Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש קטנה וחדשה (2007)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש כבר לא מעט זמן מכונית קטנה שיהיה כיף לנסוע בה.

יש המון סוגים מכל הצבעים וכל המינים, אבל לא הצלחתי להחליט בעצמי והעניין נהיה קשה יותר ככל שעובר הזמן.

הנה כמה רכבים שאהבתי:

פולו, גולף, יאריס, סוויפט, 307, 206.

המלצתכם,

:)

פורסם

הגולף וה 307 הן משפחתיות קומפקטיות.

שאר הרכבים הם מקטגוריית הסופר מיני.

ה 206 עומדת להיות מוחלפת בקרוב ב 207.

ליאריס יש גיר מעצבן שמצריך התרגלות.

הסוויפט מהווה תמורה טובה מבחינת אבזור וחבילה כוללת (למרות שלא ציינת תקציב).

תפרט קצת יותר: מה התקציב שעומד לרשותך ומה הדרישות מהרכב (כמה נוסעים, האם אתה מעדיף אוטומט או אפשר גם ידני, ושאר הדברים שחשובים לך).

אסף

נ.ב. תנסה להריץ חיפוש לגבי הסוויפט (וגם לגבי שאר הרכבים שציינת).

פורסם
שלום חברים,

יש המון סוגים מכל הצבעים וכל המינים, אבל לא הצלחתי להחליט בעצמי והעניין נהיה קשה יותר ככל שעובר הזמן.

הנה כמה רכבים שאהבתי:

פולו, גולף, יאריס, סוויפט, 307, 206.

המלצתכם,

:)

206 חד משמעי. הכי מהנה ונוחה מכל מה שהזכרת.

מאוד זולה, קצת פחות איכותית ומוצקה מהחבורה אבל ההנאה מהנהיגה במקום הראשון.

סתם דוגמא לחשבון הוצאות על ה 206 1.4 ליטר שנת 2006 של אישתי:

1. רכישה: 88000 שווי היום 78000 כעבור שנה וחצי ואין בעיה למכור גם מעל למחירון (סביר ביותר)

2. טיפול שנה 65 שקלים כולל שטיפת הרכב במוסך המרכזי (טיפולים משמעותיים ברכב הזה הם ב 30000 ק"מ או שנתיים)

3. ביטוח לשנה: 4000 שקלים כולל מקיף, צד ג' וחובה ב AIG

4. צריכת דלק ממוצעת בעיר 1 ל 13, מחוץ לעיר 1 ל 16 או אפילו 1 ל 18 אם נוסעים לאט - 100 קמ"ש

5. דוח תקלות: 0, כלום, הכל דופק כמו שעון שוויצרי (הרכב עבר 16000 ק"מ)

בצועים:

מהירות מקסימלית: ע"פ ספידומטר בכביש 6 דרום בירידה לפני המנהרה: 195 קמ"ש

זינוק: לא יודע, אבל הרכב זריז, עולה לירושלים על 110 בלי בעיה ומבלי לאמץ את המנוע.

נ.ב. לא לגעת באוטומטית!, הגיר, גרוע, לא אמין ומסרס את הרכב.

פורסם

כיף למי?

נהיגה והנאה מנהיגה ומרכב היא דבר דיי סובייקטיבי.

א. ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן בכל הדגמים בהם את חפץ (סה"כ יש 4 - תחליט אם אתה רוצה פולו או גולף, 206 או 307 ואז תשווה לסוויפט וליאריס).

ב. תשקול גם את הקליאו והפונטו החדשה.

אחרי נסיעת מבחן והתרשמות מהרכב/מחיר/איבזור/תנאי תשלום וזמן אספקה אני בטוח שתצמצם את הרשימה למועמדת אחת או שתיים שהכי נראית לך ואם יש לך שאלות עליהן נשמח לענות.

כאן בפורום ממליצים באופן חד משמעי לנהוג ברכב לפני שרוכשים אותו.

כי ריפודים יפים לא מפצים על כסא לא נוח.

בהצלחה

פורסם

אהלן אסף, תודה על התגובה.

ציינתי תקציב אבל כנראה נעלם בעריכה.

התקציב הוא 150K ומטה.

חשובים לי הדברים הבאים:

5 נוסעים, 5 דלתות, מעדיף אוטומט (או חצי אוטומט), האצה גבוהה (אם אפשרי).

ת'אמת שהסוויפט ממש חמודה, אבל קצת חלשה כמדומני.

איך היא על הכביש?

דעתך,

נ.ב. אני אריץ חיפוש באתר בעצתך.

פורסם

תסתכל על האיביזה החדשה או השנתונים האחרונים (2005-2007)

אוטו מהנה, מרווח זריז ובלי בעיות מיוחדות ( פולצסווגן פורחת את נשימתה רק אחרי 300000 ק"מ).

פורסם

150K

משפחתיות:

מאזדה 3 5 דל' 2.0L- רכב נאה, חזק יחסית עם התנהגות טובה.

סופר מיני:

סיאט איביזה FR/קופרה- 180/150 כ"ס- חזק,ספורטיבי עם תאוצות טובות מאוד.

פולו GTI- תאומה של האיביזה, מנוע 150 כ"ס אך עולה הרבה יותר מהאיביזה.

האופציות שהוזכרו למעלה הם אך ורק עם גיר ידני, מעבר לכך יש את שטף הסופר מיני החדשות שהגיעו ארצה:

קליאו, יאריס,207,גרנדה פונטו,פולו מחודשת (בטח יש עוד כמה). בכל מקרה רוב הרכבים הללו דומים, כדאי לקרוא

מבחני רכב ולקחת את הבולטות לנסיעת מבחן.

1.8T 8)

פורסם

אני חושב שהניסן נוט עונה על כל הדרישות שלך.

בעלת 5 דלתות, מרווחת , גיר אוטומטי סטנדרטי ולא רובוטי ומגיעה עם מנוע 1.6 (תאוצה ומהירות הם יחסיים, מה אתה מגדיר כמהיר או שמאיץ מהר?) והמחיר בטווח שציינת - 125K .

אסף

פורסם

אני מתלבט כרגע בין 3 דגמים עקריים, עזרתכם:

סוזוקי סוויפט, סיאט איביזה וטויוטה יאריס.

אני אעשה נסיעת מבחן לפי מה שתמליצו עליו הכי הרבה. אם אני אוהב אותו אני לא אבחן עוד אחרים ואקח.

פורסם

עמדתי בפני התלבטות דומה, יאריס וסוויפט.

הסוויפט זולה יותר, מגיעה באבזור עשיר מהיאריס. יש לקחת בחשבון כי איכות הרכבת החומרים הפנימית בינונית, הרכב מאד קופצני וצפוף מאד מאחורה .

היאריס משמעותית גדולה ומרווחת יותר, איכות החומרים בה משמעותית טובה יותר והיא מהנה יותר לנסיעה.

לגבי התיבה הרובוטית של היאריס- יש לבצע נסיעת מבחן כי אופי התיבה שונה מתיבה אוטומטית קונבנציונלית!

בגדול אם ההפרש במחיר אינו מרתיע אותך והתרגלת לתיבת ההילוכים ללא ספק הייתי ממליץ לך על היאריס- מנסיון!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

האם אתה באמת מסיע 5 נוסעים (אתה + 4 אני משער...) כפי שרשמת לעתים קרובות, או שהכוונה רק לאפשרות תאורטית להסיע במקרים מיוחדים?

אם זה למקרים מיוחדים, אז כל מה שנרשם נכון, אם זה לעתים קרובות, אז כדאי לשנות כיוון - הקטנות החדשות, אם הן מרווחות דיין לצרכיך יהיו כבדות ואיטיות יחסית (גרנדה פונטו, גם הגולף הבסיסית) אם זריזות יותר, בד"כ היותר ישנות, יהיו פחות מרווחות (פולו, יאריס וכו').

אם אתה רוצה להוביל נוסעים ביעילות, אז באמת תחשוב יותר לכיוון קומפקטיות שנכנסות ב-150 (אבל לא "ומטה"...) כמו פוקוס 2.0.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אם אתה צריך מכונית ל-5 נוסעים, רוב הקטנות תהיינה קטנות מדי. סוויפט למשל תהיה צפופה בטירוף, עד כדי חוסר נעימות.

הקטנות היחידות שהן מרווחות מספיק הן קליאו החדשה, גרנדה פונטו והיאריס החדשה שהיא המרווחת מכולן (בהפרש!)

מבחינת כוח - אף אחת מהקטנות לא חזקה במיוחד. יש עדיפות לגיר אוטומטי רגיל על פני חצי-אוטומטי כיוון שהגירים החצי-אוטומטיים הם ממש גרועים במכוניות הקטנות (יאריס החדשה, גרנדה-פונטו).

אם התקציב הוא 150K מומלץ לעלות מדרגה למשפחתיות (פוקוס 2.0, רנו מגאן 2.0 וכן הלאה) - הן חזקות מספיק ותהיינה מרווחות משמעותית מרוב הקטנות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא רוצה למכונית משפחתית כי היא לא מתאימה לגילי (אני בן 20).

זה באמת בעיה עם כל המכוניות הקטנות האלה, כי לכל אחת יש בעיה,

ומצד שני מכונית גדולה לא באה בחשבון.

יש מישהו שהתנסה בסיטרואן סי2 וסי3?

הבנתי שהסי2 מלכה על הכביש, הבעיה שהיא קטנה ורק 3 דלתות, בגאז' קטן ודשבורד לא משהו (מבחינה המראה שלו).

הסי3 לעומת זאת היא מיני חמודה שלא צוינו עליה יותר מדי בעיות, ורק שבחים.

עוד חלק מההתלבטות שלי זה פז'ו 307 מנוע 2000 צבע אדום, אחרונה בארץ מסוגה.

מפריע לי קצת הצבע, אבל חוץ מזה המכונית חבל"ז.

אז מה אתם אומרים? סי2? סי3? פז'ו 307?

תודה,

רז

• תוכן חדש...