Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TOP DRIVER ISRAEL

גורר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קובי .. היות ואתה מעלה את נושא מדידת הזמנים.

יש לי כמה הערות/שאלות

א .היות ובכל יום יש מודד שונה פער המדידות יכול להיות כ2 שניות לפחות ביום אחד למשנהו.

אז רצוי שתהיה מערכת מדידת זמנים אלקטרונית .או לחילופין את כל המדידות יבצע רק מודד אחד

בכל ימי האימון/מדידת הזמנים

ב .בכל יום יש מצב מסלול שונה כלומר אחיזה טובה או פחות טובה.. על פי נסיוני

הבדלים של 3 שניות מיום אחד למשנהו.

יש צורך לחשוב איך לתת מענה לשני הדברים האלו שהם למעשה החשובים ביותר בתחרות זו.

ג. לגבי הפרסים אני לא יודע אם שמתם לב לדברי המדריך בהסבר בתחילת האירוע

הוא אמר שמי שגילו עד 24 שנים ויהיה ראשון בתחרות יזכה להשתתף במירוץ בטורקיה כולל כל ההוצאות.

ולעומת זאת מי שמעל גיל 24 הפרס יהיה קורס נהיגה בטורקיה..

אני רוצה לשאול האם זה נכון ? ולמה?

אני חושב שיש לתת את הדעת על ההבדל המשמעותי בין הפרסים .

בתודה מראש

דוד

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוגע למה שזה מעלי אמר:

א. ב. לפי מה שנראה, גם באותו היום יש פער מסוים. למרות שאין סיכוי שפער בין מודדים הוא 2 שניות, מקסימום מספר עשיריות שנייה. אבל יש הרבה דברים אחרים שיכולים להשפיע - טמפ' הצמיגים והאספלט, כמות הדלק במיכל וכולי.

ג. נשמע לי מוזר. זה לא צריך להיות הפוך? מי שגילו מתחת ל-24 יזכה בקורס, ומי שמעל במירוץ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי מה שכתוב בתקנון TOP DRIVER ובשיחה טלפונית שקיימתי עם גל ממסלולים מנהל ההדרכה הראשי

מקום ראשון בלי שום קשר לגיל, זוכה במרוץ מקצועי בחו"ל!!!

יחד עם זאת לא נאמר כלום בתדריך שאני הייתי רק נאמר שזוכים במרוץ !!!

מדידת הזמנים מושפעת מהרבה דברים אבל בגמר כולם יהיו באותם תנאים....מה שהכי חשוב מדידה אלקטרונית!!!

מישהו יזכיר בלימה ברגל שמואל לפי התקנון זה אסור בהחלט אבל איך אוכפים את זה?

הרעיון שלי לפיתרון: להתקין במידרס בצד שמאל מתג שנילחץ על ידי רגל שמואל כל המיקצה

הרמת רגל שמואל תדליק מנורה באזור השמשה האחורית וגם הקידמית ואז זה יחשב קנס/פסילה

עדיין מחכה לתשובות מגור (מסלולים) שיפזר את הערפל

קובי

פורסם

במקצה שאני הייתי בו לא הוזכר שום איסור על בלימה ברגל שמאל במהלך המקצה

אלא רק על איסור לזנק בפול גז עם רגל שמאל על הברקס+ איסור לשימוש בבלם יד באופן כללי.

פורסם
במקצה שאני הייתי בו לא הוזכר שום איסור על בלימה ברגל שמאל במהלך המקצה

אלא רק על איסור לזנק בפול גז עם רגל שמאל על הברקס+ איסור לשימוש בבלם יד באופן כללי.

כנס לתקנון

פורסם

רוני ההבדל בין מודד אחד לשני במקרה הספציפי הזה הוא לפחות 2 שניות.

סתם לידע כללי יש לי מספיק נסיון במדידת זמנים ידנית במיגוון מירוצים

ביום האימונים/תחרות שלי שמתי לב שאחד המודדים עוצר את השעון לפחות שניה לאחר שהרכב מגיע לעצירה מלאה .

ולעומת זאת ביום אימון אחר שהייתי נוכח ראיתי שהמודד השני עוצר את השעון בדיוק עם עצירת הרכב .

לא אגזים אם אומר שההבדל בין שני המודדים הסתכם בלפחות שניה פלוס!!!

היות והתחרות בסופו של דבר היא תהיה כל כך צמודה מין הראוי שיתקינו מערכת מדידה אלקטרונית על מנת שהתחרות תהיה הוגנת לחלוטין

אני חוזר ומדגיש שההבדלים נוצרים כאשר יש שני מודדים שונים .

דוד

פורסם

קובי, טעות שלי ,אכן חוק מס' 7 בתקנון הטכני אוסר על שימוש בדוושת התאוצה והבלם היחד,

כמו שכתבו כאן קצת יהיה קשה לאכוף את התקנה הזו ותאורטית עדיין אין מניעה לבלום ברגל שמאל,

פשוט לא כשדוושת הגז לחוצה ( שזה בעצם חלק גדול מהעניין והיתרון בבלימה זו)

טוב אז אפשר להפסיק להפחיד את הסביבה ואת עצמי בניסיון לפתח רגישות ברגל שמאל לקראת הפעם הבאה :wink:

חוץ מזה שיש לי הרבה מה לשפר וללמוד בנהיגה שלי לפני שנגיע ל LFB...

פורסם

איציק/דוד,

אמנם לא הייתי שם כדי לראות את מה שאתה מתאר אבל אני מכיר טוב את החבר'ה של מסלולים ואת הדיוק במדידה שלהם. תאמין לי, אחרי הרבה MDC-ים שאפילו בדקתי אותם עם ניתוח וידאו :wink:.

אני לא יודע מי בדיוק מדד אבל אני יכול לציין את עודד, אדם, שגיא וגל שמודדים בצורה מאוד מדוייקת ומאוד מתואמת. מה שאמרת לגבי עצירת המדידה רק שניה אחרי העצירה של הרכב זה נראה ככה בגלל שככה מודדים, ברגע שהרכב בעצירה מלאה וממש עם פתיחת הבולם.

בגמרים של ה-MDC היו שני מודדים במקביל והתוצאות שלהם היו מתואמות להפליא (לפעמים אפילו על המאית שניה שזה כבר יותר מזל ועיוותים של שעונים מאשר דיוק אבל זה מראה על התיאום).

בקיצור, תשכח משתי שניות טעות, גם לא שניה. במקרה הגרוע עשירית. טעות מקרית וחד-פעמית (או במילים אחרות פשלה) תמיד יכולה להיות, בלי קשר למודד.

בקיצור, ברור שמערכת אלקטרונית תהיה מדוייקת יותר ומתאימה כאן במיוחד שהמסלול כל-כך קצר (פחות מ-30 שניות) אבל טווח הטעות קטן ממה שאתה חושב.

ו-Tvr, אכן יש מספיק דברים אחרים לשפר ולהתעסק איתם מאשר LFB...

ניר

פורסם
רגע, רגע. לא צריך להתרגז. לא זלזלתי כלל ועיקר, להפך, הבעתי הערכה לא פעם ולא פעמיים וגם שמעתי מהחבר'ה של מסלולים שם שמורן באמת נהג מעולה. אני גם לא זוכר אותו מה-MDC ומעולם לא התמודדתי מולו על המסלול כך שמי יודע, אולי באמת מדובר בעילוי (אני ממש לא פוסל).

הפליאה שלי נבעה אך ורק מהעובדה שבאותו היום כשהזמנים הממוצעים היו סביב ה-30 ולא ירדו מאמצע ה-29, מצליחים להגיע ל-28 נמוך. ההפרש פשוט מאוד גדול ביחס למה שאני מכיר, ומתאים יותר למקרים כמו מיד לאחר החלפת צמיגים, למשל. מצד שני, בהחלט יכול להיות שמורן נהג מעולה ובצירוף עם ההיכרות שלו את המסלול, הוא הצליח לשפר בצורה כזו.

אני יותר מאשמח לשמוע ממך, מורן, מתי אתה מגיע לסשן נוסף, כדי שאוכל להצטרף וכך אולי התחרות תשתפר. הרי מי כמונו יודע שצריך תחרות טובה בשביל לשפר זמנים.

רוני

יש מצב שהמדידות לא מדוייקות במאה אחוז???

במקום לעשן סמים, תעשנו צמיגים...

פורסם
סליחה על הבורות,

אתם מתחרים גם עם מכוניות משפחתיות סטנדרטיות או רק רכבים "ספורטיביים"?

השאלה שלך מתיחסת ל TOP-DRIVER או ל MDC?

בטופ דרייבר עומדת לרשות הנהגים ניסאן מיקרה.

ב MDC כל אחד מגיע עם רכבו הפרטי וישנה חלוקה לקטגוריות עפ"י נפח מנוע.

אסף

פורסם
סליחה על הבורות,

אתם מתחרים גם עם מכוניות משפחתיות סטנדרטיות או רק רכבים "ספורטיביים"?

מתחרים עם ניסאן מיקרה שעברה "שיפורים" לאירוע.

תקרא אחורה ותבין..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...