לרכב של סאלים תמורת 70 שח בחודש, ונוצר מצב לא אידיאלי שרכב רס"ן=רכב סא"ל.

אני חושב שדירוג הרכבים הוגן מאוד!

דוד שלי, לדוגמא, משרת כאל"מ ומנהל פרוייקט טכנולוגי. נניח והיה עובד באלביט (והוצעו לו הצעות), היה מקבל ניסן מקסימה. הוא נוסע בלנסר.

• תוכן חדש...