Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה סאב SQL שיהיה בעל נצילות גבוהה וידרוש הגברה מכובדת בהחלט,ואל תביאו סאבים מפוצצים(שעולים הרבה או שיותר מידי חזקים),פשוט אני צריך לקנות סאב על "עיוור" מארה"ב-ככה שאני מאמין שאתם יודעים מה הסחורה שמה,ולא להסתבך שמה עם חברות לא מוכרות.

בכל מקרה חבר של אחי הוא ספק של מערכות לרכב,והוא אמר לי שאני יעזוב לקנות מוצרים מארה"ב-הוא אמר לי לקנות ממנו,אמרתי לאו מה אתה ממליץ והוא המליץ על המון סאבים,ובמיוחד את הסאב של PPI,אני אם אתם שואלים אני נוטה להסכים?,כי אני מזה לא מבין בעיניינים האלה,לכן העברתי את ההחלטה לשיקולכם,כדי שאתם תגידו לי מה להביא ממנו?

דרך אגב התקציב הוא עד 400 דולר משהו כזה..או עד 2000 פה בארץ ואפשר לשקול יד שנייה

TNX אנשים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אנשים פה חולקים על דעתי, אבל אני הייתי ממליץ בצורה כמעט עיוורת על הסאב של

peerless XXLS 12"

גם סאב איכותי ביותר, גם נציל מאוד, וגם מדוייק ב-ט-י-ר-ו-ף... ואני אף פעם לא מצאתי את עצמי מגביר אותו עד הסוף, כי הוא מפרק לי את האוטו.

שלא לדבר על זה שהוא עולה באזור ה250 דולר בארה"ב, ככה שגם ישאר לך עודף לגלידה! :)

יש עוד סאב שאמור להיכנס בול לתוך התקציב שלך - הלא הוא הIDMAX ה"אגדי". יש אותו כאן למספר אנשים שפורום, וכל מי שיש לו אותו יגיד לך שהוא מדהים!!

להגיד לך את האמת, אני מסכים, חלקית. למה חלקית? כי במידה ויש לך רכב שלא הושקע עליו כמה אלפי שקלים לבידוד, ולא בנית לו תיבה עצבנית מאוד, הוא יהיה קצת (בעיקר בגיין גבוה) לא מדוייק ביחס לפירלס שהמלצתי עליו קודם. וגם יש עוד עניין קטן הפרשי עוצמות:

הפירלס הינו בעל הספק של 500 וואט RMS, ואילו הIDMAX הוא כפול ממנו (1000 וואט RMS). לכן גם מגבר וגם חיווט יותר רציני יידרשו לשם הזזת הIDMAX. קיצר זה לא נגמר רק בקניית הסאב, אלא יש צורך בהשקעות נוספות מסביב.

אני לא אומר שהפירלס לא דורש חלק מהדברים הללו גם כן, אבל הוא הרבה יותר סלחן להשקעה קטנה יותר (ולדעתי האישית גם נשמע יותר טוב, אבל זה רק אני).

את ההשוואה שלי עשיתי בתוך האוטו שלי, על מגבר של 390 וואט ב4 אוהם (שהפעיל את הפירלס), ואותו מגבר עם 500 ואט ב2 אוהם (שהפעיל את הIDMAX).

הרכב הוא רנו מגאן, ואין בו שום בידוד, וגם אין קבל - לכן היה לי דיסקוטק רציני של אורות כשהפעלתי את הID. אני מסכים שזו לא השוואה הכי טובה, אבל באותם התנאים (שרחוקים מלהיות מושלמים) הפירלס נתן לי תוצאה שאהבתי הרבה יותר!

בברכה!

יונתן.

פורסם

IDMAX בלי ספק!

עולה בין 300 דולר - 400 דולר בארצות הברית!

אבל לפי מה שהבנתי שווה כל אגורה!

יוני.

מה זה הגלון *קבל* הזה בין המגברים ?
:shock:

המגברים האלה מממנים אירגוני טרור:onfire:

אחד החזקים! :rofl:

פורסם
IDMAX בלי ספק!

עולה בין 300 דולר - 400 דולר בארצות הברית!

אבל לפי מה שהבנתי שווה כל אגורה!

יוני.

הבנת?

להבין לפי תופעת העדר מה שיש פה בפורום הרבה פעמים זה לא כמו לשמוע

אני שמעתי את האימג' דינאמיקס ואני באמת יכול להגיד לך שהוא מעולה, אבל השאלה היא באמת עד כמה תרצה ותוכל להשקיע מסביב לסאב? (הגברה חיווט תיבה וכו')

גם את הפירלס שמעתי ואני גם אומר כמו יונתן רק במילים קצת אחרות שהסאב הנ"ל יותר "נוח" להגברה מאשר הidmax.

תעשה את השיקולים שלך.

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

[

הבנת?

להבין לפי תופעת העדר מה שיש פה בפורום הרבה פעמים זה לא כמו לשמוע

אני שמעתי את האימג' דינאמיקס ואני באמת יכול להגיד לך שהוא מעולה, אבל השאלה היא באמת עד כמה תרצה ותוכל להשקיע מסביב לסאב? (הגברה חיווט תיבה וכו')

גם את הפירלס שמעתי ואני גם אומר כמו יונתן רק במילים קצת אחרות שהסאב הנ"ל יותר "נוח" להגברה מאשר הidmax.

תעשה את השיקולים שלך.

לגבי הIDMAX אל תדאג גם אם אני יקנה אותו אני לא יגביר אותו ב1000 RMS זה מטורף!..,אבל יש מצב אני יקנה אותו,למרות שהוא מסורבל מאוד.לגבי הפירלס-האם אני אוכל למצוא סאב כזה בארה"ב?כי לפי איזה אתר שדיברתי איתו שהוא המייבא היחידי לארה"ב הוא אומר שאין מצב שאני מוצא את הפירלס..,אלא אם אתה מתכוון להזמין דרך האתר לארה"ב...

לגבי הסאב חוץ משתי אלה אין לכם סאב SQL שאני יכול להשיג בארה"ב בדוק! וכמעט ולא יהיה מצב שאני לא ימצא אותו בחנויות(אני אומר לכם את זה כי אני לא רוצה לסבך את אבא שלי,גם ככה הוא בחור עקשן :),ואין מצב הוא יתחיל להסתובב בניו יורק),סאב מוכר,איכותי, חזק, אמין, נציל, שלא ידרוש הגברה היסטרית,אבל מהה הכי חשוב שיהיה מדוייק! אני בחור ששומע האוסים,פסיכודלי,ראפ,וטיפה עברית-אני רוצה שיבוא לי באס איכותי ונעים לאוזן באס שגם ירעיד אותך,וגם ייתן לך הרגשה של דבר שבחיים לא שמעת-סאב מיוחד כזה שלא כמו כל הסאבים..

נ.ב-אל תשכחו שאני קונה על עיוור ככה שאין לי זמן לשמוע,אם אתם רוצים לכוון אותי איזה סאב אני רוצה,בבקשה תשאלו כמה שאתם רוצים,עד שבסוף אני אחליט שע"פ המאפיינים שאתם נותנים לי זה הסאב שאני ירצה!

תודה

ציון

פורסם

אתם יודעים מה בגלל שהקשיתי את השאלה הזאת עליכם,איזה מקום פה באיזור חדרה אני יכול להתרשם מסאבים ולשמוע?..

ואם אתם יכולים לענות לי על השאלה ששאלתי בתרד למעלה אני אשמח

תודה

פורסם
[

לגבי הIDMAX אל תדאג גם אם אני יקנה אותו אני לא יגביר אותו ב1000 RMS זה מטורף!..,אבל יש מצב אני יקנה אותו,למרות שהוא מסורבל מאוד.לגבי הפירלס-האם אני אוכל למצוא סאב כזה בארה"ב?כי לפי איזה אתר שדיברתי איתו שהוא המייבא היחידי לארה"ב הוא אומר שאין מצב שאני מוצא את הפירלס..,אלא אם אתה מתכוון להזמין דרך האתר לארה"ב...

לגבי הסאב חוץ משתי אלה אין לכם סאב SQL שאני יכול להשיג בארה"ב בדוק! וכמעט ולא יהיה מצב שאני לא ימצא אותו בחנויות(אני אומר לכם את זה כי אני לא רוצה לסבך את אבא שלי,גם ככה הוא בחור עקשן :),ואין מצב הוא יתחיל להסתובב בניו יורק),סאב מוכר,איכותי, חזק, אמין, נציל, שלא ידרוש הגברה היסטרית,אבל מהה הכי חשוב שיהיה מדוייק! אני בחור ששומע האוסים,פסיכודלי,ראפ,וטיפה עברית-אני רוצה שיבוא לי באס איכותי ונעים לאוזן באס שגם ירעיד אותך,וגם ייתן לך הרגשה של דבר שבחיים לא שמעת-סאב מיוחד כזה שלא כמו כל הסאבים..

נ.ב-אל תשכחו שאני קונה על עיוור ככה שאין לי זמן לשמוע,אם אתם רוצים לכוון אותי איזה סאב אני רוצה,בבקשה תשאלו כמה שאתם רוצים,עד שבסוף אני אחליט שע"פ המאפיינים שאתם נותנים לי זה הסאב שאני ירצה!

תודה

ציון

שמע, את ההחלטה הסופית אתה בכל זאת תיאלץ לעשות בעצמך.

אבל לפי דעתי, אם אתה לא הולך לשים עליו לפחות 600-700 וואט RMS (וזה מונובלוק מאוד יקר בד"כ). לשים קבל, בידוד באוטו וחיווט רציני (של לפחות 4 גייג') אז לא נראה לי כדאי.

אני גם מבין לפי הרוח הכללית של דבריך, שאין לך איזה השקעה מטורפת באיטום הרכב, או חיווט עבה במיוחד... לכן נראה לי שהאופציה של XXLS היא יותר עדיפה בשבילך. ולמרות שהעין רוצה "הכי גדול" "הכי חזק" "הכי מקובל" - זו עלולה להיות טעות דיי גדולה לקנות משהו שבתאכלס "גדול עליך" סתם. (אני גם נורא התלבטתי בקנייה שלי וכמעט קניתי את הIDMAX... אבל כששמעתי את הXXLS, הבנתי שלא טעיתי).

תראה, לגבי הימצאות הסאב בחנויות, אין לי מושג, אבל אמא שלי כשהייתה ברוסיה, פשוט התקשרה לאתר האינטרנט הרשמי שמייבא פירלס לרוסיה והזמינה אותו למלון שלה. אני מאמין שתוכל לעשות משהו דומה גם בארה"ב.

לגבי הסאב שהומלץ פה אחרון - אין לי מושג לגביו, אבל הוא יותר יוצר רושם של סאב SPL מאשר SQ/SQL...

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני אישית חושב לשים ברכב שלי בעתיד 2 סאבים של הרץ היי אנרג'י ה- ES300 או ES250 .. ה- 300= 12" וה- 250= 10"

2 כאלו ותראה לאיזה SQL ניתן להגיעה מבלי להיסתבך בשליחת סאב מחו"ל [= וגם אין צורך במגבר מונו מוגזם (!) רק 500-700W RMS "בריאים".

גם חכמים ממני יגידו כי ניתן להגיעה להרבה יותר כוח מ-2 סאבים של 12" מאשר אחד חזק מאוד של 12"

לגביי דיוק? הרץ אמרתי הכל!

בהצלחה

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
2 סאבים של הרץ היי אנרג'י ה- ES300 או ES250 .. ה- 300= 12" וה- 250= 10"

2 כאלו ותראה לאיזה SQL ניתן להגיעה מבלי להיסתבך בשליחת סאב מחו"ל [= וגם אין צורך במגבר מונו מוגזם (!) רק 500-700W RMS "בריאים".

גם חכמים ממני יגידו כי ניתן להגיעה להרבה יותר כוח מ-2 סאבים של 12" מאשר אחד חזק מאוד של 12"

בהצלחה

מנואל.

לא חרגת מהתקציב שלו בכמה אלפים עם ההצעה הזו?

פורסם
לא חרגת מהתקציב שלו בכמה אלפים עם ההצעה הזו?

אופס טעות..דיברת על האנרג'י לא היי אנרג'י

12 אינץ יחיד יעלה ללא תיבה לא יותר מ- 1000 ש"ח

12" + 12" = 2000 ש"ח +- :roll:

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
אני אישית חושב לשים ברכב שלי בעתיד 2 סאבים של הרץ היי אנרג'י ה- ES300 או ES250 .. ה- 300= 12" וה- 250= 10"

בהצלחה

מנואל.

שמע, זה דיי טריוויאלי ששני סאבים של 12" ייתנו יותר כוח מ12" אחד. הרי זה ברור!

לגבי מחיר - מן הסתם החריגה היא פי שניים.

ולגבי איכות ודיוק - אני אומנם לא בטוח אם שמעתי את הדגמים הספציפיים הללו, אבל הסאבים של הרץ הם אכן מאוד מדוייקים (בהכללה), אבל לפי דעתי הXXLS הוא בכל זאת טיפה יותר מדוייק מהם.

כמו שציינתי כבר בתשובה הראשונה שלי: כמות הדעות היא ככמות הסאבים, כל אחד אוהב קצת יותר משהו אחר. אני התאהבתי בטירוף בXXLS, בייחוד אחרי ששמעתי יותר מתריסר סאבים שונים בתיבות שונות ועל הגברה שונה וכשני שליש מהם גם בדקתי באוטו הספציפי שלי... היה רק סאב אחד שהיה יותר מדויק, והוא האח הקטן של הXXLS, הזטק XLS 10"... שהיה מדוייק כמעט כמו רמקול, אבל היה חסר קצת את העוצמה שחיפשתי... בדיוק אותה עוצמה שהXXLS 12" הצליח להביא!

לפי דעתי האישית - הסאב הזה היה ההשקעה הכי טובה שלי במערכת. וגם בגלל שהוא נציל בטירוף (כמעט 95DB), אז אתה יכול גם לשים אותו על הגברה של 200 וואט והוא עדיין ינגן יפה! (אצלי הוא מוגבר על 390 וואט ואני לא צריך יותר!).

בברכה!

יונתן.

פורסם
שמע, זה דיי טריוויאלי ששני סאבים של 12" ייתנו יותר כוח מ12" אחד. הרי זה ברור!

לגבי מחיר - מן הסתם החריגה היא פי שניים.

ולגבי איכות ודיוק - אני אומנם לא בטוח אם שמעתי את הדגמים הספציפיים הללו, אבל הסאבים של הרץ הם אכן מאוד מדוייקים (בהכללה), אבל לפי דעתי הXXLS הוא בכל זאת טיפה יותר מדוייק מהם.

כמו שציינתי כבר בתשובה הראשונה שלי: כמות הדעות היא ככמות הסאבים, כל אחד אוהב קצת יותר משהו אחר. אני התאהבתי בטירוף בXXLS, בייחוד אחרי ששמעתי יותר מתריסר סאבים שונים בתיבות שונות ועל הגברה שונה וכשני שליש מהם גם בדקתי באוטו הספציפי שלי... היה רק סאב אחד שהיה יותר מדויק, והוא האח הקטן של הXXLS, הזטק XLS 10"... שהיה מדוייק כמעט כמו רמקול, אבל היה חסר קצת את העוצמה שחיפשתי... בדיוק אותה עוצמה שהXXLS 12" הצליח להביא!

לפי דעתי האישית - הסאב הזה היה ההשקעה הכי טובה שלי במערכת. וגם בגלל שהוא נציל בטירוף (כמעט 95DB), אז אתה יכול גם לשים אותו על הגברה של 200 וואט והוא עדיין ינגן יפה! (אצלי הוא מוגבר על 390 וואט ואני לא צריך יותר!).

אוקיי...בגלל שכל אחד פה אומר לי שם אחר של סאב..בוא נעשה סיכום קצר:אתם אומרים לי לקנות או את הרץ או את IDMAX או הפירלס,ואתה אומרים ששלותם מדוייקים,אבל השאלה מה הכי יתאים לי למוזיקה שאני שומע(חוץ מהסאבים המדוברים שאמרתי),שזה האוסים פסיכודלי ושחורה אני צריך באס מהיר מאוד ומצד שני את הבאס למוזיקה השחורה שזה באס יפה ונעים כזה באוזן..אני לא יודע איך להגדיר את זה,מצד שני אני לא רוצה להשקיע ולהשקיע אני רוצה סאב שלא ידרוש הגברה מפוצצת,אבל מהצד השני שיהיה נציל!,עוד משהו שיקל עליכם את העבודה הקומפוננט שיש לי מקדימה זה קומפוננט של אינפיניטי מסדרת קפה שיש לו נצילות של 92-94 DB (אם אני זוכר טוב) ככה שאתם יודעים מה זה הסט הזה,וככה גם לפי הצליל שלו תוכלו לשלב לי סאב שישתלב יפה עם הצליל..

מקווה שהנושא סוף סוף ייפתר..

דרך אגב אם מצאתם סאב שמתאים לי ויש אותו בארץ תגידו לי(קיימת אפשרות נמוכה שאני ארכוש יד שנייה)

ציון

פורסם

להגיד את האמת, אני לא מכיר את הסט של אינפיניטי, לכן לא אוכל לתת חוות דעת על "עד כמה הוא ישתלב יפה עם הסאב".

אבל אני יכול להגיד משהו יותר כללי: IDMAX, זה סאב מפלצת. נקודה.

ובשביל סאב מפלצת, אתה דיי זקוק למערכת מפלצתית שתוכל "לתחזק" אותו. כלומר, זה כל הבלאגן מסביב: תיבה עם קירות עבים (ולא ה19 מ"מ הפשוטות ב100 שקל באוטודיפו), קבל חזק שישמור על אספקת מתח קבוע לסאב, כבלים עבים למגברים, מגבר מפלצת, בידוד לבגאז' ולדלתות ורצוי גם לפלסטיקים המרשרשים באוטו (כי הכל יצוף על פני השטח במכה הראשונה של הבאס).

חוצמזה, אתה גם תזדקק לסט מאוד מאוד חזק כדי שהוא ישתלב יפה והסאב לא ישתלט עליו מאחורה. (כי אחרת הסאב כל הזמן יהיה במינימום כוח).

לגבי ההרץ והXXLS - שניהם יחסית קרובים בתכונותיהם, אם כי את העדפתי כבר הבעתי כאן קודם.

אם הייתה אומר לי שיש לך מערכת בהשקעה כוללת (וכדאית, כלומר לא סתם שעשקו אותך במחיר) של מעל 10-20 אלף שקל, הייתי אומר לך - "לך בעיניים עצומות על הIDMAX" (למרות שגם זה לא הכי נכון, כי היום עדיין הייתי בוחר בXXLS על פני הID)...

אבל מכיוון שנראה לי שאתה אפילו לא קרוב לסכומים אלו, הייתי מציע לך להציב לעצמך גבול מסויים ולא לשבור ת'ראש איך להתאים פרארי לפסי האטה בעיר! (מבחינה ציורית כמובן :) ) קח דברים בפרופורציה, תחשוב קדימה עד כמה באמת תהיה מוכן להשקיע במערכת ורק אז תעשה את השיקול.

אף אחד כאן לא יוכל לתת לך פתרון קסם, כי כמו שאמרתי: כמות הדעות שווה כמעט לכמות הסאבים הקיימים. כל אחד יגיד לך משהו אחר.

אם זה יעזור לך להחליט: IDMAX יש בערך 5-6 בארץ, XXLS (מהדגם הספציפי שלי), יש אולי 2-3... ואתה אמרת שאתה מחפש משהו מיוחד! ;)

בברכה!

יונתן.

פורסם

למה לרוץ להזמנות ועניינים כאשר סאבים לדוגמאת הW3 החדש של JL או אפילו האינפיניטי קאפה פרפקט בתיבה נכונה יעשו את העבודה.

אין ספק שIDMAX או XXLS הם סאבים מעולים, אך הם גם קשים להשגה,יקרים ולפחות הID דורש הגברה מכובדת .

עם עובדים נכון,מדובר ומתאים גם סאבים של 350-400 וואט RMS יהיו מספיק חזקים ומדוייקים, תיבות נכונות,הגברה נכונה,שילוב נכון של שאר האלמנטים ברכב,מערכת חשמל תקינה ומספקת ובקיצור לעבוד נכון ומסודר.

קצת חומר למחשבה,

ניר

under construction..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...