Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!..

קצת רקע לעיניין:

לא מזמן התחדשתי בקאיה פרייד שנת 98 (שינוי לטובה כמובן מהגאסטי 91 :) ).

בכל מקרה, דיברתי עם אחי, ואחרי שהראתי לו כמה שהמערכת שבאוטו היא "מרשימה" (eagleroad), מדגם מדהים שלא מצאתי אפילו בגוגל.. :\ הוא השתכנע שצריך מערכת חדשה.

עכשיו הראתי לו את הרמקולים, וביחד ראינו שהם מעלים אבק, ושמענו אותם מחרחרים ונשמעים ממש גרוע...

טוב, אז כצעד ראשון בדקתי את המידה של הרמקולים שיש בדאש בורד, והם במידה של 4" אניטש...

ובדקתי את הרמקולים שיש מאחורנית, והם במידה 5.25.

שאלה ראשונה: איזה קומפוננט 4" אניטש מומלצים לרכב כמו שלי? (קטן יחסית).

רציתי להוסיף בנוסף לרדיודיסק, קומפוננט, ומגבר אני חושב על סאב או רמקולים אחוריים שיוסיפו קצת באס לסאונד.

בעיה ראשונה: בגלל שאבא שלי נוהג איתנו ברכב (איתי ואחי), הוא במיעוט המילה "לא אוהב" מוזיקה חזקה, ובגלל לא מתלהב מהכל העיניין הזה של מגברים, סאבים רמקולים וכ"ו וכ"ו...

ככה שברגע שהוא יראה בבגאז סאב או\ו מגבר, הוא עולל דיי להתעצבן..

שאלה שנייה: מה רצוי לעשות בעיניין של הסאב? יש טעם לשים סאב קטן או משהו כזה שלא יתפוס הרבה מקום ולא יעשה הרבה "בלאגן"?

בעיה שנייה: אני לא מעוניין לפוצץ את האוטו בסאונד, אלא רק להעלות את האיכות של המוזיקה, ולהנות מהסאונד, יש אפשרות לעשות את זה עם סאב, ובלי שכל ה"צכונה" ישמעו שיש לי מערכת..

בעיה שלישית: יש לי תחושה שמערכת החשמל ברכב לא במיטבה, כלומר, בלחיצה על הברקס האורות של הרכב (לוח שעונים, רדיו דיסק, שעון וכ"ו), מקבלים מעיין "עימעום"..

יש אפשרות לסדר את העיניין הזה?

בעיה רביעית: אין לרכב שום אזעקה, ולא נראה לי שקאיה הוא רכב שכל כך קשה לפרוץ..

מצטער על כל העומס של השאלות ובעיות..

אממ, תקציב למערכת, בסביבות ה 3K לכל הבלאגן:

רדיו-דיסק MP3, מגבר 4 ערוצים, קומפוננט 4 אניטש, סאב קטן או רמקולים שיתנו באס..

תודה רבה לכולם, ומקוה לעזרה :)

פורסם

ההמלצה הראשונה שאני יכול לתת לך היא ללכת לחשמלאי רכב ולבדוק את החשמל.

ואחרי שתתקן את זה תוכל לראות כמה נשאר לך למערכת

חבל להתקין מגברים והכל

ואז להניע להדליק ולשרוף אלטרנטור

תשמע לעצתי ותקדים תרופה למכה

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

קומפוננט 4" יש את מורל דוטק!

נראה לי יתאים וחוץ מזה על אבא שלך אין לי שום פתרון..

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

יכול להיות שעיניין החשמל ברכב נובע מכבל "+" (חיובי), שמצבו לא הכי טוב?.

האמת היא שנראה לי שכשאני מכבה את הרכב העיניין הזה של החשמל מסתדר, אז יכול להיות שזה בגלל עיניין של האלטרנטור?

כמה עולה המורל דוטק?

לפי בירור קצר בZAP:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=150299

הוא עולה 1200 שקל, שזה דיי גומר לי את רוב התקציב.

פורסם

זה רכב חביב וקטן, פשוט ואמין - אבל נשמע כאילו שאתה קנית מכונית קצת מקופחת.

לפני שאתה ניגש להשקיע על מערכת - תפנק קצת את המכונית הזאת בשיפורים של מערכת החשמל, מנוע ומנגנונים בטיחותיים.

אחרי כן - בגלל שזה רכב קטן אתה דווקא יכול לצאת כאן בזול - בגדול!

תלך על מערכת שדורשת כמה שפחות הגברה - סט קומפוננט 4 אינטש לקדימה וסאב 10 אינטש מאחורה ומגבר 4 ערוצים 50*4 RMS שיגביר אותם.

תבחר סט קומפוננט עם צוויון צליל שאתה אוהב ותשדל שיצרוך כמה שפחות הגברה, סאב וופר 10 אינטש שלא ידרוש יותר מה150 RMS - ממש לא קשה למצוא בתיבה קטנה ונחמדה

תכוון את המערכת על גיין עדין במגברים והחיוך לא יאחר לבוא על הפרצוף של אבא גם כן.

מה התקציב שלך למערכת? לפי זה יהיה אפשר לבנות לך הצעה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תלך על מערכת שדורשת כמה שפחות הגברה - סט קומפוננט 4 אינטש לקדימה וסאב 10 אינטש מאחורה ומגבר 4 ערוצים 50*4 RMS שיגביר אותם.

תבחר סט קומפוננט עם צוויון צליל שאתה אוהב ותשדל שיצרוך כמה שפחות הגברה, סאב וופר 10 אינטש שלא ידרוש יותר מה150 RMS - ממש לא קשה למצוא בתיבה קטנה ונחמדה

תכוון את המערכת על גיין עדין במגברים והחיוך לא יאחר לבוא על הפרצוף של אבא גם כן.

זה בדיוק מה שאני מחפש, משהו פשוט, חביב - שיעשה לי חיוך..

התקציב הוא בערך 3K אם עדיפות לפחות, יש אפשרות אפילו לרכיבים יד 2.

הקטע של לטפל ברכב יקרה בקרוב.

פשוט אבא שלי קנה לנו את הרכב וירד לים המלח לאיזה שלושה שבועות, ועכשיו שהוא חזר הכל לחוץ לו עם הדברים.

נקווה שבקרוב יהיה לנו זמן לסדר אותו :)

פורסם

כמו שכולם פה המליצו: קודם כל לך טפל בבעיית החשמל...

לא רק בגלל העניין הבטיחותי שבזה, אלא גם בגלל עניין המערכת אם תרצה... כי מערכת סאונד שלא מקבלת מספיק מתח מהמצבר - (בייחוד מגברים) לא תעבוד בצורה טובה, עלולה ליצור בעיות וגם איכות הסאונד עלולה להיפגע.

אני יודע שזה עלול להיות בעייתי - אבל הייתי שוקל אופציה של בניה בדלתות והרכבת רמקולים של 6"/6.5"...

ככה תקבל יותר באס מקדימה שיאזן לך את הסאב מאחור. אבל אני מניח שבניות כאלו לא ממש באות בחשבון במצבך הנוכחי.

עד כאן העניין עם מערכת שכוללת סאב.

ועכשיו נעבור לתאכלס:

יש לך רכב קטן... יש לך תקציב דיי קטן, יש לך אבא "זועם" על ווליום גבוה, ויש לך חשש מגנבים ועשיית רעש בכל השכונה... אתה מנסה לבנות מערכת שתכלול רמקולים בגודל של טוויטר (עם כל הכבוד 4" זה ממש קטן), מגבר וסאב.

במצב כזה הסאב יהיה ממש לא נחוץ...

ואני במקומך הייתי הולך על הסט אפ הבא (במידה ולא תרצה לעשות בניות):

1) שם סט רמקולים של 6*9 (מורל פולס למשל) לאחור - אם אתה "חותך" אותו על תדרים נמוכים בלבד ומגביר את הגיין על המגבר - אתה מקבל יופי של אפקט של סאב קטן! (500 שקל)

2) סט של מורל דוטק שהמליצו לך (1200 שקל) - אם כי נראה לי ממש חבל להוציא 1200 שקל על סט 4" כש6" עולה בדיוק את אותו הכסף.

3) רדיודיסק בסיסי של פיוניר (700 שקל) משהו כמו זה.

4) מגבר הכי בסיסי של איזה חברה מומלצת בתחום ה1000+- שקל... אולי הVECTOR של XETEC... חברה מאוד מומלצת (פנה אלי בפרטי לפרטים). או את המגבר של רוקפורד שחברנו איתמר (Starlet16V) מוכר כאן ביד שניה... (פנה אליו בפרטי).

זה חורג קצת מהתקציב שלך - אבל לפי דעתי זה המינימום...

אתה יכול כמובן לוותר על קומפוננט מקדימה, ובמקום זה לשים קואקסליים (עם טוויטר מובנה ובלי קרוס-אובר) רגילים ואז אתה חוסך איזה 700-900 שקל... אבל מוותר על איכות הסאונד... = אופציה לא ממש מומצלת...

זהו בינתיים - זה הרעיונות שלי...

בברכה!

יונתן.

פורסם

כמו שהמלצתי להרבה.

שרוצים בס חמוד. ועלות קטנה.

סאב מוגבר.

קטן. חמוד. נעים. ולא מזיק.

גודל כ 40 ס"מ * 30 ס"מ 8 20 ס"מ ( +- סמה ס"מ)

עלות של כ 700 ש"ח. למשומש. וזה כולל בפנים את המגבר. ואת הסאב.

וצריך רק קיט חוטים של מגבר. !!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אחלה עצות נתנו לך כאן, אבל לפי דעתי צריך לעשות "סדר עדיפויות" לפני שמתחילים לשפוך כסף.

1. גש לחשמלאי. אומנם זה נשמע כמו בעיית מינוסים פשוטה, אך יכול להיות שמדובר במצבר עייף (~400 ש"ח) או אלטרנטור שזקוק לשיפוץ (~600 ש"ח). אם באמת יתברר שזה האלטרנטור - לשים כמה שיותר חזק, לכל מערכת שלא תבוא.

2. בהנחה שהכל בסדר עם מערכת החשמל ונשאר כסף תתחיל עם המערכת.

אני הייתי מחליף קודם את הרדיו-דיסק למשהו יותר מכובד. לאחר מכן הייתי חושב איזה רמקולים להחליף, ובסוף מוסיף מגבר וסאב.

אם אתה מעוניין בסאב קטן ששומעים בו טוב - אני ממליץ בחום על הרוקפורד P1 בקוטר 8". בא בתיבה אטומה פצפונת בנפח 7 ליטר וגם לא מצריך מגבר חזק במיוחד.

עוד משהו, קח בחשבון שאין כמעט רמקולים 4" טובים. גם אם תמצא רמקולים כאלו - המיקום בפרייד לא משהו. אני הייתי שוקל בנייה וחיתוך בדלתות, לפחות ל 5.25.

אגב אדי, זה שיש לו רכב קטן מאוד זה דווקא חיסרון, לא יתרון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה חסרון מבחינה אקוסטית, ברכב גדול יותר הצליל מתפשט בצורה טובה יותר כי יש יותר חלל לנצל זה נכון.

אבל בגלל שזה רכב קטן - הוא יצליח להשיג תוצאה טובה עם רכיבים קטנים יותר -

א. לדעתי זאת תהיה טעות לשים מאחורה 6*9 ולא סאב - כי הם פשוט יגנבו לך את כל ההצגה ועדיין לא יתנו באס שיורד מספיק נמוך - ובשביל באס שיורד נמוך לא צריך לשמוע חזק!!!

ב. סט קומפוננט מורל דוטק 4 אינטש זאת בהחלט אופציה נהדרת!

ג. אם אין לך HU נורמלי - HU סביר יעלה לך סביבות ה1000 היום.. - כאן אני מציע לך לשקול אופציה של יד שניה ביחד עם מגבר 4 ערוצים פשוט - כל זה ביחד ואתה יכול לצאת בפחות מאלפיה.

ד. אם ממש חשוב לך מקום פנוי - העצה של איתמר טוב אם כי סאב 8 אינטש לטעמי ממש לא יורד מספיק נמוך, יש לי נסיון מר בנושא - היום אפשר למצוא סאבים חביבים מאוד בתיבה ב500 ש"ח - כמו הסאס בזוקה מהסדרה הצהובה שיש ברכב של אבא שלי - יש לי בבית עוד בקופסא המקורית jbl cs100 שהוא סאב קטן וחביב מאוד - מאוד עדין - תאמין או לא זכיתי בו במכרז ב125 שקל כולל משלוח - לעשות לו תיבה זה לא סיפור.

- אל תשכח קיט התקנה והתקנה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרשה לי לחלוק על דעתך בעניין ה6*9...

בתור בן אדם שהתחדש רק לא מזמן בסאב ועד עכשיו התנהל עם 6*9 אלה או אחרים... אני יכול להגיד לך דבר אחד בטוח:

אם אתה מכוון אותם נכון, הם לא גונבים שום הצגה ושום בטיח!...

אתה חותך אותם על 80-65 הרץ, מגביר להם ת'גיין - והופה יש לך זוג רמקולים שלא יביישו סאב 8" אחד, זה בטוח! (לא פעם ולא פעמיים שאלו איזה סאב יש לי באוטו, כשבכלל לא היה שם אחד).

יותר מכך (לפותח השרשור): אתה צריך לקחת בחשבון ששום סט של 4" מקדימה לא ירד לך מתחת ל90-100 הרץ בצורה יעילה...

ולמעט מספר סאבים מצומצם, אף סאב לא יעלה מעל ה60-70 הרץ בצורה יעילה...

משמע יהיה לך "חור" בתדרים שבין 60 ל90 הרץ... וזה בדיוק הטווח שבו ה6*9 ירגישו בו הכי בנוח!

אני יכול להגיד לך בתור אחד שהתחדש בסאב ס-ו-פ-ר איכותי (אבל כרגע נוסע עם 5.25" מקדימה), שאני עדיין לא מוותר על המורל 6*9 שלי מאחור... פשוט בגלל שבלעדיהם - זה לא נשמע שלם... ואצלך המצב יהיה עוד יותר חמור כי לא יהיה לך עם מה לאזן מקדימה את הבאס שיבוא מאחורה.

שלא לדבר כבר על זה שהגברה של סט 6*9 היא הרבה יותר חלשה מהגברה של סאב (לרוב), וגם לא תהיה לך בעיית מקום בבגאז' ו"אבא לא יכעס" (גם יתרון בשבילך)!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקי בקשר לבעיה של החשמל, אני ידבר עם אבא שלי, ונראה מתי אפשר ללכת לסדר את זה.

כמובן שעד שאני לא יסדר את זה, אני לא יתקין כלום..

בקשר לבניה אני אישית הייתי מעדיף שלא.

עדיף לי להשקיע על קומפוננט טוב ולהנות ממנו כמה שאפשר למרות שהמיקום שלו לא הכי טוב.

עם אבא שלי אפשר להתסדר כל עוד יהיה אפשרות ברדיו דיסק להפעיל ולא להפעיל את הסאב.

הגנבות, נסדר לאוטו הזעקה, ויהיה בסדר..

בקשר ל 6X9, בלתי אפשרי לעשות את זה עם ה"מגש" שיש שם כרגע, הוא לא רק שלא עומד על הפלסטיקים, הם גם מאוד דק ולא נראה לי שיחזיקו מעמד עם 2 רמקולים..

Soundman, אתה יכול לתת פרטים על מה שאתה מדבר?

אני חושב שהבעיה היא אלטרנטור, ולא מצבר כי כשהאוטו לא מונע, האור ברכב נראה יותר חזק ולא מקרטע כמו כשהאוטו מונע.

אני מחפש רדיודיסק שיהיה לו אפשרות להפעלה ולכיבוי של הסאב כדי שאבא שלי לא יתעצבן ממנו.

ה P1 בתיבה הקטנה נשמע נחמד, אני יברר עליו בZAP.

למרות שהבנתי שלקנות יד 2 בציד הגברה זה לא הדבר הכי טוב, אבל אין לי בעיה.

אני מעוניין להנות מהמוזיקה באוטו בלי להשקיע הרבה, ובניות זה קצת בעייתי בשבילי, אני לא רוצה

להתחיל לבנות באוטו.

אם היתה לי אפשרות למצוא סט של מורל דוקט שלא יהיה יקר מדי אני יקח אותו.

למרות שהם לא בשיא יש גם מאחורה מקום לרמקולים 5.25, יש טעם להחליף ולנצל אותם למשהו?

שיחפו על התדרים שנעלמו לי?

נניח שאני יקח סט 4 אינטש נחמד מקידמה באיזה 600 שקל +-.

סאב של 8-10 אינטש, שיתן לי באס באיזה 400-500 שקל+-.

מגבר 4 ערוצים נחמד שירים את הסאב והקומפוננט באיזה 700 שקל +-.

רדיו דיסק MP3 חביב שיפריד בין ההגברה של הסאב והקומפננט (יותר מיציאה אחת) באיזה 800 שקל.

ואיזה זוג רמקולים 5.25 אינטש שיחפר על היעד התדרים שחסרים מהסאב והקומפוננט - 200-300 שקל.

חשבתי על רעיון אחר, יש טעם לשים סט קומפוננט מקדימה, וסט קומפוננט מאחורה?

הם יחפרו אחד על השני?

אשמח לשמוע תגובות בקשר לזה.

תודה מראש לכל העונים.. :)

שבוע טוב לכולם!

פורסם

בדקתי עם אבא שלי את המערכת חשמל ברכב ומסתבר שהנעל של ה + במצבר היתה מעט רופפת.

לאחר החיזוק, יש לי פחות בעיה עם החשמל.

מלבד זה בדיקה קלה של החיבורים של הרדיו דיסק העלו רמה עלובה ביותר של התקנה..

אז אני חושבים שאני מוכן להתחיל לחפש לי איזה מערכת חביבה..

בתור רדיו דיסק MP3 עם 3 יציאות אני חושב ללכת לכיוון של ה Pioneer DEHP480MP:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=391922

הוא עולה 920 והחנות נמצאת בנתניה.

מגבר המליצו לי על ה Platinum Audio USC9980:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=18292

במחיר 530+-.

יש גם את ה"בוס" הפשוט והסיני Pulse Audio BA2900:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=150280

במחיר של 600 +-.

איך המגברים של B52?

יש גם את ה Magnat ROCK600 למרות שהוא דיי חורג את התקציב שלי:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=132198

ב 900.

סאב 10" חשבתי על שני אלה:

Pioneer TSW256C

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=415491

ב500.

או את: Lanzar MAX10

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=385333

ב 420.

בתור קומפוננט 4" למקדימה אני לא יודע על מה ללכת, אני זקוק להצעות, היה קומפוננט של Mik MC4020KT, שהיה 4 אינטש ומשום מה הוא נעלם מזאפ.

כמו כן חשבתי להוסיף רמקולים 5.25 שיהיה מחוברים להגברה של הרדיו דיסק שיעזרו להשלים את הסאונד שאמרנו שהסאב 10" והקומפוננט 4" לא יתנו, אז אני מקווה שהוא ישלים, יש למישהו הצעות?

תודה רבה לכל מי שיעזור, אני רוצה כבר לסיים עם העיניין של המערכת :)

• תוכן חדש...