Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש FAQ אבל לא מצאתי שם תשובה לשאלה שלי

השאלה שלי היא מה התפקיד של הקבל במערכת ולמה מוסיפים אותו למה מחברים אותו וכמה הוא שימושי?

פורסם

סתם ככה הסתכלתי בקישור, וכל מה שהתרד מדגים זה ויכוח שיוצא מפרופורציות. עדיף לשאול מאשר לקרוא תרד של 96 תגובות, שבסוף לא ברור מה ניסגר.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

אם התרד ההוא לא יכל להגיע לתשובה מדוייקת שמתעסקת בשאלה שאתה שאלתה שוב, מה גורם לך לחשוב שפתיחת תרד נוסף יענה בצורה חד משמעית על שאלתך?

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

במקום לא לענות לבחור מה קשה לענות 4 שניות > אחרי זה מתפלאים שאנשים כותבים 3 הודעות ובורחים.

תפקידו של הקבל , הוא להיות מקור אנרגיה זמין שיספק לכמה מילי שניות אנרגיה למגבר כאשר הוא צריך.

עקב כך שהמצבר והאלטרנטור לרוב קבועים ולא תמיד מסוגלים לספק את הכל.

פה נכנס הקבל . למשל כאשר ישנה קפיצה בבאס מאוד חזקה, אז במקום למשוך את הרזבות של המצבר , לרוקן אותו , ולפגוע במערכת החשמל ובמגבר מוסיפים עוד מקור שנפרק הרבה הרבה יותר מהר ויכול לתת זרם ומתח גבוהים לכמה מילישניות ללא פגיעה בהמשך אספרקת הזרם של הרכב לרכב ולמערכת עצמה.

כמו כן קבל יכול לחסום תדרים גבוהים אשר מסתננים למערכת החשמל (למשל רעש אלטרנטור שמגיע מכבל החשמל מהמצבר).

אבל אופציה זו היא רק למקרה הספציפי הזה מאוד שמסיבה מסויימת יש רעש אשר מגיע מכוון כבל המתח או המינוס של המגבר והוא לא נוצר באזור המגבר אלא לפניו.

פורסם
אני יודע שיש FAQ אבל לא מצאתי שם תשובה לשאלה שלי

השאלה שלי היא מה התפקיד של הקבל במערכת ולמה מוסיפים אותו למה מחברים אותו וכמה הוא שימושי?

1. תפקידו לספק מתח אל המגברים כאשר המערכת החשמלית של הרכב לא מסוגלת באופן עצמאי.

2. מוסיפים אותו כי לא מבינים שזה רכיב שלא רק שלא מייעל, אלא גורע.

3. מחברים אותו לחוט של הפלוס ולהארקה כמו כל רכיב חשמלי אחר.

4. הוא היה יכול להיות שימושי רק בתנאי אחד - שמערכת החשמל במצב אופטימלי.

אולם כשהיא במצב אופטימלי - לא צריכים אותו.

וכך יוצא שהרכיב הזה יכול לספק את רצונם של כל אלו שהבהוב האורות שלהם בחזית הרכב מפריעה להם.

סיכמתי לך את הויכוח לנוחיותך.

פורסם

השימוש בקבל צריך להתבצע ברגע שהמצבר לא מצליח לפרוק מספיק מהר מטען חשמלי למגברים (בעיקר של הסאב) ובמצבים כאלה נוצרים גם בד"כ מפלי מתח שגורמים להבהובי אורות וגם לתפקוד לא תקין של שאר רכיבי המערכת (תודה ענקית לדני זומרשטיין על הסבר מדהים) כגון מחשבי רכב לסוגם.

הקבל מסוגל לספק מטען חשמלי הרבה יותר מהר מהמצבר מה גם שהוא נמצא בדרך כלל צמוד למגבר שהוא הצרכן הבעייתי במערכת.

בזמן שהקבל מספק את צריכת הזרם הרגעית האלטרנטור מטעין את המצבר כרגיל ואין נפילת מתח - אבל, אם האלטרנטור שלך לא חזק מספיק והחיווט לא עבה דיו והמצבר כבר חלש - הקבל לא יעזור לך בגלל שברגע שהוא יפרוק את המטען שלו, לא יהיה לו מה שיטעין אותו חזרה בגלל מערכת חשמל חלשה מידי.

הקבל מגן על המצבר ומגן על שאר הרכיבים האלקטרונים ברכב אבל בכדי שהוא יוכל לעשות זאת בצורה תקינה צריך לספק לו תשתית חזקה - אחרת, הוא סתם טפיל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
- הקבל לא יעזור לך בגלל שברגע שהוא יפרוק את המטען שלו, לא יהיה לו מה שיטעין אותו חזרה בגלל מערכת חשמל חלשה מידי.

הקבל מגן על המצבר ומגן על שאר הרכיבים האלקטרונים ברכב אבל בכדי שהוא יוכל לעשות זאת בצורה תקינה צריך לספק לו תשתית חזקה - אחרת, הוא סתם טפיל.

לא הייתי משתמש במילה מגן, כי הוא לא.

הוא מחפה על ביצוע לקוי בוא נאמר, אבל מצד שני יש לו חלק בגרימת ביצוע הלקוי.

ובקיצור - המצאה גרועה.

פורסם

כמו שאמרתי, הת'רד הזה לא יוכל לענות בצורה חד משמעית על הנושא וכי אין ברצוני להיגרר לוויכוח אין סופי כי גם לי יש דעה על הנושא, אבל לא בא לי להתעמק בו מכיוון שהוא כבר דובר מספיק.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

יש כאן קצת בלבול בין עניין מפל מתח חשמלי, ועומס חשמלי ואנסה לעשות קצת סדר.

כאשר יש מפל מתח חשמלי למערכת הסטריאו ,ככל שהוא גדול יותר, האורות יהבהבו פחות או לא יהבהבו בכלל.

כך למשל אם מפל המתח לנתיכי המערכת הוא מלא, אזי לא יגיע מתח למגברים , המגברים לא יפעלו, ואז האורות ברכב לא יהבהבו.

ולשואל השאלה :

בתיאוריה

1.חובה לכל 1000 ואט RMS להתקין קבל 1 פרד.

2.הקבל יפצה על זמן הספקת המתח מהמצבר בהספקה מהירה מה שאמור להתבטא בסאונד מדוייק יותר , ביחוד לנושא צריכת הזרם המהירה של הסאבוופר , שאי עמידה ב"זמנים" אלה, יביאו לעיוותים .

3.בתיאוריה, הקבל אמור גם לפתור לכאורה בצורה מסויימת את נושא הבהובי האורות בכך שהוא גם מייצב את המערכת החשמלית.

בפועל, גם אם זה קורה בצורות מסויימות, הרי שזה לא מורגש, וגם--יש את עניין ה"ניראות" :

ולגבי הניראות:

1. לא רואים שיפור בעיניים.

2.גם יוצא שאוזנים רגילות לכל הפחות, לא מבחינות בדכ בשום שיפור,

3.גם בעיית הבהוב האורות ברובם של המקרים לא נפתרת,

בקיצור וכפי שייעצו לך חבריי בתגובות הקודמות, רד מזה לפחות לשלב זה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...