Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה אנחנו מתכננים קניית פאסאט שתחליף את הבורה ז"ל שלנו. מצאנו פאסאט TDI עם מנוע 130 כ"ס וגיר טיפטרוניק, מלוקקת בצורה רצינית. שנתון 2001 ועברה רק 86 אלף קילומטר. הבעיה היא שאני מתחיל לקרוא יותר ויותר בעיות על הגיר הזה, על כך שהוא רוצח את עצמו בקילומטרז'ים נמוכים שקרובים לקילומטרז' שעומד על הפאסאט שאנחנו בודקים לאחרונה.

האם מישהו יכול להסביר את בעיות הגירים הללו? האם באמת אין מנוס מלהחליף גיר? אין תרופת נגד?

תודה מראש,

מישה.

I Ride Because I Really Like Dessert

• ספונסר פורום
פורסם

זה סטטיסטיקה הם לא גרועים במיוחד -ראה מוניות

ולרוב הם מגיעים ל-200000 בלי תקלות אבל פה ושם שומעים על מישהו שנפל בגיר

זה לא קטסטרופה וזה לא צריך להפחיד אותך יותר מידי אהבת את האוטו לך על זה אחלה רכב

עם מנוע מעולה וחזק במיוחד

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הייית ממליץ לך לעשות סיבוב על האוטו ולתת דגש רציני לכיוון הגיר. אני מאמין שאם לא תחוש בזה, כנראה שהרכב הזה לא ניחן בבעיה.

שים לב טוב להעברת הילוכים לא חלקה - בכל ההילוכים, שים לב לבעיטות ודפיקות בזמן ההעברה.

מאחל לך העברה שקטנה ונעימה :)

• ספונסר פורום
פורסם

שים לב לשילוב של הרוורס הוא אמור להשתלב מיד שהיה גדולה מידי מצביעה על תקלה

פורסם

רון, על מוניות קשה להסתכל. הבנתי שיש להם אחריות מיוחדת, כל דבר שהולך מוחלף מייד בלי יותר מידי בעיות. הלא כך?

כמו כן, אילו עוד דברים כדאי לי לשים לב בבדיקת הרכב בקשר לגיר? יש עוד דרכים לבדוק אם הוא בסדר או לא? מה לחפש בעיקר בהיסטוריית הטיפולים?

אגב, מקריאה בפורומים בחו"ל, שאומנם מתייחסים בעיקר לגירים של רכבי שנת 04-05, כולם מצביעים על בעיה ב-torque converter שננעל. האם זו הבעיה ברוב המקרים?

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש להם אחריות מיוחדת אני לא יודע אבל לנהג מונית זה לא משנה הוא צריך רכב עובד

מה שיש לי לומר בנוגע לגיר הזה כבר אמרתי

• ספונסר פורום
פורסם

מעט מאד באופן יחסי בקילומטרזים הנמוכים

פורסם

ידידי היקר,

אין שום בעיה סידרתית בגיר טיפרוניק מהשנתון שציינת, כמו שכתב לך רון יש גירים שעוברים את 200K בלי שום בעיה וגם יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אין לך מושג כמה אני שמח שהגבת. בידיוק אותך חיפשתי פה (בין שאר האנשים :))

המשכתי לקרוא עוד ועוד בפורומים בחו"ל לגבי בעיות בגירי טיפטרוניק של VW, והרוב שם מגיעים למסקנות נחרצות שהבעיה נובעת כמעט תמיד מחוסר ATF או ATF לא איכותי. תמיד ממליצים שם על Redline D4 ולהחליף פילטר, מציינים שם שזה מאוד מועיל לגיר ומשפר את זמני ההעברה ואת תפקודו של ה-TC, האם ידוע לך משהו על כך?

פורסם

לי ידוע דבר אחד שהגירים של VW איכותיים ואין שום בעיה מיוחדת בהם.

לצערי רק בארץ אני נתקל במודעות "הרכב עבר 70K וצריך להחליף גיר" או "הלך ראש מנוע אחרי 80K האם יש בעיה במנועים של VW".

אני קורא המון מידע בפורומים מקצועים בחו"ל ואני לא נתקל במודעות מסוג זה, אולי אחרי שהרכב עבר 200K-300K בעל הרכב נדהם לגלות שהגיר שבק חיים.

לא יודע מה קורה בארצינו...

דבר נוסף כמו שכתבת חוסר בנוזל ATF או שימוש בנוזל לא איכותי יכולים לגרום למוות מהיר לגיר.

אל תשכח שחלק מהתפיסה הישראלית בנושא אחזקת רכב היא 'אחזקת שבר' כלומר המנוע או הגיר קצת מזיעים או חוסר בנוזל קירור (רק קצת) אלו סיבות מספיק טובות לתקלות בנוסח "הגיר הלך אחרי 70K".

תקנו אותי עם אני כותב שטויות..תעבור לאחזקה מונעת בסופו של דבר זה משתלם גם לקונה וגם למוכר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...