Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידת צינור אגזוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי פיג'ו 306 1.4 ליטר בנזין ידנית.

האוטו היה באזור ניצנים השבוע, וקצת-קצת באזור חולי. לא משהו שעלול גרום לאוטו להתקע, אבל עברתי אותו במהירות קבועה והאוטו קצת הרגיש כמו ספינה. אני חושב שחטפתי כמה מכות קלות בתחתית הרכב, אבל לא משהו מאוד רציני.

אחרי המכות, הסתכלתי בתחתית הרכב. הכל נראה בסדר, יש קצת שמן בתחתית אגן השמן אבל לא משהו מאוד רציני (הכל יבש, החליפו תחתית אגן [אם אני זוכר נכון את שם החלק] לפני חודש). צינור האגזוז רעד בצורה רצינית, לעומת זאת. אני לא יודע אם זה משהו חדש או לא (קשה לי להאמין שזה קרה בגלל המכות הקלות שחטפתי מלמטה מהחול). השאלה היא האם יש חשש לבעיה כלשהי (נגיד, ממיר קטליטי סתום - הוא בן 11 שנים בכל זאת)? האם שווה לי לקחת את האוטו למוסך (בכל מקרה אני עושה טיימינג החודש)?

כן, אני יודע שכל מערכת הפליטה רועדת בדרך כלל, אבל בעיניים שלי - שאינן עינן מומחה - הרעידות נראות חזקות מדי.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

איך המנוע עובד?

בדוק את הגומיות שמחזיקות את האגזוז, מה מצבם?

אם הכל בסדר והאוטו לא רועד סע לשלום!

בברכה שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

האמת היא שהיום היה לי משהו מאוד מוזר..

כיביתי את הרכב, והמנוע לא נכבה מיידית. פתאום שמעתי מין "פוף" כזה, כמו של אוויר יוצא משסתום לחץ או משהו כזה (או איך שאני מדמיין שזה יישמע) - זה הזכיר קצת צלילים שהיית שומע ברכבות עם מנוע קיטור. הסתכלתי מתחת לרכב, פתחתי את מכסה המנוע ולא ראיתי כלום. גם לא היה עשן, לא חום מוגזם (למרות שהיום היה מאוד חם). ע"פ מד החום של המנוע בקבינה, הכל היה בסדר. ניסיתי להתניע - נדרשה משיכת מפתח די ארוכה, כולל הרבה נסיונות של הסטרטר לאורך כ-2-3 שניות כדי להתחיל את המנוע. הכל נראה בסדר לאחר מכן. כיבויים והתנעות חוזרות גרמו למנוע לחזור למצב שבו הוא היה קודם.

הסטרטר הוא משופץ בן כשנה וקצת, אגב, בעקבות החלפה של הסטרטר הקודם שהיה נתקע בעומס חום (קיץ שעבר).

לגבי רעידות - יש לי צלילים והמהומים שלא זכורים לי בעבר, בעיקר בסל"ד של ~2800 בערך. לא היה רטטי דשבורד עד עתה, לפחות לא שמתי לב. מצד שני, הייתי עם קלאץ' מופרד וגז לאט לאט עד הסוף - כך שלא בטוח שהרעשים האלה לא היו לפני כן, כי לא עשיתי את זה ככה אף פעם.

זה לא נראה לי רלוונטי - אבל תגידו לי אתם.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

• תוכן חדש...