Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לפני קנייה של מכונית קטנה בת 4-6 שנים עם תקציב של עד 60K.

לפני כמה ימים יצא לי לראות את הפיאסטה שנת 2003 עם תיבת הילוכים רובוטית. חוויית הנהיגה הייתה סבירה למרות האינטרוולים בין ההילוכים ולמרות שנאמר לי שהאוטו מדרדר בעליות. הבנתי שלתיבה כזו יש את הייתרון בשריפת דלק ובעלות תיקון שלה, אבל האם יש לה גם חסרונות כלשהם?

כמו כן הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על פיאסטה מול פולקסווגן פולו ופיג'ו 206 אוטומטיות.

תודה.

פורסם

הפיאסטה בשנים האלה מאוד נדירה - נמכרה כמות קטנה ולציי רכב בלבד.

לכן כנראה אין הרבה אנשים שמכירים את הרכב (אני ביניהם).

תפרט מה הדרישות שלך.

פורסם

אני מחפש רכב קטן, חסכוני ואמין בטווח מחירים שבין 45 ל-60 אלף ש"ח שהולך לשמש זוג צעיר.

לבת הזוג שלי רשיון על אוטומט בלבד, לכן גיר רגיל לא בא בחשבון. אני יודע שפיאסטה נחשבת למכונית אמינה וזולה לאחזקה, לכן בדקתי את הדגם הזה שנכנס בול לתקציב שלי.

החלופות הן פולקסווגן פולו (בגלל האמינות), פיג'ו 206 (למרות שמשמיצים אותה :-D ), סיאט איביזה או לאון (אם אמצא אחת מהן במצב טוב), C3, יאריס...

אגב, כאשר אתה אומר שהיא נמכרה לציי רכב בלבד האם נובע מכאן שכל הרכבים הנ"ל יהיו מליסינג או השכרה?

פורסם

ציי רכב - זה בדיוק מה שאומר השכרה או ליסינג.

אני לא יודע איך האמינות של הגירים האוטומטיית של האיביזה או C3, אבל אני יכול להמליץ על מזדה דמיו - רכב זריז, לא מצטיין בנוחות אבל מאוד אמין וחסכוני. כנראה שתהייה זולה יותר להחזקה מפולו או 206.

היאריס היא אפשרות מצויינת אבל מאוד קשה למצוא אחת.

פורסם

תודה.

אם כך, כנראה אוותר על הפיאסטה.

אז נשארתי עם פולו ו-206, מכיוון שאת השאר באמת קשה למצוא במצב טוב או בתקציב שהצבתי לעצמי.

אחשוב גם על דמיו (למרות שהצורה שלה לא כ"כ מושכת לטעמי).

פורסם

צירפתי עוד כמה אלטרנטיבות. אשמח לשמוע את דעתכם:

סוזוקי איגניס 1.3 שנים 03-04

פיאט פנדה 1.25 שנים 04-05

אופל קורסה 1.4 שנים 04-05

דייהטסו סיריון 1.3 שנים 03-04

דייהטסו YRV י 1.3 שנים 03-04

דייהטסו טריוס 1.3 שנים 01-02

נ.ב. שאלה טכנית על שימוש בפורום: איך משנים את נושא האשכול (הוא כבר לא רלוונטי)?

תודה!

פורסם

ממליץ בחום לא ללכת על מזדה דמיו, רכב מאוד לא מוצלח.

אופל קורסה מומלצת אבל עם התיבה האוטומטית ולא הרובטית - שמועות שהיא לא אמינה.

כמו כן דיהטסו סיריון מומלצת מאוד בתנאי שתצליח למצוא אחת (הכוונה למנוע 1300).

לא הייתי מותר כל כך מהר על הפיאסטה , תנסה לברר עוד פרטים על התיבה הרובוטית ,בידניות הפיאסטות ידעות באמינותן .

פורסם

הסיריון קטנה מדי לדעתי. בתור רכב עירוני היא תעשה את המלאכה אבל מחוץ לעיר היא לא תענוג.

הפיאסטה האחרונה היא יופי של אוטו. אני לא מכיר את טיב התיבה הרובוטית בדגם זה אבל צריך לקחת בחשבון שאין הרבה מכוניות כאלו על הכביש (וחבל) וזה גורם לעלויות אחזקה גבוהות משום שחייבים לטפל ולתקן בחלקים מקוריים בלבד (שוק תחליפיים מצומצם). הפיאסטה נמכרה בעיקר לציי רכב אבל לא רק.

דווקא ה-206 שלא ברור לי למה פסלתם אותה היא אופציה טובה. אמינה, מרווחת, מעוצבת, נוחה וסחירה. אפשר לחפש אוט' עם מנוע 1600 סמ"ק שנותן ביצועים טובים יחסית.

קורסה- לא לגעת באוט'! בכלל רכב אפור ללא יחוד ועוד עם תיבת הילוכים כושלת.

טריוס- ג'יפ עירוני, רכב בסדר גמור וסחיר ביותר אבל לא נוח במיוחד מחוץ לעיר.

פולו- תחושה של מכונית מסגמנט גבוה יותר ומשלמים על זה. רכב שעושה הכל בסדר ולא תמיד אמין כפי שהוא נתפס.

יאריס- יופי של אוטו, לך תמצא אחת...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
סקודה פביה 16V, מודלים 04-05.

לא יותר קל למצוא יאריס?

אגב, אני עדיין ממתין לתמונות...חבל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא יותר קל למצוא יאריס?

אגב, אני עדיין ממתין לתמונות...חבל.

דווקא 04-05 לא קשה (במיוחד) למצוא.

אתה קורא מחשבות? :-P

אני עורך ושולח 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם האיגניס יכולה לעשות את העבודה וניתן למצוא כאלה במצב טוב...

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

טויוטה יאריס

נחשבה למעולה בזמנה גם שהיא הוחלפה

ואם תנסה קצת למתוח את התקציב אולי תנסה ללכת על הונדה ג'אז

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...