Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ביום שישי החלפתי במוסך משאבת מים שנזלה מעט מאוד (ברכב מזדה לנטיס 1997).

על מנת להמנע מקריסתה העדפתי להחליפה מיד.

בצאתי מהמוסך לאחר 3 ק"מ פתאום הרכב התחמם מאוד. עצרתי והתקשרתי למוסך והוא שלח מכונאי שהחליף טרמוסטט שלטענתו נתקע. לדבריו זה סתם צירוף מקרים ועלי לשלם על כך - נראה לי לא סביר מה דעתכם האם הוא צודק? מדוע נגרמה התקלה?

אודה על עזרתכם

פורסם

לדעתי, סביר ביותר שיש כאן צירוף מקרים, אלא מיי כאשר המכונאי מחליף משאבת מים במאזדה,והלקוח ניתקע אחרי 3 ק"מ.

מין ההגינות לא לגבות תשלום.לפחות לא על העבודה שהיא פירוק שני ברגים של הפלאנג' והחזרתם.הטרמוסטט האחרון שקניתי לפני כחודש תחליפי למאזדה 1800, עלה כ-40 ש"ח בכפוף למצב הזיכרון.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ולאחר ההחלפה התקלה נעלמה? אם כן אז אולי הם צודקים, אבל יש סיכוי גם שהם לא ניקזו אויר כמו שצריך ונוצר כיס אויר במערכת, שנוקז כמו שצריך לאחר החלפת התרמוסטט.

למרות שישנם צירופי מקרים, אנ נוטה יותר להאמין שפה זה לא המקרה, כי אם אתה טוען שלא היתה בעיה לפני כן אלא החלפת משאבה כדי להימנע מבעיה בעתיד, אז...

בריאות לכולם!

פורסם

לפעמים המכונאים באמת מורחים סיליקון מעבר לדרוש במקומות מסויימים והעודף נכנס למערכת הקירור.

כול יצרן בדרך כלל מסביר בצורה ברורה איך למרוח סיליקון על חלקים שונים ברכב וכמות הדרושה בערך.

איזה כייף לי :)

פורסם

ניקוז אויר, או צרוף מקרים ביש, כרגע הרכב תקין ולעולם לא תדע.

חבל על העיסוק בזה בכלל, אלא אם כן שמרת את התרמוסטט התקול, לכאורה.

פורסם
ניקוז אויר, או צריף מקרים ביש, כרגע הרכב תקין ולעולם לא תדע.

חבל על העיסוק בזה בכלל, אלא אם כן שמרת את התרמוסטט התקול, לכאורה.

העיסוק בזה נובע מדרישת המוסך לתשלום נוסף האם מגיע לו?

הרי סביר להניח שהטיפול / אי ניקוז אויר גרם לטרמוסטט להתקע

תודה רבה לכל המגיבים

פורסם

חבר יקר,

כן, מגיע לבעל המוסך תשלום נוסף.

אין לך שום הוכחה לכך המוסך אשם במשהו הרי אין לך צילום של הטרמוסטט לפני ואחרי ההחלפה.

בכול מקרה אני מציע לך לשכוח את העניין ולחגוג את חג פורים.

כי מהפורום במקרה זה לא תבוא הישוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

כל עוד לא מצאת הוכחה לזה שהמוסך אחראי לתקלה - אז כן, מגיע לו תשלום נוסף, אם הוא דורש אותו.

מצד שני - כמו שכתב davidmzr - מגיע לך כלקוח מוסך יותר טוב עם יחס יותר טוב, אז תשלם למוסך ואל תחזור לשם יותר.

חג שמח.

פורסם
העיסוק בזה נובע מדרישת המוסך לתשלום נוסף האם מגיע לו?

הרי סביר להניח שהטיפול / אי ניקוז אויר גרם לטרמוסטט להתקע

אין קשר בין טרמוסטט תקוע, לבין אי ניקוז אוויר.גם דניאל לא כיוון לזה, כוונתו היתה שייתכן שהמנוע התחמם כיוון שלא נוקז אוויר כראוי.

בברכה דוד.

פורסם

שלום רב

האים לאחר החלפת משאבת המים בוצע מילוי . ניקוז מים + המתנה עד שה"ונטה " נכנסה לפעולה

בברכה זיסו יוסי נ.ב עלפניו נראה כי לא בוצע ניקוז וסגרו את מכסה הרדיאטור דבר שגרם לטרמוסטט להשאר במצב סגור

פורסם

זיסו, את העבודה ביצעו לו במוסך, לא הגיוני שבמוסך לא יודעים לבצע פעולות כל כך פשוטות.

בברכה דוד.

פורסם

לפי שהשרשור יהפוך לסאגה בלתי נגמרת של הודעות "אכלו לי שתו לי" הנה סיכום:

1. אם קיים ברשותך התרמוסטט שהוחלף תוכל בקלות לבדוק אותו ולהוכיח האם הוא תקין או לא.

2. גם אם הוא תקין, המוסך תמיד יכול לטעון שהוא אינו פורק מרכבך, ולך אין ממש דרך להוכיח זאת.

3. המוסך ביצע לך תיקון דרך, למוסך שירות אין רשיון לבצע תיקוני דרך ולכן הוא אינו יכול לגבות ממך כסף על פעולה בלתי חוקית.

4. המוסך חייב לתת לך הצעת מחיר לפני תיקון ורק לאחר אישורך לבצע את העבודה. גם כאן המוסך התנהל בצורה לא חוקית, שביצע את העבודה מבלי לקבל אישור מראש והכתיב לך עובדה בשטח "החלפתי לך את התרמוסטט שהיה לא תקין, עכשיו תשלם!".

יש לך קייס חזק נגד המוסך, השאלה האם אתה מעוניין להתחיל בתהליך מולם שעלול להיות דיי מייגע.

אני במקומך הייתי ניגש לבעל המוסך אם המידע שכרגע יש ברשותך, ומציע לו להתפשר איתך על ההוצאות הנלוות.

יש סיכוי סביר שהוא יעתר לבקשותך.

פורסם

שאלה נוספת

האם יכול להיות שהטרמוסטט בכלל היה תקין ועצם פעולת הפירוק ניקזה אויר והרכב כבר לא התחמם?

ארז

• תוכן חדש...