Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה היה לנו שם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אנחנו תמיד מאוחדים כשרע לנו?

למה כשטוב לנו אנחנו הורגים אחד את השני בגלל חניה?

למה חייל אחד הרוג במלחמה בשבילנו זה עולם ומלואו אבל כששומעים על הזקנה שנרצחה בשוד עושים צוצוצו וממשיכים?

חברה

אולי נהיה מאוחדים ואחים גם כשטוב לנו?

כתוב במקורות שכשעם ישראל מאוחדים - שום אומה לא יכולה להם

תיזכרו במלחמת העצמאות

בששת הימים

ולעומת זאת ביום כיפור ולבנון

איך נשברה האחדות אחרי מלחמת ששת הימים?

פשוט - הפכנו לשמנים ומדושנים,שבעי נצחון ואז התחלנו לאכול אחד את השני.

מה קיבלנו?

אתם רואים לבד

אז חברים

בואו נתעלה מעל מחלוקות קטנות ושטויות של יום יום

בסופו של דבר -אנחנו אחים - כולם

ימין שמאל דתיים חילונים כורדים עירקים וגם אשכנזים.

הפסדנו או ניצחנו - זה פחות חשוב

השאלה היא האם למדנו את הלקח - האם הבנו מאיפה הכל נובע?

אם לא - שום ועדת חקירה ושום בחירות לא יעזרו

אם לא נעזור איש לרעהו - נהיה תלויים איש ליד רעהו.

והערה לבאטמן.

ראיון מדהים עם פסיכולוגית ערביה שווה לשמוע אותה, יש תרגום לעברית http://www.youtube.com/watch?v=ZdhRpyhhgfs&mode=related&searchתקשיב

אולי זה יעיר אותך

יש סוגים של יצורי אנוש שאין על מה לדבר איתם.

אתה לא בשוודיה

יש כאלה שהסבבה שלהם זה להיות שהיד

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטאמן,

המדינה רצתה ללכת בדרכים של שלום ומה קיבלנו? פיצוץ בפנים.

אזרחי לבנון יכולים גם בזמן מלחמה ללכת בשקט ולבלות בחוף הים ולמה? כי צה"ל לא רוצה להתקיף אותם אלא את מחבלי החיזבאללה!

אני פשוט לא מאמין שאנשים חושבים כמוך. תגיד לי, גם עם היטלר היה אפשר לעשות שלום? אה, אז היהודים אשמים בזה שהם שילמו בחיי 6 מליון נכון? לא, הגרמנים הם עם מאוד אדיב ותרבותי (not).

כי אני לא רואה הבדל בין היטלר, אחמדינג'אד, נסראללה, אבו טיר וחבריהם! כולם קוראים להשמדת ישראל ולהשמדת יהודים!

הקם להורגך, השקם להורגו! אין מנוס! זה שנותנים לילדים מפתחות של גן עדן וקוראים להם שאהידים זה לא כי הם רוצים שלום, תהיה בטוח.

בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו. לא יעזור לאף אחד. מלחמה תמיד תהיה פה, השאלה באיזו דרגה ועם מי אפשר לעשות שלום. הלוואי והמצב בשטח היה באמת כמו שאתה חושב. הלוואי והעם הלבנוני/פלשתינאי וכל השאר באמת ירצו שלום כי בנתיים הם לא רוצים!. הינה, מצרים רצתה שלום- יש איתה שלום. ירדן רצתה שלום- יש איתה שלום. (וכבר הספקת לשכוח שאת השלום עם מצרים מי עשה? כן, ה"חברים" שלי הישראלים הממוצעים, בגין ושרון אלה שלפי דברייך "הורסים את תהליך השלום".

חבל שיש לנו או לחלק מאיתנו זיכרון קצר מאוד.

מקווה שאנשים כמוך יתחילו לפתוח את העניים. תראה מה צרפת ושאר מדינות אירופה עשו לערבים שם שהתפרעו, הטילו צנזורה על התקשורת וקרעו להם את הצורה. אף אחד לא דיבר כי לאף אחד לא איכפת. מה שרוסיה עושה בצ'צ'ניה- זה בסדר? מה שסדאם חוסיין עשה לכורדים זה בסדר? ואחנו משמידי עם כן?

אני פשוט לא מאמין שאתה מצדיק רצח של חייל שבא ללטף ילד או עזר לאישה. אני לא מאחל לך צער חס וחלילה ולא לאף אחד, באמת, אבל מעניין מה היה קורה אם זה היה קורה לך/למשפחתך חס וחלילה.

פשוט הרבה אנשים התעשתו לדרך הישר לאחר שהטרור פגע בהם אישית ושוב, אני לא מאחל זאת לאף אחד אפילו אם דעתך שונה משלי, יש לי חברים טובים שדעותיהם מנוגדות לשלי וכן משתתפים בתנועות כמו "שלום עכשיו" ומר"צ אבל הם עדיין חברים שלי כי אנחנו צריכים לדעת להסתדר באותה מדינה, אין מה לעשות.

אבל לצערי זה קל לדבר שאתה ילד שגדל באיזור שלא מרגיש מהי מלחמה ואתה רואה הכל מהטלויזיה ומעיתון "הארץ" ושההורים מחנכים אותך מגיל קטן שאנחנו כבשנו את כל העולם.

פורסם

אני מאמין שיש דרכים להשקיע כסף ולראות איפה הוא מושקע. אפשר לתת כסף סתם, ואפשר לממן פרויקטים ספציפיים, ואפשר לעשות זאת גם באינטרסנטיות (הווה אומר מרכזים חינוכיים, תרבותיים וכו') וזה לא מפחית במאום מעצם ההשקעה.

סתם שאלה, אתה יודע מאיפה מגייסים הכי הרבה מחבלים מיתאבדים? איפה יש את הכי הרבה מטיפים ומסיטים? באוניברסיטאות בשטחים!!! המקומות שכוויכול אמורים שליות שחר התרבות נהפכו למקור לא אכזב למיתאבדים. ונישאלת השאלה "למה?"

פעם אמרו שטרור מגיע מעוני... וזה לא נכון... מי שהולך לילמוד באוני' בשטחים הוא לא ממש עני, להפך...

שינאה? OK.. סבבה... אבל אותו אחד שהיתאבד, אבא שלו עובד אצל יהודי. כמו כן רוב המישפחה שלו...

קח את גרמניה הנאצית, שחטו ורצחו מעל 6 מיליון יהודים... אתה לא רואה יהודים הולכים בגרמניה ודוקרים גרמנים, או מרעילים להם את המים, או מיתפוצצים להם ברכבת או בפאבים...

יש הבדל תהומי בין התרבות שלנו והתפיסה שלנו לגבי "שלום" והגדרה אחרת שלהם.

היתה איזו קריקטורה שמראית את ראש ממשלת עירק עומד מאחורי טיל גרעיני ואומר "זה למטרות שלום" ועל הטיל רשום "שלום על ישראל"....

ראליות זה דבר חשוב. גם אני הייתי רוצה שיהיה כאן שלום, ואני מניח שכולנו היינו מרוויחים מזה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני לא רוצה לשפוט את ראש ממשלה כי לא בטוח אם מי שהוא אחר במקומו היה פועל אחרת ,כי מהיום הראשון היה ברור שלא נצליח "להשמיד" את חיזבאללה ,זה פרץ והאמירות חסרי בסיס ,שיצר ציפיות גדולות .

חיזבאללה נלחמה אם נשק פרימיטיבי כמו קטיושה , שגרמה המווון

נזק לצפון המדינה ותאמין לי לשבת חודש במקלט ללא מנוחה זה בלתי נסבל ! , על כל טנק מורכבת מע' הגנה אקטיבית שכן פועלת ,אבל אם יורים 15 "סאגרים" במכה שום מע' לא תוכל לעצור אותם .

הבעייה לדעתי שלא היינו מוכנים וניסחפנו .

אבל כן יצרנו מספיק הרתעה ,סוריה ואיראן יודעות שאם זאת הייתה מלחמה בין מדינות, המצב היה נראה אחרת . ולבנון אולי מבחוץ שמחה וצוהלת ,אבל הנזק שנגרם משאיר צלקת ,ותמיד הלבנונים יזכרו למה לא שווה להתעסק אם ישראל ,ועדיף להמנע ולמנוע מקרים דומים .

אני לא חושב שר"מ צריך להחזיר את התיק ,אלה הרמטכל ושר הבטחון .

כי הם היו אחראים על סוג הלחימה ועל תכנון אסטרטגי של המלחמה .

בואו לא נשכח ש 2 הגדולות גם "הפסידו" מלחמות גרילה ,ארה"ב - ויטנאם ,רוסיה - אפגניסטן .

פורסם

נו, יפה.

זה היה דיי ברור ברגע שנחתם ההסכם...

אסד נתן לחזבאללה לרכך את השטח בשבילו ולבדוק את המים.

עכשיו הוא רוצה את הגולן, הוא תופס גובה שמעולם לא תפס, מראה אומץ ולא מתבייש בזאת- ובצדק.

המלחמה הסתמית הזו, שחשפה את חוסר עמוד השידרה של ההנהגה שלנו, וחתימת ההסכם עם חיזבאללה- הוא תחילתו של הסוף. איזה סוף? איש איש ימלא לפי ראות עיניו...

צריך להעיף את הממשלה הזו שהביאה אסון לאומי על המדינה, שציירה אותנו כחלשים פחדנים וחסרי עמוד שדרה מול אוייבנו- שמקיפים אותנו מכל עבר.

מתי ליברמן כבר ירוץ לראשות הממשלה קיבינימט.

פורסם
מלחמת העולם השלישית מחייבת את הדבר הקשה ביותר שאפשר לדרוש מעם ישראל: סבלנות ועצבי ברזל. אם אינכם מסוגלים לראות שום הישג, תשתקו. ורק אל תתרפקו על המנהיגים-גנרלים - ראינו לאן הובילו ניצחונותיהם ונסיגותיהם

במלחמת יום הכיפורים הצליח צה"ל לנצח בתנאים קשים ביותר ולהפוך את פלישת הסורים והמצרים לניצחון בשטח. אולם העורף הבכייני יצר תודעה שקרית, כאילו האויב ניצח. ישבנו אז רבבות לוחמים ממערב לתעלת סואץ, מוכנים בכל רגע להתחדשות הקרבות - ובתקשורת העורפית בכו וקישקשו. במסיבת עיתונאים בקהיר נשאל אז סאדאת, איך הוא קובע באופן נחרץ כל-כך שמצרים ניצחה ב"מלחמת אוקטובר" - והלוא צה"ל סיים את הקרבות 101 ק"מ מקהיר. "תשמע מה אומרים בתל-אביב. הישראלים אומרים שניצחנו", השיב.
כל מי שאומר שהפסדנו תורם לניצחון הרשע בהבל פיו, בדיוק כמו אלה שמפגינים בעדו בזמן המלחמה, או מוסרים לו מידע חיוני באמצעות התקשורת

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3291220,00.html

פורסם

- הפסד או ניצחון, שחור או לבן - במלחמות בתקופתנו אין יותר נצחונות קלאסיים והכרעות מוחלטות - משמע אין טורי שריון ורגלים העוברים ברחובות המנוצחים.

ישראל לא יצאה למלחמה הנ"ל בכדי להשיג נצחון קלאסי - ואנו אכן השגנו נצחון בנקודות - משמע הישגים אסטרטגיים ומדיניים.

בל נשכח כי מעכשיו לא יהיו מוצבי חיזבאללה מול גבולנו (ואם יהיו אני מאמין כי יותקפו מייד) - כמו כן צבא לבנון יפרוס את כוחו מול גבולנו - והתקווה היא שמעתה החיכוכים יפחתו.

העולם הבין כי מצב כזה אינו יכול להמשך - וקיבלנו גושפנקא מן המדינות החשובות.

הנצחון האסטרטגי הוא גם אצל יתר אוייבנו - הפלסטינים והסורים - שכעת הבינו כי לא יוכלו להסתתר מאחורי טרוריסטים לטווח ארוך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני פשוט לא מאמין שאנשים חושבים כמוך.
כן, ובזו מסתכמת הבעיה שלך, ושל הרוב. בזה שאתה לא מאמין שכאן יש אנשים שרוצים מוכנים לעשות שלום, וגם בצד השני. גם אם שם הם מיעוט (והם לא, הם רוב שותק וטיפש), צריך למצוא דרכים לעודד אותם עד שיגיעו לעמדות כוח ויביאו שלום. זה יקח זמן, הרבה זמן, אבל לא נדע כמה זמן עד שנתחיל, באמונה שלמה, לדבר עם מי שאפשר לדבר בצד השני, כדי ליצור חיים משותפים.

ולברון האדום - טרור מגיע, הגיע ויגיע מאותן סיבות, שהעיקרית בהן היא יאוש, אם מעוני ואם מסיבות אחרות. מי שהולך ללמוד באוניברסיטה חוטף את אותה ג'ננה, כשלאבא שלו עוקרים מטע זיתים בן מאות שנים, כמו ילד שגדל בשכונת עוני. אוניברסיטה באמת יכולה להיות שחר התרבות, כשהיא מהווה פתח לעתיד. מה מחכה כיום לפלשתיני שיסיים את האוניברסיטה?

בטאמן

(-;

בוקר טוב, איפה הסבבה?

ברינג און דה סבבה

פורסם
לברון האדום - טרור מגיע, הגיע ויגיע מאותן סיבות, שהעיקרית בהן היא יאוש, אם מעוני ואם מסיבות אחרות. מי שהולך ללמוד באוניברסיטה חוטף את אותה ג'ננה, כשלאבא שלו עוקרים מטע זיתים בן מאות שנים, כמו ילד שגדל בשכונת עוני. אוניברסיטה באמת יכולה להיות שחר התרבות, כשהיא מהווה פתח לעתיד. מה מחכה כיום לפלשתיני שיסיים את האוניברסיטה?

בטאמן

(-;

בוקר טוב, איפה הסבבה?

מה מחכה לו? הוא תמיד יכול לעבוד בישראל ולהרוויח טוב, אם הם היו מנצלים את הזמן והכוח שלהם לעשת שלום. כמעט כל האנשים ברצועה עובדים הארץ, יש לא מעט בעלי מיקצוע שמיתפרנסים מזה ולא פלאחים...

שוב, שיתוף פעולה הדדי, ום מצד ישראל האטומה היה מניב פרות. בכל תלוי ברצון....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בטאמן, אני לא מאמין שאנשים כמוך מצדיקים רצח של חיילים ואזרחים ישראלים! לא שרוצים שלום! חבוב, גם אני רוצה שלום אבל עם כאלה אי אפשר לעשות שלום לצערי! אם הם היו חכמים הם היו עושים איתנו שלום כשאהוד ברק רצה לתת להם 100 אחוז מהשטחים וחצי ירושלים אבל מה אז הם רצו?! זכות השיבה ואת כל ירושלים! ("ערפאת: חקול עוודה, חקול עוודה, חקול עוודה!!!) אנחנו רצינו ורוצים שלום, הם לא!

תראה את דברייה של האישה שנתנו את הקישור לדברייה מעלי, אולי זה יפתח לך את העניים.

עריכה: לפני פרוץ האינטיפאדה הראשונה, אתה יודע איזה סגסוג ומסחר היה בין ישראל לפלסתינאים?

אנשים היו הולכים לעזה וקונים מהם סחורות, מבצעים טיפולים לרכבים רק בעזה, אתה יכלת לצבוע את כל הרכב ב- 1500 ש"ח ועבודה מקצועית מאוד!

צינורות לבניין ועוד המון דברים אנשים קנו רק מעזה. הם יכלו להנות מיזה אבל בגלל שטרוריסטים (אלה שלדעתך אנחנו צריכים לדבר איתם) באו ואמרו להם שהם צריכים להתנגד הם פתחו באינטיפאדה בשנות ה- 80 ואז כל זה ניפסק.

יכלנו לתת להם מדינה, יכלנו לחיות בשלום איתם ולא בגלל אנשים כמוני זה לא קרה אלא בגלל הישראלים שאמרו להם להתנגד ולבצע פיגועים (כן יש כאלה, אני מתבייש לקרוא להם ישראלים) ובגלל ארגוני הטרור בחו"ל, לא בגללנו!

אוסלו הרס את השלום לא אף אחד אחר! אוסלו מת!

לנו אין צורך בלפגוע באזרחים חפים מפשע, ולהם יש? אני רק רוצה להבין.

באמת שאין לי עניין לגמור משפחה שלמה בטיל אחד אבל אם המשפחה הזו יודעת שיש בבניין שלה מישהו שיורה קסאמים או מתכנן פיגועים- צר לי.

ולא ענית לי על השאלה אם אתה חושב שהדרך הנכונה היא בדרכי נועם, האם גם עם היטלר היינו צריכים לעשות שלום? או שפשוט היינו צריכים לתקוע לעצמנו כדור בראש ולמנוע את הסבל של הגרמנים, העם הנאור והתרבותי ביותר, בלראות יהודים נשרפים וגוססים למוות?

כי היטלר, אחמדינג'אד, אבו טיר, אסד, נסראללה וכמעט כל מי שמקיף אותנו קורא להשמדתינו!

פורסם

לדעתי באטמן קולע בול למטרה .

אי אפשר לנצח בכוח, העידן הזה נגמר ! פשוט אי אפשר .

אפילו חלוץ אמר שצה"ל לא יכול לנצח את חזבאללה , כי אי אפשר לנצח אידיולוגיה בכוח -ראיון בעובדה -

האמת שאני כבר כתבתי את זה כמה פעמים בפורומים אחרים שמתעסקים יותר בפוליטיקה ואקטואליה ולא ממש רציתי להיכנס לדברים האלה בפורום רכב שאני דיי מחבב אותו כדי לא לקבל תגובות ****

ישראל הבינה והיא יודעת שזה היה בלתי אפשרי לנצח את חזבאללה , כולם הבינו וכולם שיקרו לעם עם ההצהרות שהתחילו בכוח , ואחר כך ירדו עם הזמן ! ולצערי הרב נסראללה הראה אמינות הרבה יותר גבוהה משל כל הפוליטיקאיים הישראלים ביחד .

הדבר היחידי שהוא לא עמד בו וזה קרה פעם אחת היה רק כשצה"ל הפציץ בניין בביירות והוא לא תקף את תל אביב , אבל הוא כן שלח טיל לחדרה - אגב זו חוכמה לדעתי -

המלחמה הזו קשה לישראלים גם בגלל האופי וגם בגלל מי שנלחמים מולו !

ההבדל העיקרי הוא :

חייל צה"ל רוצה להגן על המדינה שלו בדם ויוצא למלחמה ונלחם למען המדינה שלו כדי שיוכל לחזור ולחיות בה בשלום - הדגש הוא על לחיות בה -

לוחם חיזבאללה יוצא למלחמה כדי להרוג וכדי למות למען האידיולוגיה שלו , הוא נלחם עד המוות בשביל האדמה שלו כי כך הוא מאמין .

ההבדל בגישה בשדה הקרב בין השניים עצום , והחזבאללה גדל .

אגב לפי מידע אחרון שהיה אצלי לחזבאללה יש 10,000 לוחמים, 7 אלפים שהם חיילים רגילים שקיבלו אימונים ויוצאים לקרב באופן יחסית לא מסודר ו3 אלפים שהם לוחמים מאומנים באופן הגבוהה ביותר ועם ציוד שלא מבייש יחידות קומנדו ואפילו יותר .

המלחמה של ישראל בלבנון היתה ידועה כהפסד, הגרירה של ארצות הברית לישראל להמשיך בהתקפה פגעה עוד יותר! ארצות הברית לא ידעה מול מה היא רוצה להילחם, ונכנסה לעיראק והיא עדיין מקבלת על הראש כל יום שם וזה הורג אותה באופן בלתי סביר

עלות השהייה של ארצות הברית בעיראק היום

3000$ עבור כל חייל שנמצא בעיראק ביום ! 3000$ כולל האוכל השהייה הציוד הדלק והאחזקה אבל זה הסכום .לכל חייל

בעיראק יש כ-140 אלף חיילים אמריקאיים את החשבון תעשו לבד

גם נדפקה באפגניסטאן והיא עוד תקבל על הראש באיראן !

את האמת אני לא ממש יודע בקשר לאיראן כי הם בכלל לא ערבים ואני לא ממש מבין את המנטליות ואת קוו המחשבה שלהם אבל מצד שני אני ערבי ואני כן מבין איך הם חושבים .

עכשיו בוא נעשה קצת סדר בבלאגן שאני עכשיו עשיתי כי נראה לי שפתחתי איזה מליון נושאים בהודעה אחת .

לבנון :

לטענתם 10000 לבנונים בכלא הישראלי , האם זה נכון ? חלקית או לא אבל יש הרבה עצורים לבנונים בישראל , עכשיו מה המטרה בכליאתם ? הם עולים כסף למדינה בבתי הכלא והם תירוץ דיי טוב מבחינת לבנון למה להמשיך להיאבק בישראל .

חוות שבעא , כנראה שאחרי הכל בקשר לעניין הזה האדמה תוחזר ללבנון או לפחות בקרוב יוחזר .

ישראל :

חוות שבעא שהיא לא יכולה לנצל בשום אופן

שני חיילים חטופים

-------------------------------

תוצאת המלחמה :

לבנון :

חזבאללה עדיין חיי ובועט, 500 לוחמי חזבאללה או אפילו 700 לוחמי חזבאללה נהרגו בפעילות בלבנון . - טוב זה כמעט כלום מבחינתי במלחמה כזו .

1200 אזרחים הרוגים - כל מי שמכיר אותם ישנא את ישראל , כל מי שקרוב אליהם ירצה לנקום אותם , וכן כל מי שקרוב אליהם מספיק יצטרף לתנועה שנלחמת בישראל !

מליון פליטים ו 15000 בתים הרוסים ברחבים לבנון - מי עוד יגדל שנאה לישראל ??

חזבאללה במקרה הזה כמו בנסיגה הראשונה של ישראל

הביא סיוע גם מבחינת רווחה ובנה ושיפץ את כל מה שיכלו ובכך קיבלו אהדה מכל התושבים !!

כן מי שחושב שהוא מקבל אהדה לחינם אז הוא טועה, יש להם זרועות רווחה שעובדות במלוא המרץ .

בנאום האחרון שלו הוא פנה לכל הגורמים בחיזאללה ולכל הלוחמים לממש ולהשלים את הניצחון בבנייה חוזרת של הבתים של התושבים , פנה לכל הלבנונים לתרום מזמנם לבנייה המחודשת, פנה לקבלנים וכל הסוחרי ציוד הבנייה בלבנון שיעזרו ולא יעלו מחירים בגלל ביקוש רב , לגבי ריהוט ובכלל !

הוא הבטיח לשפץ את הבניינים שניתן לשפץ במהירות ולמי שביתו נהרס לסדר סיוע כספי שבו אפשר לשכור דירה לחודש ולקנות לה ריהוט מתאים עד שיסיימו את הבנייה המחודשת של הבתים ההרוסים .

ישראל :

110 + לוחמים הרוגים במלחמה

כ-60 אזרחים הרוגים

נזק כלכלי כבד מבחינתה

הממשלה הפקירה את העורף וכיום הוא "גוסס"

לא היה ניצחון של צה"ל , היו פאשלות רציניות בכל התחומים החל מהמודיעין ועד להכנות,

טילי הנ"ט של חיזאללה )RPG29

בכלל נחשף בשנת 2005 וצה"ל ידע על קיומו ובכל זאת הוכנסו טנקים למרות האיום שהיה ידוע !

הממשלה שיקרה ואיבדה את אימון הישראלים בה .

ישראל איבדה את כושר ההרתעה שלה

כן כן כמובן כל הממשלה ובכלל המדינה הזו מושחתת - מישהו קרא שהרמטכ"ל מכר את המניות האישיות שלו בבורסה לפני הלחימה ?

ישראל לא קיבלה את מה שהיא רצתה בהסכם ולא כפי שהממשלה הבטיחה לאזרחים וזה בטוח .

------------------------------------------------------------------------

המלחמה הזו פגעה קשות בכל התשתית הלבנונית, פגעה קשות באוכלוסייה שם והיה הרס רב בלבנון .

רוב הלבנונים כיום שונאים את ישראל פי כמה וכמה יותר ממה שהם שנאי לפני המלחמה הזו , בחורים שלא הצטרפו ללוחמי חזבאללה יחשבו עוד הפעם אחרי ההרס הרב שנגרם להם ואחרי הניצחון של חזבאללה במלחמה הזו .

ישראל טוב את זה כולם יודעים .

------------------------------------------------------------------------

בעיקרון אפשר לנצח את הארגונים רק בהסברה , בלימוד , בחינוך נכון !

כל דבר אחר שתחשבו עליו לא יעבוד!

אם מישהו חושב שישראל יכולה לנצח לבדה את מדינות ערב אז הוא טועה ! אם חושבים שישראל יכולה להמשיך להתקיים רק מעמדת כוח אז הוא חולם עוד יותר !

לא משנה כמה הסיוע הכספי שישראל תקבל מארצות הברית, לא משנה כמה כוח צבאי יש לישראל היא בחיים לא יכולה לשלוט באזור מעמדת כוח! - זה לקח שארצות הברית לומדת גם היום .

צריכים להבין שרק אם הילדים שהיום גדלים, שלומדים ושרואים ילמדו יותר בחינוך ובהסברה שבה אפשר ללמוד לחיות ביחד שכולנו בני אדם ו- ו- ואז יהיה שלום ! כי הערבים והמוסלמים עדיין לא מאמינים לישראל עדיין שונאים את ישראל !ואני לא מדבר על הממשל, ישראל תמיד חושבת על הממשל כמו מובארק ! גם הוא דיקטטור והוא ביחסים טובים עם ישראל אבל מה עם העם ? הוא עדיין שונא את ישראל ואתה יכול להבין את זה מתוך טלוויזיה חופשית שמשודרת באירופה וגם מסרטים וגם דיונים פתוחים בטלוויזיה , מה יקרה כשמובארק ימות ? מה יקרה אם יהיה מהפך בממשל במצריים ? מה יהיה אם ארצות הברית תרצה לממש את ה"עולם החופשי" שלה במצריים- אין שם דימוקרטיה אבל כל עוד היא ביחסים טובים עם ארצות הברית אז העולם החופשי יחכה קצת - אבל אם תקום שם ממשלה דימוקראטית כמו ברוב מדינות ערב , תקום ממשלה שלא תקיים יחסים עם ישראל וליתד דיוק ישנאו את ישראל, התחל מהגמאעה אלאלסלאמייה במצריים ועד לקבוצות הפלשטינים שהם הרוב בירדן !

רק אל העם צריכים לדבר וכל עוד משחקים במשחקי שליטה אז זה יהיה פתרון זמני בלבד !

WTF לא הרגשתי שכתבתי כל כך הרבה , טוב שלא נכנסתי לעניין הפלשטיני !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

שלום לא שלום, פתח עיתון מעריב של היום ותראה את החברים (אחים) של אותם טרוריסטים בעזה מאיראן עושים תערוכת קריקטורות על השואה.

בוא נסכם את זה ככה:

את הדעה שלי לא בטאמן ולא אתה ולא מליון כמוכם תלציחו לשנות ואני ועוד מליון כמוני לא יצליחו לשנות אתכם.

הבחירות יהיו אוטוטו קרובות. כל אחד ישים את הדעה שלו בקלפי. אני אביא את שלי.

כמו שלפני מלחמת יום הכיפורים שאמרו לגולדה שתהיה מלחמה היא אמרה שלא תהיה ונפתור את זה בשלום וחטפנו פצצות כך זה המצב עכשיו. השמאל נכשל. אני הצבעתי עבור אולמרט ואני לא מאמין בממשלה הזו כבר.

הממשלה הזו היא המשך של הממשלה הקודמת בדיוק.

אחרי מלחמת יום הכיפורים השמאל נפל להרבה מאוד זמן ומי שהביא שלום לאחר מכן היה בגין, החברים שלי הפנאטים לדבריכם מהליכוד. כן.

אני שוב לא מאחל זאת לאף אחד אבל מעניין איך הייתם מדברים אם הייתם אתם או אחד מבני משפחתכם או חבריכם נהרגים במלחמה ע"י ילד שזרק בקבוק תבערה, אישה שלכאורה בהריון והתפוצצה, או טיל שנחת בחוף הים בתל אביב.

הם מנצלים את זה שאנחנו אנושיים ולא מטורפים ואכזריים כמוהם כדי להרוג בנו עוד ועוד!

תראה לי מדינה שהייתה מסכימה לפגיעה באזרחים חפים מפשע בלי להגיב חוץ מישראל!

מה עשתה ארה"ב? מישהו מכם הזכיר כמה עיראקים ואפגניסטנים היא הרגה? ושהיא הפציצה בתי חולים? למה אמריקה קיבלה סדרת פיגועים? היא לחמה בטרור לפני? לא! הם תמכו בו בעקיפין!

עריכה: אתם מבלבלים את המוח על חינוך והסברה, תראה מה גילי כתב (redbaron) מרכז פרס לשלום העביר כספים לרשות כדי שתתן חינוך יותר טוב והעבירה כסף והכסף הזה הלך לטרור!

פורסם

אני שוב לא מאחל זאת לאף אחד אבל מעניין איך הייתם מדברים אם הייתם אתם או אחד מבני משפחתכם או חבריכם נהרגים במלחמה ע"י ילד שזרק בקבוק תבערה, אישה שלכאורה בהריון והתפוצצה, או טיל שנחת בחוף הים בתל אביב.

תחשוב שוב,

לי נרצח בן דוד בפיגוע ירי בירושליים

וסבא שלי נהרג בפיגוע

וכן אני חושב בצורה הזו ותאמין לי שלי יותר קשה מלך בקטע הזה!

ובקשר לידע את חושב שאתה יודע הכל יותר טוב מכולם תבושם לך, בגלל זה אני אף פעם לא כותב את דעותיי, אם יש לך הסתייגות אז בבקשה תסביר את נקודת המבט שלך כי הרי זה דיון ולא התנצחות , לי יש מספיק מידע ממקור ראשון ולי יש מספיק רקע בכל התחומים האלה ואחת מהן היא שאני ערבי !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

"אביר לבן" לבנון היתה יכולה לקבל את כל העצורים שלה בהסכם שלום.

תסביר לי בבקשה,למה הם לא ישבו על שולחן הדיונים איתנו וחתמו על הסכם שלום שבמסגרתו הם יקבלו את כל האסירים שלהם?!

התשובה היא חד משמעית, "חיזבאללה" לא רוצה ולא נותן להם את האפשרות הזאת,לכן שלום זה לא אופציה עד שחיזבאללה ששייך לאירן וסוריה לא יתפנו מהאיזור ויתנו לממשלה הלבנונית להחליט בעצמה.

בקשר לפסלטינים,הם בעצמם אשמים בכל המצב שלהם,הם העדיפו את דרך האלימות מאשר את דרך השלום.

לפני האינתיפאדה היו משפילים פלסטינים במחסומים? לפני האנתיפאדה היה סביבם חומות? לפני האינתיפאדה עקרו להם מטעי זיתים? לפני האינתיפאדה היה עוני ורעב בשטחים?

התשובה היא חד משמעית לא!!

בעוני וברעב אפשר להאשים את הרשות שלא השתמשה נכון בכספי התרומות,ובגלל האלימות הם יצרו סביבה בלתי נסבלת לאזרחים שלהם.

את ישראל קל להאשים,לנו יש מספיק שמאלנים עם שנאה עצמית כמו בכל דמוקרטיה מזמן אני לא מתרגש מהם,הם צבועים,שיקחו את הרגליים ויעופו מהארץ "הכבושה",זה לא חוכמה להאשים את המדינה ולהישאר בה.

• תוכן חדש...