Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וזו הטעות הגדולה, לטעמי לפחות - רכב ספורטיבי אינו מחוייב במנוע רב אונים. ראה לדוגמה את הMG למיניהן של שנות ה60, לא הייתי קורא להן חזקות.הMG לזמנן המשקל/כוח שלהם היה מצוין ובמחירן לא יכולת למצוא מכונית שתיתן לך הנאה מנהיגה כמוהן , וחלק מההנאה זה גם כוח , כי אם אתה לא יכול לעקוף בעליה משאית כי אין לך מספיק כוח (ואני מגזים ע"מ לחדד את הנקודה) אזי זה לא ספורטיבי

ולדוגמא אחרת - SLK עם מנוע גדול וחזק כן נחשב לרכב ספורט? ואם ניקח SLK עם מנוע קטן אבל נעשה לו הורדת משקל דרסטית, ונקבל את אותו יחס כ"ס-משקל, עכשיו זה כן רכב ספורט? SLK היא לא הכי טובה שם משום בחינה הSL יותר טובה וגם הCLS , אבל בטוח שאם אתה לוקח מנוע 500 שנותן 388 כ"ס ומומנט עוקר הרים ומוסיף לה את מיתלי האוויר אזי היא יכולה להקרא מכונית ספורט אמיתית , למרות שהיא טיפה יותר מידי מפנקת ע"מ להכנס להגדרה

לגבי הנעה אחורית - לא כל רכב בעל ההנעה הנכונה (אחורית) הוא בהכרח מהנה. ה306 שלי תלמד כל וולוו ישנה הנאה מהי דוגמה נהדרת :roll: וולבו ישנה שבנויה כמו טנק נו באמת?!!!.

אתה חייב להסכים שלא תמצא מכוניות שיכולות לתת הנאה מנהיגה כמו מכונית עים היגוי אחורי מכוונת כהלכה , וכמו כן נידמה לי (אבל בזה אני לא בטוח) שבד"כ מכוניות הנעה קידמית פחות חדות מבחינת התנהגות ממכוניות עים הנעה אחורית

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק נקודה קטנה שתמיד מעצבנת אותי.

הנעה אחורית, הגה קצר מדוייק ומתקשר, גיר מדוייק, נטייה ברורה להיגוי ייתר...

אין שום קשר בין זה לבין ספורט/ספורטיבי/כושילירבקום.

לרכבי BTCC יש יותר תת-היגוי מאשר לגולף. מישהו רוצה לטעון שהן לא ספורטיביות?

די כבר עם ההערצה העיוורת להנע(בלי פאקינג א')ה בכלל, ולהיגוי יתר בפרט.

אנשים נשמעים פה כמו תקליט שרוט.

פעם מישהו אמר שהחלקה והיגוי יתר זה האלוהים החדש, מאז כולם מצטטים את זה בלי סוף.

מניסיון על כל הרכבים האלה:

205 ו-306 שמות בכיס הקטן את המיאטה ואת ה-E36.

בלי מלח בכלל.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד, לקרוא ולא להאמין.

רציתי להגיב אבל אני פשוט לא יודע מאיפה להתחיל.

מבחינתי הדיון מסתיים בהגדרה שקובי הביא מויקי, השאר נראה כמו דו-שיח של חרשים ברובו.

מוטי

פורסם

מוטי, למה זה נראה לך דו-שיח של חרשים ? אולי כי אנשים לא מסכימים לדעתך ?

נכון שלויכוח כאן אין סוף, וזאת עקב העובדה שאין הגדרה חד משמעית לרכב ספורט/ספורטיבי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

ROY, אתה תסע על 205 ותשאיר לאנשים אחרים את המיאטות ואת הבימרים.

עשינו עסק?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מניסיון על כל הרכבים האלה:

205 ו-306 שמות בכיס הקטן את המיאטה ואת ה-E36.

בלי מלח בכלל.

אני לא יודע על איזה E36 אתה נוהג, אבל אני חולק עליך לחלוטין

לא משנה אם מדובר ב4 דלתות או קופה ,316i או M3 ,אוטומטית או ידנית ,הבימר משמעותית יותר טובה מהצרפתיות שציינת בכל הפרמטרים שלפיהן נשפטת מכונית ספורט

וכן ,hate it or love it , הרבה בזכות ההנעה האחורית

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

ביום ש316 אוטומטית תהיה יותר טובה מ306 ראויה, אני קונה יפנומטית.

יהודה - הדוגמאות הוקצנו בכוונה, כדי לתת איזשהו קנה-מידה להשוואה.

אתה חייב להסכים שלא תמצא מכוניות שיכולות לתת הנאה מנהיגה כמו מכונית עים היגוי אחורי מכוונת כהלכה- תעשה סיבוב על 156 דור ראשון, ואז על במוו318 ותראה מי תוציא ממך יותר חיוכים , וכמו כן נידמה לי (אבל בזה אני לא בטוח) שבד"כ מכוניות הנעה קידמית פחות חדות מבחינת התנהגות ממכוניות עים הנעה אחורית - כנראה מי שקנה 106 ראלי עשה טעות

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אם מאזדה מיאטה היא רכב ספורט בגלל שהיא תוכננה מאפס להיות כזו ולא התבססה על מכונית רגילה, אז מה זה אומר על M3? האם בגלל שהיא מבוססת על סדרה 3 הרגילה אומר שהיא רכב ספורטיבי ולא רכב ספורט?

אני אנסה,

רכב ספורטיבי זה:

1. תקשורת טובה מהממוצע בין הרכב לנהג. תקשורת טובה מקבלים ע"י הקשחת מיתלים, הגה מתקשר וכיול ההתנהגות לקשת רחבה יותר של אפשרויות במקום תת היגוי בטוח ומשעמם.

2. כח מנוע מעל הממוצע, בואו נגיד ש-30% מעל הגירסה הרגילה של אותו דגם אם קיים.

יש מכוניות שלא עומדות בסעיף 2 אבל כל עומדות בסעיף 1 ולכן הן יחשבו למכוניות ספורטיביות. בגלל זה תמא טורבו לא תחשב למכונית ספורטיבית ותמא פרארי כן תחשב לכזו.

VR6 זאת מכונית ספורטיבית. אולי לא לטעמו של כל אחד אבל בכל אופן מכונית ספורטיבית. כיול המיתלים שלה לא דומה לכיול של גולף CL מאותו שנתון. כך גם גולף V64MOTION ובטח שגולף GTI MK4.

יש עוד הרבה דוגמאות אבל צריך ללכת לעבודה...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

נכון שלויכוח כאן אין סוף, וזאת עקב העובדה שאין הגדרה חד משמעית לרכב ספורט/ספורטיבי.

לא, הרוב צודק, העולם אכן שטוח.

מוטי

פורסם

זה לא ענין של דעות. אולי אין הגדרה חד-משמעית לגמרי, אבל יש גם יש הגדרות מקובלות בעולם הרכב, אז למה לנסות להמציא את הגלגל מחדש? אז כן, יש מכוניות שיושבות בדיוק על התחום האפור, אבל זה לא אומר שאין הגדרות מקובלות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אתם מסתובבים במעגלים סמנטיים מיותרים.

רוצים את ההגדרה הפשוטה שלי?

רכב ספורט הוא רכב המשמש את בעליו לספורט מוטורי תחרותי רשמי.

אם מטרת הרכב היא עליה למסלול והשגת זמנים תחרותיים, הרכב הוכן לכך ומטופל בהתאם לדרישה זו, זה רכב ספורט. הוא משמש לספורט נטו.

אתה משתמש ברכב שלך באופן קבוע בתחרויות ומטפל בו בצורה שתהפוך אותו לתחרותי יותר, בלי שום קשר והתחשבות בתפקודו בכבישים ציבוריים? ברכותי. יש לך רכב ספורט.

אתה משפר את הרכב שלך לתפקד גם בתחרויות אך גם לשרת אותך ביום יום? ברכותי. יש לך רכב ספורטיבי עם תכונות של רכב ספורט.

ואיך אני מגדיר רכב ספורטיבי? רכב ספורטיבי הוא רכב המסוגל לענג חובב ספורט מוטורי ולספק לו בצורה זו או אחרת חלק זה או אחר מהריגושים שרכב ספורט אמיתי על מסלול היה יכול לספק לו.

והרגשה זה לא משהו שאפשר לכמת במילים.

פורסם
והאמת - מה זה בעצם משנה? מיאטה היא כנראה כיף של מכונית, אז למי אכפת אם קוראים לה "מכונית ספורט", "מכונית ספורטיבית", או "מכונית יפנית פרטית, נמוכה ובלי גג"? מי שאוהב אותה ימשיך להנות מכל רגע, ומי שמעדיף מכוניות אחרות שיהיה בריא גם הוא.

Live and let live.

מסכים לחלוטין.

Go Topless. :wink:

MCS 2008

פורסם

רכב ספורט זה מה שקבע יצרן. אם יצרן מיצר רכב, ומגדיר אותו כספורט, זה רכב ספורט.

בדיוק כמו שהוא מגדיר רכב משפחתי (ואין לנו בעיה עם זה. גם אם הוא עם מנוע6 ליטר)

חלש מדי בשבילכם, לא מספיק מהיר? עדיין אתם לא קוביעם אם הוא ספורט או לא, אלה יצרן.

.

Omnia mea mecum porto

פורסם

נו בחייאת, טיפת רצינות.

מחלקת המכירות (שים לב) מחליטה שהיא קוראת לגיר אוטומטי לגמרי של רכב כלשהו בשם כמו ספורט-שיפט או משהו מגוחך בסגנון הזה, האם זה הופך את הגיר האוטומטי לגיר "ספורט"?!?

כשמכרו לך שמרצדס CLS זה רכב קופה בעל 4 דלתות קנית את זה?

אם יוציאו מחר גרסה של האמר H2 שנקראת האמר-ספורט אז הוא גם יהיה מכונית ספורט?!

באמת, לאכול את הלוקשים של הקופירייטרים זו כבר הגזמה גסה.

מוטי

• תוכן חדש...