Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלום

מטרת ההרצה היא התאמה של טבעות הבוכנה לצילינדר ובעקבות זאת אטימה טובה יותר

והתאמת מיסבי ההחלקה לטבור גל הארכובה ועי כך להשיג מקדם חיכוך נמוך יותר אורך החיים של המיסב מתארך ,המיסב מתחמם פחות ועוד .

התאמה זאת מתבצעת עי חיכוך ,שמן סינטטי הוא בעל מקדם חיכוך נמוך (שימון טוב יותר)ועל כן החיכוך יקטן ואיתו התאמת החלקים הנעים(הרינגים והמיסבים)

יגאל

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסבר משכנע ביותר, תודה!

משהו יכול לתת לי חוות דעת לגבי מס' הקילומטרים של ההרצה הדעות חלוקות בין האנשים ששאלתי לאחרונה.

הטווח נע בין:

1. מה הרצה, מי עושה הרצה, סע רגוע פעם פעמיים וסעעעעעע.

2. כ500 קמ' הרצה לפי הכללים, חימום וקירור של המנוע משחק בסלד (דה פול מונטי)

3. לנסוע כ1000 קמ' בלי לעלות מעל ל5K סל"ד

4. 1500 קמ' כמו במס' 2

מה דעתכם?

בתודה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
לחבר שלום

מטרת ההרצה היא התאמה של טבעות הבוכנה לצילינדר ובעקבות זאת אטימה טובה יותר

והתאמת מיסבי ההחלקה לטבור גל הארכובה ועי כך להשיג מקדם חיכוך נמוך יותר אורך החיים של המיסב מתארך ,המיסב מתחמם פחות ועוד .

התאמה זאת מתבצעת עי חיכוך ,שמן סינטטי הוא בעל מקדם חיכוך נמוך (שימון טוב יותר) ועל כן החיכוך יקטן ואיתו התאמת החלקים הנעים(הרינגים והמיסבים)

יגאל

מחזק את ידי יגאל ומוטי לגבי הצורך בהרצה בעזרת שמן מנוע פשוט, וזו דרך אגב גם המלצתו של יצרן ה'רויאל-פרפל'.

ההסבר הטכני לעומת זאת מעט שטחי ואנסה להרחיב ולדייק - שמן איכותי (ושוב, להערכתי לא עובדת היות השמן סינטטי אלא התוספות שבו והיכולת להבטיח יציבות בהתנהגותו ברכב בתנאי עבודה משתנים וחמורים הודות לשליטה בתכונות) בונה שכבת גבול עבה ומונע מגע מתכתי בין החלקים המתחככים. המגע יוצר תופעות מקומיות של ריתוך בקר כלומר תולש מתכת מצד אחד ואת חלקה מדביק לצד השני, כשהשאר נגרף לשמן.

השמן האיכותי מרחיף ומחייץ יותר תוך בניית הפרדה משופרת ובכך מונע חיכוך (הריתוך הזה בקר צורך אנרגיה ומחמם) ומקטין בלאי.

בהרצה אתה מעוניין בהתאמת פני השטח (מיקרו חיספוס) בין הרינגים ודפנות הצילינדרים, ולכן עדיף שמן זול.

זו דרך אגב הדרך בה אני פועל גם במכוניות הפרטיות שלי - שמן יצרן בכמה אלפי ק"מ ראשונים ורק אז מעבר לקוקטייל הסינטטי החביב שלי.

כדי לחדד עוד - בשמנים משובחים מלוא אפקט השמן מצריך זמן מה - שיאים בחיספוס פני השטח מוסרים לאחר זמן מה והמגע המתכתי הולך ופוחת. מסיבה זו אם מישהו רוצה להנות ממלוא השיפור בהקטנת החיכוך ובשיפור צריכת הדלק (או התוספת לסחיבה) יש לנסוע עם השמן הסינטטי (בתום ההרצה) נניח כמה מאות ק"מ לפני שהמצב מתייצב והשיפור מורגש במלואו.

יוסי

פורסם

1500 קמ כאשר 500 ק"מ הראשונים סלד קבוע עד2500 , ולאחר מכן האצה והאטה בין 2000 ל3500

יש לבדוק שמן ומים על בסיס יומי,מבט על שעון החום

אין לקחת נוסעים הנסיעה תתבצע בכבישים מישוריים ככל האפשר

יגאל

פורסם

הרצה למיסביי החלקה..? :-o היו זמנים שבהם היו עושים התאמת מייסבים ראשונית ואח"כ "הרצה".

היום יש Grades, מייסבי החלקה שמגיעים במידות שונות להתאמה מוחלטת עוד בזמן השיפוץ/יצור, על-ידי פלסטיקגייג' (מרווח סיכה) או מדידות מיקרומטר חיצוני ופנימי.

ההרצה נועדה אך ורק להתאמת טבעות הבוכנה למשטח הצילינדר עליו הם רצים.

פורסם

נדב,

כאשר אני משפץ מנוע, אני עושה את הפעולות הבאות:

1. סיבוב המנוע עם מד לחץ שמן מותקן וללא מצתים עד בניית לחץ שמן במנוע.

2. התנעה והפעלה בסיבובי סרק במשך כשעה, ואז החלפת שמן ומסנן.

3. הפעלה בסיבובי סרק במשך כ 5 שעות, ואז החלפת שמן ומסנן. על שלב זה אני חוזר פעם נוספת, ומגיע בסך הכל ל 11 שעות עבודה. החלפות השמנים בשלב זה, מיועדות לסלק את השחיקה של המתכות במנוע, ולכן איני מוצא חשיבות לשימוש בשמן יקר, אלא מינרלי דוגמת 15W40.

4. נסיעה רגועה בעומס בינוני ומטה במשך כ 10 שעות עבודה, והחלפה נוספת של שמן ומסנן.

לאחר מכן, אני מביא את המנוע בהדרגה לעומס הפעולה הרגיל שלו, ומתחיל בשגרת טיפולים רגילה עם שמנים איכותיים.

מסנן השמן תמיד מקורי ! אלא אם יש לך תחליפי באיכות זהה למקורי או באיכות טובה יותר.

בשיטה זו אני מגיע למנועים עם אורך חיים ארוך מאוד. בסאאב 99 שלי המנוע נסע מאז כבר 450,000 ק"מ, שאותם אני מעריך ב13,000 שעות מנוע, כולל בתנאים מפרכים דוגמת חציית אירופה ב 200 קמ"ש באוטובנים של גרמינה, גרירות וחילוצים.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן אני חושב שעדיף לך להשקיע פחות בעבודה בסרק (מוגזם לטעמי שעה+10 שעות ) ויותר בנסיעה בעומס נמוך, בסל"ד משתנה יותר מ10 שעות.

החלפת השמן והמסנן הוא צעד חכם - זה ידוע שרוב השבבים בהרצה מגיעים לשמן כבר ב150 ק"מ הראשונים.

אם בוצע חידוש לגל הזיזים מומלץ להריץ את המנוע בסל"ד גבוה מעט מסרק בכדי לחלק את העומס שווה לאורך הפיקה.

פורסם

חדשות!

מסתבר שנשבר לי רינג(!) :shock:

מזל שהפסקתי לנסוע כשהפסקתי אחרת הייתי הורס את הבלוק.

אז מה עשו?

נעשה הונינג ע"י חרט

שיפוץ מלא לראש המנוע

רינגים חדשים

מסבים חדשים

ואולי עוד כמה דברים קטנים שאינני זוכר.

השאלה היא כזו.

בהנחה ועשו רק חצי אוברול (בעצם זה מה שהיה :) ) איזו הרצה אני צריך לעשות?

נאמר לי שמספיק 500 קמ'

בתודה

נדב

• ספונסר פורום
פורסם

אני במקומך הייתי דורש שיחליפו גם בוכנות וסליבים, במיוחד כשמדובר ברכב מרוץ

פורסם
אני במקומך הייתי דורש שיחליפו גם בוכנות וסליבים, במיוחד כשמדובר ברכב מרוץ

עדיף לבדוק לפני שמגיבים!

א. אין סליבים!

ב. הבלוק במצב חדש אין צורך לעשות שום שינויי בו.

ג. הבוכנות במצב מצויין

אין סיבה להחליף מה שלא צריך, מנסים להביא את המנוע כמה שיותר קרוב למצבו המקורי (כשיצא את שערי המפעל) ולמצב בו הוא יהיה אמין כמה שיותר!

בברכה נדב

• ספונסר פורום
פורסם
עדיף לבדוק לפני שמגיבים!

א. אין סליבים!

ב. הבלוק במצב חדש אין צורך לעשות שום שינויי בו.

ג. הבוכנות במצב מצויין

אין סיבה להחליף מה שלא צריך, מנסים להביא את המנוע כמה שיותר קרוב למצבו המקורי (כשיצא את שערי המפעל) ולמצב בו הוא יהיה אמין כמה שיותר!

בברכה נדב

באמת עדיף לבדוק לפני שמגיבים...

איך קבעת שהבלוק במצב חדש? נבדק אובליות וסגלגליות בעזרת אינדיקטור?

אתה אומר שנשבר רינג,ועדיין אין נזק לצילינדר או לחריץ הבוכנה? אני מתקשה להאמין לזה.

בכל מקרה,להחזיר את המנוע למצב המקורי כמו שהוא יצא מהמפעל ללא חריטה והחלפה לבוכנה מתאימה לא תצליח לעולם.

פורסם

לחבר

הנוסף לעצות הטובות

בדוק שהרינגים מתאימים ולא תחליפי כלומר עובי הרינג,האם הורכב בכיוון הנכון?

שבירת רינגים במנוע לאחר הונינג יעיד על מרווח רינג גדול מדי(הכנס רינג חדש לצלינדר ללא הבוכנה ומדוד end gap) או מרווח הרינג בחריץ הבוכנה בתנועה של מעלה מטה

יגאל

פורסם

המנוע נמדד ע"י כל הכלים המדוייקים ביותר ע"י איש מקצוע מומחה!

החלפים שמשתמשים בהם הם ברמה הגבוהה ביותר...

אין טעם להתגוננות מצידי, הכל כבר נעשה הראש נסגר ביום ראשון על הבוקר!

מה שאני מבקש לדעת זה מה עושים עם ההרצה...

בתודה מראש

נדב

• תוכן חדש...