Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל עם השאלה: שמעתי שיש מדינה (לא זוכר איזו) שבה ל2 אנשים יש ירוק ביחד והם צריכים לתת זכות קדימה האחד לשני. (בערך). מישהו יכול לחדד את זכרוני על מה מדובר?

ואם יש כל מיני דגשים על נהיגה בחו"ח בארצות שונות - אפשר להעלות כאן. (לידע כללי)

אביעד

פורסם

אומרים שישנה מדינה , שבה מהירות הקול גבוהה יותר ממהירות האור! - אתה עומד ברמזור , באדום ולפני שהופיע האור הירוק נשמעת צפירה מאחור!!

באותו מקום אגב, חוקי התנועה חלים רק על מי שמקיים אותם. קציני בטיחות!! ממליצים על נהיגה שלא בנתיב הימני!! (" כי זה עדיף") , פקקים נוצרים ללא סיבה הנראית לעין, אף אחד ( כמעט) לא מוותר לשני, כולם מאשימים את כולם ואני , רק אני, נוהג ללא רבב.

וכשחוזרים למדינה הזו ממדינה אחרת מבינים שלא החוקים הם שעושים את ההבדל אלא התרבות.

פורסם

בקנדה,במקרים רבים הרמזורים של נסיעה ישר ופניה שמאלה ירוקים באותו זמן,כלומר יש ירוק לך ולמי שנוסע בדרך שממנה הגעת ,אבל בכוון ההפוך (כלומר אתה צריך לחצות את הנתיב שלהם). במקרה כזה אתה צריך לתת זכות קדימה למי שבא ממול, אבל מותר להכנס לצומת. באיזשהו שלב האור הירוק מתחיל להבהב-ואז זכות הקדימה שלך, אך רק למספר שניות. מה שראיתי הוא שמי שפונה מחכה שלכביש הראשי יהיה צהוב-ונותן פול גז. מיותר לציין ששם אין שום בעיה עם חוק כזה.

רק כדי להבהיר, בקנדה נוסעים באותו צד של הכביש כמו כאן.

חוק נוסף: בארה"ב וקנדה מותר לפנות ימינה ברמזור אדום, תוך מתן זכות קדימה למי שיש לו ירוק.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אומרים שישנה מדינה , שבה מהירות הקול גבוהה יותר ממהירות האור! - אתה עומד ברמזור , באדום ולפני שהופיע האור הירוק נשמעת צפירה מאחור!!

באותו מקום אגב, חוקי התנועה חלים רק על מי שמקיים אותם. קציני בטיחות!! ממליצים על נהיגה שלא בנתיב הימני!! (" כי זה עדיף") , פקקים נוצרים ללא סיבה הנראית לעין, אף אחד ( כמעט) לא מוותר לשני, כולם מאשימים את כולם ואני , רק אני, נוהג ללא רבב.

וכשחוזרים למדינה הזו ממדינה אחרת מבינים שלא החוקים הם שעושים את ההבדל אלא התרבות.

להוציא ממני מחמאה זה קשה :wink:

אבל הרווחת אותה ביושר (וכתבת יפה)

פורסם
בקנדה,במקרים רבים הרמזורים של נסיעה ישר ופניה שמאלה ירוקים באותו זמן,כלומר יש ירוק לך ולמי שנוסע בדרך שממנה הגעת ,אבל בכוון ההפוך (כלומר אתה צריך לחצות את הנתיב שלהם). במקרה כזה אתה צריך לתת זכות קדימה למי שבא ממול, אבל מותר להכנס לצומת. באיזשהו שלב האור הירוק מתחיל להבהב-ואז זכות הקדימה שלך, אך רק למספר שניות. מה שראיתי הוא שמי שפונה מחכה שלכביש הראשי יהיה צהוב-ונותן פול גז. מיותר לציין ששם אין שום בעיה עם חוק כזה.

רק כדי להבהיר, בקנדה נוסעים באותו צד של הכביש כמו כאן.

חוק נוסף: בארה"ב וקנדה מותר לפנות ימינה ברמזור אדום, תוך מתן זכות קדימה למי שיש לו ירוק.

לא בכל המדינות בארה"ב מותרת פניה ימינה ברמזור אדום.

בנוסף, כשהייתי בטקסס שמתי לב שכשהרמזור מתחלף מאדום לירוק, הוא לא עובר דרך הצהוב...

מה שכן בהתחלפות חזרה, מירוק לאדום דווקא כן יש צהוב...

כמו כן יש שם את שיטת "FOUR WAY STOP" שבה בצומת הצטלבות בצורת + לכולם יש תמרור עצור ומעליו השלט הזה. ואז כולם עוצרים ומתחילים לנסוע כל אחד בתורו. לא להאמין אבל זה עובד ללא שום תקלה. אני רוצה לראות אם בארץ שיטה כזאת הייתה עובדת...

פורסם

חוקי נהיגה מוזרים מחו"ל

החוקים נובעים ממכלול של שיקולים, ומושפעים בעיקר מתרבות.

הם מוזרים רק לזרים.

שרשור ישן נושן, בנושא דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=43538&highlight=%D7%94%D7%91%D7%94%D7%95%D7%91

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מורי רכיבה על אופנוע שנותנים לתלמידים קסדות לא חוקיות,זה נחשב בשאלה שלך?

רמזורים שמופעלים על מישקל ואופנועים לא מפעילים אותם זה נחשב?

בקיצור בארץ הכי מוזר.זה שאתה רגיל לרמזור מיוחד לפניה,דבר שלא קיים בהרבה מקומות לא אומר שאתה צודק.

אייל

פורסם

כמו ש REDLABEL אמר, הרמזור ירוק לנסיעה ישר ימינה ושמאלה - משני כיווני הצומת.

במידה ואתה רוצה לפנות שמאלה ובעקבות כך אתה "חותך" נתיב נגדי, אתה נותן זכות קדימה לרכב שנוסע ישר בנתיב הזה.

הדבר הזה קיים גם במדינות אירופאיות (כמו בגרמניה שממנה חזרתי לא מזמן וגם בשוויץ ולוקסמבורג)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מצחיק מאוד מאוד.. באמת.

סחתיין.

:-P

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

נזכרתי בעוד חוק מצחיק שיש באיזה מדינת עולם שלישי.

יש מדינה אחת שלי החוק אסורים מרוצי מכוניות.

כי חושבים שזה מסוכן שאנשים ימדו לנהוג בצורה מקצועית.

אייל

פורסם

אולי זה נראה לך מוזר, אבל זה אחד החוקים החכמים ביותר שיצא לי להתקל בהם.

לא אחת נוצר מצב שבו הרמזור לממשיכים ישר ולפונים ימינה הוא אותו רמזור. במצב כזה, אפילו אם אף אחד לא מפריע לפניה ימינה, הפונים ימינה חייבים להמתין עד שהצומת יתפנה גם עבור אלה הממשיכים ישר ונוצר עומס מיותר ומעצבן. בנתניה יש צומת שבו לפונים ימינה ולממשיכים ישר יש רמזור משותף אך מעשית בשום שלב לפונים ימינה יש מישהו שעלול להכנס לנתיב נסיעתם (צומת הרחובות אוסישקין וירושלים, לבאים מדרום) ואני בטוח שאם היה חל בארץ החוק הזה, עומסים רבים שלעתים מצטברים בצומת ההוא לא היו בכלל קיימים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

החוק הזה לא נראה לי מוזר בכלל, אבל חשבתי שהוא שווה ציון. שם הוא עובד מצוין, אבל כאן הוא היה גורם להרבה בלגאן, בארץ חוק כזה היה גורם לאנשים שיש להם לגיטימציה לעבור באדום, משהו בסגנון "התחלתי לפנות ימינה ואז נזכרתי שבעצם אני צריך ישר" או כל תירוץ אחר. כמו שכבר אמרו, התרבות עושה את ההבדל.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לפותח השירשור : אנגליה לדוגמא

נתקלתי בצומת שבה לפונים ימינה וישר יש ירוק ביחד עם ממול הרוצים לפנות שמאלה.

בארץ אין סיכוי לדבר כזה

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

אם כבר התחילו לדבר על אנגליה ועל חוקי נהיגה מוזרים...

באנגליה ראיתי מלא אנשים שנוהגים נגד כיוון התנועה בכביש, ואף אחד לא אומר להם כלום :lol:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...