Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"קונדסון"?

לכתוב KUNDASON או אפילו קונדסון בלי מרכאות זה לא מספיק טוב? :?

אני אסתפק ב"מר נעלול" (אבל בלי מרכאות).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אין דבר כזה בכלל ספורטיבי. זה המצאה של אנשים. כינוי אם אתם רוצים,או משחק שיווקי.

לכל רכב שמיוצר יש מטרה. אם זה שטח ואם זה מסלול.

Omnia mea mecum porto

פורסם
בקיצור מה שאתם אומרים:

-הונדה NSX רכב ספורט,הונדה סיוויק טייפאר רכב ספורטיבי. נכון

-מיצובישי GT3000 רכב ספורט,מיצובישי איבו רכב ספורטיבי. נכון

-אלפא ספיידר רכב ספורט,אלפא 147 GTA רכב ספורטיבי. נכון

-במוו Z3/Z4 רכב ספורט,במוו M3 רכב ספורטיבי. לא נכון

אז בסדר לכם יש רכב "ספורט" להוא יש רכב "ספורטיבי",יפה לגטימי ,עדיין זה לא אומר שמה שמוגדר כ"ספורט" יותר טוב מ"ספורטיבי",זהו שטח אפור וצריך לבדוק כל מקרה לגופו.

יש הסכמה אצל כולם?

M3 זה רכב ספורט: יש לו מרכז כובד נמוך, שלדה מעולה, הגה מדוייק ומתקשר, מנוע חזק והתנהגות

כביש מהטובות בעולם!

לעומת זאת ה Z3 זה לא רכב ספורט כי הוא לא נבנה להיות כזה בשונה מ הZ4.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
אתם מסתובבים במעגלים סמנטיים מיותרים.

רוצים את ההגדרה הפשוטה שלי?

רכב ספורט הוא רכב המשמש את בעליו לספורט מוטורי תחרותי רשמי.

אם מטרת הרכב היא עליה למסלול והשגת זמנים תחרותיים, הרכב הוכן לכך ומטופל בהתאם לדרישה זו, זה רכב ספורט. הוא משמש לספורט נטו.

אתה משתמש ברכב שלך באופן קבוע בתחרויות ומטפל בו בצורה שתהפוך אותו לתחרותי יותר, בלי שום קשר והתחשבות בתפקודו בכבישים ציבוריים? ברכותי. יש לך רכב ספורט.

אתה משפר את הרכב שלך לתפקד גם בתחרויות אך גם לשרת אותך ביום יום? ברכותי. יש לך רכב ספורטיבי עם תכונות של רכב ספורט.

ואיך אני מגדיר רכב ספורטיבי? רכב ספורטיבי הוא רכב המסוגל לענג חובב ספורט מוטורי ולספק לו בצורה זו או אחרת חלק זה או אחר מהריגושים שרכב ספורט אמיתי על מסלול היה יכול לספק לו.

והרגשה זה לא משהו שאפשר לכמת במילים.

הלכת רחוק מדי, ובלבלת בין מכונית מירוץ - שזה מה שהגדרת - לבין מכונית ספורט.

כשמאזדה הוציאה את ה-MX-5, היא עשתה את זה כדי למכור כמה שיותר מכוניות שיעלו על הכביש. זה שאחר-כך כל מיני אנשים לקחו את המיאטות שלהן והכינו אותן למירוצים - זה כבר סיפור אחר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אני לא יודע על איזה E36 אתה נוהג, אבל אני חולק עליך לחלוטין

לא משנה אם מדובר ב4 דלתות או קופה ,316i או M3 ,אוטומטית או ידנית ,הבימר משמעותית יותר טובה מהצרפתיות שציינת בכל הפרמטרים שלפיהן נשפטת מכונית ספורט

וכן ,hate it or love it , הרבה בזכות ההנעה האחורית

מצטער, לא מסכים ואני אסביר.

אני מדבר על 328 למשל מול GTI1.9 או GTI6.

ה-ג-ה.

עם כל הכבוד ל-BMW, ביום שהם יוציאו הגה כמו של ביז'ו, תגיע אחרית הימים.

כמובן בלי להוריד מההגה האיכותי מאוד של BMW.

הגיע הזמן לצאת מהקונוונציות (ליאשה- ההגדרות הרגילות).

אין קשר בין תצורת הרכב/שילדה לספורט.

חיפושית 911 זה הרכב הכי מטומטם מבחינת תכנון.

אז? כבר עשרות שנים הם מייצרים את רכב הספורט(יבי?) מהטובים בעולם.

במקרה זה, המטרה מקדשת את האמצעים.

והמטרה היא רכב ספורט/יבי.

הגה מתקשר, שילדה מעולה עם פידבקים וכו' וכו' -->אוטו ספורט/יבי.

איך מייצרים דבר כזה? לאף אחד אין מרשם.

היגוי אחורי פאסיבי (306), סבבה.

היגוי אחורי אקטיבי (NSX), סבבה.

הנעה קידמית (205), סבבה.

הנעה אחורית (M3), סבבה.

הנעה כפולה (EVO), סבבה.

מנוע אחורי (פיחושית 911), סבבה.

מרכזי? קידמי? במוסך על 4 בוקים? סבבה.

תפרידו בין המכניקה לתוצאה הסופית.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אני אנסה לתת נק' מבט אחרת לדיון: בואו נסתכל על ההבדלים בין המילים 'ספורטיבי' ו'ספורט' מבחינת השפה העברית.

אני מביא את דבריו של (מילון) אבן-שושן:

ספורט = תרגילים גופניים בעיקר בצורת משחקים או תחרויות, שמטרתם פיתוח הגוף וחיזוקו... תרגילי ספורט, מכשירי ספורט; עשיית מעשים שאין בהם תועלת משל עצמם ומטרתם השגת שיא וכו'.

ספורטיבי = שיש בו ספורט; שיש בו רוח הספורט.

ההגדרה לספורטיבי תואמת את דבריו של מוטי ואת ויקיפדיה - משהו שלא תוכנן לעסוק בספורט, אבל מכיל מאפיינים ספורטיביים. (וולבו S70 T5). הבאתי דווקא את הוולבו, כדי להמחיש שההגדרה למאפיינים ספורטיביים היא אינדיבידואלית. מהירות היא חלק בלתי-נפרד מענפי ספורט רבים, לדעת רוב האנשים. לכן כל רכב מהיר הוא ספורטיבי. (מכיל תכונה ספורטיבית).

דוגמא לרכב שתוכנן להיות ספורט אפילו שמבוסס על גרסא משפחתית - M3 CSL.

# השאלה העיקרית שנשאלת - איך אנו מתאימים את הגדרת המילון ל'ספורט' לתחום שלנו? קשה לומר שרכב ספורט זה רק רכב שנועד לתחרויות...

הרעיון שקספר הציע נחמד: מי שחולק על הגדרת חברו, שייתן דוגמא נגדית.

אביעד

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

דיי עם הוויכוח המיותר הזה! רכב ספורט הינו רכב שנבנה בתצורת מרכב ספורט! נקודה!. לא משנה המנוע, הגיר המתלים וNADA!!

מרכב ספורט הינו : קצר, נמוך , שתי דלתות (לא שלוש!!) ,.. לדוג' לוטוס אליז שתוכננה מ0 ליהיות

רכב ספורט.

רכב ספורטיבי - הינו רכב שלאו דווקא תוכנן כרכב ספורט, (ראה M3) אלא התחיל את חייו כרכב סדאן או קופה. מרכבי הרכבים הספורטיבים יכולים ליהיות סדאן, קופה, האץ' באק, מיני, סופר מיני וכו'!!

מכונית-על- הינה גם מכונית שעוצבה ע"פ מרכב מסויים , תמיד שתי דלתות, מאוד נמוכה ומאוד רחבה.

ההגדרות : "ספורט" וספורטיבי" הינם אך ורק לגבי תצורת המרכב! וזוהי ההגדרה המילונית!!

תחושות ועמייטים,זה אינדיבידואלי ולא ניתנת למדידה מדעית וקרה! זהו, פתרתי את סוגיית ההגדרה!

פתחו אבן-שושן או אנציקלופדייה למען השם!

אהה.. ורודסטר הינה תצורת מרכב ספורט! ולא לשמוע שטויות על זה שמיאטה היא לא רכב ספורט כי היא כן !.

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

פורסם

פזיו 206CC היא רכב ספורט? הרי יש לה מרכב שתי דלתות...

ואתה רוצה להגיד שסובארו אימפרזה WRC היא לא רכב ספורט טהור, רק כי יש לה מרכב סדאן?

ההגדרה שלי אחרת - רכב ספורט הוא רכב שמשמש רק לתחרויות ואימונים ואינו מורשה לנוע על כביש ציבורי.

רכב שמורשה לנוע בכביש ציבורי הוא לא רכב ספורט, לא משנה כמה מהיר יהיה ואיך הוא יתנהג בפניות. זהו רכב כביש עם נטיות ספורטיביות שעדיין יש על נהגו להחזיק רישיון נהיגה בתוקף, לציית לחוקי התנועה של המקום שבו הוא נוסע, לעבור בדיקות תקופתיות (טסטים) ולבטח אותו כנדרש, ולהתקין על הרכב את כל האיבזור הנדרש על פי החוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מדבר על "ההגדרה שלך" אני מדבר על ההגדרה! נקודה! , אימפרזה הינה רכב ספורטיבי מהמם! אבל לא, היא לא ספורט!! (היא גם תפרק את הצורה לרוב רכבי הספורט שיתחרו מולה), ונכון שה206 CC הינה בעלת מרכב 2 דל', אבל, היא לא תוכננה כך במקור! היא גירסה קצת שונה למקור.

ההגדרה לא מדברת על כח, היא מדברת על צורת מרכב .

כפי שהיא תוכננה עוד במפעלי החברה!

אה.. ואתה מדבר כבר על רכב מירוצים שזה כשלעצמו מחולק למיליון קטגוריות וסוגי מירוצים.

רכב ספורט תוכנן לסוע גם על הכביש הציבורי (בתור בונוס) עכשיו עם יצרנית הרכב החליטה שהרכב יהיה גם נוח על הכביש הציבורי זה כבר מעבר לצורת המרכב, זה כבר נתון המתלים והשלדה וכו'.

שאלה לא מגדירים רכב ספורט.

שוב אני אומר זה רק עיניין של צורת מרכב(בפעם מיליון ושתיים)

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

פורסם

תסלח לי הוד גיהינומיותו - אבל אתה מדבר שטויות, ועוד בכזו נחרצות.

לדבריך יונדאי קופה הוא רכב ספורט?

מה הספורט שלו? להקפיץ ת'ציץ לילדות בנות 16?

ספורט, או ספורטיבי הינו משהו תחרותי.

כאשר מדובר במכוניות, אני אישית מפרש את זה כרכב שאתה יכול לקחת למסלול וליהנות ממנו.

לדוגמא: ניסאן סקייליין הוא רכב בתצורת 3 קופסאות - לא נראה "פראריסטי" במיוחד.

מצד שני - היא ברמת הביצועים של כמה איטלקיות שעולות כמו בית בקיסריה.

אפשר גם לקחת את המיני כדוגמא - לדעתי המיני היא רכב מאוד ספורטיבי ומהנה (בגרסאות הקופר לפחות)

כמו גם ההוט האצ'ים למיניהם.

וגם מכוניות השרירים החזקות באמת (קאמארו, קורבט, מוסטנג, וייפר...)

רכבי ספורט הם לא הגדרה של מרכב, או של כח.

הם הגדרה של ייחודיות וייעוד.

כאשר היצרן מייצר רכב במחשבה על כמות ופנייה לכלל השוק(ראה ערך טויוטה מקרורולה, הרכב הזה, בד"כ לא יהיה ספורטיבי.

(אלא אם כן מדובר על רכבים ספורטיביים להמונים - כמו ה106, הקליאו - אפילו הלוטוס אליז לא יקרה במיוחד).

לסיכום - רכב מתנהג ו\או רכב חזק ו\או רכב יוצא דופן מבחינה עיצובית - הוא לדעתי רכב ספורטיבי.

בד"כ לפחות אחד מהתנאים מתקיים במלואו והשאר - לפחות חלקית.

(דוגמא: אימפרזה - מתנהגת YES, חזקה YES, נראית טוב? ביחס לאלמרה אולי.. :smile:)

לילה טוב, דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אההמ... אם כבר נכנסת לזה, אז גם הסקייליין GT-R שעליה אתה מדבר היא גרסה ספורטיבית (אחושרמוטה, וזה עוד בעדינות) של מכונית משפחתית.

יונדאי קופה נופלת בדיוק לתוך קבוצת המכוניות שעוצבו כדי להראות כמו.

מוטי

פורסם
יונדאי קופה נופלת בדיוק לתוך קבוצת המכוניות שעוצבו כדי להראות כמו.
וזה בדיוק מה שאני בא להגיד - צורת מרכב היא ממש לא הגדרה של מהות הרכב או ה"ספורטיביות" שלו.

מוטי - יש כזה דבר סקייליין משפחתית? אם תגיד אלמרה, אני נופל מהכסא עכשיו! :p

נ.ב

(אחושרמוטה זה וואחד אנדרסטייטמנת)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש דבר כזה - סקייליין 4 דלתות הנעה אחורית מנוע 3.5 ל' אוטומט, AKA אינפיניטי G35

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...