Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 3.2Q

gershon17
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גרשון - עשה לעצמך טובה ולך תבדוק ללא דעה קדומה את כל המכוניות שבתקציב שלך.

עם סכום כזה שווה שתשקיע עוד יום - יומיים לפני שתקבל החלטה סופית.

אני ממליץ לך (בחום) להתבונן בלקסוס IS. לא טוב? אל תקנה, אבל תן צ'אנס אמיתי לרכב.

אגב בעברי (הרחוק) אני אלפיסט ואני יודע היטב על מה אתה מדבר. למרות זאת ה- IS תענה (לדעתי) על רוב משאלותיך.

תתחדש ובהצלחה!

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שתדע שמבחינת עלויות קרוב לוודאי שה159 תהיה יותר יקרה מA6- נעזוב בצד ביטוחים וטיפולים, ה156 זכתה לירידת ערך

חדה מאוד תוך זמן קצר, כמו כל האלפות. יכול מאוד להיות שאחריי שנתיים-שלוש הרכב ירד ביותר מחצי מהמחיר המקורי שלו,

מה שיהפוך את האחזקה ליקרה בכמה (עשרות?) אלפי שקלים בכל שנה.

מבחינה כלכלית הפאסאט נשמעת הכי טוב. תמורת 270 אלף שקל אתה מקבל רכב חדש, מאובזר עם מנוע 200 כ"ס מצויין,

וגיר DSG (לא מסתדר עם קלאץ' אמרת..)- תמורה שתקבל אצל המתחרות בתוספת של לא פחות מ70K, ואני סבור שגם

מבחינת אחזקת רכב שוטפת הפאסאט תהיה הרבה יותר ידידותית למשתמש. בכל אופן אם המצב מאפשר ה159 היא אופציה

מצויינת ויחודית, שלא רואים הרבה על הכביש (ולא בגלל שהיא חדשה..)- כמו שקלארקסון אמר פעם על המורצ'ילאגו "זה כמו

לצאת לפיקניק שבו הגרמנים בנו את הסלסלה והאיטלקים עשו את האוכל":lol:

1.8T 8)

פורסם
נדמה לי שהפאסאט TFSI מגיעה עם טיפטרוניק ולא DSG.

אתה בהחלט צודק. ה-TFSI לא מגיעה עם DSG, וה-159 3.2 לא מגיעה עם סלספיד. ה-2.2 כן מגיעה, והפאסאט TDI כן מגיעה עם DSG.

אני לא מצליח להבין מה למה. יש לאלפא גיר מצויין, ולפולקסווגן על-פי השמועות גיר עוד יותר מאד מוצלח, והם מתעקשים לא לשים אותו בכל הדגמים - ויותר מזה, לא בכל הדגמים הבכירים. למה?! ההיכרות שלי עם DSG מוגבלת לנסיעה במוניות עם DSG. אם לא הכיתוב DSG על ידית ההילוכים, בחיים לא הייתי מנחש שלא מדובר בגיר אוטומטי - לא מרגישים את החלפות ההילוכים בכלל (בסלספיד כן מרגישים אותן, למרות שכנהג זה דווקא רק מוסיף). מה מפריע להם לשים DSG שם?

חוצפנים.

פורסם
רק שתדע שמבחינת עלויות קרוב לוודאי שה159 תהיה יותר יקרה מA6- נעזוב בצד ביטוחים וטיפולים, ה156 זכתה לירידת ערך

חדה מאוד תוך זמן קצר, כמו כל האלפות. יכול מאוד להיות שאחריי שנתיים-שלוש הרכב ירד ביותר מחצי מהמחיר המקורי שלו,

מה שיהפוך את האחזקה ליקרה בכמה (עשרות?) אלפי שקלים בכל שנה.

מבחינה כלכלית הפאסאט נשמעת הכי טוב. תמורת 270 אלף שקל אתה מקבל רכב חדש, מאובזר עם מנוע 200 כ"ס מצויין,

וגיר DSG (לא מסתדר עם קלאץ' אמרת..)- תמורה שתקבל אצל המתחרות בתוספת של לא פחות מ70K, ואני סבור שגם

מבחינת אחזקת רכב שוטפת הפאסאט תהיה הרבה יותר ידידותית למשתמש. בכל אופן אם המצב מאפשר ה159 היא אופציה

מצויינת ויחודית, שלא רואים הרבה על הכביש (ולא בגלל שהיא חדשה..)- כמו שקלארקסון אמר פעם על המורצ'ילאגו "זה כמו

לצאת לפיקניק שבו הגרמנים בנו את הסלסלה והאיטלקים עשו את האוכל":lol:

לאלפא יש עוד בעיה לעיתים. זו הנוכחית שלי בילתה השנה במוסך בערך חודש במצטבר, ולא בגלל שעשיתי תאונה. אני לא בטוח בכלל שאקנה עוד פעם אלפא (ה-159 תצטרך לגרום לי להתאהב בה לגמרי), אבל לפחות הגעתי למסקנה שאני לא רוצה מכונית יד שניה. זה פותר הרבה בעיות...

פורסם
לאלפא יש עוד בעיה לעיתים. זו הנוכחית שלי בילתה השנה במוסך בערך חודש במצטבר, ולא בגלל שעשיתי תאונה. אני לא בטוח בכלל שאקנה עוד פעם אלפא (ה-159 תצטרך לגרום לי להתאהב בה לגמרי), אבל לפחות הגעתי למסקנה שאני לא רוצה מכונית יד שניה. זה פותר הרבה בעיות...

תיזהר, ה159 בהחלט יכולה לגרום לך את זה (היא באמת מדהימה).

דרך אגב צדקתם, הפאסאט לא מגיעה בגרסת הTFSI עם DSG אלא עם גיר טיפ' 6 הילוכים שגם הוא לא רע..

מבחן דרכים לפאסאט

1.8T 8)

פורסם

ה DSG לא מוצא את דרכו לדגמים הבכירים (למשל הלאון קופרה 240 כ"ס) כנראה משום שכרגע הקונצרן משדך אותו למנועים שמוציאים עד 200 כ"ס, כנראה ישנה עדיין מגבלת הספק בגיר המדהים הזה.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
ה DSG לא מוצא את דרכו לדגמים הבכירים (למשל הלאון קופרה 240 כ"ס) כנראה משום שכרגע הקונצרן משדך אותו למנועים שמוציאים עד 200 כ"ס, כנראה ישנה עדיין מגבלת הספק בגיר המדהים הזה.

גיר בנוסח DSG קיים בווירון, כך שהטכנולוגיה קיימת במשפחה. שמעתי על כמה תלונות מבעלי GTI על הDSG שעם הזמן

נהיה פחות מדוייק ופחות הדוק.

1.8T 8)

פורסם

זה מסביר את המקרה של פולקסווגן, אבל באלפא הסלספיד משודך ל-240 כוחות סוס של ה-156 GTA, אבל מעולם לא היה משודך למשל ל-240 כוחות סוס של ה-166 או ל-240 כוחות סוס של ה-GT.

חוץ מזה, בפרארי יש תיבות הילוכים דומות שמשמשות למנועים הרבה יותר חזקים, מן הסתם גם באלפא הם יוכלו להשתמש בידע של המהנדסים הבני-דודים ולפתור את הבעיה. תמוה מאד.

פורסם

לא תמוהה, כל חברה והתכנולוגיה שלה.

הDSG היא אחת התיבות ה"עממיות" הטובות בעולם.

אגב, בויירון יש DSG, אז אני לא חושב שאתם בכיוון הנכון... :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא תמוהה, כל חברה והתכנולוגיה שלה.

הDSG היא אחת התיבות ה"עממיות" הטובות בעולם.

אגב, בויירון יש DSG, אז אני לא חושב שאתם בכיוון הנכון... :)

הויירון היא לא דוגמה, יכול מאד להיות שה-DSG שבויירון עולה פי 17 מאשר זו שבגולף, כי היא מיוצרת ביד על-ידי עשרים טיבטים שבילו את חמש-עשרה השנה האחרונות במדיטציה.

בכל מקרה, לא סביר שמדובר בכוח מנוע. ה-SMG של ב.מ.וו. והסלספיד של אלפא הן בגדול תיבות הילוכים ידניות רגילות, רק שמחשב לוחץ על הקלאץ' (כן, ברור לי שהסיבוך הוא בפרטים הקטנים, אבל בגדול זה המצב) - לא צריכה להיות להן בעיה עם מנועים חזקים יותר. מה גם שה-SMG מותקנת בגרסאות ה-M.

זה בהחלט בהחלט תמוה (יש שם פתח גנוב, כמו ב"גבוה" או "תפוח", "תמוהה" זה בנקבה. זו טעות כה נפוצה שלפני כמה ימים מצאתי אותה בידיעות).

פורסם

אני לא רואה את הבעיה בלקנות רכב פאר משומש, בן שנתיים.

מעבר לבעיה פסיכולוגית, כמובן.

אלה מכונות עבודה. מכונות שלא יפסיקו לעבוד, בטח לא אחרי שנתיים וכ-20-30K על השעון.

בתמורה אתה מקבל את הרכב ב-100K פחות.

נשמע לי מגוחך להוציא על פאסאט 2.0T קרוב ל-300K.

עם האלפא, עם כל הכבוד, אתה הולך "להפסיד" באזור ה-50-70K לשנה.

זה סכום מטורף שמתאים לרמה הבכירה יותר (S, 7, A8).

בסכומים שהרכב הזה יאבד, אתה יכול להשאיר אצלך את ה-156, או לקנות אחת טיפה יותר זקנה, סתם בשביל הכיף.

נ.ב.

מניסיון, במגרשי טרייד אין, אם יש לך יכולת מיקוח ו"התערבבות" טובה, אתה יכול לצאת עם עסקאות מדהימות (רכבי פאר ב-100-150K מתחת למחירון).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
אתה בהחלט צודק. ה-TFSI לא מגיעה עם DSG, וה-159 3.2 לא מגיעה עם סלספיד. ה-2.2 כן מגיעה, והפאסאט TDI כן מגיעה עם DSG.

אני לא מצליח להבין מה למה. יש לאלפא גיר מצויין, ולפולקסווגן על-פי השמועות גיר עוד יותר מאד מוצלח, והם מתעקשים לא לשים אותו בכל הדגמים - ויותר מזה, לא בכל הדגמים הבכירים. למה?! ההיכרות שלי עם DSG מוגבלת לנסיעה במוניות עם DSG. אם לא הכיתוב DSG על ידית ההילוכים, בחיים לא הייתי מנחש שלא מדובר בגיר אוטומטי - לא מרגישים את החלפות ההילוכים בכלל (בסלספיד כן מרגישים אותן, למרות שכנהג זה דווקא רק מוסיף). מה מפריע להם לשים DSG שם?

חוצפנים.

הנה עוד סיבה מדוע אתה צריך לעשות נסיעת מבחן בGTI. המנוע הזה (TFSI) והתיבה הזו (DSG) הם שילוב מופלא.

לגבי הDSG במכוניות חזקות יותר - למיטב ידיעתי הDSG קיים גם קיים בGTI 30th Anniversary, לה 230 כ"ס.

הבעיות איתן מתמודד הגיר לרוב נגזרות ממומנט המנוע, ואם הוא מצוי על הTDI עם 32.6 קג"מ, כנראה שהוא בסדר.

בקיצור, קח נסיעת מבחן, אפילו אם לא תקנה אותה, זה כיף, ובחינם...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...