Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת ביקורת שיגרתית גיליתי שהבוקסה\תושבת אחורית של המשולש הימני דולפת שמן\סיליקון. מדובר בתושבת גומי, גדולה וחזקה במיוחד, שתפקידה לעגן את החלק האחורי של המשולש לגוף הרכב. התושבת היא תושבת מקורית של הרכב (בת 11 שנה) ועברה 179,500 ק"מ. בפעם האחרונה שביצעתי ביקורת (לפני כ-3 שבועות, בזמן שהחלפתי 4 צמיגים) התושבת היתה תקינה ולא דלפה (מה גם שהרכב עבר טסט לפני כ-4 חודשים ואז, בכלל, לא היה כלום).

מפאת גילן של התושבות החלטתי להחליף גם את השמאלית.

מחיר לתושבת מקורית, שימו לב (ושבו היטב): 510 שח כולל מעמ ליחידה (קרי: 1020 ש"ח לזוג !).

מחיר לתושבת תחליפית (טאיוואנית): כ- 200 שח (400 זוג) לפני הנחה.

מאחר ופער המחירים הוא עצום, החלטתי ללכת על התחליפית.

לזכות החלק המקורי עומדת העובדה שהוא עמיד מאוד והוכיח את עצמו (11 שנה וכ- 180K ק"מ).

התושבת התחליפית, למרבה הפלא, נראית מעולה ודיי איכותית.

להלן התהליך של פירוק והרכבה (דיי פשוט אך דורש כלים טובים וחזקים - לכן הוא אינו מיועד לחובבנים או כאלה שרוצים לחסוך גרוש וחצי. החלפה של כזה דבר במוסך לא עולה הרבה כסף בכלל !!!).

Enjoy

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

להלן תמונות של התושבות החדשות.

שימו לב, החור הפנימי הוא בצורה קונית (מלשון קונוס). צד אחד רחב יותר והשני צר יותר.

בוקסה שמאלית1.jpg

בוקסה שמאלית2.jpg

בוקסה ימנית2.jpg

בוקסה ימנית1.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ככה נראות התושבות\בוקסות הישנות.

השמאלית שלמה, הימנית דולפת שמן\סיליקון (התמונות הפוכות - השמאלית היא של הבוקסה הימנית ולהפך)

בוקסה שמאלית ישנה1.jpg

בוקסה ימנית ישנה1.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלב הפירוק דיי קל:

2 ברגים מעגנים את הבוקסה\תושבת לגוף הרכב - ועוד אום אחד בלבד מעגן את המשולש לתושבת\בוקסה עצמה.

פירוק - שלב 1.jpg

פירוק - שלב 2.jpg

פירוק - שלב 3.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"אז מה ההבדל ?" אולי חלקכם ישאל, אז הנה ההתרשמות הראשונית שלי;

דבר ראשון, ההגה מרגיש אחרת (לטובה).

ספיגת המהמורות בחלק הקדמי נעשתה טובה יותר בצורה מוחשית (לא סתם הבדל פסיכולוגי). נסעתי מספר פעמים על קטעי-כביש שאני עובר כל יום, מספר פעמים ביום, ופשוט הבדלים של שמיים וארץ.

בנוסף להבדל המוחשי בתחושת ההגה (שהוא מושג דיי כוללני) אפשר לשים את האצבע על דברים ספציפיים ולומר שהאוטו פשוט פונה יותר טוב (מגיב יותר טוב להפניה ראשונית של ההגה), יותר מדוייק בפניה, "בולע" שיבושים בכביש בצורה טובה יותר ופשוט מרגיש טוב יותר.

עקרונית, בכלל לא חשבתי שארגיש שינוי כלשהוא לאחר החלפת התושבות הללו... אך כמו בהרבה דברים אחרים, הבלאי הוא מאוד הדרגתי וקשה לנהג לשים לב להבדלים לאורך זמן.

חג שמח וכשר לכולם !

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחלה תמונות והסבר.

אני מרשה לעצמי לנחש - הזרוע נכנסת לתושבת שלה בכוח ידני בלבד, בלי פרס או משהו בסגנון? [ולכן הבורג?]

אצלי באוטו הרעיון דומה למדי, אלא שהחלפה של התושבת מחייבת פרס [ופירוק של המשולש] -

אשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה

ובכל מקרה, עבודה יפה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

איציק - יפה מאוד !

ושתי שאלות:

1. האם ישנה משמעות למידת הסגירה של אום הבוקסה? עושה רושם שיש לזה השפעה על כיוון הגלגלים.

2. איזה כלי עבודה נידרשו? (מידות המפתחות הפתוחים).

חג שמח !

פורסם

אני מרשה לעצמי לנחש - הזרוע נכנסת לתושבת שלה בכוח ידני בלבד, בלי פרס או משהו בסגנון? [ולכן הבורג?]

קלעת בול. אין צורך בשום כלי מיוחד ובטח שלא פרס.

שתי שאלות:

1. האם ישנה משמעות למידת הסגירה של אום הבוקסה? עושה רושם שיש לזה השפעה על כיוון הגלגלים.

2. איזה כלי עבודה נידרשו? (מידות המפתחות הפתוחים).

1. את האום אתה צריך לסגור היטב וחזק, אין שם עניין של כיוון. האום מהדק בצורה מוחלטת את המשולש לבוקסה.

2. צריך בוקסה (סגורה) 19 מ"מ ועוד מפתח רינג 22 מ"מ. לבוקסה הסגורה חייב שיהיה מאריך קטן (לצורך הגעה לבורג הפנימי\עליון) וידית ארוכה (לצורך מומנט). המפתח רינג 22 מ"מ משמש לפתיחה וסגירה של האום המהדק בין המשולש לבוקסה.

3. (את זה אני מוסיף) אחרי שביצעתי נסיעת מבחן ראשונית עשיתי לאחר מכן בדיקה וכיוון של ה TOE מחדש מאחר ורציתי להיות בטוח שמקביליות הגלגלים נשמרה.

באופן עקרוני קיים כיוון CASTER וניתן להזיז את התושבת בסביבות 1/2 סנטימטר (פלוס-מינוס) "קדימה" או "אחורה". מניסיון זה כמעט וחסר משמעות מבחינת שינוי בזווית עצמה של ה CASTER - אבל ממה שזכור לי בפעם הקודמת זה עשה שינוי לטובה בתחשות ההגה.

לאחר ההחלפה של הבוקסות הללו עושה רושם שלמרות שאתה מכוון את ה CASTER כביכול ל"מינימום" (אתה אמור לקבל הגה קל יותר ופחות מתקשר) ההגה מרגיש הרבה יותר מחובר לכביש והרבה יותר "מהיר" בתגובותיו ביחס למצב קודם לכן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תוספת קטנה:

רצוי ומומלץ לבצע את החיזוק הסופי של האום מרכזית, שמחזיקה את המשולש, כאשר הרכב על הריצפה (תחת המשקל העצמי שלו) ולא על מגבה/ליפט, כדי לא ליצור עומס מיותר על הגומי של התושבת.

כמדומני, נקודה זו מוסברת בספר העבודה של הרכב - service manual.

איציק, אחלה תמונות, מאוד אכותיות!

פורסם
תוספת קטנה:

רצוי ומומלץ לבצע את החיזוק הסופי של האום מרכזית, שמחזיקה את המשולש, כאשר הרכב על הריצפה (תחת המשקל העצמי שלו) ולא על מגבה/ליפט, כדי לא ליצור עומס מיותר על הגומי של התושבת.

צודק בהחלט. כמדומני הזכרתי את העניין הזה (בשירשורים ישנים) וזהו למעשה כלל אצבע בחיזוק\הידוק של בוקסות; את החיזוק\הידוק הסופי מומלץ לבצע כשהרכב במצב סטטי על ארבעת גלגליו (וזה כמובן מה שעשיתי).

כמדומני, נקודה זו מוסברת בספר העבודה של הרכב - service manual.

צודק, ראה קובץ מצורף.

איציק, אחלה תמונות, מאוד אכותיות!

ותודה ל CANON ;-)

איציק

transvers.JPG

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...