Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קניתי לפני 3 שבועות פולקסווגן בורה 2001 יד שניה (כחולה ומהממת).

הרכב היה לפני טיפול (120000 ק"מ), אז לקחתי אותה למוסכניק שהמליצו לי עליו שעשה טיפול(החליף שמנים, ברקסים, פילטרים). בסוף הוא אמר לי שהוא גילה בעיה בלחץ של השמן - הלחץ נמוך מדי והמשאבה מספקת רק 80-60% ממה שהיא אמורה.

בדקנו את הטיפולים הקודמים, ומכיוון שבטיפול הקודם ניקו את המשאבה, הוא אמר שכנראה יש בעיה במשאבה עצמה ושכדאי לקנות חדשה ולהחליף. הוא אמר שאפילו שאין בעיה עכשיו, לקראת החורף יכול להיות בעיה עם זה, וכדאי להחליף לפני החורף.

הלכתי לקבל חוות דעת שניה בצ'מפיון מוטורס. המוסכניק שם אמר (בלי להסתכל באוטו) שאין בכלל דרך לבדוק לחץ שמן, ועד שאין נורה שנדלקת אז אין שום בעיה ולא צריך לטפל במשאבה, ובכלל החלפת משאבת שמן זה לא דבר שעושים כמעט.

אז עכשיו אני מבולבל - זה טיפול יקר ומורכב נראה לי, ואני לא רוצה להיכנס לזה סתם. מצד שני, שמעתי דברים לא טובים על צ'מפיון וגם עליהם אני לא סומך ב-100%, ואנ לא רוצה סתם להיתקע עם בעיות שמן במנוע.

אשמח לשמוע חוות דעת ועצות! אגב, כמה צריך לעלות טיפול כזה?

תודה!

פורסם

הפיתרון הפשוט-גש למוסך המרכזי של פולסוואגן בתא

(לגבי מוסכים מורשים ברמה,תוכל לברר באתר http://www.vag-club.com// )

בקש בדיקה מעמיקה למצב הרכב,מבלי להזכיר את עניין הלחץ שמן

ולאחר שתהיה חכם יותר,אם גם הם יגידו לך שצריך להחליף(ממש לא ניראה לי)

תחליט מה לעשות.

פורסם
...זה טיפול יקר ומורכב נראה לי...

עקרונית, הדרך לבדוק לחץ שמן היא למדוד את המוצא של חיישן לחץ שמן. יש 2 סוגי חיישנים - 1) סוויץ' שפועל מתחת ללחץ מסויים ו-2) חיישן אנלוגי שמוציא אות המקביל ללחץ במערכת. במקרה השני, אפשר לדעת מה הלחץ, אם מודדים את המוצא.

והחלפת משאבת שמן, למיטב ידיעתי, זה לא ממש דבר מסובך ברוב המנועים.

פורסם

הדרך הכי טובה למדוד לחץ שמן הוא להרכיב שעון לחץ שמן חיצוני רק לבדיקה עצמה והשעון מתחבר במקום יעודי לו או לחילופין במקום יוניט לחץ השמן.

zx 1.8 coupe

פורסם

נראה קשקוש כול הנושא של המשאבה שיש להחליפה, אני ממליץ לך לגשת למוסך רון בתל-אביב ולבצע איבחון ממומחשב (בתשלום) וקבלת חוות דעת מקצועית מאחד שמכיר את רכבי קונצרן VW.

איזה כייף לי :)

פורסם

עזוב אותך שטויות, כל עוד אין בעייה, שום נורית התראה לא דולקת, הרכב נוסע מצויין, אל תחפש צרות.

משאבת שמן לרכב בן 5 להחליף זה טימטום.

• ספונסר פורום
פורסם

תודה מרק אבל אבחון ממוחשב פה לא יעזור ,צריך לחבר שעון מכני ולבדוק ,הבדיקה עולה 150 שח לפני מעמ ,

מש שמן לא מתקלקלת בגולפים הנל אבל התופעה שנסתמת הרשתית בצינור המבוא די שכיכה משימוש בשמנים מינרלים ,אז אם אתה באמת חושד שיש לך בעיה עם לחץ השמן אז פשוט תכנס למוסך שמבין ברכב ותבצע בדיקה כך תהיה שקט(מוסך של צמפיון לא יבצע לך כזאת בדיקה)אתה צריך לקבל 2-4 באר בטמפ עבודה של המנוע

בהצלחה.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון שלום,

התכוונתי לאיבחון ממוחשב כי ייתכן שקיימת בעיה אחרת.

דרך אגב שימוש בשמן מינרלי זו לא סיבה לסתימות או בוצה במנוע, אי החלפת שמן בזמן או שימוש בשמן שלא עומד בדרישות היצרן )תקניים) VW.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובות. מה זה פחות או יותר אספקה "נורמלית" של שמן?

מתי צריך להתחיל לדאוג ולהחליף את המשאבה או שאפשר להמשיך לנסוע עם זה ורק לשים לב שהנורה לא נדלקת?

ומישהו מכיר מוסך טוב של פולקסוואגן בירושלים?

• תוכן חדש...