Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 3.2Q

gershon17
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסיבה לא ברורה ולא הגיונית בעליל, אודי A6 ממש עושה לי את זה - אני אוהב את איך שהמכונית הזו נראית, ומביקורות שקראתי עליה, גירסת הקוואטרו מספקת חווית נהיגה לא מבוטלת (קראתי מבחן ראש בראש מול הסדרה 5 הנוכחית בלי מנצחת ברורה, ומבחן אחר בו השוו בין האודי ל-530 למרצדס E350 עם חבילת הספורט. המרצדס ניצחה, אבל לא היתה הכרעה בין האודי לב.מ.וו).

יש רק בעיה אחת קטנה - המכונית הזו תעלה מעל 100,000 שקל בשנה בירידת ערך ובביטוחים (מה שחשוב לי מבחינה כלכלית ברכישת מכונית זה כמה היא עולה כל שנה, לא כמה צריך להוציא מהכיס כשקונים אותה). בשלב זה של חיי, כזו הוצאה שנתית לא באה בחשבון.

מצד שני, כל פעם שאני רואה אותה, אני רוצה כזו בדיוק. מה שמותיר את האפשרות לקנות אחת משומשת. המחירון של כזו משנת 2005 הוא 340,000 ש"ח, מה שאומר שבודאי אפשר למצוא כזו בעשרים או שלושים אלף שקל פחות. פה כבר מדובר על שכונה הרבה יותר ידידותית, אם הייתי חייב להחליף עכשיו מכונית הייתי הולך כנראה על 325 חדשה בעיקום אף מסויים (לא סובל את הצורה שלה).

מבחינת ירידת ערך היא בודאי תהיה ידידותית יותר מאשר 325 חדשה (היא הירידה בין שנה שלישית לרביעית נמוכה יותר מאשר בין ראשונה לשניה בדרך כלל ,לא?), וגם מבחינת ביטוח אני מנחש שהיא תהיה בערך באותו האיזור, אבל איך היא תהיה מבחינת תחזוקה? מישהו יודע לאיזה בור של הוצאות אחזקה אני מכניס את עצמי אם אני קונה אודי קוואטרו בת שנתיים?

ואגב, ראיתי בעיתון מודעה לאחת כזו בדיוק במחיר של 275,000 ש"ח. התקשרתי, זה סוחר רכב עלום שאומר שהמכונית עברה 100,000 קילומטר, וש"יש עוד אחריות יצרן, כי היצרן נותן 3 שנות אחריות". לא יודע מי הסוחר הזה, אבל אם הוא משקר בנוגע לדבר כה בסיסי כמו אחריות יצרן (צ'מפיון נותנים רק שנתיים, ועד כמה שביררתי אין להם אפשרות להעריך את האחריות) - מי יודע במה עוד הוא משקר.

נו, לחלום מותר, לא?

תודה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

320K ש"ח = לקסוס IS חדשה.

יותר אמינה, יותר זולה לתחזוקה (ביטוח, ירידת ערך, דלק ואמינות) לדעתי גם הרבה יותר כייפית.

כדאי לחשוב גם על האופציה הזו, אבל אם אתה נעול על האודי - אז שיהיה בהצלחה.

אין מה לעשות האהבה עיוורת :-o

פורסם
מסיבה לא ברורה ולא הגיונית בעליל, אודי A6 ממש עושה לי את זה - אני אוהב את איך שהמכונית הזו נראית, ומביקורות שקראתי עליה, גירסת הקוואטרו מספקת חווית נהיגה לא מבוטלת (קראתי מבחן ראש בראש מול הסדרה 5 הנוכחית בלי מנצחת ברורה, ומבחן אחר בו השוו בין האודי ל-530 למרצדס E350 עם חבילת הספורט. המרצדס ניצחה, אבל לא היתה הכרעה בין האודי לב.מ.וו).

צר לי לבאס אותך על הדברים הבאים, אך גם אני קראתי ביקורת "ראש בראש" בין 530 ל-A6 3.2 קוואטרו (במגזין אוטו).

בנוגע ליכולת הדינמית של הA6, זה מה שרשמו:" לאודי יכולת דינמית גבוהה בזכות ההנעה הכפולה המעולה, אך לזאת אין שותפים. המתלים נטולי ריסון וההגה מנותק וסובל מחוסר דיוק. נוחות הנסיעה בעיר ומחוצה לה אינה טובה בגלל אותו מחסור בריסון, ונרשמות יותר מדי תנועות מרכב, גם בשיוט."

על ה-5 רשמו את הדברים הבאים:"ל-530 שלדה פנומנלית היוצרת יכולת דינמית מעולה המאפשרת להזרימה לפניות בקלות מדהימה בהנאה רבתי. זוויות גלגלול פוגמות קצת בהעברת משקל מהירות. ההגה מתקשר היטב. נוחות הנסיעה מחוץ לעיר ובתוכה משובחת בגלל שילוב מעולה של רכות ושיכוך."

הסיכום של המבחן היה ברור מאוד, הסדרה 5 ניצחה את ה-A6 וגם כונתה: "אחת ממכוניות הנוסעים הטובות בעולם בכלל."

פורסם
צר לי לבאס אותך על הדברים הבאים, אך גם אני קראתי ביקורת "ראש בראש" בין 530 ל-A6 3.2 קוואטרו (במגזין אוטו).

בנוגע ליכולת הדינמית של הA6, זה מה שרשמו:" לאודי יכולת דינמית גבוהה בזכות ההנעה הכפולה המעולה, אך לזאת אין שותפים. המתלים נטולי ריסון וההגה מנותק וסובל מחוסר דיוק. נוחות הנסיעה בעיר ומחוצה לה אינה טובה בגלל אותו מחסור בריסון, ונרשמות יותר מדי תנועות מרכב, גם בשיוט."

על ה-5 רשמו את הדברים הבאים:"ל-530 שלדה פנומנלית היוצרת יכולת דינמית מעולה המאפשרת להזרימה לפניות בקלות מדהימה בהנאה רבתי. זוויות גלגלול פוגמות קצת בהעברת משקל מהירות. ההגה מתקשר היטב. נוחות הנסיעה מחוץ לעיר ובתוכה משובחת בגלל שילוב מעולה של רכות ושיכוך."

הסיכום של המבחן היה ברור מאוד, הסדרה 5 ניצחה את ה-A6 וגם כונתה: "אחת ממכוניות הנוסעים הטובות בעולם בכלל."

המממ, זה לא המבחן שאני קראתי. אולי ב.מ.וו. שינו משהו בינתיים? טוב, ברור שלפני שאקנה מכונית אקח אותה לנסיעת מבחן (אני יכול לבדוק אחת חדשה, המכונית לא השתנתה בשנתיים האחרונות) ואם היא לא תעלה לי חיוך מטופש על הפרצוף גם כשאני בתוכה - אוותר.

פורסם
320K ש"ח = לקסוס IS חדשה.

יותר אמינה, יותר זולה לתחזוקה (ביטוח, ירידת ערך, דלק ואמינות) לדעתי גם הרבה יותר כייפית.

כדאי לחשוב גם על האופציה הזו, אבל אם אתה נעול על האודי - אז שיהיה בהצלחה.

אין מה לעשות האהבה עיוורת :-o

אני מעדיף את ה-325 החדשה על פני ה-IS החדשה. הדבר העיקרי שיש לי נגד ה-325 שאני לא סובל את המראה שלה (בעוד ה-IS סתמית). נראה לי כל כך מוגזם להוציא כזה סכום על רכב שכל פעם שאני אביט בו בחניה אני אגיד "איווווווו".

אני עוד לא יודע אם אני מחליף מכונית בקרוב, זה תלוי במשרד האוצר ובמדיניות המיסוי החדשה לרכבי חברה (כרגע יש לי רכב חברה, ואם שווי השימוש לצרכי מס יעלה משמעותית, עדיף יהיה לי למכור אותו ולקנות פרטי. קבוצה 6 זו קבוצה יקרה). אבל אם המדיניות תשתנה, אני אצטרך מכונית...

מישהו יודע במקרה להשוות עלויות תחזוקה של אודי לכאלה למשל של אלפא (להחזיק אלפא בת כמה שנים זה לא זול, אם מותר לי להיות עדין)? מדובר באותו סדר גודל או ביותר?

פורסם
על איזה רכב אתה נוהג כיום?

למה לא לבדוק וולוו S80 החדשה, היא גם 4X4 ומאוד יפה.

היום יש לי אלפא 156 2 ליטר. לפני שקניתי אותה בחנתי את ה-S60 T5. הוולוו היתה הרבה הרבה יותר מהירה, בלי השוואה בכלל, עם יכולת הדבקה לכיסא בכל מהירות שהעזרתי להגיע אליה. אבל מה לעשות, ברגע שמפסיקים לנסוע בקו ישר, האלפא הרבה יותר מהנה.

ה-S80 החדשה בטח תעלה מעל ל-400,000, וזה מחוץ לתחום. אני מדבר על הסביבה של ה-300,000, ואין S80 חדשה בת שנתיים עדיין. במקרה של האודי לא איכפת לי אם היא 4x4 או לא - אני הרי לא לוקח אותה לשטח, איכפת לי מהתחושה בזמן הנהיגה. מכל מה שקראתי, התנהגות הכביש של הקוואטרו באודי טובה בהרבה מזו של ההנעה הקידמית.

אה, כן, וכמה שהסידרה 3 לא מוצאת חן בעיני, הסידרה 5 גורמת לי לעוויתות של ממש. אני ממש לא סובל את הצורות החדשות של ב.מ.וו., אחרת כמובן ש-530 בת שנתיים היתה אופציה ראויה בהחלט.

פורסם

דבר מעניין במכוניות הוא שכאשר אתה נוהג בה אתה לא יכול לראות אותה מבחוץ.

המראה של ה-325 או כל סדרה שלוש חדשה לצורך העניין הוא ערך נרכש עם הזמן במקרה הטוב, במקרה הרע היא לא הילדה הכי יפה בכיתה.

אממה (זה נראה רע כשכותבים את זה), כשאתה נוהג עליה אתה דיי שוכח איך היא נראית וזה גם לא ממש מעניין אותך.

אותי לפחות, מדי בוקר, זה לא מעניין מחדש.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

לא הבנתי מה בדיוק הדרישה, בכל אופן סדרה 3 החדשה לא יפיפיה כמו הקודמת אבל יש לה

יופי אקזוטי שלוקח זמן להתרגל אליו- אחריי שמתרגלים הרכב נראה ממש לא רע, ביחוד אם

הצבע נכון (לבן ושחור הולמים אותה מאוד). סדרה 3 קופה החדשה לאומת זאת מזוויעה, השבוע

ראיתי אחת ברחוב ואלמלא הייתי "מבין" במכוניות הייתי יכול לחשוב שזאת עוד ניסאן או סובארו-

פשוט רכב אנמי. הצורה היפה ביותר ל3 החדשה לפי דעתי זה הסטיישן- אולי כדאי לבדוק את זה.

על ביצועי ה3 אין צורך לדבר הרבה, מדובר ביצירה מוטורית אמיתית.

בכל מבחן רכב שקראתי ה5 ניצחה את ה6 בכל אספקט, תמיד הייתה הכרעה והיא הייתה לטובת ה5.

אם ירידת ערך מפחידה אותך (בצדק) חפש את הרכבים יד שניה, יש לא מעט מציאות בטרייד אין

של קמור או אוטודיל- שווה לבדוק.

1.8T 8)

פורסם

תעשה לעצמך טובה וקח נסיעת מבחן על הגולף GTI. זה, לפחות, בחינם...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

איך קשורים כל רכבי המנהלים האלה לגולף GTI ולA3?

פותח השרשור - מה עם מרסדס?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכל מבחן רכב שקראתי ה5 ניצחה את ה6 בכל אספקט, תמיד הייתה הכרעה והיא הייתה לטובת ה5.

אם ירידת ערך מפחידה אותך (בצדק) חפש את הרכבים יד שניה, יש לא מעט מציאות בטרייד אין

של קמור או אוטודיל- שווה לבדוק.

בהחלט אחפש יד שניה. השאלה ששאלתי היתה לגבי עלויות אחזקה של A6 בת שנתיים, לעומת למשל אלפא בת שנתיים (אני לא אהיה מופתע אם מדובר על אותו סדר גודל).

אתה השני שאומר שבמבחנים שהוא קרא ה-5 מנצחת את ה-A6 בקלות. זה אומר כמובן שאני אצטרך לקחת את ה-A6 לנסיעת מבחן ולבדוק אם היא מוצאת חן בעיני או לא גם מבפנים.

ואם כבר מדברים, איך נראות עלויות תחזוקה של סידרה 5 בת שנתיים?

פורסם

A6 אוטו מאוד מכובד ומרשים, אבל מהונדס מדי לטעמי (כמו A8 רק קצת פחות קיצוני...) ואני קצת חושד שאחרי 156 אתה תרגיש שהזיקנה קפצה עליך מוקדם מדי... 8)

אם אתה בעניין נסיעות מבחן, למה לא תנסה סיבוב על 159 3.2 4X4? מכונית נהדרת, תהווה עבורך שדרוג הולם מה-156 (יותר סולידית, יותר איכותית, יותר מרווחת וגם יותר חזקה מה-2.0, אבל עדיין אלפא, יפה ומהנה מאוד לנהיגה). וגם מובטח לך טרייד אין אטרקטיבי על ה-156.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...