Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"לנצ'יה תחייה....ועוד לאורך שנים רבות".

בעבר (1969) כבר המותג לנציה היה על סף פשיטת רגל,ואז פיאט הצילה אותם וקנו אותם.

התקווה האחרונה של לנצ'יה, רגע לפני שפיאט מחליטה לסגור אותה סופית כמו יצרניות אחרות שבלעה , היא שורה של דגמים המתוכננים לעתיד הקרוב. הצלחה שלהם, היא הערובה האחרונה שלנציה תצליח לשרוד, ולא תיקבר סופית.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הצלחת לבלבל אותי.

אתה מוכן להגדיר רכב ספורט?

תראה מוטי, לנסות להגדיר רכב ספורט זה קשה, כי מה שמוגדר כך לאחרים הוא לא בהכרח מה שאני אחשוב, דוגמא חיה לכך היא המיאטה שרבים חושבים שונה ממני.

אותו ויכוח אני גם אכלול את הVR6 ועוד רכבים נוספים.

לצערי לא אוכל להגדיר זאת בצורה חד משמעית.

אם אתה כבר מנסה להכניס את המיאטה למשבצת, לפחות תכניס אותה למשבצות הנכונות.

היא לא זריזה, יופי הוא עניין של טעם ואין בה שום דבר שנראה אקזוטי (ראית פעם אקזוטיקה? מה אקזוטי ויחודי בדיוק ברכב זול שנמכר במאות אלפי עותקים?).

מוטי, אני כתבתי שהיא בעלת "מראה אקזוטי" וכפי שכתבת שיופי הוא עניין של טעם, ולי היא דווקא נראית מאוד ייחודית מעניינת ובעלת שונה, וזה לא משנה אם היא נמכרה ב10 עותקים או ב10 מליון עותקים.

אה, וגם תסביר מה בדיוק הופך את ה-S2000 למכונית ספורט שהמיאטה היא לא.

אני באמת סקרן לגבי הנקודה הזו.

לטעמי ומבחינתי בדבר אחד מאוד בולט- המנוע.

ואגב, אומרים רודסטר Roadster עם E ולא רודסטאר.

צודק, קורה, כולנו טועים:)

מוטי

מוטי,

אין פה שום דבר אישי,

אבל אני יודע שהנושא של המיאטה מאוד חשוב לך, ואתה עומד על הדברים שאתה אומר תמיד.

להיפך, אני מכבד את זה- מאוד!.

לעשות הגדרות של רכבי ספורט מה מתאים לקטגוריה ומה לא זה מאוד קשה.

נהגתי במיאטה, והיא אחד הרכבים שמאוד נהנתי מנסיעה בהם.

אגב כל רכב שהוא קבריו , הוא הופך את הנסיעה לחוויה אחרת.

אפילו רכבים מזוויעים כמו רובר 216 קבריו' או פיג'ו 306 קבריו' ואפילו פונטו קבריו' עדיין בעלי עניין רק בגלל הגג הפתוח.

למעשה אחד הרכבים שהכי נהנתי מנסיעה איתם היה סאאב 900 קבריו', למרות שמבחינת התנהגות הוא לא רחוק מטנק:).

אבל זה המון עניין של טעם, כי מה שאידיאל מבחינתי לא תואם הרבה ציפיות של אחרים.

אפשר להתווכח על כל הנושא הזה שעות על גבי שעות, עדיין לא נגיע לשום הסכמה על שום דבר.

ואין לי גם עניין להגרר פה לויכוח שכבר היה וצר לי שזו גם התוצאה לעניין.

ובטח שלא בתרד' שלא עוסק בנושא והוא בכלל תרד' על ייעוץ ברכישת רכב X.

ניר

under construction..

פורסם
לטעמי ומבחינתי בדבר אחד מאוד בולט- המנוע.
טעות.

זה מה שהופך את הS2000 לרכב ספורט יותר מהיר.

מוטי, אני כתבתי שהיא בעלת "מראה אקזוטי" וכפי שכתבת שיופי הוא עניין של טעם, ולי היא דווקא נראית מאוד ייחודית מעניינת ובעלת שונה, וזה לא משנה אם היא נמכרה ב10 עותקים או ב10 מליון עותקים.

מה הקשר בין רכב ספורט לאיך שהוא נראה?

זה שנהגת במיאטה אלוהים יודע איפה, זה לא אומר שאתה יכול לבקר את היכולות הספורטיביות שלה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל זה לא היה במסלול . ולא על המגבלות.

אתה לא יודע להגדיר רכב ספורט. אז איך אתה יכול להגיד שהמיאטה היא לא?

ונו באמת, אתה באמת משווה VR6 למיאטה? אתה שפוי?:shock:

נהנת לנהוג על סאאב פתוחה. יופי.

אתה מדבר על התחושה ברכב פתוח. מה הקשר לספורטיביות?

nissan silvia s14

פורסם

יוני היקר.

1. לא דיברת על יופי בהקשר לספורטיביות.

2.לא דיברתי אלייך אלא למוטי, והתגובה שלי הייתה מיועדת אליו ולכן גם נכתבה ביחס לדבר מוטי.

3. 100% מהפעמים שנהגתי ברכבים הם לא היו על מסלול, למה? כי אין לי שום מסלול לנהוג בו:):).

ובקשר למגבלות, אז גם פה, ב"סיבוב" 1-2-3-4 שאני לוקח ממישהו אני לא ממש יכול להביא רכב למגבלותיו, זה משהו שלוקח זמן ודורש גם הרגל לרכב מסויים על מנת להגיע למקסימום תוצאה.

ועוד פרט "שולי" אני לא אקח רכב מחבר ואנסה להגיע איתו למגבלותיו כי זה לא רכב שלי.

4.זכותי המלאה כמביע דעה,חובב רכב,כותב בפורום ואזרח כדוה"א לבקר כל דבר שאני רוצה, אני לא חושב שהתגובה הזאתי במקום, כי כמו כל בעל ודעה אני יכול ורשאי להביע אותה , במיוחד במקום המיועד לכך כמו בפורום העוסק במוטוריקה.

אגב, אם לא היה לי רשיון, או לחילופין לא הייתי נוהג או יצא לי לנהוג במיאטה אז אולי הייתי יכול להיות שאני לא אובייקטיבי, אבל עד אז זו זכותי המלאה ואני לא זקוק לאישור ממך.

5.לא השוואתי VR6 למיאטה, כתבתי ואתה יכול לעבור על זה שוב, שאין פה הגדרה חד משמעית ומה שאני מגדיר בעיניי ולטעמי כרכב ספורט הוא לא מה שאתה או כל נהג אחר יגדיר זאת, וכתבתי שבאותו ויכוח על מה נחשב רכב ספורט או לא הייתי עומד על דעותיי גם על VR6 שנחשבת בעיניי רבים לרכב ספורט וגם רכבים אחרים שאפילו מקבלים תואר רכב ספורט כמו איביזה FR.

פעם הבאה שאתה רוצה להגיב להודעה שלי, בבקשה ממך, תקרא את מה שאני כותב עד הסוף, ואל תוציא את דברי מהקשרם.

וכמו שכתבתי למוטי, אני לא מתכוון לערוך פה דיון\ויכוח או שכל משהו דומה, בתרד' של ייעוץ ברכישת לאנצ'יה HF:).

אז בו נפסיק בבקשה, אם עדיין תרצה, אתה יכול לפתוח תרד' כזה ברכב כללי ותראה איזה ויכוח יתנהל לגבי אידיאל הספורט בדיוק כמו על אידיאל היופי.

בידידות,

ניר

under construction..

פורסם

יוני מיאטה היקר, שלום רב.

הרי ברור כאן שכל אחד יגן על יצרן הרכב שבו הוא מחזיק כרכב שלו. אני אגן על הלנצ'יה, ואתה תגן על המיאטה.

רכב ספורט כרכב, לא נבדק במסלול ולא על המגבלות. הוא נבדק בכביש אמיתי. לצערי, על הכביש, המאטה לא עשתה לי את זה. אלא הקאפה. וכבר הסברתי ורמזתי שכל העיניין כאן הוא עיניין אינדבידואלי. אני שמח שלקחת ונהגת במיאטה שלך במסלול והגעת איתה למגבלות. אחרי מספר מסלולים שאני עברתי בחו"ל, בכל מיני מסגרות שונות ומשונות - דווקא לא נוטים לשבח את המיאטה במיוחד. אבל זהו כבר ויכוח אחר לגמרי.

אתה ומוטי טוענים שהמיאטה ספורטיבית? הסבירו בבקשה במה היא ספורטיבית : בכך שהיא ללא גג קשיח ובעלת הנעה אחורית ? התנהגות כביש מיוחדת?

אני מוכן להתערב איתך שהכל בידי הנהג. האם אתה הגעת עם המיאטה שלך למגבלות האחיזה שלה ? אתה מכיר אותה טוב ? אם כן אז יש לי הצעה "ספורטיבית" בשבילך, שאומנם קשורה למיאטה אך לא קשורה ללנצ'יה.

תגיב להודעה זו ואז נראה אם שווה בכלל להעלות את ההצעה שלי כאן ע"ג הפורום.

שבוע טוב לכולם,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

רכב ספורט כרכב, לא נבדק במסלול ולא על המגבלות.

אה לא? :shock: מוזר.

הוא נבדק בכביש אמיתי
חשבתי בכביש מפלסטיק.:shock:

אני מוכן להתערב איתך שהכל בידי הנהג
אהה. אז זה אני לא הייתי בסדר כשנהגתי בסיוויק והרגשתי שהיא לא ספורטיבית.:shock:

האם אתה הגעת עם המיאטה שלך למגבלות האחיזה שלה ? אתה מכיר אותה טוב ?
הגעתי. אלפי פעמים. והרבה פה יעידו.מכיר אותה כמו את כף היד שלי.

אם כן אז יש לי הצעה "ספורטיבית" בשבילך, שאומנם קשורה למיאטה אך לא קשורה ללנצ'יה.
דבר... :roll:

nissan silvia s14

פורסם

והרי ההצעה -

בחר קטע כביש כלשהו, שאתה מכירו טוב, אשר דורש נהיגה ספורטיבית ורכב עם כיול / יכולות ספורטיביות. ונמצא דרך לשנינו איך לבדוק את יכולתה של המיאטה לעמוד במבחן מול רכב שלדעת כולם הקשר בינו ובין ספורטיביות הוא כמו יום ולילה. תציע אתה את קטע הכביש, ואת אופן הבדיקה.

אתה תגיע עם המיאטה ואני אגיע עם הרכב הא-ספורטיבי (וזאת לא לנצ'יה כל שהיא).

הדרך סלולה לפניך, ידידי היקר.

ואגב - מדוע הינך מוכן את המיאטה ?

בידידות רבה,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
אתה ומוטי טוענים שהמיאטה ספורטיבית? הסבירו בבקשה במה היא ספורטיבית : בכך שהיא ללא גג קשיח ובעלת הנעה אחורית ? התנהגות כביש מיוחדת?

תקרא את מה שכתבתי בעמוד הקודם!

כן. התנהגות כביש מיוחדת.

הנעה אחורית, הגה קצר מדוייק ומתקשר, גיר מדוייק, נטייה ברורה להיגוי ייתר, שליטה קלה והתחברות ישירה לנהג ומהר!

תנוחת הישיבה, גובה הנסיעה ו"אפקט" הROADSTER תורמים הרבה מאוד להנאה ולחוויה.

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
והרי ההצעה -

בחר קטע כביש כלשהו, שאתה מכירו טוב, אשר דורש נהיגה ספורטיבית ורכב עם כיול / יכולות ספורטיביות. ונמצא דרך לשנינו איך לבדוק את יכולתה של המיאטה לעמוד במבחן מול רכב שלדעת כולם הקשר בינו ובין ספורטיביות הוא כמו יום ולילה. תציע אתה את קטע הכביש, ואת אופן הבדיקה.

אתה תגיע עם המיאטה ואני אגיע עם הרכב הא-ספורטיבי (וזאת לא לנצ'יה כל שהיא).

הדרך סלולה לפניך, ידידי היקר.

ואגב - מדוע הינך מוכן את המיאטה ?

בידידות רבה,

רזי.

אני מריח ריח של זילזול.:shock:

סחתיין עליך קולין, סליחה רנזי.

לפי מה שאתה רומז מאזדה 3 תספיק או שנחפש 121?

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
ואני אגיע עם הרכב הא-ספורטיבי (וזאת לא לנצ'יה כל שהיא).

רזי.

אתם סוטים לגמרי מהדיון - אף אחד לא אמר שלנצ'יות הן לא רכב ספורטיבי - להיפך נטען כאן שהן יותר ספורטיביות מהמיאטה.!

ללנצ'יה תמיד היתה גישה אחרת - כמו שכתבו כאן כשכולם נסעו בעגלות הלנצ'יה היתה אור באפלה בכל מה שקשור להנאה מנהיגה ובמראה חיצוני.

אבל מאז - כלום נאדה! נסיונות כושלים להביא לעולם את אותה התחושה של שנות ה80.

קאפה? כבודה במקומה מונח ובמיוחד דגם ה3.0 - ואני בטוח שאם תסע איתה חזק גם במסלול לא ממש תתאכזב ויש לה הרגשה של רכב ספורט\ספורטיבי והיא הרבה יותר מהנה מכל ליסינגומטית שתמצא על הכביש.

אבל בין זה לבין להשוות אותה למיאטה או לכל רכב ספורט טהור בסיגמנט שלה - אתה חורג בענק אחי!

יותר מזה -אתה מוזמן להגיע לאירועים שאנחנו עושים לפעמים - לבדוק אותה על הגבולות-כמו יוני:wink:

פורסם

אין פה שום דבר אישי

בדיוק.

הגדרת מכונית הספורט היא לא נושא שפתוח לפרשנות אישית ברמת "אני נהניתי יותר לנהוג בצורה ספורטיבית על סוסיתא קוביה מאשר על פורשה קאררה ולכן בשבילי היא מכונית ספורט אמיתית יותר" וזה בדיוק מה שקורה בכמה מהתגובות בדיון הזה.

באמת שממש לא משנה אם הקאפה של אחד המשתמשים עשתה לו את זה יותר ממיאטה שהוא נהג עליה או עם משאית של תנובה לוקחת סלאלומים במהירויות שאוכלות S2000 לארוחת בוקר.

רודסטר אמיתית כמו S2000, טויוטה MR2 ספיידר, מיאטה, Z3/4, אלפא ספיידר מהשנים שהמנוע שלהן היה עוד מחובר לגלגלים הנכונים ועד הרבה מאוד מכוניות מסוגן, הן מכוניות ספורט נטו, נקודה סוף פסוק.

תצורת הרודסטר היא חלק כמעט בלתי נפרד מהגדרת מכונית הספורט, ולא, אין קשר בכלל למכוניות קבריו'.

הטענה שמכונית זו או אחרת היא יותר מהירה בכביש X ולכן היא יותר ספורטיבית פשוט מגוחכת.

יש המון מכוניות ספורט אמיתיות שהביצועים שלהן לא מדהימים בכלל מבחינה מספרית וזה פשוט לא קשור.

מוטי

נ.ב: בואו נמנע מתגובות "לי יש יותר גדול".

פורסם

אחרי כל הוויכוחים עדיין אי אפשר לגבש הגדרה מתאימה ל"מכונית ספורט"

אז אני ינסה לתת הגדרה שלי:

מכונית בעלת מאפיינים ספרטניים {למרות שאי אפשר להשתמש במילה אותה מגדירים} או מכונית שנועדה להיות כזאת או מכונית ששופרה למטרה הזאת.

עכשיו אני ינסה להסביר למה רשמתי את זה, ניקח לדוגמא יונדאי קופה-הרוב פה יסכימו איתי שזה לא מכונית ספורט, למרות שהיא נועדה להיות כזאת ויש לה מראה כזה והיא נימכרת כמכונית ספורט וכשאימא שלי תיראה אותה ברחוב היא תגיד "הנה מכונית ספורט", וביכלל כל אדם בלי הבנה במכוניות כמו רוב האנשים יגדיר את האוטו הזה כמוכונית ספורט.

ואז מיתעוררת בעיה אחרת-אימא שלי ואנשים "רגילים" יגדירו לנו מהם מכוניות ספורט? לנו? "המבינים"

אז כן ולא

כן כי זה מה שהעם יודע ואי אפשר להתחיל להסתבך עם החלקים הספציפיים וההספק המדוייק בהגדרה

ולא כי ה"מבינים" לא יכולים לקבל את זה ש206CC 1.6 אוטומט תחשב לאוטו ספורט, או ביכלל כמעט כל מכונית בעלת גיר אוטומטי {כימעט כי יש כמה גירים אוטומטיים מיפלצתיים}.

אז נא לא להתקיף, זאת דעה ותנסו לקחת אותה ולשפר אותה ולהוצא מהנושא הזה הגדרה ראויה.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם
מוטי,

אין פה שום דבר אישי,

אבל אני יודע שהנושא של המיאטה מאוד חשוב לך, ואתה עומד על הדברים שאתה אומר תמיד.

להיפך, אני מכבד את זה- מאוד!.

לעשות הגדרות של רכבי ספורט מה מתאים לקטגוריה ומה לא זה מאוד קשה.

נהגתי במיאטה, והיא אחד הרכבים שמאוד נהנתי מנסיעה בהם.

אגב כל רכב שהוא קבריו , הוא הופך את הנסיעה לחוויה אחרת.

אפילו רכבים מזוויעים כמו רובר 216 קבריו' או פיג'ו 306 קבריו' ואפילו פונטו קבריו' עדיין בעלי עניין רק בגלל הגג הפתוח.

למעשה אחד הרכבים שהכי נהנתי מנסיעה איתם היה סאאב 900 קבריו', למרות שמבחינת התנהגות הוא לא רחוק מטנק:).

אבל זה המון עניין של טעם, כי מה שאידיאל מבחינתי לא תואם הרבה ציפיות של אחרים.

אפשר להתווכח על כל הנושא הזה שעות על גבי שעות, עדיין לא נגיע לשום הסכמה על שום דבר.

ואין לי גם עניין להגרר פה לויכוח שכבר היה וצר לי שזו גם התוצאה לעניין.

ובטח שלא בתרד' שלא עוסק בנושא והוא בכלל תרד' על ייעוץ ברכישת רכב X.

ניר

אני מאחל לכול חובב נהיגה רכב מזוויע כמו הפיז'ו 306 .

אם הייתה לוקח את האוטו לכביש מפותל הייתה מבין את המשמעות של המילה רכב ספורטיבי (הגה מדהים +שלדה מדהימה )אחד המרכיבים שמאפשרים לך לנהוג בצורה ספורטיבית.

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

פורסם

מה שלי נראה ומה שחלק מהכותבים פה ניסו להעביר הוא שרכב ספורט "אמיתי" הוא כזה שנבנה

למטרה זו בלבד ולא גרסה חמה ברמה כזו או אחרת של דגם מסוים.

וזה ההבדל בין רכב ספורטיבי ( הוט האץ' ,סלון חזקות ) לרכב ספורט ( רודסטרים לדוגמא )

אלה ה-50 בייט שלי בנושא ( האמת קצת יותר אבל לא נורא :wink: )

פורסם
ומה בדיוק שטויות במה שכתבתי ?

כמו בתרד שבו קמת והכרזת שמאזדה MX5 היא לא רכב ספורט!

תום

מי אמר כזה דבר!? :twisted:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...