Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו שנת 83

asaf56
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיני לפחות הסוברו היתה אנטי מוטוריקה.

מי שעלה לחרמון עם סוברו 1300 אוטומטי יבין, לא רק שאתה יושב בכיסא שאין בינו לבין מושב נהג ולא כלום, לא די שההגה מזכיר צעצוע עם בליטות משונות, לצופר רעש מצחיק, ועל נוחות אין מה לדבר אז גם רכבים כמו פיאט 127 עוקפים אותך...

ההשוואה לפרינץ ודומיו לא נכונה, הסוברו הנ"ל הגיעה לחופי אילת למיטב זכרוני בשנת 1980, עת היו למכירה בארצנו פורד אסקורט אריקה, פולקסווגן גולף, רנו 18, רנו 5, פיאט ריתמו, אלפאסוד, לנצ'יה דלתא, פיז'ו 305, סיטרואן GSA, אופל קדט, אופל אסקונה ועוד...

החידוש שזה היה היצרן היפני היחידי שמכר אז בארץ בגלל החרם הערבי, והכי הרבה מטר אוטו לכל ש"ח, יחד עם מוניטין של אמינות מופלגת, שבגלל מוניטין זה גם הוזנחו רבים מהם.

מבחינת נוחות, ארגונומיה, היגוי, אחיזת כביש וביצועים הרכב היה נחות מאוד מול המתחרים!

פורסם

הדגם שהייתי רוצה זה ה-1800 2 דלתות קופה GL\GLF "הדגם האמריקאי" עם מד מהירות דיגיטלי

או הסטיישן האמריקאי 1800 4X4 . המנוע 1800 לא היה הכי אמין אך היה מהיר ומהנה.

2001532__m[1].jpg

גדי - אישימוטו

פורסם

לסובארו בארץ מגיע אות הכבוד, ודגל העדר, לא בזכות יכולות דינמיות מעולות, לא בזכות בשורה מהפכנית ולא בזכות יופי, תואר והדר. הסובארו בתקופתה היתה המכונית הנכונה, בזמן הנכון. היא הביאה ממזרח יכולות, אגדות וסיפורים - אמינות מפליגת לכת, בקנה מידה שתושבי ציון היו יכולים רק לחלום עליהם, בשורה אלקטרונית וצעצועים, שהיו עד אז רק במכוניות יוקרה, במחיר שווה לכל נפש. ניתן להשוות בקטן את המכה שנתנה תעשיית האופנועים היפנית, ליצרני האופנועים האחרים, למכה שנתנה הגיישה בגילגוליה השונים, לשאר הרכבים שנעו על כבשי ארץ הקודש. בטיחות "מכרה" וולוו, אמינות עד לבואה, היתה נחלת מגרשה של החיפושית, והספורטיביות והבצועים היו שייכים לארץ המגף. בארץ בתקופת השבעים, שמונים הקבלנים נסעו על אמרקאיות ומרצדסים, עובדי מדינה על פורד אסקורט וכרמל דוכס, אנשי צבא על רנו 4, ח"כ הניעו את ישבנם מדושן העונג בוולוו, ומורי הנהיגה על סובארו. למה? כי האוטו לא השבית להם ימי עבודה במוסך, האוטו לא רתח, נזל, החליד, שבת, שבק, קירטע, ואיבד מערכו להיפך. בתום הרומן הלוהט ידעה הסובארו לעבור לבעלים הבאים ברווח קל ואפילו יותר מהמחיר ששולם עליה בעת הרכישה. כל המעמד הבינוני +- נסע על סובארו, באילת הוכשרו מגרשים עצומים, עליהם עמדו עדרי סובארו מכוסים בגריז ממתינים לעלות צפונה, ובמשך שנים כיכבה היפונית בראש סולם המכירות בארץ. יבואני רכב אחרים נאלצו לעבוד קשה (מאוד) בכדי לנסות ולהזדנב אחרי אבק המכירות שלה לשווא. ללא ספק דגל העדר, המיתוס, והבינוניות מגיע לגב', ואין ספק שהיא הרוויחה אותו בגדול. ולא שחסרו לה מתנגדים ושונאים - כתבי הרכב (טורבו ואוטו) התחרו בינהם מי מצליח להשמיצה יותר. ניסו להדביק לה תדמית לוזרית, אבל העם הצביע בכבישים החניונים ומתחת לבתים. סו סו סובארו... המצחיק הוא שאת ההגמוניה המוחלטת שלה, שברה זוללת סושי אחרת, אבל זה כבר סיפור אחר. סעו לשלום-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ההשוואה לפרינץ ודומיו לא נכונה

הסובארו 1.3 כלל לא הושוותה לפרינץ ובנות דורה,סה"כ הן היוו דוגמא למכוניות שמהן עלה מר ישראל ישראלי לסובארו.

את הסובארו 1.3 לא קנו בשל אמינותה;באותם שנים לפורד היה מוניטין אמינות טוב בהרבה,וגם לא בשל שמירת הערך.

תתפלאו,אבל הסיבה העיקרית להצלחת הסובארו היתה דווקא פוליטית,כן פוליטית.

בשנת 77',שנת המהפך,קמה ממשלת הליכוד הראשונה שביצעה רפורמות כלכליות מרחיקות לכת במשק הישראלי,שעד אז פעל כמשק סוציאל-דמוקרטי מובהק,בו למדינה היתה מעורבות בכל,והפכה אותו למשק קפיטאליסטי מובהק.

בעלות על מכונית פרטית,שבעבר היתה נחלתם של אנשים מהמעמד העליון,הפכה לנחלת הכלל,והרפורמות הכלכליות שבוצעו יצרו מעמד חדש בחברה הישיראלית-מעמד הביניים,והוא הוא שרכש מכוניות חדשות בהמוניהם.

הסובארו 1.3 הגיעה לארץ בתיזמון מושלם;למרות שהוצגה כבר במאי 79' חיכו אנשי יפנאוטו לתחילת שנת הדגם 80',וקיבלו ממשרד האוצר ברשות יורם ארידור מתנה יקרת ערך-הפחתת מיסוי על מכוניות שנפח מנועם קטן מ 1300 סמ"ק.

ההפחתה במס נכנסה לתוקף באוגוסט 79',ממש לפני תחילת שיווק הסובארו החדשה,ויחד עם שער יין נוח מאד,יצר לה מחיר תחרותי להפליא.

נקודה חזקה שנייה של הסובארו היתה העיצוב החיצוני-הסובארו של 80' היתה פשוט מכונית יפה ונעימה לעיין,ויחסית למכוניות היפניות בנות דורה היא נראתה מודרנית ועדכנית.

גם העיצוב הפנימי היה מודרני ונאה עם לוח מחוונים מפורט ומערכת איוורור טובה שאפשרה התקנה קלה ופשוטה של מזגן.

ביצועיה,היתנהגותה ונוחותה של הסובארו עיניינו את רוכשיה כשלג דאשתקד;רובם הגיעו אליה מקונטסה 1300 או סימקה 1000,ולידן ניראתה הסובארו 1300 כחלום.

תופעת העדר עשתה את שלה,והסובארו נחטפו כלחמניות מהבילות,ונוצרה לה תדמית של מכונית השומרת היטב על ערכה,מה שהיה חשוב במיוחד בשנים האלו,שקניית מכונית חדשה נעשתה במזומנים בלבד,ולאחר שבירת חסכונות מרובים.

ההנאה העיקרית מהסובארו 1.3DL היתה כל 1 בחודש,עת יצא ה"מחירון" של לוי יצחק,ובו הוכיח לעצמו מר ישראל ישראלי כמה הוא חכם ואיך לא הוציאו אותו פרייר...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

"תמות נפשי עם פלשיתים"...

אולי בעל הרכב הספיציפי לא כזה, אבל רבים מאלה שמוכרים רכבים לפירוק / על סף גריטה (עמדו הרבה זמן ללא שימוש ואין שום עילה או הצדקה כלכלית להחזירם לכביש) נוקטים בעמדה כזו.

לא משנה כמה תבהיר להם שאת הברזלן או קונה המכוניות לא מעניין ששמת צמיגים חדשים ושיפצת אלטרנטור לפני שהרכב עמד, הוא עדיין ייתן לך מחיר זנות, וזה עוד לפני שקיזז את ההובלה, ככה שלפעמים הרכב נלקח ללא כל תמורה.

ככה הפסדתי לפני מספר חודשים פיאסטה S 88 ליד מקום מגורי, עם מגנזיום, ריפודים מקוריים חדשים וסלון חדש(!) שעמדה כמעט שנתיים לא תזוזה, ובגלל עקשנות של הבעלים הרכב נמצא כיום בתור פיגום בביג'ין.

הוא פשוט העדיף למכור את הרכב לברזלן עם "מאן" שנתן לו 200 שקל על האוטו,ומעך אותו באכזריות עם השופל.

וסתם לצורך השוואה - אני הייתי מוכן לתת פי 4 (תוך כדי שאני מתחייב שאני מוריד את הרכב מהכביש ומביא לו את ההסמכתא לכך...)

הזוי. :roll:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

באותו ההקשר, אתמול פיספסתי בחצי שעה טרנזיט שנת 74 מושלמת. כבר ברבה זמן אני רודף אחרי השכן הקשיש שלנו (87) ואתמול בצהריים כשאני עובר ליד ביתו אני קולט את הטרנזיט מונפת עם מנוף...

מכר אותה ב400 ש"ח לגרוטאי! ועוד מסר לי שלא ידע...

"Get around better- travel Lambretta"

פורסם

מה!?!?!?!?!?!?!?!?!!??!?!?!?!!?!?! היית מתקשר איליי, הייתי בא וחוסם להם את המנוף עם האוטו שלי ומוריד את הטרנזיט!!!!!!!! אתה יודע, כמה זמן אני מחפש טרנזיט MK1 במצב נורמלי?!?!? יש לך מושג, לאן לקחו אותו? עכשיו אני נוסע, עוזב את העבודה באמצע!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מצחיק.

דווקא בימים אלו גם אני מתלבט לגבי שאלה דומה. חבר מוכר סובארו 83, 1300 סמ"ק במקור ו1600 סמ"ק כיום, במחיר מצחיק. הייתי קונה, לו רק בגלל הנוסטלגיה אבל מחשבות על טסט פעמיים, עבודת הפחחות הדרושה על הרכב קצת מפחידים אותי.

אם יש מישהו שמחפש רכב כזה למטרות אספנות - שלחו ה"פ ואני אנסה לקשר עם המוכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סיבה נוספת לפופולאריות של סובארו מעבר לנאמר כאן ,זה שהיא היתה היחידה בזמן ההוא(חוץ מדיהטסו ?) שלא השתתפה בחרם של שאר היצרנים היפנים על מדינת ישראל וזה מבחינתי האישית נקודת זכות נוספת ודי גדולה , חוץ מזה שבואו לא נשכח שבחול כבר אז סובארו מעבר לאמינות ,נודעה כיצרן עם טכנולוגיה מתקדמת (מי אמר 4X4?),רק חבל שבשנות ה80 הדגמים המיוחדים (והיו...) רק טיפטפו אל ישראל...

פורסם

סבתא ננה היתה אומרת שלכל סיר יש מכסה....וכל רכב ימצא בסוף את הבעלים האוהב...גם לסובארו הנ"ל היה נימצא בעלים אמיתי, אם היו מחפשים במקומות הנכונים, ואני בטוח שמישהו היה מאושר ממנה עד לגג...פשוט צריך לדעת לתת....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
סבתא ננה היתה אומרת שלכל סיר יש מכסה.
ואני תמיד אומר לחברים הרווקים שלי:

לכל סיר יש מכסה. אבל אתה, מחבת אתה!

:twisted:

פורסם

קצת לא ראלי ולא הגיוני לפרסם מודעה בתאריך 14/10 בחצות וכעבור פחות מיממה להודיע שהרכב נגרט.

לא נתת צ'אנס למי שמעוניין אפילו לקרוא את המודעה.

אנשים לא יושבים על האינטרנט כל יום, כל היום ורק באתר הזה.

אתה אולי טעית, אבל לפחות שאחרים ילמדו שצריך לתת זמן סביר.

חבל

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...