Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת מוזר, ואוף טופיק מטורף, אבל נסו לזרום איתי :-)

אני עומד בפני חתימה על חוזה עם חברה גדולה, מכובדת ומוכרת בתחום התקשורת והאלקטרוניקה.

הכל נראה לי, העבודה מעניינת מאוד והשכר מתאים לציפיות שלי, הכל ורוד.

אבל, העבודה בתל-אביב וקשה להסתדר מבחינת חניה לרכב. יש אוטובוס מהבית, אבל הוא מוריד רחוק יחסית וזה לא נוח ביולי-אוגוסט ובחורף. יש חניון קרוב, אבל הוא בתשלום והם דורשים 30 ש"ח ליום חניה שלם. מוקדם בבוקר אפשר למצוא חניה בכחול-לבן, אבל זה דורש תווי חניה (4 ומשהו שקלים לשעה עם הEasy Park).

בקיצור - האם מקובל לדרוש מקום חניה בזמן המשא ומתן? אני יודע שיש חניון בחברה, אם זה משנה משהו.

האם יסתכלו עלי בצורה מוזרה כשאבקש להכניס סעיף כזה לחוזה? בכל מקומות העבודה הקודמים שלי לא היו בעיות כאלו, חניה חופשית :roll:

יש עוד דברים שכדאי לבדוק בכלליות בתנאי ההעסקה, מעבר לפנסיה, ארוחות ושעות נוספות הרגילים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בהחלט לגיטימי לבקש. מקסימום יגידו לך שאין מקום.

אני הייתי בודק גם אפשרויות קידום, תנאי עבודה, שעות נוספות (אם יש ואם בתשלום או שמדובר במשרת אמון) וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הייתי בודק גם אפשרויות קידום, תנאי עבודה, שעות נוספות (אם יש ואם בתשלום או שמדובר במשרת אמון) וכו'.

אחלה, תודה לשניכם על התגובה. אני שמח לשמוע שהדרישה שלי לא מופרחת לחלוטין.

לגבי שאר התנאים - קידום ותנאי עבודה כבר ביררתי. לגבי שעות נוספות - זה Must מבחינתי. כבר ראיתי איך חברות גדולות מנצלות עובדים בשכר "גלובלי" ומשחילות להם ערבים ולילות על ימין ועל שמאל.

פורסם

תעשה לך חשבון כמה יוצא לך הנטו אחר כל ההפרשות כולל כל הניכויי מס על ארוחות ותיראה אם זה נטו שמתאים לך ככזה שתוכל להיתמקח על הברוטו.

תנסה לברר בחברה מהם התהליכים להעלאה בשכר, כלומר כל כמה זמן ובכמה, וגם את זה תיקח בחשבון שנגיד לא תיראה את אותה משכורת כמה שנים טובות

תיבדוק גם אם יש בונוסים שנתיים, בכל אופן אם לא אז תידרוש בונוס מסויים לאחר מספר חודשים וזה יהיה מסוכם מראש בחוזה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה לוקח/מקבל רכב חברה ?

אם כן , מן הראוי שהחברה תשא בהוצאות חנייתו.

אם לא, תבקש לשריין בחוזה במיוחד סעיף של כיסוי הוצאות החניה על ידי החברה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הנה עוד משהו מאוד חשוב שיהיה בחוזה.

קודם כל שיהיה רשום מי המנהל שלך. לא חייב שם אבל לפחות שיהיה רשום "כפוף למנהל מחלקת פינת קפה" וכו'

דבר שני שלא פחות חשוב שיהיה רשום התפקיד שלך בחברה, למה זה חשוב כי לדוגמא יכולים לקבל אותך למשרת מהנדס בלוף, ואחרי החפיפה אתה מוצא את עצמך מהנדס שלוך. (קורה שמהנדסי מערכת מוצאים את עצמם בודקי תוכנה..סתם דוגמא..)

אז זה כאילו לידחוף את הגב שלך אל הקיר, אולי המשרה החדשה שניגלתה לפניך דורשת שכר שונה או שאם הייתי יודע עליה מהתחלה אז לא היית מתעניין בה.

פורסם

אין רכב מהעבודה. אני מעדיף לקבל החזר הוצאות רכב ולנסוע בשלי.

אני שמח לשמוע שהדרישה הזאת לא מופרחת. אני בהחלט הולך להתעקש על חניה מסודרת או לכל הפחות החזר על חניה בחניון הסמוך.

לגבי הנטו - את החישוב כבר עשיתי. השכר תואם את הציפיות שלי, ובטח גבוה יותר מהשכר במקום הקודם בו עבדתי. לגבי העלות - מקובל לדרוש בונוס או העלאה לאחר X חודשים בחוזה עבודה, או שעדיף להשאיר את זה פתוח ולהעלות את הנושא בפני המנהל הישיר לאחר כמה חודשים? אני יודע שאני האיש שמתאים להם, אבל לא רוצה להשמע חמדן יתר על המידה במשא ומתן...

למה חשוב שיקבע בחוזה מי המנהל שלי?

פורסם

שלא תגלה שמנהלים אותך 5 אנשים ולכולם יש דרישות בו זמנית למרות שכתוב לך בקורות חיים שאתה יודע לבצע מספר דברים בו זמנית

וגם שתוכל לדעת מראש למי אתה אמור ליפנות בעתיד לענייני קידום , שכר, ת'ש, מין, כלכלה.

לגבי בונוס זה דיי מקובל כשאין בונוס שנתי. או שיש אפשרות אחרת והיא מענק חתימה. שזה כיביכול סכום שאתה מקבל בנוסף למשכורת הראשונה שלך

פורסם
זה ממש לא מוגזם, אני לא הייתי חושב אפילו על עבודה במקום שלא מארגן לי מקום חניה נורמאלי על חשבונו.

מחזק !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לא יודע איך לא רשמו זאת לפני אבל יש דבר כזה שנקרא ימי מחלה או חופשה/חופשה בתשלום ,וזה יכול לתרום הרבה ,במקום העבודה שאני עובד כאשר חתמתי על חוזה הוספנו סעיף של X ימי חופש בשנה בתשלום ולא המינימום לפי החוק .

זה לא יתרום למשכורת בחודש רגיל אבל תחשוב שיש לך 2 ימים של חופש שצברתה ואתה נוסע לחופשה לחו"ל ל10 יום,זאת אומרת אתה בהפסדים במשכורת של אותו חודש .

אבל אם הייתה יודע שבמקום שני ימים יש לך עוד 16 מתוך ה-20 לדוגמא שלא ניצלתה זה משחק לטובתך.

זה חלק חשוב מתנאי העבודה והחתימה בחוזה .

אתה צריך לבקש את מה שאתה חושב שאתה שווה לאותה חברה,ולא לחשוב שזה לא יפה לבקש את זה ,הרי שני כהצדדים יהיו ברווח אבל אתה צריך לחשוב מה הרווח שלך מכל הסיפור ולא של החברה.

נ.ב

האם חשבתה על פנסיה ,ביטוח מנהל,קרן השתלמות,נייד על חשבון העבודה או השתתפות של העבודה בהוצאות הנייד שלך ?

פורסם

דווקא בחברה כמו שהוא תיאר ובחברות דומות הנוהל המקובל הוא 15 ימי מחלה בשנה + מספר ימים בודדים שלא צריך להביא אישור רפואי.

וימי חופשה בדרך כלל כמוגדר בחוק, יש כאלו שמצפרים עוד יומיים בשנה.

• תוכן חדש...