Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חושב שכאן זה הכתובת להעזר בנסיון שלכם. ברשותי היום מחשב PC מותקן ברכב עם מסך 7" ובו תוכנת ניווט ועוד הרבה דברים נחמדים שאתם יכולים לראות בלינקים הבאים.

לאחרונה התקנתי תוכנה המשלבת את כל האפשרויות הנחמדות הללו לממשק גרפי אחד ובו יש גם מודול OBD-II לצפיה על כל נתוני הרכב דרך המחשב המרכזי שלו.

לכן אני צריך או לבנות מתאם או לקנות מוכן ושאלתי היא כזאת:

האם יש למישהו למכירה מתאם ISO שהוא לא צריך או קונקטור OBD-II.

או שאולי יש לכם כתובת בארץ למשהו שמוכר את הקונקטור או מעגל.

אני יודע שאני יכול לקנות בEBY אבל אני מנסה כרגע אפשרויות של יד שניה כי יש כאלה.

בנוסף אני רוצה לקבל דעה על המעגל המצורף והאם למישהו יש את אותו המעגל והוא עובד טוב.

לינקים:

הפרוייקט שלי ברכב עם תמונות: http://www.jeeptrip.com/page.aspx?d...p=4&item=659677

התוכנה עם מודול ה OBD-II:ה http://www.jeeptrip.com/page.aspx?d...p=4&item=740082

המעגל שאני רוצה לבנות: http://lambinet.nicolas.free.fr/Obd/max232/max232.htm

אשמח לקבל עזרה.

פורסם

שלום, ברצוני להבין מה מיוחד במתאם המבוסס ELM323 לבין מתאם פשוט המבוסס על תאום סיגנלים מRS232 ל(OBD-II (ISO בעזרת רכיב MAX232 ועוד כמה טרנזיסטורים. וניתן לעשות זאת גם בעזרת אוטורפלקים. המתאם הפשוט בדרך כלל משתמשים בתוכנת VAG-COM לדוגמא ואת ה ELM בתוכנות אחרות.

האם ניתן לבנות מעגל העובד כמו ELM אבל מבוסס מרכיבים אחרים או שלא?

אשמח אם משהו יוכל להסביר לי נקודה זאת ואת ההבדלים הקיימים בניהם.

פורסם

אני הסביר לך בערב.

במידה ואתה רוצה כבל לתקשורת בין המחשב ל-OBDII+CAN BUS עם מתאם USB אשמח להשאיל לך (תצטרך להשאיר ערבון :| ).

הכבל מתאים לתוכנת VAG-COM.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום יוסי,

אני בניתי מתאם מבוסס Optocouplers לחיבור VW דרך RS-232 עם תוכנת VAG-COM. מבירור שערכתי בנושא בזמנו אני אסביר לך את ההבדלים:

לתקן OBD ישנם מספר פרוטוקולים:

1. SAE J1850 PWM (משמש בעיקר ברכבי FORD)

2. SAE J1850 VPW (משמש בעיקר ברכבי GM)

3. ISO 9141-2 (משמש בעיקר ברוב המכוניות האירופאיות)

4. ISO 14230 KWP2000

5. ISO 15765 CAN

הפרוטוקולים 4-5 משמשים במשאיות/אוטובוסים.

רכיב ה- ELM הינו רכיב ייעודי לתקן OBD והוא תומך בפרוטוקול ה- ISO (לפחות הרכיב ELM323DS שאני מכיר, יכול להיות שיש רכיבים יותר חדשים שתומכים בעוד פרוטוקולים).

הרכיב כולל בתוכו חלקים מפרוטוקול התקשורת כמו פקודות אתחול הממשק, פקודות בקרה, פקודות קריאה וכו. ז"א שהרכיב נוגע בשכבות 1-2 במודול שבע השכבות (למי שלא מבין בתקשורת תתעלמו מהסבר השכבות).

כאשר אתה בונה OBD scanner המבוסס על רכיב זה מצד אחד יש לך עבודה יותר קלה כיוון שאתה לא צריך לממש את שכבת התקשורת (שכבה 2) בתוכנה (לפחות לא באופן מלא)- שזה דבר לא פשוט בכלל וצריך גישה לתקן והבנה באיך לממש אותו. למעשה אתה לא צריך תוכנה בכלל למעט תוכנת Trminal סטנדרטית שיש ב-Windows.

מצד שני אתה מוגבל לסט הפקודות שהגדיר יצרן הרכיב.

לעומת זאת אם אתה בונה ממיר מבוסס Optocoupler או ממיר כגון MAX232 אתה לא מוגבל לסט פקודות מוכן מראש אך מאידך אתה צריך לממש את כל התקשורת בתוכנה.

מבחינה פרקטית אם אתה משתמש בתוכנה כמו VAG-COM שמממשת את התקשורת אתה יכול להסתפק בבניית ממיר חשמלי בלבד.

אם תשתמש ברכיב ELM תוכל לדבר איתו ישירות דרך תוכנת Trminal סטנדרטית ולא תצטרך תוכנת VAG-COM או דומותיה.

קח בחשבון שכאמור שני הפתרונות הנ"ל מתאימים לרכבים בעלי פרוטוקול ISO בלבד. שזה אומר בפועל רוב הרכבים האירופאים ואוליי חלק מהיפניים.

מנסיוני האישי ב-VW שימוש בממיר פשוט עם תוכנת VAG-COM עובד יפה מאש.

פורסם

היי,

MAX 232

רכיב זה הינו מתאם לתקשורת טורית RS-232. תפקידו הוא לתאם מתחי CMOS/TTL למתחי תקשורת RS-232 שהם v12±.יתרונו הגדול של רכיב זה מתבטא בכך שאינו צריך הספקה חיצונית של 12±. על מנת לבצע המרה זו, הוא מתחבר רק למתח הזנה של 5V. ההמרה לרמות של תקשורת מתבצעת על ידי מכפלתו והיפוכו של מתח ההזנה.

ELM 323

רכיב זה תוכנן במיוחד לשימוש של חיבור PC בעל יציאה טורית או מחשב כף יד PDA לשקע דיאגנוסטיקה של הרכב.

כלומר הוא מבצע את ההמרה כמו MAX 232 אבל בפחות רכיבים חיצונים ובעל מנגנון תיזמון של התקשורת הטורית הנעשה בעזרת גביש חיצוני.

הרכיב מתאים לשימוש אך ורק לפרוטוקול ISO 9141 אשר משמש את תעשיית הרכב הארופאית ולא האמרקאית (יש רכיב מתאים גם לשיטת התקשורת האמרקאית).

ISO 9141=OBD2=EOBD

איזה רכב ברשותך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אביב ומרק שלום,

תודה רבה על ההסבר. למעשה מה שהיה חסר לי זה ההסבר של אדיר שלרכיב ELM יש שיכבה נוספת שלמעשה זה DRIVER המתרגם לקודים של פרוטוקול OBD-II כנראה בפורמט HEX.

למעשה השיכבה הזאת היא תוכנה ולא חומרה מה שאומר שאולי ישנו DRIVER תוכנה המותקן במחשב ומצד אחד רואה את הפורט RS232 ומצידו השני מוציא PORT סריאלי וירטואלי. וכאשר משתמשים בתוכנה העובדת עם קודים אז ממשקים אותה לפורט הוירטואלי. למעשה הDRIVER הזה הוא כל המיוחדות של רכיב ELM ולכן אני לא בטוח שניתן להשיג דבר כזה אבל אולי כן ניתן.

אם אתם יודעים על DRIVER כזה או שהוא קיים באיזה שהיא תוכנה שניתן להשיג אז אני אשמח לשמוע.

הבעיה שלי שהתוכנה המותקנת על המחשב דורשת ממשק המבוסס על אותו רעיון של ELM וזה מרגיז שצריך רק את אותו הרכיב ולא ניתן לבצע זאת בצורה אחרת.

אולי יש לכם רעיון אחר בנושא???

יש ברשותי כבר מעגל עם MAX232 והוא עובד אבל זה לא עוזר לי ללא אותו הדריבר או רכיב אחר שיתרגם את הפרוטוקול לפקודות HEX.

יוסי.

• תוכן חדש...