Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית אלטרנטור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום שבאתי להניע את הרכב {מיצובישי לנסר 92} הוא לא הניע הנעתי בכבלים והלכתי להחליף מצבר .

עד כאן סבבה עכשיו הוא אמר לי שהטעינה של האלטרנטור חלשה והוא יגמור תמצבר.

יש לי רדיו של פיוניר שמראה את מצב המתח של המצבר בהנעה יש לי 13.7 ושמכובה יש לי 12.1

האם האלטרנטור באמת גמור? כפי שאמר בחלקי חילוף ובמוסך שזה צריך להיות בהנעה 14?

תודה לכולם

קשה באימונים קל בים

פורסם

מתח מוצא של אלטרנטור תקין בתנאי מזג האוויר בארצינו יכול לנוע בין 14.2-14.8 וולט כאשר הרכב מונע ועובד בסל"ד של 1500 וכול הצרכניים כבויים.

מתח המוצא תלוי בסוג מייצב המתח המותקן באלטרנטור ובטמפ' של האלטרנטור.

בדוק שוב את מתח המוצא עם וולטמטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
מתח מוצא של אלטרנטור תקין בתנאי מזג האוויר בארצינו יכול לנוע בין 14.2-14.8 וולט כאשר הרכב מונע ועובד בסל"ד של 1500 וכול הצרכניים כבויים.

מתח המוצא תלוי בסוג מייצב המתח המותקן באלטרנטור ובטמפ' של האלטרנטור.

בדוק שוב את מתח המוצא עם וולטמטר.

יכו להיות מפל מתח בין האלטרנטור לצמבר , יש לבדוק מתח בבורג הראשי של האלטרנטור ובמקרא הצורך להוסיף קו למצבר, 13.7 וולט זה עדיין אלטרנטור תקין. רק אלטרנטור עם טעינת יתר יכול לפגוע במצבר. ואצלך זה לא המקרא.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
יכו להיות מפל מתח בין האלטרנטור לצמבר , יש לבדוק מתח בבורג הראשי של האלטרנטור ובמקרא הצורך להוסיף קו למצבר, 13.7 וולט זה עדיין אלטרנטור תקין. רק אלטרנטור עם טעינת יתר יכול לפגוע במצבר. ואצלך זה לא המקרא.

לפני שבועיים החלפתי אלטרנטור ברכב מסוג זה (אלטרנטור מקורי) ומתח המוצא שנמדד על פני המצבר הינו 14.2 וולט כמובן יש לבדוק שכול החיבורים תקינים.

מתח אלטרנטור נמוך יכול לפגוע במצבר לטווח הארוך מכיוון שמתח אלטרנטור נמוך לא ישמור על SOC מלא של המצבר. ומצבר לא טעון באופן מלא לטווח הארוך אורך החיים שלו מתקצר.

פורסם

תודה על התגובות בנוסף יש לי נפילת טורים כשאני בעמידה האם זה גם מהאלטרנטור או שזה קשור לקרבורטור

עכשיו שעשיתי שוב פעם נסיעה עם אורות המתח עלה וירד בין 13.3 ל12.2 יש קשר לטורים

תודה

קשה באימונים קל בים

פורסם

נפילת הטורים לא קשורה לאלטרנטור יש לבדוק את הסוגייה הזו במוסך, במידה ואתה מדליק אורות בזמן נסיעה והטורים נשמרים יציבים המתח עשוי לרדת לשניה ולעלות שוב פעם למתח הנומינלי של האלטרנטור.

המלצות לפעולה

1. גש לתקן תחילה את עניין הטורים

2. לאחר מכן לבדוק מתח טעינה אצל חשמלאי שמבין בחשמל לרכב ושיבדוק גם את זרם המוצא של האלטרנטור בעומס (הזרם שאמור להמדד הוא בסביבות 80 אחוז מתפוקת האלטרנטור)

• תוכן חדש...