Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר אמר לי היום, שהLTFT Long Term Fuel Trim הוא בעל ערך יחיד עבור כל מצבי המנוע, עומס וסל"ד.

נשמע לי מוזר הסיפור הזה, שכן אני יודע שלמשל בECM של GM משנת 89 , ישנה טבלה של BLM שבה יש ערך קיזוז עבור כל קומבינציה של סל"ד וMAP , והערך הזה יכול להיות שונה עבור כל קומבינציה כזו. זה גם נשמע לי הרבה יותר הגיוני, כי הרעיון שקיזוז אחד יתאים לכל מצבי המנוע נשמע מוזר. החבר הזה טוען שהטבלה הזו בGM היא בגלל שמדובר במחשב מיושן, והיום יש קיזוז בערך יחיד עבור כל המצבים בכלל המחשבים.

לסיכום: האם במחשבים המודרניים, הLTFT הוא טבלה או ערך בודד?

פורסם

הערך הוא ערך יחיד, אולם הוא יכול לבטא קיזוזים שונים עבור כל צירוף של סל"ד ועומס על פי הלמידה המצטברת. את הפירוש המדויק של הערך ברמת דיוק שאותה לא רויאם בשום סורק, יודעים רק כותבי התוכנות המקוריו של מערכות ניהול המנוע.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי אותך.

נניח שהLTFT הוא 7 אחוז, אז בסרק זה יכול להיות מתורגם ל 8 אחוז, ובמצערת מלאה ל6 אחוז, ע"פ מפות ROM שקיימות במערכת? כשמאפסים מערכת, מנתקים מתח למחשב, אז רק נתון ה7 אחוז ייעלם מהמחשב?

פורסם
אני לא בטוח שהבנתי אותך.

נניח שהLTFT הוא 7 אחוז, אז בסרק זה יכול להיות מתורגם ל 8 אחוז, ובמצערת מלאה ל6 אחוז, ע"פ מפות ROM שקיימות במערכת? בהחלט כן

כשמאפסים מערכת, מנתקים מתח למחשב, אז רק נתון ה7 אחוז ייעלם מהמחשב? לא בהכרח יעלם. ברוב מערכות הניהול המודרניות, הנתון אינו תלוי מתח ולא נמחק עם ניתוק מצבר

לילה טוב, אני הולך לישון.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ערך ה-BLM-block learn שזה שם נוסף ל-LTFT מתחלק לכמה רמות של עבודת מנוע בסיסיים: סרק, האצה, תאוטה ושיוט שנקראים CELL :

BLM cell 0. Closed throttle, low MAP

BLM cell 1. Closed throttle, low MAP

BLM cell 2. open throttle, low MAP

BLM cell3. open throttle, high MAP

ערכים אלו כן ניתן לראות אותם בסורק, בדגמי GM לפחות.

לכול רמת CELL יתכן ערך נרכש של BLM שונה לחלוטין וניתוק מצבר מאפס את כולם.

מחשבים של OBDII ניתוק מצבר לא ימחוק אותם.

פורסם

את טבלת הBLM של הGM אני מכיר, אז התשובה שלך, דניאל, לא מסבירה לי משהו חדש (אם כי, כמובן, אני מודה לך על ההשקעה בתשובה) . הרי על בסיס הכרת הטבלה הזו, הופתעתי מדברי החבר.

אורן תודה. אני מבין מכך שהחבר צודק.

פורסם

אתה דיברת על מערכת של GM , וכשאני דיברתי עם החבר על המערכת הזו, אז הוא אמר שהיא מיושנת וזה לא מה שיש היום, והיום מדובר בערך אחד ויחיד עבור כל מצבי המנוע. אם אתה אומר שהוא טועה, ושיש מגוון ערכים, שנמצאים בטבלה, גם במחשבים מודרניים, אז הבחור טועה, וכנראה גם מועדון סאאב, או שאולי אנחנו עדיין לא מבינים אחד את השני.

אם לסכם, אז אתה טוען שיש טבלה שלמה של ערכים נלמדים כאלה, גם במחשבים הכי מודרניים. יש לך מקור כתוב לזה, שאני אוכל להראות לחבר?

פורסם

במערכת OBDII שרצה יפה מאוד עד היום העניינים רק הסתבכו, יש יותר CELL מאשר קודם.

אני אנסה להוסיף חומר כתוב בשלב מאוחר יותר.

fig6-2.gif

פורסם

טוב, מצאתי חומר כתוב:

• Long Term Fuel Trim Description

The long termm fuel trim is a matrix of cells arranged by RPM and MAP. Each cell of the long term fuel trim is a register like the short term fuel trim. As the engine operating conditions change, the PCM will switch from cell to cell to determine what long term fuel trim factor to use in the base pulse width equation.

While in any given cell, the PCM also monitors the short term fuel trim. If the short term fuel trim is far enough from 0%, the PCM will change the long term fuel trim value. Once the LTFT value is changed, it should force the STFT back toward 0%. If the mixture is still not correct (as judged by the HO2S), the STFT will continue to have a large deviation from the ideal 0%. In this case, the LTFT will continue to change until the STFT becomes balanced. Both the STFT and LTFT have limits which vary by calibration. If the mixture is off enough so that LTFT reaches the limit of its control and still cannot correct the condition, the STFT would also go to its limit of control in the same direction. If the mixture is still not corrected by both STFT and LTFT at their extreme values, a Fuel Trim Diagnostic Trouble Code (DTC) will likely result. When the PCM determines that the LTFT is out of the operating range, the following DTCs will set:

*DTC P0171 Bank 1 Too Lean.

*DTC P0172 Bank 2 Too Rich.

*DTC P0174 Bank 1 Too Lean.

*DTC P0175 Bank 2 Too Rich.

Under the conditions of power enrichment, the PCM sets the short term fuel trim to 0% and freezes it there until power enrichment is no longer in effect. This is done so the Closed Loop factor and the long term fuel trim will not try to correct fot the commanded richness of power enrichment.

• מכאן

C5 מודל 98 .

• תוכן חדש...