Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נקח מקרה בו בצומת T מרומזרת אני מגיע לאורך ה-T מימין לשמאל, ופונה ימינה. יש לי שלט תן זכות קדימה.

באותו רגע שאני פונה ימינה בצומת מישהו שמגיע ברגל ה-T מלמטה למעלה מחליט לבצע פרסה.

האם אני אמור לתת זכות קדימה לרכב המבצע פרסה, או שכפי שזכור לי, זכות הקדימה של רכב המבצע פרסה היא הנמוכה ביותר?

תודה.

פורסם

למרות שאני מנסה להפעיל את הדימיון ולהבין מה תארת (מה זה לאורך הT?) התשובה המוחלטת היא שהנהג שלפניו מוצב תמרור ב36 (זכות קדימה) חייב לתת זכות קדימה לתנועה החוצה בדרך לפניו, קרי- גם לנהג שמבצע פניית פרסה.

פורסם

אחזק את דבריו של המגיב לפניי

רכב שמגיע מדרך צידית ,כלומר דרך שבסופה מוצב תמרור זכות קדימה("משולש" או "כף היד" -לא זוכר את מס' התמרורים)

חייב לתת זכות קדימה לכל תנועה,בכל כיין שהוא בדרך הראשית

הרי פרסה היא פשוט שינוי כיוון הנסיעה

פורסם

אם התכוונת שאתה מגיע מצד שמאל של ה- T ומתכוון לפנות ימינה ( למטה ) והרכב השני מגיע מלמטה ומתכוון לבצע פרסה - אז לך יש זכות קדימה!

אלא אם יש תמרור אשר מורה אחרת!

פורסם
(א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן – פניית פרסה) אל בנסיבות שאין בהן

הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום

שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא.

האם זה לא אומר שאסור לו לבצע פרסה כל עוד הוא מפריע לי?

פורסם

נתון חשוב שלא נכנס למשוואה.

אם הצומת מרומזרת אז אתה צריך לפעול לפי הרמזור.

אם יש לך ירוק אז אתה נוסע, אם הוא החליט לבצע פרסה ונכנס לך לנתיב אז הוא צריך לחכות שהנתיב יתפנה.

פורסם

לדעתי אתה צריך לתת לו זכות קדימה כי:

א) יש לך את התמרור

ב) המצב הוא אותו מצב כאילו הרכב שבא מולך פשוט מבצע פנייה שמאלה, ולכן אתה צריך לתת את הזכות קדימה.

אבל זאת רק דעתי.אני רואה שהדעות פה חלוקות.

פורסם

שאלת הבהרה לפותח הת'רד:

ציינת שהצומת מרומזרת - כלומר אתה פונה ימינה בנתיב שבו יש שלט "האט" ואילו הרכב מבצע פניית פרסה כאשר הרמזור בנתיב שלו הוא ירוק ואין שלט האוסר עליו פניית פרסה. האם זה המצב?

בהנחה שהצומת בנוי כהלכה, הרכב המבצע פניית פרסה (מותרת) יגיע משמאלך ולא תהיה לך שום בעיה להבחין בו. מבלי לפטור את נהגו מחובת זהירות, אתה חייב במתן זכות קדימה לרכב. אגב, החובה חלה עליך גם אם הוא מבצע פנייה אסורה.

פורסם

דרך צידית

דרך ראשית

שני ביטויים שלא קיימים ^

הביטויים קיימים ועוד איך לפחות בחוקי התנוע של אירופה! אתה צודק רק לגבי דבר אחד,שביטוי הזה לא קיים בישביל הנהג הישראלי ,כי כל כביש הוא ראשי בגלל שהוא של אבא שלו..

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תוכן חדש...