Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכל דבר בחיים , יש קטגוריות , וגם ברכבים יש קטגוריות , רוב המכוניות שמסתובבות בארץ הם בתחפושת פוזה ספורטיבית , וזה גורם להרבה אנשים להתבלבל בקשר למהות של רכב ספורט

לי אין כוח להיכנס להגדרות , אבל אומר זאת בפשטות ומקווה שתבינו

אף אחד לא אומר שספורט בהגדרה חייב להיות הנעה אחורית , מה שכן מכוניות המסלול הקיצוניות שמורידות כוח רב לגלגלים מעדיפות תצורה כזו , אבל אם תקחו אלפא 156 עם הנעה קדמית ותשימו אותה במסלול מרוצים היא תעשה חיל , היא תעשה ועוד איך ..

המיאטה היא חיקוי זול וחמוד ללוטוס , האם היא ספורטיבית ? כן , ספורט , ממש לא

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו בכל דבר בחיים , יש קטגוריות , וגם ברכבים יש קטגוריות , רוב המכוניות שמסתובבות בארץ הם בתחפושת פוזה ספורטיבית , וזה גורם להרבה אנשים להתבלבל בקשר למהות של רכב ספורט

לי אין כוח להיכנס להגדרות , אבל אומר זאת בפשטות ומקווה שתבינו

אף אחד לא אומר שספורט בהגדרה חייב להיות הנעה אחורית , מה שכן מכוניות המסלול הקיצוניות שמורידות כוח רב לגלגלים מעדיפות תצורה כזו , אבל אם תקחו אלפא 156 עם הנעה קדמית ותשימו אותה במסלול מרוצים היא תעשה חיל , היא תעשה ועוד איך ..

מילים כדורבנות.:beerchug:

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

טוב, אני אל אגיב אישית לכל אחד כי ממש אין לי כוח.

לגבי יוני - כן, יוני נוהג על הגבול, על קצה קצהו של הקצה.

ואני יכול להעיד כי ישבתי איתו ברכב. הוא מוציא מהמיאטה שלו כל גרם של מיאטה שאפשר להוציא ממנה, ובדיוק בגלל זה הוא שוקל לעבור הלאה (תקן אותי אם אני טועה).

לגבי המיאטה כהגדרתה כרכב ספורט, והשוואתה לשאר מכוניות קבריולט:

יש הבדל בין רכב שיוצר בגרסה רגילה ואז עשו לו גרסה פתוחה (או "חמה") לבין רכב ספורט.

רכב שייצרו לו גרסה פתוחה בד"כ יהיה כבד יורת בשל חיזוקי מרכב, ולכן המראה שלו יהיה "ספורטיבי יותר" אולם ההתנהגות תהיה פחות (כדוגמת 306 קבריולט לדוגמה).

רכב רגיל שייצרו לו גרסה "חמה" הוא רכב ספורטיבי. לא רכב ספורט, אלא רכב רגיל בעל יומרות ספורטיביות. לשם העניין - גם 205GTI נכנסת לקטגורייה הנ"ל. היא בנוייה בצורה של רכב רגיל, כאשר תכנון של חלקים שמשלימים אחד את השני בצורה נפלאה יותר את השילוב שלה כספורטיבית נחשקת מאוד שתיזכר כאייקון לדורות.

מצד שני, יש לנו רכב שתוכנן לדבר אחד בלבד - מכונת נהיגה. הוא לא חייב להיות חזק, אבל הוא חייב להיות בנוי עם הקונפיגורצייה הנכונה - הנעה אחורית, הגה מתקשר, שלדה איכותית, מרכז כובד נמוך, ומשקל כמה שיותר לכיוון הנוצה.

מיאטה עונה על ההגדרה הזו, ובגלל זה היא מכונית ספורט ולא מכונית ספורטיבית.

כבודן של הספורטיביות במקומן מונח, אך לעולם הן לא יעברו לצידו השני של המתרס.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ואני לא מבין את הויכוח מסיבות אחרות... במה נמדדת הספורטיביות? ביכולות או בכיף?

יש לא מעט מכוניות קטנות, בעלות הנעה קדמית (שלי אחת מהן) שיש להן ישבן שובב מאוד, איך זה נמדד מבחינה ספורטיבית? טוב? לא טוב?

כי לתחת של לאנסר החדשה יש יותר אחיזה מאשר לקטנות האלה, אז היא יותר ספורטיבית?

פשוט המדד הוא יחודי לכל אחד, ואם ספורטיבי בשביל אחד נמדד מהכיף שהוא מוציא אז ספורטיבי בשביל אחר נמדד לפי הזמן שהוא יוציא במסלול.

והיו כבר מבחנים שבהם מאזדה 3 הוציא זמן יותר טוב מ 205 GTI המהוללת, אבל מי נהנה יותר? ומה יותר ספורטיבי? הרי אם ה 205 יותר ספורטיבית היא צריכה להוציא זמן יותר טוב במסלול מפותל מאשר מאזדה 3?

מבלבל... :roll:

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

על סמך מה אתה אומר את זה?

נהגת בה פעם בחיים שלך?

תקרא את מה שכתבתי למעלה בעמוד הזה, זה ייתן לך כיוון להתחיל לחשוב על ההגדרה של רכב ספורטיבי לעומת רכב ספורט.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כתבתי את זה בדיון דומה לפני זמן מה, נראה לי שזה רלוונטי:

יש בעייה די גדולה בהגדרה של "מכונית ספורט", לפחות לטעמי.

לא חסרים רכבי ספורט, SLK בגרסאות המנוע החלשות לדוגמה, שהביצועים שלהם נחותים מרכבים משפחתיים (במוו 330 ידנית למשל), ולא ניכנס לאיזה פרמטרים של הביצועים ספציפית.

אחת ההגדרות העיקריות לרכב ספורט, אני חושב, זה ייצור של הרכב למטרה הספציפית הזו - הנאה מנהיגה גרידא, והמיאטה (כמו ה911 בצד השני של הסקאלה), היא הרכב המושלם לחידוד הנקודה הזאת. היא לא ממש חזקה, ובכל זאת "יש לה את זה", וכל בעל מיאטה בפורום יוכל לאשר את דברי. ההשוואה לVTI אינה במקום בכלל.

התמא לעומת זאת, היא משפחתית שדחפו לה מנוע חזק. בקו ישר היא שוברת את המיאטה לרסיסים, אבל שם זה נגמר.

יש עוד כמה קטגוריות - כמו הוט-האצ שהם גרסאות חמות לרכבים רגילים, או במוו 330 קופה, מרצדסים וכו, שאני מאמין שהם יותר רכבים ספורטיביים בהגדרתם מאשר רכבי ספורט.

בנוסף, יש את האימפרזה טורבו והאיוו, או הM3 והS4, ולמרות שה"מתכון" שלהן דומה לזה של ההוט-האצ, הביצועים שלהן, בגרסאות פסיכוטיות מסויימות, כבר בתחום מכוניות העל, אז איך מגדירים אותן?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אמנם וויקיפדיה היא לא תורה מסיני, אבל ההגדרה שלהם ל"מכונית ספורט" ("Sports Car") נותנת פרספקטיבה רחבה ויפה על הנושא. מומלץ לקרוא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sports_car

כמה ציטוטים נבחרים:

• A sports car's main emphasis is on performance by superior road holding, braking, maneuverability, low weight and power rather than comfort, passenger space, and economy.
  • A car may be sporting without being a sports car. Performance modifications of regular cars, such as sport compacts, sports sedans, muscle cars, hot hatches and the like do not generally fall in the pure sports car territory, but share common sports car traits.
  • A large, powerful engine is not required for a sports car, even though many possess them.

והאמת - מה זה בעצם משנה? מיאטה היא כנראה כיף של מכונית, אז למי אכפת אם קוראים לה "מכונית ספורט", "מכונית ספורטיבית", או "מכונית יפנית פרטית, נמוכה ובלי גג"? מי שאוהב אותה ימשיך להנות מכל רגע, ומי שמעדיף מכוניות אחרות שיהיה בריא גם הוא.

Live and let live.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
על סמך מה אתה אומר את זה?

נהגת בה פעם בחיים שלך?

תקרא את מה שכתבתי למעלה בעמוד הזה, זה ייתן לך כיוון להתחיל לחשוב על ההגדרה של רכב ספורטיבי לעומת רכב ספורט.

כן , נהגתי בה (דגם 2005 מנוע 1800 , 6 הילוכים ) , רכב ממש מהנה באופן כללי , יותר מהנה מהרכב שלי :-) , אבל היא באה עם כיול מתלים רך , והמנוע שלה אנמי מידי לטעמי , מעטים הרכבים בארץ שנכנסים לקטגורית רכב ספורט ....המיאטה לא עומדת בקריטריונים האלה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אתה יודע מה - שכנעת אותי.

היא לא רכב ספורט. זה לאנטיס בלי גג.

אז אני מוכר אותה.

מיאטה 2004 ידנית שמורה בקנאות פסיכוטית, 28,000 ק"מ, בצבע שחור.

מישהו קונה?

קובי מילו - הציטוט שהבאת אומר הכל.

פורסם

**אולי נפסיק עם ההודעות שנראות כמו תוכי?!**

חוששני, שכמו ויכוח על החומוס הכי טוב בארץ ולמה הוא כזה, אין שום סיכוי שויכוח כזה יוכרע אי פעם, משום שהמדדים הם איכותיים ופרסונאליים ולא כמותיים ואובייקטיבים.

שיטוט קצרצר ב-NET מוכיח את זה לא רע;

http://www.buzzle.com/editorials/2-11-2006-88657.asp

דיי לריב בנות, כל אחד ממילא יסע על מה שהוא אוהב

(או יכול להרשות לעצמו), ולא משנה מה מישהו אחר חושב או אומר.

יש שוק למיאטות, לפורשות, לקאפות ואפילו לבלנו - כי אחרת לא היו נמכרות כאלו.

וכל אחד יקרא אוטו ספורטבי למה שהוא רוצה (עם מנוע חזק או בלי, עם שילדה והיגוי מתגמלים או בלי, גג פתוח או בלי, רודסטאר או גראן טורה או סדאן, עם נאונים ספויילר ומדבקות JPS או בלי...)

HFturbo

פורסם

אני לא מסכים.

אני מסכים שכל אחד ייסע במה שעושה לו את זה ללא הגדרה, אבל להבדל בין מכונית "ספורטיבית" ללמכונית "ספורט" יש מינוחים די ברורים.

ואני חושב שבכתיבה שלי, של קובי מילו, של יבין, של TVR, ושל מוטי אפשר לקבל מושג על אותן הגדרות.

פורסם

לי יש אוטו ספורט. (נקודה)!

:-P:wink:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
כתבתי את זה בדיון דומה לפני זמן מה, נראה לי שזה רלוונטי:

יש בעייה די גדולה בהגדרה של "מכונית ספורט", לפחות לטעמי.

לא חסרים רכבי ספורט, SLK בגרסאות המנוע החלשות לדוגמה, SLK עם מנוע קטן וחלש אינה יכולה להחשב כספורט לדעתי , אלה כרפליקה למכונית ספורט שהביצועים שלהם נחותים מרכבים משפחתיים (במוו 330 ידנית למשל), ולא ניכנס לאיזה פרמטרים של הביצועים ספציפית.

אחת ההגדרות העיקריות לרכב ספורט, אני חושב, זה ייצור של הרכב למטרה הספציפית הזו - הנאה מנהיגה גרידא, והמיאטה (כמו ה911 בצד השני של הסקאלה), היא הרכב המושלם לחידוד הנקודה הזאת. היא לא ממש חזקה, ובכל זאת "יש לה את זה", וכל בעל מיאטה בפורום יוכל לאשר את דברי. ההשוואה לVTI אינה במקום בכלל.

התמא לעומת זאת, היא משפחתית שדחפו לה מנוע חזק. בקו ישר היא שוברת את המיאטה לרסיסים, אבל שם זה נגמר.

יש עוד כמה קטגוריות - כמו הוט-האצ שהם גרסאות חמות לרכבים רגילים, או במוו 330 קופה, מרצדסים וכו כן ולמה זה נראה לך ? בגלל שני דברים (1 הנעה אחורית 2- חלוקת משקל טובה שנותנת לרכב התנהגות טובה ), שאני מאמין שהם יותר רכבים ספורטיביים בהגדרתם מאשר רכבי ספורט.

בנוסף, יש את האימפרזה טורבו והאיוו, או הM3 והS4, ולמרות שה"מתכון" שלהן דומה לזה של ההוט-האצ, הביצועים שלהן, בגרסאות פסיכוטיות מסויימות, כבר בתחום מכוניות העל, אז איך מגדירים אותן?

זה שלמכונית יש מנוע חזק לא אומר שהיא ספורטיבית לדעתי לפחות , אני חושב שמכוניתספורטיבית אמורה לתת הנאה מנהיגה , ולהיות נשלטת טוב , וזה אומר ששני דברים חייבים להיות בה , הנעה אחורית , וחלוקת משקל המתקרבת ל50/50 , עדיף גם שתהיה קומפקטית ע"מ ששתוכל להכנס לסיבוב במהירות גדולה יחסית

בברכה יהודה

עריכה

הבוקסטר היא מכונית ספורט שמראה שניתן להנות ממכונית ספורט בלי לשבור את הגב , וניתן להשתמש איתה גם בתור מכונית רגילה (אים אין לך הרבה ילדים), לעומת ההונדה . ודרך אגב המכוניות מנהלים החדשות של מרצדס עם מתלי אוויר נותנים פייט טוב להרבה "ספורטיביות"

בברכה יהודה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
לא חסרים רכבי ספורט, SLK בגרסאות המנוע החלשות לדוגמה, SLK עם מנוע קטן וחלש אינה יכולה להחשב כספורט לדעתי , אלה כרפליקה למכונית ספורט שהביצועים שלהם נחותים מרכבים משפחתיים (במוו 330 ידנית למשל), ולא ניכנס לאיזה פרמטרים של הביצועים ספציפית

וזו הטעות הגדולה, לטעמי לפחות - רכב ספורטיבי אינו מחוייב במנוע רב אונים. ראה לדוגמה את הMG למיניהן של שנות ה60, לא הייתי קורא להן חזקות.

ולדוגמא אחרת - SLK עם מנוע גדול וחזק כן נחשב לרכב ספורט? ואם ניקח SLK עם מנוע קטן אבל נעשה לו הורדת משקל דרסטית, ונקבל את אותו יחס כ"ס-משקל, עכשיו זה כן רכב ספורט?

לגבי הנעה אחורית - לא כל רכב בעל ההנעה הנכונה (אחורית) הוא בהכרח מהנה. ה306 שלי תלמד כל וולוו ישנה הנאה מהי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אנשים מבלבלים כאן הנאה מנהיגה עם הגדרות.

אף אחד לא בא לומר שאי אפשר להנות עם רכב מסוג X או Y ולא

השאלה הייתה מה היה הייעוד של מי שבנה את הרכב ( זה גם לא מחייב שהוא יהיה מוצלח )

• תוכן חדש...