Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן, גולף 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם בדקו עם חסר שמן ולא היה חסר,הצינורות רק מזיעים והם ניקו אותם,הם בדקו את הצינורות שמחוברים לקולר,ונמצאו בסדר,וגם את האגן שמן,בקיצור תשובתם היתה סעי עם האוטו ותקפידי לבדוק שמן,בתקופה הקרובה לבואו לראות אולי אפשר לאתר תנזילה ,

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המוסך נשמע כאילו פעל כמו שצריך , תבדקי שמן , תחזרי עוד חודש חודשיים - ואז האזורים שיהיו עדיין "מזיעים" הם האשמים בדבר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
עתיד שלום לך,

לידיעה כללית הברגים החדשים של קרטר השמן מגיעים עם טבעת נחושת/אלומיניום מולבשת על הבורג כלומר הם נמכרים כיחידה אחת ולא ניתן להפריד בניהם חתונה קתולית.

מרק, במצב כזה כל החלפת שמן מחליפים בורג ?

כי טבעת נחושת אי אפשר להשתמש בה פעמיים, כל הקטע שלה שהיא נמעכת בדיוק בדיוק לפי המיקוד המודייק של הסגירה...

אני בספק אם כ-ל מוסך (יתכן למעט המורשים יתכן...)....לא יחתוך את הטבעת השינה וילביש אחת אוניברסאלית כל החלפה...

פורסם

אכן כול החלפה מחליפים את הבורג וגם פה אתה צודק יש כאלה שחותכים את הדיסקה ומרכיבים דיסקה חדשה.

עלות בורג חדש יחד עם דיסקה 7 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה מסוג הדברים שלמי אכפת הכסף - אכפת מאיפה תביא כזה דבר (בהתחשב שאתה קונה בסתם חנות חלקי חילוף - ועושה טיפול לבד...) זה רק במורשה...ולך תעצור תיכנס מחסן עיניינים - בירוקרטיה :)

• ספונסר פורום
פורסם

דיסקת האטימה באגן של רכבי VAG היא לא מסוג מעיכה ולכן היא רב פעמית

ואין צורך להחליף אותה בכל פתיחה .

זה שאתה מקבל השחלה שלה בכל טיפול בחברה זה לא אומר כלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, יש לך טעות ויש להחליף את הדיסקה בגולף דור 4 בכול פתיחה של הדיסקה. השחלה ? אני חושב ש-7 שקל זה לא השחלה.

• ספונסר פורום
פורסם

הדיסקה אינה מסוג מעיכה ולכן היא אינה חד פעמית .

פורסם

האמת שאני לא מקבל "השחלה" של כלום...למעשה אני מטפל לבד, הייתי מכונאי 8 חודשים....בנוסך מתמחה בVW.....

בכל מקרה, כל האגני שמן שבדקתי.....הגיעו עם טבעות נחושת....מעיכות - אכן

פורסם

בשלב מסויים לדעתי התחילו בחברה להביא טבעות לא מעיכות.

בכל מקרה : מעיכות או לא מעיכות, אני מחליף בכל טיפול.

פעם אחת בפולו 16V שהייתה לי, לא החלפתי - והיתה הזעת שמן מהבורג, ומאז אני מחליף כל טיפול.

אני קונה אותן בחברה, מרק היתה אינפלציה במחירי הברזל : קניתי בורג+דיסקה לפני שבועיים, עלה לי 12 שקל!

לפני 3-4 שנים זה עלה 3 שקלים...

מוסך רון, לדעתי רוב הסיכויים שיש לה מנוע מדגם AKL שהוא הנפוץ יותר עד שנת 2002 לפי מיטב ידעתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• ספונסר פורום
פורסם

פחות נפוץ אבל כבר נתקלתי :

הזעה בין הקארטר שמן למנוע (מצריך פירוק של הקרטר...ניקיון של כל האיזור, אטם חדש והרכבה) אין אטם האטימה עם סיליקון וזה לא נוזל

הזעה מאיזור חיבור הקולר שמן מנוע לאיזור המוביל שמן עליון אין חיבור כזה

פגיעה כלשהי בקרטר

גומיית אטימה בין המדיד! למוביל....אין שם גומיה

מחזירי שמן[/quote

עתיד אתה לא מכיר את הרכב הנל מספיק טוב ,ובנוסף הטבעת הינה מאלומיניום לא מעיכה וניתן להחליף אותה ,זה לא חתונה כתולית.

פורסם

עם כל הכבוד (ודווקא יש המון כבוד)

נתקלתי לא פעם ! בהזעת שמן בין בלוק מנוע לקרטר שמן.

קולר שמן מנוע מחוזק עם אום 24 למוביל שמן מנוע, אטימת השמן נעשית בצורה הבאה : הצד אחד היא מתבצעת ע"י גומיה שנמצאת על פילטר השמן, אותה גומיה מוחלפת כל פעם (באה בילט אין בפילטר שמן מן הסתם) לפעמים שמכונאי לא מקצועי לא טורח לתת לה מריחה עדינה של שמן הוא קורע אותה בסיבוב ויש נזילה.

מהחלק העליון של הקולר למוביל השמן יש גומיה עגולה ששוב, בעזרת אום 24 מ"מ (אם אני לא טועה) אתה לוחץ את הקולר שמן מנוע עליה, הגומיה הזאת לפעמים נוזלת ואז יש הזעה משם, שבעין לא מקצועית נראית כמו הזעה מהפילטר(אני לא מדבר בכלל על האכלות הקולר ומעבר שמן למים - תופעה ידועה ומעצבנת).

מדיד שמן : צודק, טעות שלי אין שם גומיה, אבל כן יש לפעמים הזעה משם, לרוב נובע ממוביל מדיד שחוק שכבר לא לוחץ על השפתיים של המדיד עצמו.

בקשר לטבעת, שוב, מכל הרכבים שאני נתקלתי בהם היתה טבעת מעיכה מנחושת, יתכן שבדגמים מסויימים היא הגיעה מאלומיניום ולי לא יצא להתקל בזה (או שניתקלתי ולא שמתי לב..גם יתכן)

מודה אני שלא מכיר בצורה מוחלטת את המנוע הזה ספציפית, א-ב-ל מכיר מ-ע-ו-ל-ה את סיגנון העבודה של VAG בסוגי המנועים האלו.....ואת מנועי הTDI אני מכיר כמו הכף יד שלי, ששם כל הנושא של הזעות שמן וקולר עובד באותה צורה לחלוטין (מלבד זה שהפילטר שם טבול ולא מוברג...אבל לא רלוונטי).

פורסם

לרון ולכול בעלי הגולף.

בדקתי שוב פעם בספרות היצרן בקשר לטבעת האטימה והתשובה היא כזו.

בחלק מהדגמים כנראה יש דיסקה נפרדת מנחושת ובורג, ובחלק אחר בורג שעליו מולבשת טבעת אטימה מאלומיניום ולא ממש מוסבר האם במקרה של טבעת שהינה אינטגרלית מהבורג יש להחליף או לא או רק במקרה של נזילה.

בגולף שהיתה ברשותיי מנוע 1.6L דגם AKL הבורג היה עם דיסקה אינטגרלית ואני תמיד החלפתי את הבורג.

מצורף דף מידע מתוך הוראות היצרן עבור מנוע ALH משנת 2001.

אייל, טעות שלי המחיר בשנת 2005 היה 17 שקלים ראה קבלה. (שמרתי את כול הקבלות בתור קבצי PDF).

untitled.jpg

Pages from alh_lubrication.pdf

• ספונסר פורום
פורסם
עם כל הכבוד (ודווקא יש המון כבוד)

נתקלתי לא פעם ! בהזעת שמן בין בלוק מנוע לקרטר שמן...פה מדברים על גולף דור 4 ושם אין בעיה כזאת ואין אטם

קולר שמן מנוע מחוזק עם אום 24 למוביל שמן מנוע.....אטימת השמן נעשית בצורה הבאה : הצד אחד היא מתבצעת ע"י גומיה שנמצאת על פילטר השמן, אותה גומיה מוחלפת כל פעם (באה בילט אין בפילטר שמן מן הסתם) לפעמים שמכונאי לא מקצועי לא טורח לתת לה מריחה עדינה של שמן הוא קורע אותה בסיבוב ויש נזילה..כל מה שכתבת פה נכון

מהחלק העליון של הקולר למוביל השמן יש גומיה עגולה ששוב, בעזרת אום 24 מ"מ (אם אני לא טועה) אתה לוחץ את הקולר שמן מנוע עליה, הגומיה הזאת לפעמים נוזלת ואז יש הזעה משם, שבעין לא מקצועית נראית כמו הזעה מהפילטר....(אני לא מדבר בכלל על האכלות הקולר ומעבר שמן למים - תופעה ידועה ומעצבנת)....זה נכון אך זה נקרא תושבת המסנן (ולא מוביל שמן עליון)לא הבנתי אותך

מדיד שמן : צודק, טעות שלי אין שם גומיה, אבל כן יש לפעמים הזעה משם, לרוב נובע ממוביל מדיד שחוק שכבר לא לוחץ על השפתיים של המדיד עצמו....אם המוביל לא שבור אין נזילה משם (זה גבוהה מידיי

בקשר לטבעת, שוב, מכל הרכבים שאני נתקלתי בהם היתה טבעת מעיכה מנחושת, יתכן שבדגמים מסויימים היא הגיעה מאלומיניום ולי לא יצא להתקל בזה (או שניתקלתי ולא שמתי לב...גם יתכן)שוב אני אומר מדובר בגולף דור 4 ,יש דבר כזה במנועים אחרים

מודה אני שלא מכיר בצורה מוחלטת את המנוע הזה ספציפית, א-ב-ל מכיר מ-ע-ו-ל-ה את סיגנון העבודה של VAG בסוגי המנועים האלו.....ואת מנועי הTDI אני מכיר כמו הכף יד שלי....ששם כל הנושא של הזעות שמן וקולר עובד באותה צורה לחלוטין (מלבד זה שהפילטר שם טבול ולא מוברג...אבל לא רלוונטי)..שם ההזעות הם מצנרת הטורבו ,מכסה שסתומים וצינור נשם תחתון[/quote]

פורסם

אוקי....

נ.ב. שמע, דיון יפה נהיה פה, יפה לראות שעל גבי פורום אינטרנטי דיונים יורדים לרמת פירוט טכנית כזאת. באמת מכובד !

תודה על ההשקעה מזמנך (שבטח לא פנוי יותר מידי, ראיתי מה הולך אצלך במוסך.)

• תוכן חדש...