Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית חשמל בפיג'ו 106XS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני יומיים התחילה לי בעית חשמל ברכב של מחסור בחשמל בזמן נסיעה.

למשל כשהדלקתי אורות הצפצפה לא פעלה.

כשהמאוורר נכנס לפעולה או כשהדלקתי אור גבוה הרדיו דיסק נכבה ונדלק.

וההנעה הייתה מאד קשה.

היום בדקתי את זה קצת יותר לעומק. הנעתי בבוקר עם האוטו השני ועשיתי כמה בדיקות.

דבר ראשון הקוטב השלילי היה מאד חם, פירקתי אותו וגילים שהכבל היה משוחרר. חיזקתי שם הכל והחזרתי.

עכשיו כבר אין את הבעיה של מחסור בחשמל שציינתי בתחילת ההודעה.

זה הערכים שהתקבלו בבדיקות שעשיתי:

המנוע מונע 13.4V

אחרי שאני מדליק הרבה צרכני חשמל(אור, חימום אחורי, רדיו דיסק+מגבר) 12.5V

אחרי שאני מכבה את המנוע זה מתחיל לרדת לאט לאט .... עכשיו בערך שעה אחרי שכבר כיביתי את המנוע זה עומד על 11.4V

האם המצב תקין? יש עוד מה לבדוק?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

1. בעיית מתח נמוך אכן נגרמה ממגע רופף. כאשר אין מגע טוב ההתנגדות בנק' החיבור עולה ולכן נופל עלייה מתח. מתח זה מקוזז משאר הרכב. כמובן שההספק שמתפתח על ההתנגדות הזאת מתבטא כחום.
  2. כל המתחים שציינת נשמעים מעט נמוכים אבל הכי גרוע נשמע המתח כשהאוטו כבוי. יכול להיות שהמצבר לא נטען כהלכה אחרי שחיזקת את המגע? אם כן תן למצבר להיטען כמו שצריך ואז בדוק שוב.
  3. אם הבעיה ממשיכה גש לבדיקת טעינה ובדיקת עומס.

אל תשכח לבדוק את מפלס הנוזל במצבר.

פורסם

שלום לך .

גם לי הייתה אותה הבעיה באותו הרכב .

את הבעיה פתרתי כשהחלפתי את האלטרנטור.

גם אני בדקתי קצרים ומגעים אבל הבעיה היתה באלטרנטור.

תבדוק אם יש רטיבות של שמן או מים על האלטרנטור.

מקווה שעזרתי.

שי.

:cry:
פורסם

הבעיה שאני לא יכול להבין חד-משמעית מה הבעיה.

כולם אומרים לי שיש 3 אופציות:

1. אלטרנטור.

2. מצבר.

3. קצר/בריחת זרם/ או משהו כזה.

עכשיו האם יש איזה דרך לבדוק מה לא טוב או אולי לפחות לפסול מה לא גורם לבעיה?

האוטו מניע קצת קשה בבוקר אבל חוץ מזה אין בעיות מיוחדות. האם להשאיר ככה או להתחיל לחפש את הבעיה?

מקסים.

פורסם

יכולות להיות מספר גורמים לתקלה ,צריך לבדוק את תקינות המצבר בעיקר בעומס , יש לבדוק טעינה וכן צרכנים סמויים אשר זוללים זרם מהמצבר לאחר דימום מנוע .

כמו כן יש לבדוק את חיבורי המינוס למצבר לגוף הרכב ולמנוע .

פורסם
יכולות להיות מספר גורמים לתקלה ,צריך לבדוק את תקינות המצבר בעיקר בעומס , יש לבדוק טעינה וכן צרכנים סמויים אשר זוללים זרם מהמצבר לאחר דימום מנוע .

כמו כן יש לבדוק את חיבורי המינוס למצבר לגוף הרכב ולמנוע .

חשמלאי בדק לי עם המכשיר של האוטו.

הוא אמר שהטעינה חלשה. וגם שהמצבר חלש.

והוא אומר שזה יכול להיות שרק אחד מהם לא תקין וזה גורם לשני להראות תוצאות נמוכות.

הוא המליץ לי להחליף מצבר ואז לחפש את הבעיה שוב.

כרגע אחרי שחיזקתי את המינוס כבר אין בעיה חוץ מזה שקצת קשה לאוטו להניע בבוקר.

הטעינה על איזור ה 13.5

כאשר הרכב מכובה המצבר עומד על 12.2

אז נראה לי שאני יעזוב את זה בינתיים כי כרגע הכל עובד. ולא נראה לי שאני יכול לבדוק מה בדיוק התקלה.

מקסים.

פורסם

אוליי ישנה בעיית טעינה ולכן המצבר לא נטען כמו שצריך ובגלל זה הוא חלש? ולא בגלל שהוא דפוק.

קח בחשבון שהמגע הרופף שגרם לחום גבוה באלקטרודה גרם בסבירות גבוהה נזק כלשהו למצבר (אפשר שזניח ואפשר שלא). אוליי גרם לאידוי הנוזל? בדקת מפלס הנוזל במצבר?

חשמלאי רציני (לעניות דעתי ובלי להשמיץ) יכול לבודד בקלות האם הבעיה היא מהמצבר או מהאלטרנטור וזאת בלי לשלוח אותך להחליף מצבר ללא ממצאים פתולוגיים.

1. אתה יכול להתעלם עד שתתקע עם הרכב (יש אנשים שזה סביר מבחינתם).

2. אתה יכול לקבל המלצה לחשמלאי טוב באיזור מגוריך אשר יאתר את הבעיה בקלות.

פורסם
אוליי ישנה בעיית טעינה ולכן המצבר לא נטען כמו שצריך ובגלל זה הוא חלש? ולא בגלל שהוא דפוק.

קח בחשבון שהמגע הרופף שגרם לחום גבוה באלקטרודה גרם בסבירות גבוהה נזק כלשהו למצבר (אפשר שזניח ואפשר שלא). אוליי גרם לאידוי הנוזל? בדקת מפלס הנוזל במצבר?

חשמלאי רציני (לעניות דעתי ובלי להשמיץ) יכול לבודד בקלות האם הבעיה היא מהמצבר או מהאלטרנטור וזאת בלי לשלוח אותך להחליף מצבר ללא ממצאים פתולוגיים.

1. אתה יכול להתעלם עד שתתקע עם הרכב (יש אנשים שזה סביר מבחינתם).

2. אתה יכול לקבל המלצה לחשמלאי טוב באיזור מגוריך אשר יאתר את הבעיה בקלות.

אז אפשר לקבל המלצה לשמלאי טוב באיזור פ"ת?

כי כבר הייתי אצל איזה חשמלאי ואמרתי לכם מה הוא אמר לי. לא עזר יותר מידי וגם לקח 20 שקל על הבדיקה.

מקסים.

פורסם

חשמלאי מצוין שגם "יצא צדיק" בתוכנית הטלביזיה של חיים הכט והוא גם חבר הפורום הזה:

"יצחק וייס - שרותי רכב" שברח' בזל 13 קרית אריה פ"ת, טל' 03-9217528.

נא עדכננו בתוצאות התיקון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מצטרף לרפי בחום,

גם אני נעזר בו מידיי פעם. בחור נחמד והגון. אתה יכול אפילו להגיד לו שאביב עם הפולו האדומה שלח אותך.

אם תלך אליו תגיד לו שאני ממש מצטער שלא יצא לי עדיין לקפוץ אליו עם הזכרונות ואני אגיע עוד השבוע.

בהצלחה!

פורסם

יש לבדוק את מתח הטעינה כאשר כול הצרכנים כבויים ובסל"ד של 1500-2000 RPM. לאחר מכן יש להדליק אורות גבוהים ומפשיר אדים אחורי ולבדוק שמתח הטעינה לא נופל יותר מ-0.5 וולט לעומת הבדיקה הקודמת, במידה וקיבלת ערך גבוה יותר אזי יש לשפץ את האלטרנטור.

כמו כן אביב ציין שהערכים שמדד נמוכים והוא צודק.

איזה כייף לי :)

פורסם
חשמלאי מצוין שגם "יצא צדיק" בתוכנית הטלביזיה של חיים הכט והוא גם חבר הפורום הזה:

"יצחק וייס - שרותי רכב" שברח' בזל 13 קרית אריה פ"ת, טל' 03-9217528.

נא עדכננו בתוצאות התיקון.

בברכה - רפי לין :-)

גם אני ממליץ. איש ישר ויעשה הכל כדי לעזור.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...