Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום החלפתי פלאגים ברכבי (גולף 1800 94') במסגרת טיפול 10K עצמי.

אני מצרף את התמונות שלהם לפי סדר משמאל לימין (כפי שהם נמצאים במנוע), ובתמונות הקטנות למטה הם בדיוק בסדר ההפוך (הימני ביותר הוא למעשה השמאלי ביותר במנוע).

אנא, חוות דעתכם על מצב המנוע בהתאם למצב הפלאגים. מה צריך להיות הטיפול אם יש צורך בכזה?

שימו לב בעיקר לפלאג השלישי שמלא שמן על ההברגה, ועשה רושם שגם נזל ממנו החוצה.

תודה!

first from left.jpg

second from left.jpg

third from left.jpg

fourth from left.jpg

פורסם

מרק לדעתי הפלגים מעידים על תערובת ענייה שגורמת בעקיפין להתחממות יתר, ויתכן גם לצלצולים,

אי טיפול בסיבות לתערובת הדלק, יגרמו לנזק עתידי במנוע ולשרפת שסתומים.

בברכה

צביקה

****** במבט נוסף על המצתים, מתברר שהמצתים כנראה לא מתאימים לרכב זה, הם מתוצרת צרפת, מומלץ להרכיב מצתים מתוצרת בוש בעלי שלושה אלקטרודות או אפילטו אחת , אין לדבר משמעות רצינית,אנא רשום את שם יצרן המצת, והמספר הקטלוגי הרשום עליו, ולהשוות אותו לדרישות היצרן בהתאמה למצתי בוש.

דבר נוסף מסתמן חדירה חיצונית של מים לאחד המצתים, ונזילת שמן מאטם מכסה שסתומים.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היצרן של המצתים בתמונות הוא אכן צרפתי - BERU. והאמת שפעם אחרונה שהוחלפו, הדבר נעשה דווקא במוסך מורשה פליקס...הדגם - GH-7DTUR.

היום הפלאגים שהרכבתי היו מתוצרת בוש ותואמים על פי הקטלוג שלהם. דגם WR78X כמדומני, הדגם עם 4 אלקטרודות דווקא (קיבלתי אותם פשוט בחנות חלפים אחרי שבהתחלה הביאו לי פלאגים של בוש מדגם לא נכון וחזרתי אליהם).

צביקה - לאיזה מן המצתים אתה מייחס את חדירת המים ונזילת השמן? אגב, דווקא נשקלה בעיניי (ע"פ עיון בפורום) ובעיניי ידיד מוסכניק אפשרות של תערובת עשירה מדי, ולא ענייה..

פורסם

תערובת עשירהמצתים מפויחים.

תערובת ענייה פלגים לבנים / כהים בעלי סימני התלהטות.

אחד מהברגות המצת, חלודה בהברגה ,לא באלקטרודה.

מצתי בירו אינם מותאמים לרכבך , השתמש בוש בלבד, לפי הוראות יצרן.

בברכה

צביקה

פורסם

כניראה שהמוסך התבלבל בסוג המצתים, Bur5et בעלי מרווח 0.8 של NGK הם המצתים שמומלצים ע"י היצרן. (מדובר על קוד מנוע AAM)

אם אתה יודע מה הקוד מנוע , נגיד לך במדוייק את הסוג שאתה צריך.

פורסם

ומה המשמעות של הפלאג שמלא בשמן על ההברגה ועל האטם שלו?

אביתר - קוד המנוע הינו ABS. וכמו שאמרתי, על פי קטלוג בוש, החלפתי אתמול לדגם מתאים.

פורסם

בקוד מנוע ABS יש כמה סוגי מצתים שאפשר להשתמש בהם.

1. NGK BUR6ET

2. BOSCH W8LDCR

3. CHAMPION N7BYC

נלקח כמובן מאוטו דאטה.

בקשר לשמן על הפלאגים אין לי מושג, אני אשמח לדעת גם את הסיבה.

פורסם

יש לך בעיית תערובת, אני לא יודע לאיזה כיוון של התערבות אבל כדאי לך לבדוק אותה. האלקטרודות אצלך נראות לא טוב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תערובת עשירהמצתים מפויחים.

תערובת ענייה פלגים לבנים / כהים בעלי סימני התלהטות.

צביקה

כיסית את כל האפשרויות, מכאן אני מבין שפלאג שעבר 10K במנוע מכוון היטב אמור להיות זהה במראהו לפלאג שזה הרגע יצא מהחנות?! לא נשמע לי הגיוני

קיצור הסתבכתי לגמרי

תעלו בבקשה (אם משהו יכול) תמונה של פלאג שעבר 10K במנוע בעל תערובת נכונה, כדי שנדע למה לשאוף.

יום טוב גם לך

פורסם
בקוד מנוע ABS יש כמה סוגי מצתים שאפשר להשתמש בהם.

1. NGK BUR6ET

2. BOSCH W8LDCR

3. CHAMPION N7BYC

נלקח כמובן מאוטו דאטה.

אז על מי לסמוך? על אוטו-דאטה או על הקטלוג של בוש? כי לפי הקטלוג של בוש הדגם הוא 7 במקום 8...חוץ מזה הדגם ששמתי הוא בעל 4 אלקטרודות מדגם WR78X. יש התייחסות אליו באוטו-דאטה?

תומר - הנושא אכן ייבדק.

יגאל - תסתכל הקובץ שצירף מרק, לדעתי התמונות שם ממחישות את המצבים השונים בצורה טובה.

פורסם

כיסית את כל האפשרויות, מכאן אני מבין שפלאג שעבר 10K במנוע מכוון היטב אמור להיות זהה במראהו לפלאג שזה הרגע יצא מהחנות?! לא נשמע לי הגיוני.

*פלאג בעל תערובת עשירה צבעו יהיה שחור.

*פלאג במנוע שחודר לו מים לא השרפה, צבעו יהיה חום.

פלאג שצבעו יהיה זהה לפלאג חדש , וכמעט ללא פיח רב דבוק לאלקטרודה, אן עם מרווח גדול ואלקטרודה דקה, הוא פלאג שעבד במנוע תקין, אך עבר מספר קילומטרים רב, מה שגרם לשחיקת האלקטרודה,

ולמרווח גדול שמקשה על פריצת הניצוץ, ולכן גורם להתנגדות רבה לזיופים, ולקיצור חייו של סליל ההצתה.

* פלאג רטוב בשמן, מעיד על טבעות שמן שחוקות.

* פלאג בעל פיח רב וקשה בצבע לבן בהיר, הוא פלג שעבד בטמפרטורה גבוהה מדי, ובתערובת ענייה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...