Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב .

מדובר על פיאט טיפו שנת 93 (מאייד) 1.4

עשיתי טיפול לאוטו הכלל שמן מנוע , פילטר שמן , פילטר אויר , 4 פלגים , כמו כן עשיתי החלפת נוזל קירור ויחד איתו החלפתי טרמוסטט(לדעתי הישן היה עוד מקורי מפס היצור).

השאלה שלי היא כזאת : לפני ההחלפה של הטרמוסטט, כאשר המנוע היה מתחממם לטמפרטורת עבודה נורמלית , המחוג של מד החום בנסיעה בין עירונית היה מתייצב על 70 מעלות , לאחר החלפת הטרמוסטט הטמפרטורה היא בערך 85 מעלות בנסיעה בין עירונית .

יש לציין שניקוז אויר בוצע כנדרש ועל הטרמוסטט החדש רשום שהוא נפתח ב82 מעלות .

השאלה שלי, האם זאת טמפרטורת עבודה תקינה או שהיא גבוהה מדי לרכב זה (במיוחד שמדובר בכביש מהיר במהירות שיוט).

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

יש לזכור שמדובר בפיאט ישנה יחסית , כלומר בניגוד להרבה רכבים יפנים שאני מכיר ששם המחוג לא זז בפיאט הוא כן זז( בטרמוסטט הישן זה היה נע בין 70 ל 90) , ועוד דבר, אפילו בחורף בטרמוסטט הישן הטמפרטורה לא היתה יורדת מתחת ל 70 .

פורסם

אגב , שכחתי לציין שהטרמוסטט החדש שהחלפתי הינו תחליפי .

פורסם

לא משנה אם הטרמוסטט החדש תחליפי, העיקר שיפתח ויסגר לפי הקובץ המצורף.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כעת המצב תקין. פעולת עבודה סבירה לטיפו היא בערך על 90 מעלות, במאמץ (יום חם במיוחד בשילוב עליה ומזגן) החום יעלה גם מעבר ל90. אל תתרגש מכך כל עוד הוא לא עובר את 100 מעלות זה בסדר.

ROOONEEYY

פורסם

קודם כל, מה הטמפרטורה בנסיעה בתוך העיר, בפקק, עם מזגן ? (מקווה שהוא תקין אצלך :lol: )

כל מה שענו לך נראה נכון, רק מה, גם בטיפו שלי, שהייתה אצלי יד ראשונה, תמיד היתה התנועה הזאת 70-90, כלומר בנסיעה מחוץ לעיר במזג אוויר לא חם, חום מנוע היה יורד ל 70 מעלות (קו שני בשעון), ובתוך העיר היה מתייצב על 90 ( קו שלישי) שני מילימטר אחרי הקו השלישי, מאוור היה מתחיל לעבוד ומוריד את החום חזרה ל 90. יש רק מאוורר אחד ומהירות אחת - אין יותר פשוט מזה.

הרכב היה מתחמם לטמפ' עבודה בבוקר ( גם בחורף ) תוך דקות ספורות, כלומר הטרמוסטט לא היה תפוס על פתוח, מה גם שההתנהגות הזאת היתה מהיום הראשון של הרכב על הכביש.

לדעתי, המצב שהיה לך תקין ברכב הזה. מה שיש לך עכשיו - לא יודע.

מה היתה הסיבה להח' טרמוסטט ?

פורסם

בתוך העיר ובפקקים הטמפרטורה היא סביבות 90 מעלות , המאוור מתחיל לפעול בדיוק כמו שהיה אצלך (2-3 מילימטר מעל 90)

החלפתי טרמוסטט , כי החלפתי את כל נוזל הקירור במערכת וגם עקב כך שהטרמוסטט הישן היה עוד מקורי(14 שנה).

• תוכן חדש...