Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מומנט מירבי ותצרכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריכת הדלק האופטימלית תתקבל קצת מתחת לנקודה הזו בגלל נושא הגרר. בפועל מה שקובע את סל"ד המנוע הוא המהירות המתאימה לך שבה אתה נוסע. אני מניח שלא תיסע 60 קמ"ש בכביש 6 או 120 קמ"ש בכביש מלא פסי האטה כי זו המהירות החסכונית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תמשיך לחלום.

אתה יכול להגיע ל 400 סל"ד במהירויות שמתאימות ליחסי ההעברה בגיר. אין לך עדיין גיר רציף.

כדי לקבל חיסכון בדלק אתה צריך להיות בהילוך הגבוה ביותר.

פורסם

לא במומנט המירבי.

בהילוך הגבוה ביותר, במהירות הנמוכה ביותר האפשרית (מבחינת יכולת המנוע למשוך בצורה חלקה, ומבחינת תנאי התנועה שסביבך).

בתכל'ס, אם אתה רוצה לחסוך בדלק, אתה צריך להיות כל הזמן עם רגל עדינה על הגז, להחליף הילוכים מוקדם, לנסוע הכי לאט שנראה לך בטיחותי ולבלום כמה שפחות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, זה תלוי בעקונמת המומנט של המנוע. אם היא שטוחה יחסית אתה צודק אבל אם מדובר בעקומה תלולה אתה עלול לקבל הפסדים בגלל נצילות יותר גבוהים מההפסדים בגלל הגרר.

פורסם
תמשיך לחלום.

אתה יכול להגיע ל 400 סל"ד במהירויות שמתאימות ליחסי ההעברה בגיר. אין לך עדיין גיר רציף.

כדי לקבל חיסכון בדלק אתה צריך להיות בהילוך הגבוה ביותר.

צודק, טעות שלי אני לא יכול לבחור אותו סל"ד לכל המהירויות

אז אם זה ככה ויש לי 4 הילוכים קדמיים אז תאורטית במישור יש לי 4 מהירויות חסכוניות?

פורסם

לא, כי המהירות החסכונית לא קשורה רק לסל"ד. יש המון מאפיינים המשפיעים עליה ולא ניתן לספק שילוב מושלם של כולם שיתן לך תמיד את התוצאה האופטימלית. כן אפשר לנסח כללי אצבע שטוענים כי עליך להאיץ בעדינות ולשמור כמה שיותר על מהירות קבועה. אני אסתכן ואוסיף כי אפילו ההאצה העדינה היא לא מחויבת המציאות, והרבה יותר חשוב לשמור על מהירות כי כאן מגיע החסכון האמיתי. כמה שפחות בלימות ונהיגה בהילוך הגבוה ביותר האפשרי עם רגל עדינה על הגז בכדי לשמור על המהירות הנחוצה - ויש לך צריכת דלק אופטימלית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טל, זה תלוי בעקונמת המומנט של המנוע. אם היא שטוחה יחסית אתה צודק אבל אם מדובר בעקומה תלולה אתה עלול לקבל הפסדים בגלל נצילות יותר גבוהים מההפסדים בגלל הגרר.

טעות (די נפוצה, אגב, אז אל תרגיש רע). מה שאמרתי נכון גם באופנועי-ספורט, שם יש עקומת מומנט סופר תלולה.

העובדה הפשוטה היא שכדי לנסוע יותר מהר בהילוך נתון, המנוע צריך להתאמץ יותר. תחשוב על זה כך: כדי לנסוע, נגיד, 60 קמ"ש אתה צריך לפתוח מצערת במידה מסויימת, ומערכת ההזרקה מספקת דלק בכמות מתאימה. כדי לנסוע 80 קמ"ש המנוע צריך לעבוד קשה יותר, אתה צריך לפתוח מצערת יותר בהתאם, ומערכת ההזרקה מספקת יותר דלק. כדי לכסות מרחק נתון באותו הילוך, המנוע מבצע אותו מספר כולל של סיבובים/פעימות, לא משנה כמה הוא מתאמץ ומה פתיחת המצערת. אבל ב-60 קמ"ש המנוע מתאמץ פחות, המצערת סגורה יותר, ההזרקה מזריקה פחות בכל מחזור, ולכן בכל מחזור המנוע שורף פחות דלק, ובסיכום הכללי של המחזורים שנדרשים כדי לכסות מרחק נתון (אותו מספר כולל של מחזורים, זוכר?), עשינו שימוש בפחות דלק.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, אבל מצערת קובעת ספיקת תערובת ליחידת זמן ולא לסיבוב מנוע. אם האוטו נוסע מהר יותר אז הוא שורף יותר תערובת ליחידת זמן אבל למשך זמן קצר יותר.

ובקשר לטעויות אני אף פם לא מרגיש רע לטעות. מי שלא חושב ולא מנסה לא טועה. הטעויות הן חלק בלתי נפרד מהלמידה.

פורסם

אני שמח שזו הגישה שלך - יש אנשים שלא אוהבים לשמוע כשאומרים להם שהם טועים (כולל כותב שורות אלו, אגב... :roll::wave: ).

על כל פנים, צר לי אבל אתה פשוט טועה. שים לב מה אתה טוען כאן: שכדי להגיע מ-A ל-B במהירות X המנוע ישרוף יותר דלק מאשר בנסיעת אותו המרחק במהירות גדולה יותר... תעזוב את כל התיאוריות: זה נשמע לך סביר?

אין לי זמן כרגע להכנס להסבר הפיזיקלי, אז עד שאמצא את הזמן אתה מוזמן לעשות דבר פשוט: ניסוי. מצא לך איזו מכונית ספורט (או בעצם כל מכונית שלמנוע שלה יש עקומת-מומנט תלולה), סע בהילוך הגבוה במהירות התואמת את שיא המומנט (בזהירות, זה יהיה לא חוקי), ואחר כך באותו הילוך בחצי המהירות. מדוד את צריכת הדלק בשני המקרים. מחכה לך הפתעה. הדרך הקלה, כמובן, היא להשתמש במכונית שיש לה מחשב-דרך שמסוגל להראות צריכה רגעית. נסה וחזור אלינו עם הממצאים.

טל

פורסם
לא, כי המהירות החסכונית לא קשורה רק לסל"ד. יש המון מאפיינים המשפיעים עליה ולא ניתן לספק שילוב מושלם של כולם שיתן לך תמיד את התוצאה האופטימלית. כן אפשר לנסח כללי אצבע שטוענים כי עליך להאיץ בעדינות ולשמור כמה שיותר על מהירות קבועה. אני אסתכן ואוסיף כי אפילו ההאצה העדינה היא לא מחויבת המציאות, והרבה יותר חשוב לשמור על מהירות כי כאן מגיע החסכון האמיתי. כמה שפחות בלימות ונהיגה בהילוך הגבוה ביותר האפשרי עם רגל עדינה על הגז בכדי לשמור על המהירות הנחוצה - ויש לך צריכת דלק אופטימלית.

רוני

במאזדה 3 אני יכול לנסוע במהירות 30 קמ"ש בהילוך רביעי (הכי גבוה), אני יודע שזה לא חסכוני כי במהירות כזו

לא צריך את ההילוך הכי גבוה.

האם תוכל יותר לפרט?

חיים

פורסם
אני שמח שזו הגישה שלך - יש אנשים שלא אוהבים לשמוע כשאומרים להם שהם טועים (כולל כותב שורות אלו, אגב... :roll::wave: ).

על כל פנים, צר לי אבל אתה פשוט טועה. שים לב מה אתה טוען כאן: שכדי להגיע מ-A ל-B במהירות X המנוע ישרוף יותר דלק מאשר בנסיעת אותו המרחק במהירות גדולה יותר... תעזוב את כל התיאוריות: זה נשמע לך סביר?

אין לי זמן כרגע להכנס להסבר הפיזיקלי, אז עד שאמצא את הזמן אתה מוזמן לעשות דבר פשוט: ניסוי. מצא לך איזו מכונית ספורט (או בעצם כל מכונית שלמנוע שלה יש עקומת-מומנט תלולה), סע בהילוך הגבוה במהירות התואמת את שיא המומנט (בזהירות, זה יהיה לא חוקי), ואחר כך באותו הילוך בחצי המהירות. מדוד את צריכת הדלק בשני המקרים. מחכה לך הפתעה. הדרך הקלה, כמובן, היא להשתמש במכונית שיש לה מחשב-דרך שמסוגל להראות צריכה רגעית. נסה וחזור אלינו עם הממצאים.

טל

ההוכחה הפשוטה לכך היא מבחן המציאות. שי: סע מת"א לאשקלון (סתם דוגמא) על 150, ואח"כ על 90 - והבדלי הצריכה יהיו משמעותיים עד כדי שתראה אותם בשעון הדלק (אפילו שאינו מדייק).

אביעד

פורסם
שלום רב

לפי הבנתי תצרוכת הדלק המינימלית תהיה במומנט מקסימאלי

האם זה הגיוני לנסות להגיע לסל"ד הנ"ל בנסיעה או ששכחתי פרמטר מסוים

מדובר על תצרוכת דלק סגולית, כלומר:כמות הדלק (בגרמים) הדרושה כדי להפיק הספק מסויים (כ"ס),

לכל מנוע יש גרף של תצרוכת דלק כתלות בסל"ד (זו התצרוכת הסגולית).

בד"כ בסל"ד גבוה מדי או נמוך מדי התצרוכת הסגולית תהיה גרועה,

לדוגמא: מנוע שמסתובב ב800 סל"ד - צריכת הדלק לשעה תהיה נמוכה ,המנוע לא

אך היחס הספק/כמות דלק (תצרוכת סגולית) הוא יחס גרוע - המנוע צורך הרבה דלק , באופן יחסי

כדי להפיק הספק מסויים.

כשמעלים סל"ד , עד לנק' שבה מתקבל המומנט המירבי , המנוע יעבוד בצורה נצילה יותר

(קשור לזרימת אויר בסעפת יניקה ומילוי הצילינדר באוויר ) ,

המנוע יצרוך פחות דלק באופן יחסי לכל כ"ס שהוא מפיק.

כשמשלבים את המנוע ברכב צריך לשים לב לגורמים אחרים ,

כמו מהירות הרכב שמשפיעה על צריכת הדלק (התנגדות האוויר).

בברכה.

כשמשלבים

-

• תוכן חדש...