Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מעוניין לבדוק, אם תערובת הדלק ברכבי ענייה מידי.

אם מישהו יכול להסביר לי, איך לעשות זאת (ולא במוסך).

אני אשמח מאוד תודה מראש..

הרכב הוא סיאט איביזה שנת 94 1.4 רגיל

פורסם

קצת בעיה לבדוק את זה בלי מכשיר 4 גזים, עקרונית אפשר לפרק פלאגים ולבדוק לפי מצבם אבל יכול להיות שנסעת תקופה על תערובת עשירה דווקא, ואז מצבם לא יהיה חד משמעי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם אני לא טועה, פלאג משנה את המצב שלו לפי תנאי העבודה בשניות בודדות (חוץ ממשקעים שנוצרים עליו). לכן, גם האינדיקציה שלו מתייחסת למצב של התערובת בסל"ד סרק (אלא אם כן המנוע נכבה כאשר היה תחת עומס בסל"ד אחר).

בכל מקרה, קריאת פלאג תיתן תוצאה טובה להתחיל ממנה.

יש טבלאות עם תמונות של איך הפלאג יכול להיראות, מול מצב תערובת והבעיות האחרות שיכולות להביא למצב פלאג כזה. להביא לך קישור, או שיש לך כזה? לי יש קישורים רק לאנגלית.

פורסם

אכן, אין יש מאיין.

גש למוסך , הבדיקה עולה עשרות שקלים בלבד, לא מאות, גם לא אלפים.

אם גישה זו לא נראית לך, צר לי, לא נוכל לעזור.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם קצת ידע בשימוש ברב מודד, ניתן לקבל קריאה מחיישן החמצן ולנתח את מצב התערובת.

עבודה למומחים בלבד, מעוניין לנסות?

פורסם

חיישן לאמבדה צר מייצר מתח בין 0 ל-1V, כפונקציה של כמות הגזים. הבעיה איתו שהוא לא לינארי - הערכים בין 0.25 ל-0.75 משתנים עם נגיעה הכי קטנה בתערובת. אם תרצה, אביא את גרף התגובה שלהם - אבל לא היום.

בקיצור, כל ערך בין 0.3V ל-0.7V יראה לך, שאתה בטווח הנכון.

עם חיישן רחב, שעובד מ-0 עד 5V, אם אני זוכר נכון - אתה צריך להיות באזור 2.5V.

פורסם

ראשית דבר, יש לאתר את חוט הסיגנל מחיישן החמצן, בחישנים של BOSCH זה קל, החוט השחור שיוצא מהחיישן עצמו.

לכייל את רב המודד למדידת 2V DC חוט אדום לחוט סיגנל חיישן (חיישן מחובר) חוט שחור של

הרב-מודד לגוף המנוע (הארקה).

קריאה סטנדרטית של חיישן חמצן תקין היא בין 0.1-0.9 וולט משתנה כמו מתח חילופין, רק הרבה יותר לאט, החלפה מהתחום העליון לתחתון ולהפך כפעם בשנייה, החלפות בתדירות נמוכה יותר, לדוגמא פעם ב 2 שניות מעידה על חיישן חמצן עצלן, ויש להחליפו.

יש להניח למנוע להגיע לטמפ' עבודה למרות שחיישן חמצן בעל גוף חימום, 3 או 4 חוטים מוציא קריאה כבר אחרי דקה.

מדידת מתח שואפת ל 1V מעידה על תערובת עשירה, מעט חמצן, ומדידת מתח שואפת ל 0V מעידה על תערובת ענייה, הרבה חמצן.

קריאה של 0.3-0.5V קבועה מעידה על חיישן חמצן לא פעיל או שמחשב בקרת המנוע נמצא בחוג פתוח ולא מנטר, מסיבה כל שהיא, את החיישן.

• תוכן חדש...