Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שמח לאמת את הדברים הללו שלך, אבל גם אתר האינטרנט של פורד בארץ אומר אחרת, וגם כל אתר ישראלי בו מצויים מפרטים של מכוניות. אז עד שאקבל סימוכין (לא שזה כ-ל כ-ך משנה), אני דבק בדעתי כי אם תרים טלפון לסוכנות ותשאל, יענו לך שזהו המנוע עם ה-145 כ"ס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נעשה קצת סדר;לפוקוס 2.0 הקודמת היה מנוע זטה שנילקח מהמונדאו MK1 והיו לו 130 כ"ס.

לפוקוס 2.0 החדשה מנוע דורטק הזהה לזה של המזדה 6,מזדה מיאטה ופורד מונדאו,ולכולם אותו הספק-145 כ"ס.

למזדה 3 2.0 מנוע זהה אך בעל מערכת ניהול מנוע בכיול שונה ולכן יש לה 150 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
האם מדובר בנפח 2000 סמ"ק?

כן, מדובר בהתייחסות הנידונה לגרסת ה 2,000 סמ"ק ברמת אבזור גיאה.

רוני שטרן,

כעיתונאי רכב הייתי מצפה ממך לדיוק בנתונים.

מנוע שני הליטר של הפוקוס החדשה מספק 144 כוחות סוס ב 6,000 סיבובי מנוע לדקה, ולא כפי שצויין על ידך

(מה שנקרא - הרגתי לך סוס אחד) :wink:

חן,

אני לא יודע אם מדובר באותו מנוע של המיאטה, אבל גם אם כן, במיאטה החדשה (NC) הוא מספק 160 סוסים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מנועה של המיאטה NC זהה למנועה של המזדה 6.

שוב,ההבדלים הינם בעיקר בכיול שונה.

אפילו מה שמכונה בעגת המכונאים "סט טיפול" זהה למזדה 6,בחריג אחד-הפלטר אוויר של ה NC שייך למזדה 626..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אז המנוע של המאזדה 3 זהה למנוע של המאזדה 6 שזהה למנוע של המיאטה?

תמוה משהו...

לא?

חשבתי שה 6 והמיאטה חולקות מנוע, והוא שונה ממנוען של ה 3 והופוקוס.

בכל מקרה - בכל רכב הוא מניב הספק אחר, במיאטה 160 וב 3 יש לו 150, בעוד שהפוקוס עומדת על 144 סוסים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כן, מדובר בהתייחסות הנידונה לגרסת ה 2,000 סמ"ק ברמת אבזור גיאה.

רוני שטרן,

כעיתונאי רכב הייתי מצפה ממך לדיוק בנתונים.

מנוע שני הליטר של הפוקוס החדשה מספק 144 כוחות סוס ב 6,000 סיבובי מנוע לדקה, ולא כפי שצויין על ידך

(מה שנקרא - הרגתי לך סוס אחד) :wink:

מר קונדסון,

כמשתמש פורום בעל מיאטה, כיהודי ישראלי וכחובב גידול בוגונויליות, ליטוף ארנבונים וטיולים רומנטיים לאור הניאון בקניון (כך שמעתי), הייתי מצפה ממך ליותר דיוק בנתונים. מנוע ה-2 ליטר של הפוקוס החדשה מספק 144.57889247 כוחות סוס, ולכן ניתן לעגלם כלפי מעלה לכיוון ה-145. אני יכול גם לציין כאן את ההבדלים בין תקני המדידה (DIN למשל) ובין PS ל-BHP, אבל ת'כלס, זה לא משנה בגרוש, בדיוק כמו ההתקטננות הזו שלך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

SRONIS, אתה צודק, באתר שלהם כתוב 144 כ''ס, אז האתר פשוט לא מעודכן. החל משנת יצור 2007 הפורד פוקוס 2 ליטר מגיע אם מנוע של מאזדה3 בעל 150 כ''ס ונקרא DURATEC20, המנוע הקודם DURATEC בעל 144 כ''ס איננו מיוצר יותר. אפילו לפני חודשיים ביקרתי בסוכנות פורד וראיתי פוקוס 2.0 ליטר, לידה שלט 150 כ''ס.... כך שהמידע באתר פורד הישראלי הוא מיושן.

לגבי מנועים 2.0 ליטר של מאזדה6 ופורד מונדיאו בעלי 144 כ''ס, זה מנועים זהים בעקרון, ישנם הבדלים בלתי משמעותיים, אך לא ניתן להגדיר אותם כ"אותם מנועים" כי הם אינם מיוצרים באותם מפעלים ולא באותן מדינות.

המנועים 1.6 -2.0 ליטר של מאזדה3 הם לא אותם מנועים של פורד פוקוס 1.6 ו-2.0, לא רק מפני שהם מייצרים הספק שונה, המנועים של פורד הם מסדרת DURATEC ושל מאזדה פותחו עצמאית.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם המגאן 2.0 ליטר עלתה כאופציה, ניתן לשקול לדעתי דווקא את גרסת ה- 1.9 DCI טורבו דיזל אוטומטית (130 כ"ס), שמגיעה מגדמי 2007 לארץ.

זמינות הכח גבוהה הרבה יותר ממנועי הבנזין 2 ל' בקבוצה זו, והתאוצה אינה נופלת מהם (אם לא טובה יותר).

ולכל זאת מצטרף גם חסכון בצריכת הדלק.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אני חייב לומר שמנוע ה MZR 2000 סמ"ק שיש לי במאזדה 3 ממש לא מרגיש ביום יום כמו מנוע של 150 כ"ס. הוא חי ממש רק מעל 4500-5000 סל"ד ואז באמת כוחו בא לידי ביטוי. ציפיתי ליותר.

אשתי טוענת שהמונדאו 2000 סמ"ק הישנה שלנו הרגישה חזקה יותר, כנראה שרוב המומנט הגיע שם בסל"ד נמוך יותר (על הספר המונדאו היא 136 כ"ס ושוקלת די אותו דבר)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני חייב לומר שמנוע ה MZR 2000 סמ"ק שיש לי במאזדה 3 ממש לא מרגיש ביום יום כמו מנוע של 150 כ"ס. הוא חי ממש רק מעל 4500-5000 סל"ד ואז באמת כוחו בא לידי ביטוי.

אתה די צודק.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

1) הפוקוס מאד מרווחת גם מאחור (אני 1.85), וגם חבר שלי שמעל 1.90 התפלא כמה היא מרווחת.

2) בר, למה הסיוויק לא נכנסה לתמונה?

פורסם

א. אני שונא קניונים. בגלל זה מעולם לא הסכמתי לצאת איתך לדייט, כי אני יודע לאן אתה תרצה ללכת (לקניון)... :lol:

ב. אז טעית. קורה. :-P

פורסם

לגבי כ"ס בפוקוס, חשבתי שאוכל לגשר במחלוקת באמצעות parker's, אבל גם שם אין אחידות (ובטח לא תומך באף אחת מהעמדות כאן, Lol):

מנועים ישנים?

מנועים חדשים?

לגבי הסיוויק - תודה על ההצעה. ממה שקראתי (ומה שאני זוכר - אם כי ברור שמדובר בדגם אחר) היא לא ממש נוחה... (לי חשובה תמיכה בגב תחתון). אבל, קו המחשבה שלך הוא נכון - אם כבר התקציב הוא בסביבות 140K, מה עוד נכנס? ובכן, משום שהרכב הדרוש הוא בגודל "משפחתי-קומפקטי" (ולא יותר), אך אני מחפש נוחות כאמור וזריזות נאותה, בעצם אין הרבה מתמודדות נוספות שעונות על חמישה כוכבי בטיחות (ייתכן והסובארו כן, עכשיו עם ארבע הכריות,וכבר שיבחתי בעבר את זריזותה, אבל אין מבחן NCAP למיטב ידיעתי). קיימת כמובן האסטרה - יפה ומושכת, לא נסעתי בה ולמעשה לא ניתקלתי בהצעת ליסינג עליה בשום מקום. מה שבטוח, לו היתה לי, הייתי מרגיש שיש לי רכב נדיר :-)

ה- רנו DCI אכן זריזה. אבל היא כבר מעל 150K. אגב, יש לך ניסיון נסיעה בה? היא מטרטרת או שקטה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בטח ראיתם היום את מסקנות ציי הרכב, מבחינת אמינות, זריזות ונוחות: (1) קורולה (2) לנסר + C4.

פשוט בדיחה. הראשונה זריזה ואמינה; השניה אמינה (אולי); והשלישית נוחה (יחסית לשתיים האחרות אבל לא אבסולוטית). גם כן סולם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חכה למחר לסקר המלא עם הציונים המלאים בכל תחום. אל תשכח שהם שאלו מנהלי ציי רכב ונהגים של רכב צמוד כך שהנתונים לא הכי אמינים.

מי שמחזיק את הרכב לבד מסתכל על הדברים בצורה שונה ממי שרק נוסע ולא צריך לדאוג לעלויות אחזקה ומי שדואג רק לעלויות אחזקה לא יענה כמו מי שנוסע על האוטו יום יום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...