Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב לא מניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול קרה לי מצב שהאוטו (סיטרואן ZX 1.4 ידני הזרקה) נכבה בסל"ד נמוך. אמרתי זה בטח פילטר דלק (מאחר והשמן נראה בסדר), ניקיתי אותו, שמתי חזרה והרכב חדל מלהתניע (הסטרטר מסובב את המנוע אבל אין ניצוץ). מה זה יכול להיות ואיך מסדרים את זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא רשמת איזה שנה הרכב, איזה דגם מנוע.

בכל אופן

בעיות כלליות אפשריות, הינן ניתוקים כלשהם של אמצעי מיגון כשלהם של אזעקה ואימובלייזרים למינהם.

וגם--

תקלה במפלג/חיישן גלגל תנופה (תלוי במודל הרכב ודגם המנוע), סליל הצתה, חוט הצתה ראשי (נדיר) , מתחים שאינם מגיעים לסליל ההצתה, מודול הצתה, שקע תקע /מגע שלא מעביר "חשמל/פולס" ועוד.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לא רשמת איזה שנה הרכב, איזה דגם מנוע.
הרכב שנת מודל 1994 המנוע TU3 L4

1360 סמ"ק

אגב, בדקתי עם שכן שמבין בזה, ניצוץ יש, אך הרכב עדיין לא מניע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לבצע איבחון לרכב עצמו.

לא נראה לי שיש טעם שארשום את כל הסיבות האפשריות או המהותיות לרכב כזה שאינו מניע,

קל וחומר, שבתחילה רשמת שאין ניצוץ, ואחכ רשמת שיש ניצוץ, אין טעם ליתן תשובות מקצועיות (בהן אני משקיע זמן ומחשבה) לשאלות ותיאורים שיתכן ונשלפים כך סתם.

יש לגשת לבעל מקצוע אמין מבין ורצוי "צדיק".

בברכת שבת שלום

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אתמול קרה לי מצב שהאוטו (סיטרואן ZX 1.4 ידני הזרקה) נכבה בסל"ד נמוך. אמרתי זה בטח פילטר דלק (מאחר והשמן נראה בסדר), ניקיתי אותו, שמתי חזרה והרכב חדל מלהתניע (הסטרטר מסובב את המנוע אבל אין ניצוץ). מה זה יכול להיות ואיך מסדרים את זה?

ממתי מנקים פילטר דלק?

האם הצלחת להניע בין הכיבוי ל"ניקוי" שעשית לפילטר דלק, אז שמאז הכיבוי הראשוני הרכב לא מניע?

פורסם

שלום רב!

מה ששמר ידידי מנסה לומר, אך מתבייש,שהוא תמה על העובדה שניסית לנקות מסנן דלק הזרקה סתום, שהוא חד פעמי, ולא ניתן לנקוי, במקום לפעול בדרך ההגיונית והמקובלת ולהחליפו בחדש, ובזאת היית פותר תחילה את הבעייה של כבוי בסרק, ומונע בעייה חדשה, של אי הספקת דלק בגלל מסנן דלק סתום.

בפורום זה לא תקבל עצות לחיסכון, אלא עצות יעילות. אם תחליף מסנן דלק חדש, תימנע מנסיעה עד סוף הטנק, תימנע מתוספים כלשם בטנק הדלק, והרכב יניע אך ימשיך לקרטע, וירעד בסרק, בקש המלצה מחברי הפורום המכובדים, על מכון הזרקה ודיאגנוסטיקה, בעל שם בתחומו באזור מגוריך, בצע סריקה בעזרת סקנר ומחשב יעודי, ואז יתברר לך שזוהי הדרך הזולה והיעילה לפתור את בעייתך ולהוציא את מירב ההספק ממכוניתך.

חג סוכות שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

לא הביישן בני למד , ולא הקפדן מלמד.

בצד התמיהה על הניקוי כביכול , אני מנסה להבין אם הרכב הונע לאחר הכיבוי הספונטני ,או לא - כדי לנסות להבין מהיכן נובעת הבעייה.

פורסם
אתמול קרה לי מצב שהאוטו (סיטרואן ZX 1.4 ידני הזרקה) נכבה בסל"ד נמוך. אמרתי זה בטח פילטר דלק (מאחר והשמן נראה בסדר), ניקיתי אותו, שמתי חזרה והרכב חדל מלהתניע (הסטרטר מסובב את המנוע אבל אין ניצוץ). מה זה יכול להיות ואיך מסדרים את זה?[/

שמר ידידי הביישן הקפדן, שלמד הרבה מבני, ומיישם זאת בהצלחה רבה , אני חייב לציין זאת בפורום. הדגשתי באדום את הפיסקה, משם אתה למד, שהבעייה של חוסר התנעה, החלה לאחר ניקוי המסנן,

והשאלה שלך ממתי מנקים מסנן דלק, כמובן במקומה.

בעיית הניצוץ כבר לא רלבנטית, כי התבררה , כלא קיימת, יש כנראה כן ניצוץ, והבעייה של מנוע כבה בסל"ד נמוך, הפכה ללא מניע , בגלל חוסר הספקת דלק, בגלל מסנן דלק שנוקה, ונסתם יותר.

בברכת חג סוכות שמח

צביקה

פורסם

בעיית מסנן דלק סתום לא גורמת לבעיות בסרק אלה בעומס גבוה שבו נדרשת ספיקת דלק גבוהה.

סביר להניח שהבעייה לא הייתה במסנן אלה שהוא הורכב הפוך וגרם לכל הליכלוך הלכוד בתוכו לסתום את המזרקים, וכבר ניתקלתי בתופעות כאלו בעבר- שטות לשמה יש לציין.

פותח השרשור, ככל הנראה, לא מבין דבר וחצי דבר ברכב:

אמרתי זה בטח פילטר דלק (מאחר והשמן נראה בסדר)
ולכן טוב יעשה אם יגרור את הרכב לבעל מיקצוע שיתקן את התקלה בקלות.
פורסם

החשד בהרכבה לקוייה של מסנן הפוך, עלתה בדעתי בתחילה, ולו רק בגלל השאלה שעלתה, שנראתה

שהשואל לא מבין דבר וחצי דבר ברכב, ומנסה לחסוך במקום הלא נכון, ומצטרף להמלצתך דניאל,

לגרור את הרכב למוסך.

בברכה

צביקה

פורסם
החשד בהרכבה לקוייה של מסנן הפוך, עלתה בדעתי בתחילה, ולו רק בגלל השאלה שעלתה, שנראתה

שהשואל לא מבין דבר וחצי דבר ברכב, ומנסה לחסוך במקום הלא נכון

אתה צודק 100 אחוז. אני חמור.:oops:

לאחר פירוק חצי מהאוטו גיליתי שמד הדלק לא תקין ואין לי דלק. מצטער על ההטרדה ומתכונן לספוג קללות.:oops:

פורסם
אתמול קרה לי מצב שהאוטו (סיטרואן ZX 1.4 ידני הזרקה) נכבה בסל"ד נמוך. אמרתי זה בטח פילטר דלק (מאחר והשמן נראה בסדר), ניקיתי אותו, שמתי חזרה והרכב חדל מלהתניע

הדגשתי באדום את הפיסקה, משם אתה למד, שהבעייה של חוסר התנעה, החלה לאחר ניקוי המסנן,

והשאלה שלך ממתי מנקים מסנן דלק, כמובן במקומה.

בעיית הניצוץ כבר לא רלבנטית, כי התבררה , כלא קיימת, יש כנראה כן ניצוץ, והבעייה של מנוע כבה בסל"ד נמוך, הפכה ללא מניע , בגלל חוסר הספקת דלק, בגלל מסנן דלק שנוקה, ונסתם יותר.

בברכת חג סוכות שמח

צביקה

טוב, עכשיו,אחרי התגלית - אנחנו כבר בענייני סמנטיקה.

א. מכיוון שבני לא בארץ , אפשר ללכלך עליו חופשי. מקסימום נלשין למשטרת הגבולות שיכבו אוו בכניסה לארץ.

ב. דווקא בענייני קרב' ועברית אתה די בסדר :-D אבל קרא שוב. הרכב כבה בסל"ד נמוך. עד כאן ברור.

כעת לא ברור אם המשורר הניע את הרכב ואז ניקה את המסנן , ובעקבותיו הרכב (עפ"י ההודעה המקורית) "חדל מלהניע" , או שמא מרגע הכיבוי הראשוני לא הצליח חברנו להניע, וגם ה"ניקוי" כביכול לא הועיל.

לפיכך ביקשתי לברר את הנקודה.

אגב - יש ניצוץ - לא אומר שבהכרח העסק תקין. אין דין ניצוץ על פלאג באוויר הפתוח כדין ניצוץ כלוא בחלל תא השריפה תחת אוויר דחוס - וכבר קרה לי (שאל את בני ל.) שהיה פלאג שזרק היטב ניצוץ בעודו בחוץ , אך כשהורכב הצילינדר לא עבד בכלל.

פורסם

שמר ידידי שלום וברכה!

אם בסמנטיקה עסקינן, ואם נקפיד על קוצו של יוד, אז ברשותך, הבה נבהיר מספר עובדות:

1- אתה בחור מאוד אינטלגנטי, בעל ידע רב תאורתי ומעשי בתחום המוטוריקה, אך את רובו של המידע אתה לומד מידידידנו בני ל.אשר בגלל מיקומו בצרפת כעת, ובגלל עיסוקן הנוכחי אכילת צפרדעים,

וחיפוש חלקים לרנו 15 מסויים, אינו יכול לאשר את דברי.

ולעינינו: הבחור כותב הרכב כבה בסרק, מסקנה: חוסר דלק או בעיית ניצוץ, מכיוון שהתבשרנו שניצוץ יש, אם כך מתברר שהבעייה בדלק, הבחור מפרק ומנקה מסנן דלק, דבר הזוי לכשעצמו..

אפשרות המסנן נסתם יותר ו/או הורכב הפוך, אבחנה שהיא בגדר ספקולצייה, שמקורה באבחנה דרך מסך המחשב, ממידע לקוי שמתקבל מחבר פורום, אשר ידיעותיו בתחום הרכב והמוטוריקה שואפות לאפס.

ולכן כל תשובה ואבחנה שתיתן תוכל לקלוע בסופו של דבר.

לדוגמא: אם תנסה לאבחן ותכתוב:אולי הבעייה חוסר דלק בטנק... הנה בינגו קלעת בול!

אין צורך להבין במוטוריקה וללמוד מבני ל., יש רק לקרוא ולהפנים את החתימה שלו.... והמבין יבין.

חג שמח

צביקה

• תוכן חדש...